Oracle, küresel bir bordro bulut yükseltmesi aracılığıyla zamandan, paradan ve emekten tasarruf sağlar

Oracle Cloud sayesinde Oracle Global Payroll Operations maliyetleri %22 oranında düşer ve bordro çalışma süreleri 12 saatten sadece 10 dakikaya iner.

Paylaş:

Bulutta Oracle Payroll’a geçmek, bizi tam otomatik bir bordro süreci vizyonuna yaklaştırıyor. Ayrıca, Oracle Cloud Infrastructure ve Fusion Cloud Applications çözümleri sayesinde bordro operasyonlarını bir dizi işlem olmanın yerine Oracle'ı tamamlayan bir iş varlığına dönüştürdük.

Scott GawelKıdemli Başkan Yardımcısı, Kurumsal Denetleyici Yardımcısı, Oracle

İş zorlukları

Oracle Global Payroll Operations, Oracle'da çalışan 133.000 kişi için yıllık olarak 10 milyar ABD Doları maaş ve 5 milyar ABD Doları vergi işlemektedir. Birim, beş bölgesel merkezde çalışan, 17 dilde 163 tüzel kişide ücret ve sosyal yardımları yöneten 155 profesyonelden oluşmaktadır.

Ekip, küresel bordroyu ve ilgili iş akışlarını yürütmek için çeşitli çözümler kullanmaktadır. Eskiden veri yükleme ve paylaşım iş akışlarının sadece yaklaşık %40'ı otomatik hale getirilmiştir. Kalan %60'lık kısım, üçüncü taraf bir bordro sisteminden hataya açık ve manuel olarak yoğun şekilde bilgi alınmasını gerektiriyordu. Ekip ayrıca e-postalar, belgeler, elektronik tablolar ve PDF dosyaları dahil olmak üzere çok sayıda bağlantısız formdan veri yükledi.

Bu, ekibin rutin ve silolanmış süreçlerde zaman ve emek harcaması anlamına geliyordu. Bu nedenle bazı iş birimleri bordronun son tamamlanma tarihlerini kaçırıyordu. Entegrasyon eksikliği ve bireysel eski sistemlerin kapasitelerinin sınırlı olması, ekip içi gecikmelere neden oluyor ve bordronun zamanında ve doğru şekilde tamamlanmasını dahi tehdit ediyordu.

Bordro ekibi, standartlaştırılmış ve verimli bir bordro sistemi elde etmek için Oracle'ın bulut teknolojisi ve uygulamaları yığınına geçmeye karar verdi. Tek bir ürün paketinde birden çok güçlü bulut tabanlı işleve sahip olmak, tüm bordro sürecini entegre edecek, hızlandıracak ve iyileştirecektir.

Tamamen Oracle Cloud yığınına geçtikten sonra, bordro uygulamasının süresi 10 ila 12 saatten 10 dakikaya indi.

Adrian ApostoleanuBaşkan Yardımcısı, Küresel Bordro Operasyonları, Oracle

Oracle neden Oracle Payroll'u seçti?

Tek bir birbirine bağlı süreç ve çözüm kümesiyle yapılandırılabilir, güvenli ve güvenilir bir bordro platformuna mı ihtiyacınız var? Oracle Global Payroll Operations, Oracle Cloud Infrastructure (OCI) ve Oracle Fusion Cloud uygulamalarına geçiş yaptı.

Sistemin belkemiğini, Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM) altında çalışan Oracle Payroll oluşturuyor. Oracle Payroll, Oracle Time and Labor ve Oracle General Ledger dahil olmak üzere diğer Oracle Cloud HCM uygulamalarıyla tek bir veri modelini paylaşır. Bu, birden fazla son kullanıcı rolü arasında anında ve sorunsuz çapraz bilgi paylaşımına ve standart ve sezgisel bir arayüze olanak tanır. Ayrıca yasal güncellemeler ve üç ayda bir yapılan hata düzeltmeleri de dahil olmak üzere bir dizi düzenli iyileştirme yapıldı.

Ayrıca Oracle Payroll, yerleşik hata düzeltme, en iyi uygulamalar kılavuzu ve küresel standardizasyon ve uyumluluk sağlar. Eksiksiz ve zengin özelliklere sahip bir platform olan Oracle yığını, bir düzine ülkede çok sayıda olanak sunmasının yanı sıra bordro ve vergi yerelleştirme özelliklerini de destekler.

Oracle Global Payroll Operations, Oracle yığınını standartlaştırarak ve süreçlerin %95'ini otomatikleştirerek, yalnızca üç ay içinde toplam maliyetleri %22 oranında azalttı.

Sonuçlar

Oracle Global Payroll Operations’ın OCI üzerinde Oracle Payroll’a geçmesiyüksek düzeyde otomatikleştirilmiş ve verimli tek bir çalışan ödeme platformu sağladı. Bağlı sistem, diğer önemli görevlerin yanı sıra veri çıkarma ve işleme, vergi stopajı, raporlama ve sorgu alımı ve yanıtlanmasını yönetimektedir.

Oracle Payroll üzerinde standartlaştırma, ekibin birden çok manuel geçici çözümü ortadan kaldırmasını sağladı. Bulut kullanıma sunulduktan sonra ekip, bordro akışının %95'ini otomatikleştirerek yalnızca üç ayda toplam maliyetleri %22 oranında azalttı.

Oracle Cloud HCM'den Oracle Payroll'a otomatik ve anında veri ve dosya aktarımı, bordro çalışma sürelerini 10 ila 12 saatten yalnızca 10 dakikaya indirdi. İşleme ayarlamaları esnekliği sağlar ve Oracle Global Payroll Operations bordro hatalarını belirlemesine ve çalışan sorularını daha proaktif bir şekilde ele almasına olanak tanır.

Ekip, çalışan sorularının yanıtlanma süresini kısaltmak için Oracle Payroll’u Oracle Service çözümüne bağladı. Bu şekilde, tüm çalışan bordrosu sorguları tek bir platformda kalmakta ve ekibin yılda 58.000 soru ve talebi ele almasına olanak tanımaktadır. Çalışanlar aldıkları hizmetle ilgili kolayca geri bildirimde bulunur, ekibin yanıt kalitesini ve zamanını ölçmesine yardımcı olur ve potansiyel eğitim ihtiyaçlarını tam olarak belirler. Ekip ayrıca, çalışanların erişebileceği özel bir web sayfası aracılığıyla bordro verilerini proaktif olarak paylaşır.

Ekip, otomatik raporlama yetenekleriyle geriye dönük hesaplamalarda saatlerce çalışmadan tasarruf sağladı ve normal bordro raporlama son tarihini bir gün kısalttı. Tek bir kapsamlı platform ve veri modeli ile muhasebe raporları oluşturmak daha kolay ve daha verimli hale geldi. Veriler gerçek zamanlı olarak mevcuttur ve raporların tamamı standart hale getirilmiştir. Bu şekilde ekip, eski bordro sisteminde imkansız olan farklı bordro faaliyetleri ve verilerini merkezi olarak uzlaştırabilir.

Ekip üyeleri rollerine göre Oracle Payroll arayüzünü kolayca yapılandırabilir. Bu sayede karmaşık ve zaman alıcı ekran özelleştirmelerine duyulan ihtiyaç azalır. Analistler, belirli sorunları ayrıntılı olarak incelemelerine izin veren seçenekleri kullanarak tüzel kişiler veya bir ülke veya bölgenin benzersiz tüzüğü gibi birden çok yolla verileri anında görüntüleyebilir ve sonuçları sorgulayabilir.

Yayınlanma tarihi:10 Haziran 2022