Siemens Mobility beteugelt projectcomplexiteit met Autonomous Transaction Processing

Siemens Mobility heeft de kosten met 90% verlaagd en de marktintroductietijd verbeterd door Oracle Autonomous Database te gebruiken om gegevens uit verschillende bronnen te integreren, zodat projectmanagers correcte, realtime informatie krijgen.

Delen:

Met één klik voegt Oracle Autonomous Database automatisch een grote hoeveelheid informatie uit meerdere bronnen samen. Dit was vroeger een uiterst ingewikkeld en papierintensief proces.

Dr. Birthe GebhardtData Expert, Siemens Mobility

Zakelijke uitdagingen

Europese spoorwegexploitanten moderniseren duizenden kilometers spoor met een nieuw seincontrolesysteem om de efficiëntie en het gebruik te verbeteren, en het Siemens Mobility-team digitaliseert de eerste van deze routes. Toen het bedrijf besloot dat het een betere manier nodig had voor het beheer van deze complexe projecten, die België, Noorwegen en Duitsland omvatten, werd de overstap naar Oracle Autonomous Database gemaakt.

Waarom Siemens Mobility voor Oracle heeft gekozen

Voor een transformatieproject waarbij veel belanghebbenden zijn betrokken en er veel documenten gericht op activiteiten zijn, koos Siemens Mobility voor Oracle Autonomous Transaction Processing voor zijn projectmanagementplatform. Het platform bood snellere marktintroductietijd, betere prestaties, minder beheer en lagere kosten dan andere on-premises of cloudplatforms. Ook kan het bedrijf snel applicaties bouwen en implementeren doordat Oracle Application Express in de autonome database is ingebouwd.

Resultaten

Door over te schakelen naar Oracle Autonomous Transaction Processing en Oracle Cloud Infrastructure uit te voeren, ontvangt elke projectmanager van Siemens Mobility met één klik op een knop relevante en nauwkeurige projectinformatie uit verschillende gegevensbronnen, zoals SAP, Microsoft SharePoint en Oracle Primavera. Voorheen waren meerdere dagen nodig om informatie handmatig in te voeren in spreadsheets om die gegevens te verzamelen.

Siemens Mobility heeft de nieuwe, op de cloud gebaseerde autonome database binnen twee weken online gebracht, iets wat anders meerdere maanden zou hebben gekost. En het leverde betere prestaties voor toenemende gegevensvolumes en kosten- en tijdbesparingen tot wel 90% ten opzichte van on-premises opties.

Bovendien kunnen projectmanagers in één oogopslag digitale seinplannen en de projectstatus bekijken zonder dat ze documenten en spreadsheets moeten uitpluizen, dankzij Oracle Application Express (APEX) applicaties. Het platform voor snelle low-code applicatieontwikkeling is geïntegreerd in Autonomous Database Cloud.

Siemens Mobility heeft nu een efficiënter en handiger documentbeheerproces waarvoor een minimum aan beheer en training is vereist. Daar profiteren projectmanagers van en treinreizigers uiteindelijk ook.

Gepubliceerd:9 februari 2022