Oracle Eloqua Marketing Automation

Daha kapalı döngü pazarlama ve satış faaliyetleri oluşturun, satın alma sürecinin her aşamasında potansiyel müşterilerin ilgisini besleyen kanallar arası B2B pazarlama kampanyalarını yönetin. Sınıfının en iyisi B2B pazarlama otomasyonu çözümü olan Oracle Eloqua Marketing Automation; kampanya tasarımı, gelişmiş potansiyel müşteri puanlama, gerçek zamanlı firmografik veriler ve entegre satış araçları sunar.

Oracle Eloqua Marketing Automation Ürün Turu
İş başında görün

Oracle'ın müşterilerini daha iyi anlamak ve benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için entegre verilerden nasıl yararlandığını öğrenin.

Daha fazla B2B potansiyel müşterisini dönüştüren pazarlama otomasyonu çözümü

B2B pazarlama ürün grubumuzda Oracle'ın pazarlama otomasyonu özelliklerini kullanarak pazarlama kampanyalarını nasıl hızla ve kolayca oluşturabileceğinizi, kişiselleştirebileceğinizi, başlatabileceğinizi ve yönetebileceğinizi öğrenin.

Kurumlar Arası (B2B) Pazarlama Otomasyonu Platformları için Gartner® Magic Quadrant

Oracle Eloqua'nın potansiyel müşteri hacmini ve hızını artırmaya, pazarlama ve satış çalışmalarını birleştirmeye ve daha fazla gelir elde etmeye neden yardımcı olduğunu keşfedin.

Oracle Eloqua Marketing Automation'ı keşfedin

Uyarlanabilir kampanya orkestrasyonu

Alıcıların merakını uyandıracak ve müşteri yolculuğunun her aşamasındaki gerçek zamanlı aktivitelerine göre deneyimi akıllı bir şekilde uyarlayacak dinamik kampanyalar oluşturun.

Uyum gösteren kampanyalar oluşturun

Öngörülemeyen müşteri yolculuklarına uyum sağlayın. Eloqua, önemli etkinlikleri dinleyebilir ve deneyimi uyarlayabilir ya da müşterileri ilgi alanlarına daha iyi uyacak farklı bir kampanyaya taşıyabilir.

Kampanyaları daha hızlı dağıtın

E-posta, görsel arama, web, video ve mobil gibi birden çok kanalı kapsayan sezgisel sürükle ve bırak arayüzünü kullanarak çok adımlı veya basit kampanyaları dakikalar içinde kolayca oluşturun.

SMS mesajlaşmasıyla etkileşimi genişletin

Etkinlik anımsatıcıları, önemli ürün güncellemeleri ve geri bildirim sağlama davetleri göndermek için SMS mesajlarını kullanın. Müşterilere daha fazla kolaylık sağlamak ve deneyimleri dijital davranışlara göre kişiselleştirmek için Eloqua kampanyalarına SMS ekleyin. İki yönlü uzun/kısa kodlar veya bağlantı izleme özellikleri ile potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürün. SMS analiz ihtiyaçlarınız için önceden konfigüre edilmiş veya kolayca özel raporlar oluşturabileceğiniz ayrıntılı SMS genel bakış raporları ile gönderimleri ve teslimatları izleyin.

Kampanya yönetimini kolaylaştırın

Tekrarlanan manuel görevleri otomatik hale getirmek için Eloqua Program Canvas'ı kullanarak zaman kazanın. Potansiyel müşteri puanındaki değişiklikler veya yeni bir ilgili kişi kazanma gibi program tetikleyicileri ile veri iş akışlarınızı kolaylaştırın ve genişletin.

Gönderme süresini optimize edin

E-postaları açılma olasılıklarının en yüksek olduğu zaman diliminde gönderin. Eloqua, e-postaları her müşteri için tercih edilen gün ve saatte gönderebilmeniz için ilgili kişinin e-posta alımında en uygun zamanı belirlemek üzere geçmiş verileri değerlendirir.


Hassas biçimde segmentler oluşturun ve hedefleyin

Kitleleri oluşturmak, filtrelemek ve segmentlere ayırmak için birden fazla kaynaktan alınan davranışsal ve firmografik verileri birleştirerek zengin müşteri profillerine sahip bireyleri belirli özelliklere, ilgi alanlarına ve coğrafyaya göre hassas biçimde hedefleyebilirsiniz.

Ölçeklenebilir segmentasyon

Kim olduklarına ve ne yaptıklarına bağlı olarak doğru kişiyle bağlantı kurun. Ekipleriniz müşterileri Eloqua'da segmentlere ayırırken asla bir sınıra ulaşmaz.

Veriye dayalı hedefleme

CRM'ler, web ziyaretleri, dahili sistemler ve üçüncü taraf platformlardan sınırsız veri kullanarak hedefleme için segmentleri bir araya getirin. İlgili kişiye özel deneyimleri devreye almak için örtülü veya açık verileri kullanarak özel nesneler ekleyin ve filtreleyin.

Listeleri dinamik olarak güncelleyin

Eloqua ilgili kişilerini profil, hesap ve aktivite verilerine göre filtreleyin, listeleri dinamik olarak güncellemek için CRM ve diğer sistem verilerini kullanın.

Yeniden hedefleme etkinliklerini otomatik hale getirin

Bilinen bir ilgili kişiye yönelik mesajları yeniden hedefleme işlemini tetiklemek için besleyici uygulamalarını kullanarak gerçek zamanlı akış verilerine erişin. Davranışa bağlı olarak, Program Canvas içindeki belirli kuralları kullanarak ilgili kişileri daha uygun bir deneyime taşıyın.


Potansiyel müşteri yönetimi ve potansiyel müşteri puanlama

Birden fazla kampanya ve iş kolu genelinde gerçek zamanlı olarak güncelleme için potansiyel müşteri puanlamayı otomatik hale getirin. Satış ekibine birkaç dakika içinde teslim edilebilen kaliteli potansiyel müşterilerle satışa hazır olma durumunu daha iyi hale getirin.

Doğru potansiyel müşteri puanlama

Dinamik doğrusal olmayan potansiyel müşteri puanları oluşturmak için müşteri profil verilerini ve etkinlik verilerini puanlayın. Modelimiz, en yüksek doğruluğu sağlamak için en yeni ve ilgili aktiviteye dayalı gerçek zamanlı düzenlemelere olanak sağlar.

Esnek potansiyel müşteri modelleme

Gelişmiş potansiyel müşteri puanlama modellerini eşzamanlı olarak çalıştırın ve gereken sayıda ürün veya kampanya için otomatik olarak ölçeklendirin. Puanlama modelleri BT ekibinin yardımı olmadan kolayca güncellenir.


Oracle Eloqua Advanced Intelligence

Yapay zeka sayesinde doğru kitleleri seçerken verimliliği artırın, müşterilerle doğru zamanda alakalı e-postalarla akıllıca etkileşim kurun ve mümkün olan en iyi müşteri deneyimlerini sunun.

İlgili kişi/e-posta iletişim sınırı verilerini etkinleştirin

Müşteri iletişim sınırı seviyelerini hesaplamakla kalmayın. Her ilgili kişi ile gerçekleştireceğiniz bir sonraki en iyi eylemi destekleyen karar destek sistemi olarak kullanmak üzere etkinleştirin. Oracle Eloqua'nın temel süreçlerindeki ve iş akışlarındaki yerleşik yapay zeka sayesinde, ilgili kişi iletişim sınırı verileri güçlü bir araç haline gelir ve e-posta kampanyalarınızı daha iyi hedefleyip yönetmenize olanak tanır.

Önemli hesapları daha iyi hedefleyin

Eloqua'nın hesap etkileşimi puanlamasını kullanarak en çok etkileşim kuran hesaplarınızı belirleyin. Ayrıntılı kitle hedefleme ve içerik kişiselleştirme için hesap puanlamayı kullanın. Bir sonraki en iyi eylemi gerçekleştirebilmek için karar destek sistemi paneliyle hesaplarınız için en ilginç ürünleri ve içerikleri öğrenin.

E-posta etkileşimini optimize edin

İlgili kişilere e-postaları göndermek için en iyi zamanı ve bu e-postaların belirli bir konu satırıyla nasıl performans göstereceğini tahmin ederek e-posta açma oranlarını artırın. İletişim sınırı bilgileri ile kullanıldığında, tüm kampanyalardaki genel e-posta katılımını optimize edebilirsiniz.


Varlık oluşturma ve yönetme

Müşterilerinizin markanızla etkileşim kurması için cazip e-postalar, giriş sayfaları ve formlar tasarlayıp oluşturun, içerik varlıklarını farklı ekipler ve kampanyalarda verimli bir şekilde yönetin.

Güçlü tasarım editörleri

HTML kodunu kullanmaya veya BT ekibi ya da ajanslardan yardım almaya gerek kalmadan güzel, ekran uyumlu e-postalar, giriş sayfaları ve formlar oluşturun.

Yeniden kullanılabilir içerik blokları

Kampanya varlıkları için marka uyumlu yeniden kullanılabilir içerik bloklarından yararlanın. Birden fazla kurum içi ekibin veya kampanyanın benzersiz ihtiyaçlarını karşılayarak değerli zaman ve kaynak tasarrufu sağlamak üzere içerik blokları kaydedilebilir, yeniden toplanabilir ve düzenlenebilir.

Dinamik içerikler

Müşteri tercihlerine, konumuna veya alıcıya bağlı diğer özel bilgilere göre mesajları uyarlayan ve kişiselleştiren e-postalar veya giriş sayfaları için dinamik içerik oluşturun.

Konu satırı optimizasyonu

Bir konu satırının başarısını daha önce kullanılanlara göre ölçmek için geçmiş e-posta açma verilerini kullanın ve daha iyi açma oranlarına ulaşmak amacıyla yeni konu satırlarını optimize etmek üzere bu içgörülerden yararlanın.

Aşamalı formlar

Kodlamaya gerek olmadan kolayca oluşturulmuş, etkileşimli formlar ve gizli alanları kullanarak müşteri adaylarının ve potansiyel müşterilerin profillerini aşamalı olarak oluşturun. Daha fazla bilgi isteme ihtiyacını ortadan kaldırarak dönüşüm oranlarını artırın.


Satış ve pazarlama uyumunu artırın

Birleşik satın almacı ve hesap zekası ile pazarlama ve satış faaliyetlerini yakınlaştırın. Satış döngüsü boyunca yüksek değerli fırsatları ve üst kademe hesapları belirleyin, önceliklendirin ve izleyin.

Eloqua Engage e-postaları

Eloqua Engage'i kullanarak satış ekibinizin potansiyel müşterilerle doğrudan marka onaylı e-posta iletişimleri kurmasını sağlayın. Engage'e CRM'de, bir Microsoft Outlook hesabında veya mobil uygulamada erişebilirsiniz ve iletişimler sistemde izlenir.

Eloqua Profiler içgörüleri

İlgili kişilerin pazarlama aktivitelerini, hesaplarını ve profil verilerini satış ekibiyle gerçek zamanlı olarak paylaşın. CRM, Microsoft Outlook Eklentisi, Google Chrome açılan tarayıcısında veya mobil uygulamamızda satışa hazır olma durumunu belirlemek için puanları ve profilleri görüntüleyin.

Sales Tools uzantıları

Yüksek potansiyelli alıcıları belirlemeye ve etkileşimi artırmaya yardımcı olmak için Profiler'daki ek üçüncü taraf bilgilerini görüntüleyin. LinkedIn, 6thSense ve diğer ABM satıcıları gibi en iyi iş ortaklarımızla entegrasyon verilerine erişin.

Bulut uygulaması tabanlı entegrasyonlar

CRM ve Eloqua'nızı kolayca konfigüre etmek ve bağlamak amacıyla Salesforce ve Oracle Sales için modern ve güvenli bulut uygulamalarımızı kullanın. En çok etkileşim kuran potansiyel müşterileri saatler veya günler yerine dakikalar içinde önceliklendirin ve yönlendirin. Salesforce tabanlı görevlerin ve kampanyaların yönetimini otomatikleştirmek için potansiyel müşteri etkileşimini kullanın.


Başarı için ölçüm yapın

Ayrıntılı pazarlama raporları ve paneller sayesinde iş etkisini doğru bir şekilde izleyin ve ölçün. Oracle Eloqua, programlarınızın tam olarak nasıl performans gösterdiğini anlamanıza yardımcı olacak esnek ve güçlü kullanıma hazır raporlama olanağı sağlar.

Pazarlama operasyon merkezi

Genel sistem durumunu tek yerde izlemek için Eloqua örneğinizin bütüncül bir görünümünü elde edin. Toplu API aktivitesi, yerel CRM aktivitesi, e-posta gönderimleri, form gönderimleri, sayfa görüntüleme ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm aktivite ve kullanım metriklerini görüntüleyin.

Kampanya analizi paneli

Tüm kampanyalar için kampanya etkinliğini ve performansını izleyin. Kampanyaların performansını karşılaştırın ve giden/gelen aktivite ve yanıt oranlarını görüntüleyin.

E-posta analizi kumanda tablosu

Belirli bir süre içinde gönderilen e-postaların performansının kapsamlı genel görünümüne erişin. E-posta açma sayısı, tıklamalar, form gönderme sayısı ve diğer metrikleri görüntüleyin.

Hesap etkileşimi paneli

Hesapların birleştirilmiş etkileşimini görselleştirin ve yüksek etkileşimli hesapları belirleyin. Hesap tabanlı pazarlama kampanyalarınızın performansını daha iyi anlamak için özel hesap analitiği oluşturun.

Kapalı döngü raporlama

En iyi ve en kötü performans gösteren kampanyaları belirlemek üzere genel kampanya gelir performansınızı (ROI) analiz edebilmeniz için satış fırsatı gelirinin pazarlama kampanyalarıyla nasıl ilişkilendirildiğini görün.


Pazarlama otomasyonu platformu

Bu genişletilebilir ve ölçeklenebilir platform, işletmenizi şimdi desteklemek üzere sıfırdan oluşturuldu ve işletmeniz büyüdükçe sorunsuzca ölçeklendirilebiliyor.

Oracle Cloud Marketplace

Gerçek zamanlı veri akışlarının işlevselliğini sağlayan, 500'den fazla önceden oluşturulmuş, onaylanmış entegrasyona erişin. Kapsamlı Marketing AppCloud iş ortağı uygulamaları dizinimiz, BT ekibinin desteği olmadan entegrasyonları kontrol etmenize ve konfigüre etmenize olanak tanır.

Gelişmiş profesyonel hizmetler

Ekibinizin sunduğu olanakları artırmak ve ilgi bekleyen dijital pazarlama ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için tam hizmet sunan Oracle Consulting Services ekibimizle iş birliği yapın.

Küresel eğitim fırsatları

Kuruluşunuzun hemen başarıya ulaşmasını sağlamak için bölgesel ve küresel ekiplerinize Oracle University üzerinden Eloqua eğitim ve sertifikası sağlayın.


Pazarlama otomasyonu 101

Pazarlama otomasyonu, pazarlama süreçlerinizi daha etkili hale getirmek için nasıl çalışır?

Müşteri görüşü

Philips, Oracle Eloqua Marketing Automation ile potansiyel müşteri bulma sürecini dönüştürüyor

"Sadece 10 ay sonra, MQL-fırsat oranında minimum %30 artış elde ettik. Uçtan uca müşteri adayları sürecinin gerçek kontrolü ve görünürlüğüne sahip olmanın getirdiği daha geniş iş avantajlarından bahsetmiyorum bile."

Lindsay Mitchell, Küresel Müşteri Katılımı ve Desteği, Philips

Oracle Eloqua Marketing Automation müşteri başarı hikayeleri

Daha fazla müşteri başarı hikayesi görüntüleyin

Sizinki gibi şirketlerin, kampanya yönetimini daha iyi hale getirmek ve nitelikli potansiyel müşterileri satıcılarına emanet etmek için Oracle Eloqua Marketing Automation'ı nasıl kullandığını öğrenin. Daha fazla bilgi edinmek için logolara tıklayın.

Eloqua Marketing Automation'ın temel avantajları

  • 01Gelir getiren, kişiye özel deneyimler düzenleyin

    Alıcılarınızın sinyallerine yanıt vermek için Eloqua'daki müşteri verilerini birleştirerek etkileşim ve dönüşüm sağlayan, düzenlenmiş kampanyalar oluşturun.

    B2B pazarlamayı kişiye özel hale getirme yolu

  • 02Satış için onaylı daha fazla potansiyel müşteriyi daha hızlı bulun

    Birden fazla kampanya ilgisi beslenen alıcılar için birden fazla potansiyel müşteri puanı oluşturun ve bu potansiyel müşterileri dakikalar içinde CRM'nize gönderin.

    Potansiyel müşterileri satıcıların ellerine daha hızlı ulaştırın (PDF)

  • 03Gelişmiş, uyarlanabilir pazarlama otomasyonu ve karar destek sistemi ile daha iyi stratejik kararlar alın

    Eloqua Marketing Automation'daki yapay zeka özellikleriyle verileri anlamlandırın, hem şu anda hem de geniş ölçekte her müşteri ve potansiyel müşteri için alakalı, kişiye özel yolculuklar oluşturmak üzere bu verileri kullanın. Veri toplamayı otomatikleştirin ve stratejik kararlar alın.

    Eloqua AI'nın avantajlarını ve olanaklarını keşfedin

  • 04Hedef hesaplarla etkileşim kurmak, dönüştürmek ve genişletmek için ABM stratejilerini geliştirin

    Önemli hesaplarınızı belirleyin. Puanlama ve öncelik belirleme sırasında daha yüksek doğruluk için hesap verileriyle ilgili kişileri zenginleştirin.

    ABM stratejinizi güçlendirin

  • 05Açık ve genişletilebilir bir uygulama yazılım çerçevesi ile pazara sunma süresini kısaltın

    BT müdahalesine gerek kalmadan temel özel nesnelerin ve verilerin önceden oluşturulmuş, araştırılmış entegrasyonlarıyla pazarlama süreçlerini kolayca genişletin.

  • 06Daha temiz iletişim verileriyle kampanya sonuçlarını daha iyi hale getirin

    Birden fazla bölge ve örnek genelinde temiz ve eksiksiz veri sağlayın. Birden fazla CRM ile entegrasyon yeteneği sayesinde temiz bir iletişim veritabanı tutmak için ilgili kişi temizleme makinesi uygulamasını entegre edin.

30 Mart 2022

Oracle'ın 2022 pazarlama trendleri anketinde ortaya çıkan 5 şaşırtıcı bulgu

Vanessa Denice, İçerik Pazarlama Yöneticisi, Oracle

Araştırma firması Ascend2 ile çalışan Oracle, ABD, Kanada, Hindistan ve İngiltere'de çeşitli sektör ve pazarlama kanallarında kuruluşları temsil eden 853 pazarlamacıdan içgörü topladı. Sonuçları “Pazarlama trendleri 2022: Pazarlamacılar başarılar, zorluklar ve çözümler hakkında her şeyi anlatıyor" başlıklı yeni bir raporda derledik. Rapor, bu yıl yaşanan en büyük zorluklar ve fırsatlar hakkında ilginç bilgiler ortaya koyuyor.

Dikkat çeken beş bulgu hakkında bilgi edinmek için okumayı sürdürün.

Gönderinin tamamını okuyun

Öne çıkan bloglar

Tamamını görüntüleyin

Kaynaklar

Oracle Marketing'in neden lider olduğunu görün

Oracle Advertising and CX ekibinin her müşteri etkileşimini önemli kılmak üzere nasıl çalıştığını görün. En yeni bloglara, videolara, ürün demolarına, etkinliklere ve daha fazlasına göz atın.

Oracle Marketing'in neden lider olduğunu görün

Oracle Advertising and CX, her müşterinin beklentilerine uygun olarak tasarlanan deneyimleri gerçek zamanlı sunmak için dijital pazarlamanın ötesine geçiyor.

Başlamanıza yardımcı olacak kaynaklar

İş birliği, bilgi paylaşımı ve gerekli araçlar için Topliners'ı keşfedin. Oracle Eloqua Marketing Automation, diğer Oracle Marketing ürünleri ve ilgili teknolojiler hakkında sorular sorun, yorum yapın ve daha fazla bilgi edinin.

Dokümantasyon ve eğitim programları

Oracle Eloqua Marketing Automation hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak dokümantasyon, videolar ve eğitim programları için Oracle Yardım Merkezi'ni keşfedin.

Becerilerinizi geliştirin

Oracle University; bulut becerilerini geliştirmenize, uzmanlığı doğrulamanıza ve kullanıma almayı hızlandırmanıza yardımcı olacak çok çeşitli eğitim çözümleri sağlar.

Pazarlama otomasyonu 101

Pazarlama otomasyon yazılımı e-posta, web, görsel, arama ve sosyal gibi kanallar genelinde pazarlama kampanyalarının sonuçlarını planlamayı, koordine etmeyi, yönetmeyi ve ölçmeyi kolaylaştırmak için süreçleri otomatik hale getirir. Süreçleri otomatikleştirerek yazılım, pazarlamayı daha etkili hale getirir.

İlgili pazarlama yapay zeka uygulamaları

B2B Pazarlama Otomasyonu Platformları için Gartner, Magic Quadrant, 20 Eylül 2023, Rick LaFond, Jeffrey L. Cohen, Matt Wakeman, Jeff Goldberg, Alan Antin

GARTNER tescilli bir ticari marka ve hizmet markasıdır ve MAGIC QUADRANT, Gartner, Inc. ve/veya bağlı kuruluşlarının ABD'de ve uluslararası tescilli ticari markasıdır ve burada izin alınarak kullanılmıştır. Tüm hakları saklıdır.

Gartner, araştırma yayınlarında belirtilen herhangi bir satıcıyı, ürünü veya hizmeti tanıtmaz ve teknoloji kullanıcılarına yalnızca en yüksek derecelendirmeye veya başka sıfatlara sahip satıcıları seçmelerini tavsiye etmez. Gartner araştırma yayınları, Gartner'ın araştırma kuruluşunun fikirlerinden oluşur ve bilgi beyanları olarak değerlendirilmemelidir. Gartner, pazarlanabilirlik veya belirli bir amaca uygunluk dahil olmak üzere bu araştırmaya ilişkin sunulan açık veya zımni hiçbir garanti için hiçbir sorumluluk taşımamaktadır.