Experian verbetert gegevensworkloads met Oracle Cloud

Experian verplaatst kritieke gegevens en tools naar Oracle Cloud Infrastructure voor een prestatieverbetering van 40% en een kostenverlaging van 60%.

Delen:

Als internationaal technologiebedrijf en marktleider in data en analyses streeft Experian ernaar een early adopter te zijn van elke technologie die de kracht van data voor onze klanten en consumenten kan verbeteren. In het kader hiervan hebben we verschillende dataworkloads van onze on-premises datacenters, onze colocatiefaciliteiten en andere bedrijven in de openbare cloud naar Oracle Cloud Infrastructure verplaatst. In alle gevallen hebben we onze prestaties verbeterd met 40%, de kosten teruggebracht met 60%, en zijn de betrouwbaarheid en flexibiliteit toegenomen.

Mervyn LallyChief Enterprise Architect, Experian

Zakelijke uitdagingen

Experian is de grootste leverancier van informatiediensten ter wereld. Tijdens de grote momenten in het leven - van het kopen van een huis of een auto, het naar school sturen van een kind tot het laten groeien van een bedrijf door nieuwe klanten aan te trekken - stelt Experian consumenten en bedrijven in staat om hun gegevens met vertrouwen te beheren. Met 17.800 werknemers in 44 landen beheert Experian krediethistoriegegevens over de hele wereld voor 1,3 miljard personen en 166 miljoen bedrijven.

De activiteiten van het bedrijf blijven zich ontwikkelen om snellere, betere services voor de klanten en consumenten te leveren. Experian gebruikt technologie en innovatie om te voldoen aan de realtime gegevensbehoeften van consumenten en bedrijven. Hierdoor is het bedrijf volledig voorbereid om te handelen wanneer het juiste moment zich voordoet, of dat nu het helpen is van particulieren om toegang tot financiële diensten te krijgen, van bedrijven om slimmere beslissingen te nemen en te floreren, van kredietverstrekkers om meer verantwoordelijkheid te nemen of van organisaties om identiteitsfraude en criminaliteit te voorkomen.

Zodra bijvoorbeeld een kredietsaldo is afbetaald, maakt Experian een snelle nieuwe scorebepaling mogelijk in plaats van de gangbare 30 dagen te wachten. Voor het produceren van snelle updates van informatie is een schaalbaar en veilig wereldwijd gegevensplatform nodig om steeds grotere hoeveelheden gegevens te kunnen verwerken.

Wij zijn er stellig van overtuigd dat het lakehouse van OCI een game changer is. Het is de volgende generatie van de cloud. Het stelt ons in staat om sneller te transformeren. Het stelt ons in staat om onze prestaties te verbeteren. Het stelt ons in staat om onze kosten te verminderen. Maar het stelt ons vooral in staat om een grotere impact te hebben op de samenleving. We kunnen data sneller verwerken in opkomende markten om nieuwe producten sneller te lanceren.

Mervyn LallyChief Enterprise Architect, Experian

Waarom Experian voor Oracle heeft gekozen

Experian had behoefte aan een open gegevensplatform met open-sourceproducten en -services voor het bouwen van grote gegevenspijplijnen en het verwerken van grote hoeveelheden gegevens, waaronder realtime gebeurtenissen en traditionele relationele databasesystemen. Het bedrijf wilde kritieke gegevens en analyses uit on-premises datacenters, colocatiefaciliteiten en andere cloudproviders samenvoegen in één lakehouse-architectuur.

Experian heeft Oracle Cloud Infrastructure (OCI) geselecteerd voor een end-to-end cloudsuite met services om gegevens veilig en snel op wereldwijde schaal te verwerken.

Resultaten

Experian heeft verscheidene gegevensworkloads, zoals fraudedetectie, callcenteranalyse, financiële analyse en kredietgegevens in Brazilië, verplaatst naar lakehouse-architectuur van Oracle Cloud Infrastructure, dat Oracle Exadata Cloud Service, Oracle Autonomous Data Warehouse, Object Storage, Big Data Service, Data Flow en Data Science omvat. De prestaties van het bedrijf verbeterden met 40%, de kosten werden met 60% verlaagd en de betrouwbaarheid en veerkracht namen toe.

Open-sourceworkloads op Spark en Hadoop van andere cloudproviders zijn gemigreerd naar een OCI lakehouse zonder herstructurering of aanpassing van de architectuur. Dit droeg bij aan een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing. Daarnaast droegen Oracle Cloud Lift Services bij aan het succes van Experian bij de migratie naar een OCI lakehouse, door deze te begeleiden bij de planning, het ontwerp en prototyping om onmiddellijke toegevoegde waarde te leveren.

Het uniforme wereldwijde platform was belangrijk voor opkomende markten zoals Brazilië en India, die grote hoeveelheden gegevens moeten verwerken maar niet dezelfde financiële middelen hebben als andere regio's. "We kunnen het ondernemingsecosysteem dat die economieën ondersteunt veranderen. Je krijgt het in tienvoud terug als je het meteen goed doet," zegt Mervyn Lally, chief enterprise architect.

Gepubliceerd:19 oktober 2021