Oracle, işe alım talebinden istihdam teklifine kadar geçen süreyi dokuz gün kısalttı

Oracle HR ile kullanılan Oracle Journeys ve Oracle Recruiting, aday havuzunu ikiye katlamanın yanı sıra çalışanların işe alınmasını, işe başlamasını ve verimliliğini destekler.

Paylaş:

Bir HR organizasyonu, geleneksel süreçlerini sorgulamalı, acımasızca basitleştirmeli ve kullanıcıları tasarım düşüncesinin merkezine koymalıdır. Oracle Recruiting ve Oracle Journeys ile bunu başardık.

Madie CheruvuBaşkan Yardımcısı, İK, Oracle Uygulamaları ve Veritabanı Ekipleri

İş zorlukları

Oracle Human Resources (HR), 90 ülkede 135.000 Oracle profesyoneli için, ilk iş başvurusundan eğitime ve emekliliğe kadar, çalışanlarla ilgili süreçleri yönetir. Ekip işe alım uzmanları her yıl 22.000 ila 25.000 adayın işe alınmasını denetler ve işe alındıktan sonra, bu çalışanların en kısa sürede mümkün olduğunca üretken hale gelmelerini sağlar.

Oracle HR ayrıca bölümler arasında hareket eden çalışanlar hakkında bilgi alışverişinde bulunması gereken yöneticileri de destekler. Ekip, haftalık olarak yaklaşık 10.000 bu tür bilgi alışverişini işler. Bu hizmet olmadan Oracle'ın iş bölümleri düzgün bir şekilde çalışamazdı.

Oracle HR ekibi, mevcut çalışanlar ve yeni işe alınanlara ait devasa veri hacmini işlemek için büyük ölçüde bağlantısız eski sistemlere ve süreçlere bağımlıydı. Ayrıca, adaylara yönelik çevrimiçi işe alım çözümleri manuel olarak yapılıyordu ve hantaldı. Yeni müşteri adayları, Oracle uygulama hesabı oluşturmanın zaman alıcı ve zor olduğunu söylüyordu. Ekip, yetenek havuzunu artırmak için yeni adayları işe almayı daha verimli ve cazip hale getirmek istedi.

Oracle iş yöneticileri de çalışanlarının beceri ve yeteneklerini geliştirmek için daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyordu. HR ekibi, eski süreçlere ve teknolojiye yama uygulamak ve bunları sürdürmek yerine, birleşik bir bulut tabanlı işe alım ve çalışan deneyimi yönetimi platformuna geçiş yapmaya karar verdi.

Oracle Recruiting ve Oracle Journeys, sezgisel, hafif ve süreç odaklı bir yaklaşım sunarak hızı, doğruluğu ve görünürlüğü artırdı. Olağanüstü bir kullanıcı deneyimi yaratıyor.

Madie CheruvuBaşkan Yardımcısı, İK, Oracle Uygulamaları ve Veritabanı Ekipleri

Oracle neden Oracle Journeys'i seçti?

Oracle HR, hedeflerine ulaşmak için gelecekteki şirket çapında kariyer ihtiyaçları için düzenli olarak gelişecek güçlü, kurumsal güçte bir bulut platformuna ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle ekip, bir dizi Oracle Cloud HCM işe alma, çalışan deneyimi, kariyer yönetimi ve öğrenim modülü seçti. Bunların sağlayacağı sağlam ve kapsamlı işlevselliğin yanı sıra, bu yığına geçmek, birinci sınıf Oracle mühendisleri ve destek personelinin sistemi düzenli olarak güncellemesi ve iyileştirmesi anlamına geliyordu.

Ekip, özellikle çalışanların Oracle'daki tüm kariyerini yönetmeye yönelik kapsamlı yetenekleri ve tutarlı kullanımı nedeniyle Oracle Journeys çözümünü seçti. Oracle Journeys ile Oracle Cloud Human Capital Management (HCM) birbiriyle entegre ürünler olduğundan Oracle Journeys kayıtları tek bir sistemden çekmektedir. Ekip, işe alma ve işe başlama süreçlerini geliştirmek için Oracle Recruiting ve Oracle Guided Learning çözümlerini de devreye aldı.

Oracle'ın yeni bulut tabanlı Oracle Journeys ve Oracle Recruiting çözümleri, işe alım yöneticilerine yılda 4.000 saat tasarruf sağlarken iş aday havuzunu iki katına çıkardı.

Sonuçlar

Sistemler, Oracle'ın işe alımda en aktif olduğu beş ülkede piyasaya sürüldü: Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Hindistan, Romanya ve Filipinler. Oracle Journeys, Oracle Recruiting ve ilgili Oracle bulut çözümlerinin benimsenmesi, bu bölgeler için çok çeşitli donanımsal ve yazılımsal avantajlar sağlamaktadır.

Yeni sistemler, yerleşik Oracle HR ekibi iş akışlarına göre çalışanları uygun adımlarda işlemek için mantıksal olarak sıralandı. Bunlar ayrıca daha akıcı ve sezgiseldir ve gereksiz veri girişi ihtiyacını ortadan kaldırırlar. Örneğin, eskiden 19 adımda tamamlanan Oracle Recruiting'de bir iş talebi oluşturmak için artık sadece 5 adım gerekmektedir. Bir iş ilanı verme süresi 10 dakikadan sadece 3 dakikaya düşmüş ve bu sayede alım yöneticileri yılda yaklaşık 4.000 saat tasarruf etmiştir.

İş talebinden iş teklifine kadar geçen süre 9 gün azaldı. Altı ay içinde 300 işe alım uzmanı 34.000'den fazla iş talebini, 20.000 teklifi ve 17.000 kişiyi işe aldı. Bunların %30'u şirket politikasına uygun olarak şirket içi işe alımlardı.

Oracle'ın kariyer merkezi de adaylarda buna karşılık gelen bir artışla işe alım süreçlerinde daha fazla verimliliğe katkıda bulundu. Adaylar, eski mimarideki gibi tam bir hesap oluşturmak yerine sadece bir telefon numarası veya e-posta girerler. Bu uygulama, başvuran sayısının iki katına çıkmasını sağladı ve en uygun işe alımları bulma olasılığını artırdı. Oracle Guided Learning aracılığıyla 3.500 çalışan Oracle HR eğitim programlarına 11.000 kez katıldı ve bu sayede yardım masası aramaları tahmini %50 azaldı.

Entegre platform, şirketin bir kariyer merkezini tek bir yerde toplamasını sağladı. Yöneticiler ve çalışanlar aynı doğru verilere sahiptir ve gerektiğinde programın ilerlemesini izleyebilir. Çalışanlar işe başladıkları ilk günden itibaren dizüstü bilgisayarlar veya güvenlik rozetleri gibi öğelerle ilgili talepleri işleyebilir ve ihtiyaç duydukları öğrenim ve kaynaklara erişebilir. Çalışanlar ayrıca, evlilik veya çocukların eklenmesi gibi kişisel yaşam değişikliklerini yansıtmak için sistemi kolayca günceller.

Oracle platformu ayrıca makine öğrenimi dahil olmak üzere bulut üzerinden genişletilebilirlik, mobil erişim, çeşitli veri kaynaklarına bağlantı (e-posta ve kağıt belgeler dahil) ve analitik gibi çok sayıda temel yetenek de sağladı.

Yayınlanma tarihi:24 Haziran 2022

Müşteri hakkında

Oracle çözümleri ile Oracle Cloud içinden entegre uygulama paketlerine ve güvenli, özerk altyapıya erişebilirsiniz. Şirket 175 ülkede faaliyet göstermekte olup 430.000 müşteriye hizmet vermekte ve yıllık 40 milyar dolarlık gelir elde etmektedir.