Johnson Controls dünya çapındaki operasyonlarını Oracle Fusion Cloud ile modernize ediyor

Akıllı binalarda dünya lideri, karmaşıklığı azaltmak, verimliliği artırmak ve büyümeyi desteklemek için yapay zeka destekli Oracle Cloud ERP, SCM ve CX uygulamalarını kullanıyor.

Paylaş:

Oracle araç seti, bilgilerin tek bir yerde paylaşıldığından emin olmak için tüm modülleri ve uygulamaları bir araya getirir. Çalışanlarımıza ve müşterilerimize başarılı olmaları için gerekenleri sunar.

Diane SchwarzBaşkan Yardımcısı ve Bilgi Teknolojileri Direktörü, Johnson Controls

İşletme zorlukları

1885 yılında kurulan Johnson Controls International (JCI), binaların daha iyi çalışmasını sağlamak için ödüllü teknolojilerden ve uzmanlıktan yararlanan akıllı binalarda küresel bir liderdir. Müşterilere binalarının sağlığı hakkında içgörü sağlamak için yapay zeka ve veri odaklı çözümler kullanan şirket, geleceğin planını okullara, hastanelere, havaalanlarına, stadyumlara ve daha fazlasına sunuyor.

JCI'ın büyümesinin büyük bir kısmı, müşterilerin güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir alanlar yaratmasına ve sürdürmesine yardımcı olmayı amaçlayan hizmet işinden kaynaklanmaktadır. Ancak, genişlemeyi kolaylaştıran satın almalar, birbirinden farklı araçlardan oluşan bir ağın ortaya çıkmasına neden oldu. Örneğin, şirket 150 farklı ERP sistemini bir araya getirerek süreçlerin ekipten ekibe farklılık gösterdiği karmaşık bir finansal ortam yarattı. Şirket, tedarik zinciri ve müşteri hizmetleri departmanlarında benzer zorluklar yaşadı.

Dağılmış veriler ve standardizasyon eksikliği, JCI'nin müşterilere özellikle küresel ölçekte toplu bir ekip olarak hizmet etmesini zorlaştırdı. Liderlik, iş ortamını kolaylaştıracak, operasyon verimliliğini artıracak ve müşterilerin değişen ihtiyaçlarını karşılamayı kolaylaştıracak tek bir entegre platformu benimseyerek sorunu çözmenin zamanının geldiğini biliyordu.

Oracle Cloud, iş stratejimizi optimize etmek ve verimliliği artırmak için verilerimizi net bir şekilde görmemizi sağlıyor.

John O’SullivanBaşkan Yardımcısı, Küresel Tedarik Zinciri Sistemleri, Standartlar ve Analitik, Johnson Controls

Johnson Controls neden Oracle'ı seçti?

Vizyonuna uyum sağlayacak en iyi çözüme karar verirken, JCI'nin Oracle E-Business Suite deneyimi ve başarısı büyük bir rol oynadı. Şirket liderleri Oracle'ın bulut teknolojisinin gücünü kabul ederek Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM) ve Oracle Service birleşik ürün grubunu seçti.

Şirketin küresel hizmetler işinde daha tutarlı, standartlaştırılmış süreçler için bir temel oluşturacağından tam entegre platform JCI için cazipti. Sistem ayrıca, yeni büyüme fırsatlarını ortaya çıkarmak ve işletmenin bütünsel bir görünümünü elde etmek için kullanılabilecek çapraz fonksiyonel analiz için tek bir veri kaynağı oluşturarak veri silolarını ortadan kaldıracaktır.

JCI, eski şirket içi sistemleri emekli ederek ve kendi veri merkezlerinden çıkarak önemli bakım ve enerji maliyetlerinden tasarruf ederken, önemli bir sürdürülebilirlik girişimi olan karbon ayak izini azaltacaktır. En önemlisi de Oracle Cloud Applications şirketin teknoloji ortamını ve iş süreçlerini basitleştirerek çalışanların müşterilere daha iyi hizmet sunmasını sağlayacaktı.

Sonuçlar

Oracle Cloud Applications uygulama paketi sayesinde JCI, tüm dünyadaki kullanıcılar için ortak bir ekip olarak müşterilere daha iyi hizmet sunmak üzere çoğaltılmış uçtan uca süreçlerle uyumlu bir hizmet işletmesi oluşturdu. Şirket, birçok farklı ERP uygulamasını Oracle Cloud ERP'de tek bir finansal sistemde birleştirmek için çalışıyor. Oracle Financials, JCI'ye finansal durumunun gerçek zamanlı bir görünümünü sunarak, devam eden ve gelecekteki projeler üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya yardımcı olmak için Oracle Project Management gibi araçlarla entegre olurken kaynak yönetimini iyileştiren doğru bütçeler ve tahminler oluşturmayı kolaylaştırdı. Basit bir kullanıcı arayüzü, çalışanların sistemde çalışmasını kolaylaştırırken şirketin global işletim modeline uyum sağlamaya yardımcı olacak yerelleştirilmiş özellikler sağladı. Uygulama ayrıca, JCI'nin şirketler arası tedarik ve hizmetlerin fiyatlandırmasını kolaylaştırırken, ödediği vergileri de optimize etmesine yardımcı oldu.

JCI, müşterinin ihtiyaçlarına daha proaktif olmak için Oracle Cloud SCM'yi kullandı. Oracle Procurement'ın yerleşik iş birliği özellikleri, tedarikçi ilişkilerini daha iyi yönetmek için merkezi bir havuz sağladı. Bu, JCI'nin uyumlu satın almayı daha iyi kolaylaştırmasına, maliyetleri ve tedarikçi ödeme hatalarını azaltmak için fatura işlemeyi otomatikleştirmesine ve tedarikçilerinden daha fazla değer üretmesine olanak tanıdı. Şirket ayrıca Oracle Order Management ile siparişleri daha hızlı yakalama ve yürütme yeteneğini geliştirerek daha verimli bir siparişten nakde akış ve daha hızlı sipariş karşılama olanağı sağladı.

Ayrıca JCI, müşteri memnuniyetini artırmak için hizmet yeteneklerini hızlandırdı. Şirket, günlük daha fazla işi tamamlamak için Oracle Service'in yapay zekaya dayalı zamanlamasını kullanırken, saha teknisyenleri mobil cihazlarına kurulan güçlü özellikler sayesinde servis faaliyetlerini kolaylaştırdı.

Şirket, bir binanın karbon emisyonlarının %40 ila %90'ından sorumlu olabilen düşük performanslı, eski şirket içi sistemlerden uzaklaşarak kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda ilerliyor. Sürdürülebilir enerji için potansiyel olarak en uygun olmayan yerlerde veri merkezlerinden çıkarak, JCI kendi karbon ayak izini azalttı, dekarbonizasyon yolunda devam ederken enerji tasarrufu sağladı ve arka ofis teknolojisinin verimliliğini artırdı.

İş ortakları

JCI, Oracle Cloud Applications ürün setini dağıtmak için Oracle iş ortakları KPMG, Infosys ve Accenture ile iş birliği yaptı. Bu dönüşüm, iş ortağı ekiplerinin şirketin küresel operasyonlarını desteklemek ve ek büyümeyi teşvik etmek için eski iş süreçlerini dönüştürmesine yardımcı olan çok yıllık bir yolculuktur.

Yayınlanma tarihi:1 Mayıs 2024

Müşteri hakkında

140 yıllık inovasyona dayanan Johnson Controls International, akıllı binalarda güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir alanlar yaratan bir dünya lideridir.