Oracle University, Autonomous Database sayesinde yönetim maliyetlerini %30 oranında azaltır

Bir tanesi PostgreSQL’den alınan iki Oracle University uygulaması performansı, ölçeklenebilirliği ve güvneliği artıran Autonomous Database üzerinde çalışır.

Paylaş:

Oracle University, Yönlendirmeli Öğrenim ve MyLearn ticari uygulamaları için Oracle Autonomous Database kullanır. Bu sayede performans, ölçeklenebilirlik ve güvenlik artarken kapalı kalma süresi sıfıra iner ve otomatik veritabanı bakımı sağlanır. İdarei maliyetleri %30 azalttık.

Deepak SharmaKıdemli Yönetici, DevOps Otomasyonu ve Desteği, Oracle University Education

İş zorlukları

Oracle University, müşterilerin Oracle Cloud Infrastructure (OCI) ve SaaS uygulamalarında uzmanlaşmalarını sağlar. Oracle Cloud Applications ile entegre olan Oracle Guided Learning, kullanıcının iş akışına güncel rehberlik ve bilgi sağlar.

Oracle MyLearn sayesinde Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Oracle Cloud Applications ve diğer Oracle veritabanı ve sektörel çözümlerine yönelik abonelik tabanlı kişisel eğitimler alabilirsiniz.

Oracle Guided Learning, Oracle tarafından 2018'de satın alınan ve AWS'den taşınan bir teknolojidir. AWS'de temel olarak OCI'da bulunan PostgreSQL veritabanı kullanılıyordu. Ancak, geçişin bir parçası olarak geliştirme ekibi bazı PostgreSQL eksikliklerini de ele almak istedi. Özellikle, performans optimizasyonu zayıftı ve bir yüksek erişilebilirlik kurulumunun oluşturulması önemli ölçüde uzmanlık gerektiriyordu. Gerekli ek işlem kaynakları kapalı kalma süresini zorunlu kılıyor ve kullanıcılar PostgreSQL'in kullandığı temel blok depolamayı yönetmek zorunda kalıyordu. Ortaya çıkan idari ek yük ve gerekli uzmanlık çok yüksekti.

Oracle neden Autonomous Database'i seçti?

Oracle University geliştirme ekibi, işlemlerde ve Oracle Guided Learning’de kullanmak üzere PostgreSQL’in yerini alması için Oracle Autonomous Database’i seçti. Çözüm, yeni kılavuzlar oluşturan geliştiricilerin yanı sıra ana bilgisayar uygulamalarından bu kılavuzlarla etkileşime giren son kullanıcıları da destekler.

Ayrıca analitik ve veri depolaması için Autonomous Database, kullanım şeklini anlamak için tüm öğrenme ortamına bakabilen yönetici kullanıcıları destekler.

Son olarak Oracle MyLearn, işlemlerde ve karışık iş yüklerinde kullanılmak üzere ilk olarak Autonomous Database üzerinde kurulmuş yeni bir uygulamaydı.

Geliştiriciler, çeşitli faktörler nedeniyle bakım maliyetlerinin düşmesini beklediler. Oracle Autonomous Database, öncelikle depolamayı otomatik olarak yönetir ve özel uzmanlığa ihtiyaç duymadan veya veritabanını indirmeden ek depolamaya veya talep üzerine bilgi işlem kaynaklarına izin verir. Yedeklemeler, performans ayarlama, yama ve güncellemelerin tümü otomatik olarak gerçekleştirildiğinden işletim maliyetleri daha da düşer.

Autonomous Database, güvenlik politikaları ve ayarları önceden yüklü olarak teslim edilir. Böylece verileri güvende tutmak kolaylaşır ve hata riski azalır.

Autonomous Database genel çözümün ayrılmaz bir parçası olan nesne depolama ile entegrasyon sürecini de basitleştirmiştir.

Sonuçlar

Günümüzde Oracle Guided Learning ve Oracle MyLearn, bir veri deposu mimarisi kullanılarak uygulanmaktadır. Oracle Autonomous Database'de yaklaşık 8 TB uygulama kodu, kullanıcı verileri ve meta veriler depolanırken, 10 TB resim, multimedya içeriği ve günlük verileri nesne deposunda saklanır.

Bu eksiksiz çözüm, aramaları hızlandıran Elasticsearch kullanımını ve raporlama için Oracle Analytics Cloud gibi diğer hizmetleri içerir.

Geliştiriciler perde arkasında OCI Logging, OCI Logging Analytics, Oracle Application Performance Management, OCI Monitoring, OCI Certificates, OCI Vault ve OCI Email Delivery çözümlerini kullanabilir.

Eskiden iki haftalık bir işlem olan yüksek erişilebilirlik yapılandırması Autonomous Data Guard sayesinde artık birkaç dakikaya inmiştir. Ayrıca işlemler veritabanı uzmanlığı olmayan çalışanlar tarafından yapılabildiğinden ve sürekli bir bakım gereksinimi olmadığından yapılan tasarruf miktarı artar.

Depolama kapasitesi eklemek artık kapalı kalma süresi, manuel depolama yönetimi ve özel uzmanlık gerektirmeyen basit bir API çağrısından ibarettir. Gerekirse daha fazla işlem kaynağı eklemek de aynı derecede basittir. Geliştiriciler, üretim ortamlarında otomatik ölçeklendirme kullanmaz. Ancak kesin performans özelliklerinin iyi bilinmediği yeni sürümler veya ilk kurulumlarda kullanabilirler.

Yerleşik güvenlik özellikleri, geliştirme ekibine veritabanını güvenli hale getirmek için komut dosyaları geliştirmeden saatlerce tasarruf etmelerini sağlar ve komut dosyalarını ve yapılandırma bilgilerini tutmak için sürekli bir çalışmaya gerek yoktur.

Autonomous Database nesne depolamaya basit ve doğrudan erişim sağlar. Bu sayede önceden bir haftadan uzun süren veritabanı yenileme işlemi sadece 2-3 saatte tamamlanır.

Genel olarak Autonomous Database yönetimi, artık çok daha az zaman ve deneyim gerektirmektedir. Geliştirme ekibi, bunun genel yönetim maliyetlerini en az %30 azalttığını tahmin etmektedir.

Yayınlanma tarihi:22 Haziran 2022