Çalışanlar Kontrolü Yeniden Almak İçin Teknolojiden Yararlanıyor

13 ülkede yaklaşık 15.000 kişiyle yapılan araştırmada, geçen yılın etkilerinden göz açıcı bilgiler elde edildi. Çalışanlarınız hâlâ zorluk çekiyor ancak aynı zamanda toplu bir bilinçlenme süreci yaşadılar ve geleceklerini tanımlamaya yardımcı olması için teknolojiye yöneliyorlar. İş gücünüzü desteklemek için neden hemen harekete geçmeniz gerektiğini öğrenin.

Videoyu izleyin: Oracle AI@Work 2021 İçgörüleri (2:14)

AI@Work

Çalışanların %82'si robotların, kariyerlerini insanlardan daha iyi destekleyebileceğine inanıyor

Geçtiğimiz yıl çok şey değişti. Sonuç olarak, çalışanlar kendileri için başarının ne anlama geldiğini yeniden değerlendirdi, yaşamlarının ve kariyerlerinin kontrolünü tekrar kazanmak için aktif çaba harcıyorlar. Neyse ki teknoloji yardımcı olmaya, çalışanlar da teknolojiyi kucaklamaya hazır. Yapay zeka gibi teknolojilerin çalışanların her türlü başarı ölçütünü daha iyi desteklemenize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

AI@Work: Mini Seri

Çalışanlar, başarının ne anlama geldiğini yeniden tanımladı. İşverenler uyum sağlamak için çok çalışıyorlar. Teknoloji yardıma hazır. Bölümleri art arda izleyin.

1. Bölüm: Kesintiye Uğrayan Hayat

Kesintiye Uğrayan Hayat | Bölüm 1

Pandemi hayatı alt üst etti. 18 aydan fazla süren amansız pandemi stresinin ardından, dünyanın dört bir yanından insanlar kişisel ve profesyonel hayatlarındaki zorluklarla nasıl başa çıktıklarını ya da çıkamadıkklarını paylaşıyorlar.

2. Bölüm: Başarı Yeniden Tanımlandı

Başarı Yeniden Tanımlandı | Bölüm 2

Kendinizi kenara sıkışmış hissediyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Çalışanlar kariyerlerinin kontrolünü nasıl ellerine alıyor ve daha fazla özgürlük sağlayan işleri nasıl buluyorlar?

3. Bölüm: Değerlendirme

Değerlendirme | Bölüm 3

Büyük İstifa döneminin ortasında çalışanlar işverenlerinden daha fazla destek talep ediyor. İK uzmanları bu kritik dönemi nasıl yönetiyor ve ekiplerini işin geleceğine nasıl hazırlıyor?

Bölüm 4: İnsan ve Makine

İnsan ve Makine | Bölüm 4

Teknoloji ile ilişkimizin ilerlemesiyle, insanlar ve makineler işgücünü güçlendirecek şekilde nasıl iş birliği yapabilir?

Oracle Fusion Cloud HCM'nin çalışanlarla bağlantı ve etkileşim kurmanın yanı sıra onları desteklemek üzere İK liderlerine nasıl yardımcı olduğunu öğrenin

 

Çalışanların kariyer gelişimini destekleyin

Oracle Cloud HCM çalışanların kariyerlerinin kontrolünü yeniden kazanmalarına ve işletmenizin değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayacak yeni beceriler geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Çalışanlara kalmaları için bir neden verin

Pandemi sırasında becerilerinin köreldiğini hisseden çalışanlar artık işverenlerden gelişim için yeni beceriler kazanmalarına ve yeni deneyimler edinmelerine yardımcı olmalarını talep ediyor.

Stratejik rehberlik

İK profesyonellerinin yapay zeka çözümlerini uygularken neleri göz önünde bulundurması gerektiğini öğrenin ve başarı sağlayan temel stratejileri keşfedin.

Ürün Turu

Teknolojimizin çalışanlarla nasıl etkileşim kurduğunu ve onları nasıl desteklediğini, ayrıca daha stratejik bir rol üstlenmeleri amacıyla İK ekiplerine nasıl güç kattığını öğrenmek için HCM çözümümüzü keşfedin.

Kaynaklar

Önceki araştırmalar

AI@Work önceki araştırmaları

Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimindeki en son gelişmeler (sohbet tabanlı kullanıcı arayüzlerinden blok zincirine ve Nesnelerin İnternetine kadar) hızla ana akım iş operasyonlarına dahil ediliyor.

Basın

AI@Work basın bülteni

"Geçtiğimiz yıl, iş dünyasının geleceği için yeni bir rota belirledi. Küresel pandeminin getirdiği stres, gerginlik ve yalnızlığın ortasında çalışanlar şaşırtıcı biçimde kendi seslerini buldular, daha güçlü hissettiler ve taleplerini yüksek sesle dile getiriyorlar."
—Yvette Cameron, Kıdemli Başkan Yardımcısı Oracle Cloud HCM

CNBC

Bu iş piyasasında, daha fazla çalışan kariyer tavsiyesi için insanlar yerine yapay zekayı tercih ediyor

Alicia Doniger, CNBC Stratejik İçeriği

Pandemi ile başlayan Büyük İstifa sürecinde işlerini yeniden düşünmeye başlayan çalışanlar, kariyer tavsiyesi için yeni bir güvenilir kaynak buldu: yapay zeka.

Ekonomistler ölçümü konusunda zorlansa da nüfus genelindeki kariyer krizi mevcut iş gücü açığında önemli rol oynuyor ve bu Oracle'ın çalışanlarla yaptığı yeni bir ankette de kendini gösteriyor. Araştırmaya göre, bireylerin %93'ü geçen yılı neyin önemli olduğunu düşünmek için kullandığını söylerken; %88'i başarının kendileri için ne anlama geldiğini düşünüyor.

Makaleyi okuyun