Oracle, bulut tabanlı borçlar muhasebesi sistemini düzene sokar ve kapatma süresini %30 kısaltır.

Oracle Cloud'a dönersek, Oracle kaynaktan ödemeye ekibi, şirketler arası fatura süreçlerinde 5.000 saat tasarruf sağlar.

Paylaş:

Eksiksiz bir Oracle teknoloji yığınından yararlanarak bağlantılı ve otomatik Borçlar Muhasebesi vizyonumuzu hayata geçirdik. Oracle teknolojisi ve stratejisi, manuel süreçleri ortadan kaldırarak daha yüksek AP hızı ve doğruluğu sağladı. Aynı zamanda tam finansal kontrol, doğruluk ve güvenlik sağladık.

Jason FeldmanBaşkan Yardımcısı, Küresel Tedarik ve Kaynaktan Çözüme Operasyonlar, Oracle

İş zorlukları

Oracle Source-to-Settle (S2S) ekibi, Oracle’a ait tüm satın alma, hesaplar ve gider raporu geri ödeme süreçlerini dünya çapında yönetir. Her yıl, ekibin 500'den fazla çalışanı, beş uluslararası merkezde milyarlarca dolarlık fatura ve ödeme işler.

Oracle S2S sayesinde sözleşme müzakeresi, kaynak bulma ve tedarikçi ilişkileri, tedarikçi durum tespiti ve şirket içi ödemeler gibi çok sayıda karmaşık iş akışları izlenir. Ekip, Borçlar Muhasebesi (AP) görevlerini izlemek için çeşitli bağlantısız sistemlere ve süreçlere bağımlıydı.

Oracle S2S, genel AP sürecini daha hızlı, daha görünür ve daha verimli çalıştırmak için eksiksiz bir iş uygulamaları paketi çalıştıran kurumsal güçlü bir bulut altyapısından yararlanmaya karar verdi.

Her ay daha hızlı raporlama yapıyor ve ödenecek hesapları %30 daha hızlı kapatıyoruz. Yumuşak kapanışları dahi gerçekleştirebiliyoruz.

Gena AlexanderKıdemli Direktör, Kaynaktan Çözüme Strateji ve Operasyonlar, Oracle

Oracle neden Autonomous Database'i seçti?

Oracle S2S sayesinde Oracle Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Cloud Supply Chain Management (SCM) ve Oracle Cloud Human Capital Management (HCM) dahil olmak üzere Oracle Cloud Infrastructure ve Oracle Cloud Applications ürünlerinden tam olarak yararlanabilirsiniz. Ekibin Oracle'ın kanıtlanmış kurumsal düzeyde işlevselliğine, güvenliğine ve ölçeğine ihtiyacı vardı. Tamamen Oracle ürünlerinden oluşan bir yığın ve iş akışı finansal kontroller, doğruluk veya güvenlikten ödün vermeden tedarikçiler ve ekip üyeleri tarafından yapılan manuel çalışmaları azaltacak ve aynı zamanda bakım ve yönetimi kolaylaştıracaktır.

Oracle'ın küresel AP platformu, yıllık 174.000 tedarikçi ödemesi yapar ve 462.000 yıllık gider raporunu geri öder.

Sonuçlar

Oracle S2S, Oracle Cloud Infrastructure ve Oracle Cloud Applications çözümlerini kullanarak uçtan uca AP süreçlerini otomatikleştirdi, birbirine bağladı ve hızlandırdı. Örneğin, faturaların oluşturulması düzene girdi ve banka onayı ve tedarikçi ödemelerini destekleyen iş akışı süreçleri uygulamaya geçti.

Tek küresel ödeme platformu, hem harici hem de şirketler arası ödeme süreçleri için çok sayıda gözle görülür iyileştirme sağladı. Geçişten sonra, ödeme hacimlerinin %96'sı temassız hale geldi. Tüm işlemlerin %51'inde faturanın alınmasından son ödemeye kadar hiçbir şekilde elle müdahale olmadı.

Ayrıca Oracle S2S, platformun küresel raporlama yeteneklerini kullanarak aylık AP süresini %30'a kadar azaltmakta ve yıllık 240 saat tasarruf sağlamaktadır. Ekip üyeleri ayrıca herhangi bir AP sorununu önceden tespit etmelerini sağlayan bir yumuşak kapanış gerçekleştirmektedir.

Yeni entegre ve verimli Oracle yığını, öncekinden daha fazla aylık ve yıllık işlem hacmi sağlar. Sistem yıllık 11.000 işlem saati tasarruf sağlar ve ödeme gruplama hızında %15'lik bir artış kaydeder. Bu, küresel AP platformunun 174.000 tedarikçi ödemesinde 16 milyar ABD doları sağlamasına olanak tanır.

Elektronik faturalandırma seviyeleri, kullanıma sunulduğundan bu yana %7 artarak yıllık faturalandırma sürecinden 6.160 saate çıkmıştır. Şu anda tüm faturaların %68'i dijital olarak alınmakta ve şirketlerarası fatura süreçlerinde 5.000 saatlik bir azalma sağlanmaktadır. Ekip şu anda 1,600 şirketlerarası ödemede 3 milyar ABD dolarlık bir tutarı işlemektedir.

Ayrıca Oracle S2S, 462.000 yıllık gider raporları için 103 milyon ABD doları tutarında geri ödeme yaparak 2.080 saat tasarruf sağlamaktadır. Sistem esnek olduğundan, özel faturaları ve benzersiz ödeme isteklerini de tanıyabilir ve işleyebilir.

Tamamen yerleşik finansal ve işlemsel kontroller, doğru mutabakat süreçleri oluşturmaya yardımcı olur. Sistem, satın alma siparişleri ile yetkilendirilmiş ödemeler arasındaki tüm tutarsızlıkları işaretler ve yalnızca harcama onaylı faturaları öder. Oracle yığını ayrıca, en iyi güvenlik uygulamalarını desteklemek için üç ayda bir yapılan denetimlerle fatura ve ödeme analistleri arasında görevlerin ayrılmasını da destekler.

Yayınlanma tarihi:24 Haziran 2022

Müşteri hakkında

Oracle, güvenli uygulama paketleri ve Oracle cloud üzerinde güvenli ve otonom bir altyapı sağlar. Şirket 175 ülkede faaliyet göstermekte olup 430.000 müşteriye hizmet vermekte ve yıllık 40 milyar dolarlık gelir elde etmektedir.