UCLA araştırmacıları cerrahi sonuçları tahmin etmeye yardımcı olmak için OCI üzerinde makine öğrenimini kullanıyor

Üniversite, ameliyat sonrası hasta sonuçlarını daha doğru bir şekilde tahmin etmek için Oracle Cloud Infrastructure'dan yararlanıyor ve bu da hastaların daha iyi tedavi edilmesini sağlıyor.

Paylaş:

Standart makinelerimizin 2.000 hasta için bir topluluk modelini eğitmesi 30 saatten fazla sürer. Ekibimiz 30.000'den fazla hastadan oluşan daha büyük veri kümelerini ele aldıkça Oracle Cloud önemli ölçüde daha fazla hesaplama gücü sağladı.

Dr. Akash A. ShahOrtopedik Cerrahi Bölümü, UCLA Tıp Merkezi

Los Angeles California Üniversitesi (UCLA), öğretim, araştırma ve kamu hizmeti misyonuna dayanan bir devlet üniversitesidir. UCLA, devam eden ortopedik araştırmalarının bir parçası olarak, aynı anda birden fazla makine öğrenimi modelini öğrenen ve ardından tıbbi prognoz için en iyi modelleme boru hatlarını otomatik olarak oluşturan AutoPrognosis makine öğrenimi (ML) aracını kullanıyor. Ancak UCLA, makul bir zaman çizelgesi içinde gelişmiş makine öğrenimi analizleri gerçekleştirmek için gereken hesaplama kaynaklarından yoksundu. Üniversite Oracle Cloud Infrastructure (OCI) sistemine geçtikten sonra ekip, yüksek performanslı bilgi işlem ve düşük maliyetli bulut depolama seçeneklerinden yararlandı. OCI CPU'ları benzersiz esnek ve fiyat performansına sahip sanal makine ve yalın donanım örnekleri sağlarken talebe bağlı blok depolama UCLA'nın depolama iş yükü gereksinimlerini karşılamaktadır.

Yayınlanma tarihi:20 Aralık 2023