Cu Oracle Cloud, Experian îmbunătățește sarcinile de lucru cu date

Experian mută datele și instrumentele esențiale în Oracle Cloud Infrastructure pentru o creștere cu 40% a performanței și o reducere cu 60% a costurilor.

Partajați:

Fiind o companie tehnologică și lider de piață în domeniul datelor și al analizei la nivel mondial, Experian se angajează să fie printre primele companii care adoptă orice tehnologie care ar putea îmbunătăți capacitatea datelor pentru clienții și consumatorii noștri. În baza acestei promisiuni, am mutat mai multe sarcini de lucru ce implică date din centrele noastre de date on-premises, din facilitățile noastre de colocare și din alte companii cu cloud public în Oracle Cloud Infrastructure. În toate cazurile, am sporit performanța cu 40%, am redus costurile cu 60%, am crescut fiabilitatea și am îmbunătățit rezistența.

Mervyn LallyArhitect enterprise principal, Experian

Provocări în afaceri

Experian este cea mai bună companie globală de servicii informaționale. În cele mai importante momente din viață, cum ar fi cumpărarea unei locuințe ori a unei mașini, trimiterea unui copil la facultate sau dezvoltarea unei afaceri prin interacțiuni cu clienți noi, compania ajută clienții și afacerile să-și gestioneze datele cu încredere. Având 17.800 de angajați în 44 de țări, Experian gestionează date din istoricul de credite din toată lumea, pentru 1,3 miliarde de persoane și 166 de milioane de afaceri.

Activitatea companiei se dezvoltă în permanență, pentru a le oferi clienților și consumatorilor servicii mai rapide și mai eficiente. Experian utilizează tehnologie și inovație pentru a satisface cerințele în timp real legate de date ale consumatorilor și companiilor. În acest fel, compania va fi pregătită să acționeze la momentul potrivit, de exemplu, să ajute persoanele să controleze aspectele financiare și să acceseze servicii financiare, să susțină companiile în luarea unor decizii mai inteligente și în a prospera, să facă creditorii să acorde împrumuturi într-o manieră mai responsabilă și să sprijine organizațiile în a preveni frauda de identitate și infracțiunile.

De exemplu, după achitarea integrală a unui credit, Experian facilitează restabilirea rapidă scorului de credit, fără a mai aștepta 30 de zile. Pentru a actualiza rapid informațiile, este necesară o platformă de date globală, securizată și scalabilă, pentru a procesa un volum tot mai mare de date.

Credem cu adevărat că arhitectura de tip lakehouse a OCI este revoluționară. Aceasta reprezintă noua generație a cloudului. Ne permite să ne transformăm mai rapid. Ne permite să ne îmbunătățim performanțele. Ne permite să reducem costurile. Dar, cel mai important, ne permite să avem un impact mai mare asupra societății. Putem prelucra datele mai rapid pe piețele emergente pentru a introduce mai rapid produse noi.

Mervyn LallyArhitect enterprise principal, Experian

De ce Experian a ales Oracle

Experian avea nevoie de o platformă de date deschisă, cu produse și servicii open-source, pentru a crea magistrale de date vaste pentru produse și servicii și pentru a procesa cantități mari de date, inclusiv evenimente în timp real și sisteme de baze de date relaționale tradiționale. Compania dorea să includă într-o arhitectură lakehouse unică datele și analizele importante din centrele de date on-premises, din facilitățile de colocare și de la alți furnizori cloud.

Experian a ales Oracle Cloud Infrastructure (OCI) pentru suita cloud de servicii completă, destinată procesării datelor în mod securizat, rapid și la nivel global.

Rezultate

Experian a transferat mai multe sarcini de lucru cu date, cum ar fi detectarea fraudei, analizele din call-centere, analizele financiare și datele despre credite din Brazilia, în arhitectura lakehouse a Oracle Cloud Infrastructure, care cuprinde Oracle Exadata Cloud Service, Oracle Autonomous Data Warehouse, Object Storage, Big Data Service, Data Flow și Data Science. Compania a înregistrat o creștere cu 40% a performanței, o reducere cu 60% a costurilor și sporirea fiabilității și a flexibilității.

Sarcinile de lucru open source din Spark și Hadoop de la alți furnizori cloud, au fost migrate în arhitectura lakehouse OCI, fără nicio reproiectare. Acest lucru a contribuit la economii semnificative de costuri și timp. În plus, succesul înregistrat de Experian în ceea ce privește migrarea către arhitectura lakehouse OCI se datorează Oracle Cloud Lift Services pentru îndrumări în privința planificării, proiectării și prototipării, pentru a oferi valoare imediată.

Platforma globală unificată a influențat semnificativ piețele în curs de dezvoltare, cum ar fi Brazilia și India, unde trebuie procesate cantități mari de date, dar unde nu există aceleași resurse financiare care sunt disponibile în alte regiuni. „Putem schimba ecosistemul antreprenorial care sprijină acele economii. Veți obține beneficii înzecite dacă faceți lucrurile bine de la început”, spune Mervyn Lally, arhitect enterprise principal.

Publicate:19 octombrie 2021