Database Technologies

Find the database that’s right for you
Oracle offers customers cost-optimized and high performance versions of Oracle Database, the world's leading converged, multimodel database management system, as well as HeatWave MySQL and NoSQL databases. Oracle Autonomous Database, available in Oracle Cloud Infrastructure or on-premises via Oracle Cloud@Customer and Dedicated Region, enables customers to simplify relational database environments and reduce management workloads.

Oracle Database 23ai: The World's Most Powerful Database for AI (3:10)
Announcing: Generative Development for Enterprise (GenDev)

Watch the replay of EVP Juan Loaiza’s Oracle CloudWorld keynote to learn about this groundbreaking, AI-centric AppDev infrastructure.

Prečo si vybrať Oracle Database pre všetky potreby vašich dát?

Choose the deployment option that works best for you

  • Oracle Database at your location

    Run Oracle Database at your own location on your own hardware. Or, use Oracle Exadata in your data center for best performance, flexibility, and robustness.

  • Oracle Cloud technology at your location

    The best platform for Oracle Database, delivered securely behind your firewall and managed by Oracle.

  • Oracle Database on Oracle Cloud Infrastructure

    Benefit from the computing power, physical storage, and tooling that simplify routine database management operations as well as Oracle’s highest performance engineered system, designed specifically for running enterprise-scale cloud databases.

  • Oracle Database in multicloud environments

    Database applications achieve high performance, scale, and availability in Azure by using Oracle Database services that are deeply integrated with Azure and running on Oracle Cloud Infrastructure colocated in Azure data centers.

Ktorá databáza je pre vás tá pravá?

Menej času stráveného správou databáz

Oracle Autonomous Database eliminuje zložitosť prevádzky a zabezpečenia databázy Oracle Database, pričom poskytuje zákazníkom najvyššiu úroveň výkonu, škálovateľnosti a dostupnosti.

Produkty

Spúšťajte až 3x rýchlejšie než akékoľvek iné riešenie

Spúšťanie služby Oracle Database na platforme Exadata, najrýchlejšej platforme pre Oracle Database, umožňuje zákazníkom zvýšiť rýchlosť transakcií, zrýchliť podnikovú analytiku a zjednodušiť správu IT. Exadata je k dispozícii v dátových centrách zákazníkov a v infraštruktúre Oracle Cloud Infrastructure. Zákazníci tak môžu dosiahnuť najvyššiu úroveň výkonu pre službu Oracle Autonomous Database a databázu spravovanú zákazníkom.

Produkty

Špičková technológia Oracle Database v dátových centrách zákazníkov

Služba Oracle Database môže byť nasadená lokálne, keď zákazníci majú problémy s rezidenciou dát a latenciou siete. Nasadenia služby Cloud@Customer umožňujú hosťovať v dátovom centre zákazníka najnovšiu technológiu služby Oracle Cloud vrátane riešení Exadata a Autonomous Database.

Produkty

Koordinácia aktualizácií databáz a aplikácií

Zákazníci s aplikáciami, ktoré závisia od konkrétnych verzií databáz Oracle, majú úplnú kontrolu nad verziami, ktoré spúšťajú, a pri zmene týchto verzií.

Produkty

Urýchlite vývoj aplikácií zameraných na JSON

Služba Oracle Database plne podporuje vývoj aplikácií bez schémy pomocou dátového modelu JSON na zvýšenie produktivity vývojárov. Pomocou rozhrania Oracle Database API for MongoDB môžete vyvíjať a spúšťať aplikácie MongoDB so službou Oracle Database lokálne a v cloude.

Produkty

Najpoužívanejšia open source databáza v prostredí Oracle Cloud na svete

MySQL HeatWave je plne spravovaná databázová služba, ktorá využíva integrovaný akcelerátor vnútropamäťových dopytov HeatWave. Je to jediná cloudová databázová služba, ktorá kombinuje transakcie, analytiku a služby strojového učenia do jednej služby MySQL Database. Poskytuje bezpečnú analytiku v reálnom čase bez zložitosti, latencie a nákladov na duplikovanie ETL. Je k dispozícii v službách OCI a AWS.

Produkty

Odozva s nízkou latenciou a elastické škálovanie

Oracle NoSQL pomáha vývojárom zvýšiť produktivitu pomocou spravovanej cloudovej služby, ktorá podporuje dokumenty a dátové modely kľúč – hodnota.

Produkty

Oracle Cloud Database

Skutočne automatizované databázové riešenie

Oracle Autonomous Database je cloudové databázové riešenie pre dátové centrá, úložiská Data Lake, prevádzkové vykazovanie a dávkové spracovanie údajov. Spoločnosť Oracle využíva strojové učenie na úplnú automatizáciu všetkých rutinných databázových úloh - čím zaisťuje vyšší výkon, spoľahlivosť, zabezpečenie a prevádzkovú efektivitu.

Produkty

Databáza Oracle Database

Oracle Database ponúka špičkový výkon, škálovateľnosť, spoľahlivosť a zabezpečenie v lokálnom aj cloudovom prostredí.

Produkty

Vytvárajte, škálujte a zabezpečujte databázy v cloude

Služba Oracle Base Database Service umožňuje organizáciám vytvárať a spravovať plnohodnotné inštancie Oracle Database v službe Oracle Cloud Infrastructure (OCI). IT tímy poskytujú databázy na virtuálnych počítačoch s blokovými zväzkami ukladacieho priestoru, ktoré poskytujú cenovo efektívne cloudové databázové služby s možnosťou výberu niektorého z vydaní Oracle Database.

Produkty

Najlepší lokálny systém Oracle Database

Oracle Exadata je komplexné riešenie, ktoré zlepšuje výkon, škálovanie, zabezpečenie a dostupnosť podnikových databáz Oracle Database. Zahŕňa viac ako 60 jedinečných funkcií, ako je napríklad prenos zaťaženia pomocou SQL funkcie Smart Scan, ktoré sú zostavené pomocou služby Oracle Database na zrýchlenie aplikácií OLTP, analytiky a strojového učenia. Exadata tiež znižuje kapitálové náklady a výdavky na správu a umožňuje IT oddeleniam konsolidovať stovky databáz do jedného systému. Spoločnosti môžu nasadiť platformy Exadata lokálne, v službe Oracle Cloud Infrastructure alebo ako riešenie Cloud@Customer a pomocou databázy Autonomous Database zjednodušiť a zrýchliť digitálne transformácie.

Produkty

Výkon služby Exadata Cloud v dátových centrách zákazníkov

Oracle Exadata Cloud@Customer v sebe spája výkon systému Oracle Exadata s jednoduchosťou, flexibilitou a dostupnosťou spravovanej databázovej služby v dátových centrách zákazníkov. Je to najjednoduchší spôsob presunu existujúcich databáz Oracle do cloudu, pretože poskytuje úplnú kompatibilitu s existujúcimi systémami Exadata a službou Exadata Cloud Service. Exadata Cloud@Customer tiež spĺňa požiadavky zákazníka na suverenitu dát a pripojenie s nízkou latenciou k existujúcim prostriedkom dátového centra, pričom im umožňuje dosiahnuť vyššiu konsolidáciu databázy než možno dosiahnuť v prípade iných lokálnych databázových cloudových služieb.

Robustná správa dát s minimálnou zložitosťou

Oracle Exadata je vysoko dostupné a vysoko výkonné riešenie. Je to najbezpečnejšia architektúra na spúšťanie databázy Oracle Database. Exadata dokáže zredukovať veľkosť vášho dátového centra a skrátiť čas uvedenia na trh v prípade kľúčových záťaží.

Produkty

Spúšťanie služieb Oracle Database v riešení Microsoft Azure

Oracle Database@Azure umožňuje organizáciám spúšťať záťaže tam, kde je to potrebné, modernizovať a inovovať pomocou služieb Oracle a Azure a zjednodušiť nákup a správu v cloude. Zákazníci môžu kombinovať služby Azure podľa svojho výberu s službami Oracle Autonomous Database a Oracle Exadata Database Service, službami OCI, ktoré sú hlboko integrované v dátových centrách Azure a sú v nich kolokované.

Vlastnosti

  • Najvyššia úroveň výkonu, škálovania a dostupnosti riešenia Oracle Database pomocou infraštruktúry Oracle Exadata
  • Ceny a parita funkcií s OCI vrátane riešenia Oracle Real Application Clusters
  • Jednoduchosť, zabezpečenie a latencia jedného operačného prostredia v rámci prostredia Azure vrátane federovanej správy identity a prístupu pre databázové služby s Microsoft Entra ID
  • Protokoly, metriky a udalosti služby Oracle Database sú k dispozícii priamo v prostredí Azure na zjednodušenie monitorovania a riešenia problémov
  • Možnosť nákupu prostredníctvom služby Azure Marketplace so súčasnými záväzkami služby Azure a používania aktuálnych licencií Oracle Database a neobmedzených licenčných zmlúv

Jedna databáza MySQL pre OLTP a OLAP

MySQL HeatWave je jediná služba, ktorá umožňuje správcom databáz a vývojárom aplikácií spúšťať záťaže OLTP a OLAP priamo z databázy MySQL. To eliminuje potrebu komplexného, časovo náročného a nákladného presunu a integrácie dát so samostatnou analytickou databázou.

Produkty

Vysoká dostupnosť, flexibilita dátových modelov, elastická škálovateľnosť

Služba Oracle NoSQL Database Cloud Service poskytuje zriaďovanie na základe požadovanej priepustnosti a úložiska, ktorá podporuje dokumentové, stĺpcové a dátové modely kľúč 0150 hodnota s flexibilnými zárukami transakcií.

Produkty

2. mája 2024

Predstavujeme všeobecnú dostupnosť služby Oracle Database 23ai

Dominic Giles, uznávaný produktový manažér, Oracle

Oracle Database 23ai predstavuje ďalšie dlhodobé vydanie podpory Oracle Database s významným zameraním na umelú inteligenciu, produktivitu vývojárov a kriticky dôležitú spoľahlivosť. Preskúmajte technické detaily kľúčových funkcií, ako je vektorové vyhľadávanie s umelou inteligenciou, relačná dualita JSON, graf vlastností, globálne distribuovaná databáza a riešenie True Cache.

Prostriedky

dokumentácia

Prístup ku knižnici databázovej dokumentácie

Získajte prístup ku kompletnej dokumentácii pre najnovšie vydanie služby Oracle Database.

Školenie Cloud Learning

Rozvíjajte svoje zručnosti pri práci s databázami

Oracle University poskytuje riešenia vzdelávania, ktoré pomáhajú vytvárať zručnosti a overovať odborné znalosti. Získajte ďalšie informácie o školeniach a certifikáciách, na ktoré sa môžete spoľahnúť, aby ste zabezpečili úspech svojej organizácie.

komunita zákazníkov

Ask TOM – Office Hours

Každý mesiac využite bezplatné školenie, postupy a stretnutia s otázkami a odpoveďami špecialistov spoločnosti Oracle.

Find out what our customers are saying

Gartner logo

Reviews from your enterprise peers — verified by Gartner

TrustRadius logo

Top rated software and services based on in-depth reviews from verified users.

G2 logo

Business software and services based on user ratings and social data.

Get started with Oracle Database


Try Oracle Cloud Free Tier

Build, test, and deploy applications on Oracle Cloud for free.


Run a workshop

Run a wide variety of labs and workshops and experience our best technology live.


Get certified

Access online training and certifications for Oracle Database cloud services.


Contact sales

Interested in learning more? Contact one of our industry-leading experts.