PaaS (פלטפורמה כשירות) - לא להתבלבל עם SaaS (תוכנה כשירות) - היא קבוצה של שירותי ענן המשמשים לבנייה וניהול של יישומים ונתונים מודרניים -premises או בענן. PaaS מספקת רכיבי תשתית ותוכנות ביניים בענן המאפשרות למפתחים ומנהלי IT לבנות ולנהל אפליקציות סלולריות ויישומי אינטרנט.
כדי לסייע לפרודוקטיביות, PaaS מציעה רכיבי שפת תכנות מוכנים לשימוש המאפשרים פיתוח של יכולות חדשות בתוך יישומים. יכולות אלו כוללות טכנולוגיות חדשניות כגון בינה מלאכותית (AI), צ'אטבוט, בלוקצ'יין, והאינטרנט של הדברים (IoT). בנוסף, PaaS כולל גם חבילות של כלים לפיתוח אפליקציות, לרבות שירותי ענן מקוריים, Kubernetes, מנועי דוקר ומכולות ועוד.
בנוסף לתמיכה במפתחים, PaaS מספקת תכונות וכלים כגון ניתוח ביג דאטה, ניהול תוכן, ניהול מסדי נתונים ונתונים, ניהול מערכות ואבטחת ענן עבור אנליסטים, משתמשי קצה ו מנהלי IT מקצועיים.
עבור ארגונים, PaaS מגיע עם היתרונות הבסיסיים של מחשוב ענן, לרבות תמחור שקוף, הקצאה סוהר, מדרגיות לפי דרישה, התאוששות מאסון ולוחות מחוונים אינטואיטיביים לניהול קל יותר. כתוצאה מכך, עסקים יכולים
עד להופעת PaaS, ה-IT נאלץ לעתים קרובות לנהל מוצרים בעלי רישיון אישי. משמעות הדבר הייתה קיום תהליך אינדיבידואלי לכל מספר פעולות, כולל הערכת מוצר, רכישה, אינטגרציה, פריסה, תיקון, שדרוג וכו'. לעתים קרובות מוצרים אלה הגיעו ממספר ספקים, שלכל אחד מהם גישה ייחודית לרישוי, לוגיסטיקה ואבטחה, מה שהופך את הניהול למורכב יותר ויותר ולעיתים קרובות גורם לפערים שיצרו סיכון.
ככל שהשוק התבגר, כך גם שפע רכיבי התווך גדל. בתגובה, הספקים ניסו לפשט עם חבילות תוכנת ביניים משולבות מראש. עם זאת, עבור ארגונים שלא עשו סטנדרטיזציה על פלטפורמת ספק יחיד, ניהול ואינטגרציה בין ספקים נותרו נטל, כאשר הן המפתחים והן קבוצות DevOps נושאות באחריות השוטפת לניהול המורכבות הזו.
עבור ארגונים, אחת מדרישות עומס העבודה החשובות ביותר היא ביצועים צפויים ועקביים כדי להבטיח המשכיות עסקית. דרישה זו מגובה בהתחייבויות מפורשות להסכמים ברמת השירות.
כדי להיות אפקטיבי באמת, הן שכבות PaaS והן שכבות המידע כשירות (IaaS) חייבות לעבוד יחד. דוגמאות טובות ליכולות טכנולוגיות התומכות בביצועים עקביים כוללות מדרגיות וסובלנות תקלות ללא כיבוי והפעלה מחדש של המערכת.
רוב החלטות ה-IT מוצדקות באמצעות שלושה עקרונות - יעילות, אפקטיביות והפחתת סיכונים. פתרונות PaaS מספקים את כל אחד מהעקרונות הללו במגוון דרכים, כולל הבאות:
בהערכת פתרונות PaaS, חיוני לשקול כיצד הארגון שלך יתפתח לאורך זמן. הטכנולוגיה משתנה במהירות, כך שהשימוש בפתרונות המציעים גמישות מרבית מעמיד את הארגון שלך ליתרון. כדי להפיק את המרב מ-PaaS ככל שהאסטרטגיה שלך מתפתחת, שקול עומס עבודה ואפשרויות פיתוח
ארגונים רבים מתמודדים עם לחץ גובר להאיץ חדשנות תוך הפחתת עלויות IT. עם PaaS, מפתחים ואנשי IT יכולים לפתח ולפרוס יישומים עסקיים ללא המכשולים הקשורים לרכש, פריסה, הפעלה וניהול של תשתית. התוצאה היא לעתים קרובות סביבה המסוגלת לקבל גישה מיידית לשירות עצמי הן לפיתוח אפליקציות והן לפריסה.
בתורו, זה אומר ש-PaaS מספק לעסקים את המהירות והגמישות כדי להניב יתרונות רבים, כולל
PaaS מציעה גם תמחור מבוסס מנוי, שבסופו של דבר שומר עלויות צפויות וניתנות לניהול.
ככל שפתרונות PaaS יתפתחו, הם ימשיכו להציע חדשנות תוך פישוט ניהול המשאבים והיישומים, מה שיאפשר לארגונים לקצור את היתרונות המתמשכים של פחות משימות ניהוליות ופחות מורכבות לאורך כל תהליך הפריסה והניהול. מהתקנה, הגדרה ותצורה ועד לניהול, תחזוקה וביקורת, פתרונות PaaS ימשיכו להרחיב ולחדד את היכולות שלהם. חלק מהדרכים שבהן פתרונות PaaS ישיגו זאת כוללות
עם היתרונות של PaaS ממשיכים לצמוח, הזמן עבור ארגונים וצוות IT להיכנס לסיפון זה עכשיו. ארגונים מכל הגדלים יכולים לקצור את היתרונות הנוכחיים הרבים תוך בניית הבסיס לאבולוציה עתידית:
ישנם מקרי שימוש ותצורות רבים של PaaS. במקרים מסוימים, מפתחים מרכיבים פתרונות מרכיבים, ובאחרים, הפתרון פשוט מסופק ומוכן לשימוש. אלו הם כמה ממקרי השימוש הפופולריים ביותר בתעשייה כיום.
חיבור והרחבת היישומים שלך
תמיכה בפיתוח אפליקציות מודרני
הפעלת blockchain
תמיכה בהגירה של עומסי עבודה לענן
תמיכה בניתוח עסקי
תמיכה באבטחה מודרנית ובתאימות