Wendy's, Oracle Cloud ile kaliteli müşteri ve çalışan deneyimleri sunuyor

Hızlı servis restoran zinciri, riski azaltmak ve kullanıcı ve çalışan deneyimlerini artırmak için Oracle Cloud ERP, EPM ve HCM'yi benimsiyor.

Paylaş:

Teknoloji vizyonumuz, veri bilimine dayanan hızlı, sürtünmesiz ve eğlenceli müşteri deneyimleri yaratmaktır. Oracle ile sunduğumuz hizmetin gücü bu üç alana dokunuyor.

Stephanie ShawKurumsal Teknoloji Başkan Yardımcısı, The Wendy's Company

İşletme zorlukları

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ikinci fast food hamburger zinciri olan Wendy's, gıda, aile ve toplum aracılığıyla neşe ve fırsat yaratmayı misyon edinmiştir. Şirketin vizyonu, dünyanın en başarılı ve sevilen restoran markası olmaktır. Bunu desteklemek için liderlik, gelişen müşteri, çalışan ve franchise taleplerini karşılayacak yeni bir iş sistemine ihtiyaç olduğunu fark etti.

Şirket, Oracle E-Business Suite'in eski bir sürümünü kullanıyordu ve bu sürüm, özellikle farklı çalışma ortamlarına yayılmış ve çeşitli cihazlar kullanan kullanıcılar için zaman içinde işletme açısından daha az verimli ve etkili hale geldi. Güncellenmesi zordu, bakımı ve kullanımı için önemli miktarda manuel çaba gerekiyordu ve iş ekipleri için istenen düzeyde destek yoktu. Ayrıca self-servis yeteneklerinin sınırlı olması, işletme yöneticilerinin ve ekiplerinin insan kaynakları veya teknoloji ekiplerinden destek almadan görevleri kendi başlarına halletmelerini zorlaştırıyordu. Hızlı servis zinciri, şirketin müşteri beklentilerini aşma stratejisine uyum sağlayacak ve çalışanlarının ve franchise sahiplerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak çevik bir çözüm arıyordu.

Temel değerlerinden ödün vermeden kültürünü dijital dünyaya taşımayı hedefleyen Wendy's, markanın iş operasyonlarını ve küresel genişlemesini geliştirmek için 2020 yılında bir bulut dönüşümü başlattı.

Wendy's dijital, sosyal ve müşteri deneyimlerimizle tanınıyor. İş sistemlerimizin stratejimize ayak uydurmasını sağlayabilmek çok önemliydi.

Stephanie ShawKurumsal Teknoloji Başkan Yardımcısı, The Wendy's Company

Wendy's neden Oracle'ı seçti?

Uzun süredir Oracle müşterisi olan Wendy's, Oracle'ın müşterilerine, çalışanlarına ve franchise'larına hızlı sonuçlar ve sağlam bir kullanıcı deneyimi sunabileceğine güveniyordu. Oracle Cloud, şirketin iş sistemi verimliliğini ve etkinliğini artırma ve çalışanların kaliteli gıda ve hizmet sunmaya odaklanmasını sağlama hedefiyle uyumluydu.

Wendy'nin liderliğinde Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM) ve Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM) ile entegre bir çözümde değer görüldü. Ayrıca, tamamlayıcı iş yüklerini ve verileri Oracle Cloud Infrastructure'a (OCI) geçirmenin dönüşüm yolculuğunun ilk adımı olarak bulut uygulaması sırasında riski azaltmaya yardımcı olacağını kabul ettiler.

Bunun bir teknoloji dönüşümü olduğu kadar bir iş dönüşümü de olduğunun farkında olan Wendy's, Oracle'ın farklı kullanıcılar için olumlu deneyimleri tekrarlama becerisine değer verdi. Bu birleşik çözüm, çalışanlarını ister kurumsal ister restoran ortamında olsun, nerede ve nasıl çalışırlarsa çalışsınlar desteklemede de çok önemli olacak ve çalışanları ve franchise sahiplerini her ortamda başarılı olmaları için güçlendirecek.

Oracle'ın tek ve konsolide platformu, verileri gerçek zamanlı olarak sunarak Wendy's liderlerinin daha hızlı karar almasına ve müşteri deneyimlerini geliştirmesine olanak tanıyor.

Sonuçlar

Wendy's, önce finans yaklaşımını benimseyerek aşamalı bir dağıtım başlattı. Şirket, mevcut bazı Oracle E-Business Suite iş yüklerini OCI'ye taşırken Oracle Cloud EPM'yi de devreye aldı. Kurumsal veri yönetimi özellikleriyle platform, Wendy's'in hesap planı yapısını basitleştirmesine, kuruluş genelinde görünürlük sağlamasına ve doğru finansal ve operasyonel raporları kolayca oluşturmasına olanak tanıdı. Çözüm ayrıca kullanıcıların pazar koşullarına hızlı bir şekilde yanıt vermek ve işi büyütmek için farklı iş birimleri arasında işbirliği ve bağlantı planlaması yapmalarını sağladı.

Wendy's, Oracle Cloud ERP ve Oracle Cloud EPM'yi eş zamanlı olarak uygulayarak kurumsal çapta finans ve operasyonlar için tam entegre bir bulut paketi elde etti. Temel iş süreçleri birbirine bağlanan şirket, aylık otomatik yamalarla güvenli bir ortamda depolanan bağlantılı verilerin avantajlarından yararlanırken, uçtan uca iş akışları verimlilikte önemli artışlar sağladı. Franchise deneyimini geliştirmek için Oracle Cloud ERP'nin bir uzantısı olarak yeni bir faturalama yönetimi çözümü de oluşturuldu ve böylece bu kuruluşların Wendy's ile ödemeleri ve ticari işlemleri yönetmesi kolaylaştırıldı.

Uygulamanın finansal aşamasından sonra Wendy's, çalışanlarını kariyer yolları üzerinde daha fazla özerklik kazanmaları için araçlar, içgörüler ve self servis yeteneklerle güçlendirmek amacıyla Oracle Cloud HCM'yi dağıtacak. Çalışanların farklı çalışma ortamlarına dağıldığı bu platform, kullanıcıların istedikleri şekilde çalışmalarına olanak tanırken, her yerden ve her cihazdan kaliteli dijital etkileşimler sunacak. Oracle Cloud HCM'yi mevcut Oracle Cloud ERP çözümüyle entegre eden birleşik platform, Wendy's ekiplerinin daha hızlı karar alabilmeleri için gerçek zamanlı verilere sahip olmalarını da sağlayacak.

Oracle Cloud Applications'a geçişi kolaylaştırmak ve şirketin şirket içi teknolojilere olan bağımlılığını azaltmak için Wendy's ilk olarak mevcut Oracle E-Business Suite uygulamalarını OCI'ye taşıdı. Teknik personel, 21'den fazla veritabanını Oracle Oracle Cloud Lift Services'e taşımak için Exadata Database Service ile birlikte çalıştı. Oracle Exadata, gelişmiş bulut otomasyonu ve dinamik kaynak ölçeklendirmesi sağlayarak Wendy's'in bulut uygulaması sırasında riski azaltmasına ve E-Business Suite iş yükleri için en yüksek performans, ölçek ve kullanılabilirlik düzeylerini deneyimlemesine yardımcı oldu. Bu kavram kanıtının bir sonucu olarak zincir, diğer tamamlayıcı uygulamaları ve iş yüklerini şirket içinden OCI'ye taşımaya başladı.

Oracle Cloud ile Wendy's, tüm işletme genelinde hızlı, eğlenceli ve sorunsuz kullanıcı deneyimleri oluşturmak amacıyla birleşik bir sistem elde etti. 

Yayınlanma tarihi:3 Ağustos 2023

Müşteri hakkında

Wendy's, 1969 yılında Columbus, Ohio'daki Dave Thomas tarafından kurulmuştur. Dave, işini "Kalite bizim reçetemizdir" ilkesi üzerine kurmuştur ve bu ilke Wendy's sisteminin temel direği olmaya devam etmektedir. Restoran en çok taze, asla dondurulmamış sığır eti kullanılarak sipariş üzerine yapılan kare hamburgerleri, elle doğranmış marulla taze hazırlanmış salataları ve diğer kendine özgü ürünleriyle tanınır.

Wendy’s Company, başkalarının hayatlarında olumlu bir fark yaratmaya kendini adamıştır. Bu, en çok Dave Thomas Foundation for Adoption'a verdiği destek ve Kuzey Amerika koruyucu aile sistemindeki her çocuğa sevgi dolu, sonsuz bir yuva bulmayı amaçlayan Wendy's Wonderful Kids programı aracılığıyla görünür hale gelmektedir. Bugün Wendy's ve franchise'ları dünya çapında yaklaşık 7.000 restoranda yüz binlerce kişiye istihdam sağlamaktadır.