Oracle Finance, Oracle Analytics'i kullanarak verimliliği ikiye katlıyor

Elle yapılan çözümleri ve süreçleri Oracle Analytics'e taşımak, Oracle Finance'in işbirliği, doğruluk ve verimlilik ölçütlerinde gelişme sağladı.

Paylaş:

Oracle Analytics tarafından sağlanan derinlik ve netlik açısından gelişmiş iş içgörüleri, sayıların doğru anlaşıldığından emin olmamıza yardımcı olur. Verilere erişimin bu kadar kolay olması sayesinde yöneticilerimiz, doğru verilere dayalı iş kararları verme becerisine sahip olur.

Kieran LeiperKıdemli Direktör, Küresel Denetleyici Organizasyonu, Oracle

İş zorlukları

Oracle Finance ekibi ana şirkete bütçeleme, tahminde bulunma ve ilgili analitiği gerçekleştirme dahil olmak üzere çeşitli önemli görevlerde yardımcı olur. Eskiden dünya çapındaki ekip üyeleri, kapsamlı geçici çözümler, defter mutabakatları ve veri girişleri gerektiren yoğun manuel çalışma gerektiren Excel tabanlı süreçlere güveniyordu.

Sonuç olarak, ekip iş akışları genellikle bağlantısız, verimsiz ve zaman alıcıydı. Finansal görevleri yerine getirmek için analistlerin sıklıkla başka bir bölgede veya iş kolunda faaliyet gösteren bir analistten rastgele bir elektronik tablo alması gerekiyordu.

Bu süreç hem boşluklarla doluydu hem de sabit bir sıklıkta yapılmıyordu. Ayrıca genellikle özel kodlama becerileri gerektiriyordu. Ayrıca analistler, zamanında ve entegre bir finansal kapanışa olanak tanıyan koordineli, yinelenen akışlar oluşturma fırsatını bulamadan ilgili verileri farklı zamanlarda elde etmek zorundaydı.

Oracle Finance ekibi, verileri şirket içinden alan bütünsel bir sisteme geçmeye karar verdi. Uygulamanın hızla oluşturulabilen, güncellenebilen ve düzeltilebilen görselleştirmeler ve gösterge panoları oluşturması da gerekiyordu.

Oracle Analytics'teki çizelgelenen veri akışı her kullanıcının verimlilik düzeyini büyüklük sırasına göre artırmasına olanak tanır.

Kieran LeiperKıdemli Direktör, Küresel Denetleyici Organizasyonu, Oracle

Oracle neden Oracle Analytics'i seçti?

Oracle Finance ekibi, analitik süreçleri dünya çapında otomatik hale getirebilecek, bağlayabilecek ve düzene sokabilecek sağlam, bulut tabanlı bir platform istiyordu. Ayrıca zengin veri görselleştirme yetenekleri de gerekiyordu. Bulunacak çözüm çizelgeleri, grafikleri ve sunumları anında optimize etme veya değiştirme yeteneği sunmalıydı.

Analitik sisteminin ayrıca diğer Oracle çözümleriyle yerel olarak entegre olması ve ortak veri biçimlendirmesini paylaşması gerekiyordu. Ancak aynı zamanda Oracle dışı bazı önemli sistemlerle de bağlantı kurması gerekiyordu. Dolayısıyla Oracle Finance tarafından veri alımı, modelleme ve görselleştirme ile işbirliği özellikleri sağlayan Oracle Analytics çözümünün seçilmesi normaldi.

Platform ayrıca görselleştirme ve verilerin keşfedilmesini sağlayan etkileşimli, sezgisel yetenekleri sayesinde çok çeşitli bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarını destekliyor. Zaman içinde bu tür bir sistem, finans son kullanıcılarının verileri benzersiz yenilikçi yollarla uygulamalarına olanak sağlar.

Oracle Analytics, Oracle Finance ekibine işbirliğini artırma, finansal doğruluğu geliştirme ve kapanışı hızlandırma alanlarında fayda sağlamıştır.

Sonuçlar

Oracle Analytics kullanıma sunuldıktan sonra Oracle Finance ekibi, hem ölçülebilir hem de niteliksel olarak zengin avantajlar gördü. Ekibin otomatik veri akışlarını platforma düzenli şekilde sağlama olanağı elde etmesiyle verimlilik iki kattan fazla arttı. Sistem sayesinde finansal kapanış da hızlandı. Öncelikli alanlar için veri görselleştirmeleri sağlayan bağlantılı, zamanında, anlamlı bilgiler sunan panolar işleri oldukça kolaylaştırdı.

Platformun otomasyon özellikleri, ekibin analitik motoru sayesinde içgörüler elde etmeye daha fazla zaman ayırmasını sağlar. Yazılımın kullanım kolaylığı ve gücü, yeni içgörüleri ve yetenekleri olanaklı hale getirir. Oracle Küresel Denetleyici Organizasyonu Kıdemli Direktörü Kieran Leiper şöyle söylüyor, “Sürükle ve bırak biçimi sayesinde ekiplerimiz, Oracle’ın Küresel Denetleyici Organizasyonunda Excel kullanırken asla soramayacağımız soruları sorabiliyor.”

Kullanıcılar verileri kolayca temizleyebilir, grafik türlerini değiştirebilir, soruları keşfedebilir, alanları değiştirebilir ve kolay rapor formatlarında oluşturulmuş bir finansal hikaye oluşturabilir. Ekip ise maliyet fırsatları, gelir artırma girişimleri, satış gücü etkinliği ve üretkenlik gibi şeyleri detaylı olarak araştırabilir. Çalışanlar ayrıca işletmeye birden çok boyutta bakabilir ve mevcut en doğru verileri ve senaryoları kullanarak karar vericilere yardımcı olabilir.

 Leiper şöyle söylüyor, “Bu çaba son derece faydalı oldu. En büyük etkisi, gerçeği bulmaya yardımcı olması ve satış gücü verimliliğini artırmaya dair inançları incelememize izin vermesiydi.”

Kullanıcılar, özel olarak ihtiyaç duydukları kaynaklarla etkileşime girer: Operasyon ekipleri, kendi iş kolları için geçerli olan KPI'ları analiz eder. Öte yandan muhasebe ve finans ekipleri, eğilimleri incelemek ve bunları beklentilerle eşleştirmek için kapanıştan önce verileri görüntüleyebilir ve aynı zamanda olası sorunları da belirleyebilir.

Entegrasyon yetenekleri ayrıca analistlerin çeşitli Oracle ve üçüncü taraf platformlarından ve uygulamalarından kolayca kaynak bulmasını sağlar. Ekip ayrıca hızlı bir şekilde detaya inmek ve sorun çözmek için büyük hacimli verileri birleştirebilir.

Yayınlanma tarihi:1 Temmuz 2022

Müşteri hakkında

Oracle, güvenli uygulama paketleri ve Oracle cloud üzerinde güvenli ve otonom bir altyapı sağlar. Şirket 175 ülkede faaliyet göstermekte olup 430.000 müşteriye hizmet vermekte ve yıllık 40 milyar dolarlık gelir elde etmektedir.