Tím Oracle Red Bull Racing je tu, využíva dáta a je pripravený víťaziť

Tím seriálu Formula One™ vyhral v rekordnej sezóne pohár jazdcov a konštruktérov za rok 2023. Tím využíva službu Oracle Cloud na podporu stratégie pri pretekoch, vývoj motorov, simulácie pretekov, interakcie s fanúšikmi a ďalšie funkcie.

Dosiahnutie špičkového výkonu so službou Oracle Cloud

Ako prekonať jednu z najzaujímavejších pretekárskych sezón všetkých čias? Byť ešte rýchlejší. Tím Oracle Red Bull Racing využíva miliardy simulácií pretekárskej stratégie v službe Oracle Cloud Infrastructure (OCI), čo pomáha jeho jazdcom Maxovi Verstappenovi a Sergiovi Pérezovi zaistiť si tú najlepšiu šancu zvíťaziť.


„Služba Oracle Cloud nám umožnila prijímať rozhodnutia počas pretekov, čo pomohlo Maxovi Verstappenovi získať pohár jazdcov v roku 2021."

– Christian Horner, generálny riaditeľ a riaditeľ tímu Oracle Red Bull Racing

Služba OCI pomáha tímu Oracle Red Bull Racing urobiť veľký krok vpred pri príprave motora na rok 2026

Ohromný počet spôsobov, ako zvíťaziť vďaka OCI

Prostredníctvom OCI tím Oracle Red Bull Racing vykonal v tejto sezóne o 25 % viac simulácií, aby svojim jazdcom poskytol výhodu. Prehľady o výkonnosti v reálnom čase a nespočetné množstvo ďalších faktorov zjednodušujú rozhodovanie a pomáhajú víťaziť.


Rýchlosť, rozsah a spoľahlivosť na dosiahnutie víťazstva

Výkon služby OCI umožňuje tímu Oracle Red Bull Racing vykonávať analýzy v reálnom čase počas všetkých pretekov s cieľom pomáhať riadiť strategické rozhodnutia. Služba OCI pomohla tímu zvýšiť počet uskutočnených simulácií na trati v Monte Carlo o 25 %. Vďaka modernému balíku technológií, ktorý využíva výkon a flexibilitu platformy Kubernetes, môže tím škálovať svoju simulačnú platformu a zároveň udržiavať náklady v rámci prísnych predpisov upravujúcich výdavky, ktoré sú pre tento šport typické.


Fanúšikovia majú preteky na dosah

Fanúšikovia majú preteky na dosah

Vďaka riešeniu Oracle Advertising and Customer Experience vytvoril tím platformu na zapojenie sa, ktorá fanúšikom pomohla priblížiť sa tímu. Služba Oracle Red Bull Racing Paddock umožňuje fanúšikom získavať body a exkluzívny tovar spolu so súbormi na stiahnutie. V roku 2023 fanúšikovia využili službu Paddock, aby sa zúčastnili prvej súťaže svojho druhu na navrhnutie tímových farieb, ktoré sa objavili na vozidlách tímu v priebehu niekoľkých pretekov.


Posun vernostného programu do nových výšok


Služba Oracle Red Bull Racing Paddock rozšírila počet členov vo vernostných programoch o viac než 950 %.


Video o pohonných jednotkách Red Bull

Budúcnosť pretekov F1

Cloudová výpočtová technika je nevyhnutná z hľadiska plánu tímu Red Bull Ford Powertrains navrhnúť a postaviť novú hybridnú pohonnú jednotku pre sezónu pretekov v roku 2026.


Hlavný technik podporuje stratégiu dátami

Guillaume Cattelani, hlavný technik oblasti technologických a analytických nástrojov, prijal analýzu dát, aby pretekárske vozidlá dosahuvali vyššiu rýchlosť, a podporili vývoj z hľadiska technickej práce v tíme Red Bull Technology Campus, ktorý tieto poznatky aplikuje na iné odvetvia. Vysvetľuje, akým spôsobom využívajú riešenie OCI na zrýchlenie používania aplikovanej vedy a analýzy dát.


Prečítajte si, čo hovoria iní