Exadata Cloud@Customer

Oracle Exadata Cloud@Customer, Exadata Database Service'in performansını, otomasyonunu ve ekonomisini ve tümüyle yönetilen Autonomous Database'i kurumsal veri depolama merkezlerine getiriyor. Müşterilerin veri merkezlerinde bulut veritabanı kaynaklarını kullanmaya başlamaları ve katı veri yerleşimi gereksinimlerini karşılamaları için en basit yoldur. Exadata Cloud@Customer, organizasyonların verilerinden daha fazla değer elde edebilmeleri için Oracle Database iş yüklerinin daha az yönetim ve daha düşük maliyetlerle daha hızlı çalışmasını sağlayan benzersiz optimizasyonlar içerir.

Exadata Cloud@Customer videosu küçük resmi

Exadata'da inovasyon devam ediyor: Üstün ölçek, performans ve değer (24:20)

Oracle Database 23ai Duyurusu: Verilerinize yapay zeka kazandırın

Larry Ellison ve Juan Loaiza, Oracle Database 23ai'nin arkasındaki GenAI stratejisini tartışıyor.

Oracle Data Platform, uçtan uca veri yönetimini kolaylaştırır

Oracle Data Platform, kuruluşların veri içgörülerini geliştirirken entegrasyon karmaşıklığını ve maliyetlerini azaltmalarına olanak tanır.

Yapay zekayı verilerinize taşıyın

AI Vector Search'ü Exadata System Software 24ai ile Exadata Cloud@Customer üzerinde Oracle Database 23ai ile çalıştırın ve vektör dizini oluşturmayı Exadata System Software 24ai ile depolama sunucularına yükleyerek ihtiyacınız olan performansı ve ölçeği elde edin.

Oracle Database World şimdi kayıtlı

Otonom ve otonom olmayan veritabanlarını aynı Oracle Exadata Cloud@Customer üzerinde çalıştırmanın operasyonel verimliliği nasıl artırdığını ve geliştiricilere tam olarak yönetilen, self servis bir veritabanı bulutu sağladığını öğrenin.

Exadata Cloud@Customer'ın kabiliyetleri

Fark yaratan temel unsurlar

Database Cloud'un kolaylığı

Kullanıcılarınız, geliştiricileriniz ve BT personeliniz, self servis ve yüksek performanslı Oracle Database Cloud ile altyapı yönetimi olmadan daha verimli çalışır.

Veri bağımsızlığı

Veri tabanlarınız; veri bağımsızlığı, güvenlik ve yönetişim gereksinimlerini karşılamak için veri merkezi güvenlik duvarlarınızın arkasında korunur.

Otomatikleştirilmiş yönetim

Oracle uzmanları, veri merkezinizde Exadata Cloud@Customer'ı yönetmek için makine öğrenimi kullanır ve size kendi veritabanlarınızı yönetme veya Oracle'ın Autonomous Database ile bunların sizin için yönetilmesini sağlama seçeneği sunar.

Veritabanı performansı

Database Cloud ürününüz; 60'tan fazla benzersiz Oracle Database kabiliyeti, 12 kata kadar daha fazla SQL okuma özellikli IOPS, 10 kat daha yüksek SQL verimi ve AWS Outposts'taki Amazon Relational Database Service'tan (RDS) %98 daha düşük SQL gecikmesi ile daha hızlı ve daha yüksek konsolidasyon oranları ile çalışır.

Uygun maliyetli bulut ekonomisi

Exadata Cloud@Customer, kaynakları gerçek kullanım başına ödeme aboneliği fiyatlandırmasıyla gerçek zamanlı olarak ölçeklendirerek sistem yönetim maliyetlerinizi azaltır ve Autonomous Database tüketim maliyetlerini optimize eder.

Daha fazla bilgi edinin

Exadata performansı, ölçeği ve erişilebilirliği

Bütün yığınlı Oracle Database çözümü

Oracle Database'lerinizi optimize edilmiş performans, verimlilik ve ölçeklendirme ile çalıştırmak, Oracle Cloud uzmanları tarafından yönetilip yama oluşturulan, bütün yığınlı ve entegre bir çözümle daha kolaydır.

Yüksek performans

SQL sorguları ve Oracle Machine Learning analitikleri, kalıcı bellek G/Ç hızlandırma özellikli 12 adede kadar akıllı depolama sunucusuna boşaltıldığından, hayati önem taşıyan OLTP ve analitik uygulama yazılımlarınız daha hızlı çalışır.

Kolaylaştırılmış veritabanı konsolidasyonu

Oracle Multitenant ve AWS Outpost'lardaki RDS'den 7 kat daha büyük veritabanları ile daha fazla veritabanını birleştirerek ve bütünleşik Oracle Database kabiliyetleri ile farklı veritabanlarını birleştirerek işletme içindeki BT karmaşıklığınızı azaltın.

Sıfır veri kaybı ve kesinti süresi

Yerleşik hata toleransı, yerel ve uzaktan felaket kurtarma seçenekleri, hayati önem taşıyan Oracle Database'leriniz için daha yüksek erişilebilirlik elde etmenizi sağlar.

Daha fazla bilgi edinin

Autonomous Database

Otomatikleştirilmiş ölçeklendirme

Uygulama yazılımınızın gerçek zamanlı iş yükü gereksinimlerine bağlı olarak, veritabanı operasyonlarını kesintiye uğratmadan, kaynak tüketimini otomatik olarak yukarı ve aşağı ölçeklendirin.

Otomatikleştirilmiş ayarlama

Oracle Database'lerinizin çalıştırılması; uygulama yazılımı geliştirme, üretim işlemi gerçekleştirme ve zaman içinde değişen veri ambarlama iş yükleri için veritabanı performansını optimize etmek üzere sürekli olarak analiz edilir ve ayarlanır.

Otomatikleştirilmiş provizyonlama

Geliştirme ekipleriniz, saniyeler içinde yeni veri ambarları ve geliştirme veritabanları provizyonlayan self servis veritabanı bulutuyla daha üretken olur.

Otomatikleştirilmiş hata yönetimi ve yamalama

En son yazılım güncellemelerini ve güvenlik yamalarını otomatik olarak uygulayarak veritabanlarınızı arızalar, bakım, kullanıcı hataları ve siber saldırılardan kaynaklanan kesinti sürelerinden koruyun.

Kullanım başına ödeme ekonomisi

Autonomous Database, sizi yalnızca gerçek OCPU tüketimi için ücretlendirerek veritabanı maliyetlerinizi %90'a kadar azaltmanıza yardımcı olur.

Daha fazla bilgi edinin

Oracle Database Cloud

Bütünleşik veritabanı

Oracle Database'de birden fazla tek amaçlı veritabanından kaynaklanan yönetim ve güvenlik parçalanması olmadan, birden çok veritabanı modelini kullanarak inovatif uygulama yazılımları oluşturabilirsiniz.

Konsolide veritabanı yönetimi

BT ekipleriniz, tek tek sistemleri veya veritabanı kurulumlarını yönetmek yerine Oracle Multitenant ile aynı anda 4.096 veritabanını yönetebildikleri için daha verimli çalışırlar.

Tüm veritabanı sürümleri

Tek bir sistemde birden fazla Oracle Database sürümünü ile veritabanlarını birleştirerek veya Autonomous Database'i çalıştırarak dijital dönüşümünüzü kolaylaştırın.

Hızlı veritabanı provizyonlama

Geliştiricileriniz, yüksek performanslı ve self servis veritabanı bulutuna tam ölçekli veritabanlarının hızlı bir şekilde provizyonlanmasıyla eriştiğinden asla beklemek zorunda kalmazlar.

Oracle Machine Learning

Geliştiricileriniz, makine öğrenimi (ML) kabiliyetlerini veritabanı uygulama yazılımlarına kolayca ekleyebilir ve verileri taşımadan 10 kata kadar daha hızlı ML modelleri oluşturabilirler.

Daha fazla bilgi edinin

Güçlü güvenlik

Derinlemesine savunma

Oracle Cloud, tehditleri gerçek zamanlı olarak tanımlamak ve bunlara yanıt vermek için çok sayıda ML tabanlı güvenlik seviyeleriyle önemli Oracle Database'lerinizi korumaya yardımcı olur.

Uçtan uca şifreleme

Oracle Database'lerinizdeki gizli veriler, hareketsiz ve hareket hâlindeki veriler için her zaman açık şifreleme ile korunur ve müşteriye ait şifreleme anahtarlarıyla yedeklenir.

Veri yerleşimi ve güvenliği

Exadata Cloud@Customer, tüm veritabanı bilgilerini veri merkezinizde tutarak veri yerleşim ve güvenlik gereksinimlerini karşılamanıza yardımcı olur.

Oracle tarafından gerçekleştirilen bütün yığınlı yamalama

Oracle, tehdit ve riskleri azaltmak için bütün yığınlı yama kümeleri oluşturarak bunların hızlıca konuşlandırılmasını BT ekiplerinizle birlikte işinizi kesintiye uğratmadan koordine eder.

Daha fazla bilgi edinin

Yüksek erişilebilirlik

Oracle Maximum Availability Architecture

Başarısı kanıtlanmış Oracle Maximum Availability Architecture en iyi uygulamalarını kullanarak Oracle Database verilerinizin erişilebilirliğini ve korunmasını en üst seviyeye çıkarın.

Tek bir hata noktası yok

Exadata'nın tam sunucu, depolama ve ağ yedekliliği özellikleri sayesinde Oracle Database'lerinizin arızalara rağmen 7/24 çalışmasını sağlayın.

Proaktif arıza yönetimi

Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer, olası sorunları kullanıcılar farkına varmadan önce algılayıp gidermek için yapay zekâ kullanarak Oracle Autonomous Database'lerinizin erişilebilirliğini artırmaya yardımcı olur.

Oracle Real Application Clusters (RAC)

Oracle Exadata Cloud@Customer, Oracle RAC içeren Oracle Database'leriniz için yerel performans ölçeklendirmesi ve yüksek erişilebilirlik sağlar.

Oracle Active Data Guard

Active Data Guard, iş sürekliliği ve felaket kurtarma sağlamak için veri merkezinizde veya tesis dışında hem senkronize edilmiş bekleme durumundaki hem de Oracle Database kopyalarını korur.

Daha fazla bilgi edinin

Daha düşük maliyetler

OCPU başına daha yüksek performans

Oracle Exadata Cloud@Customer'da çalıştırılan OCPU'lar, diğer servislerde sanal çekirdekler yerine fiziksel CPU çekirdeği tarafından etkinleştirildiğinden veritabanı lisansı başına 2 kata kadar güç sağlar.

Daha az OCPU ihtiyacı

SQL sorgularını ve diğer operasyonları depolama sunucularına boşaltmak, ihtiyacınız olan faturalandırılabilir kaynak miktarını azalttığından Oracle Database'leri çalıştırma maliyetiniz, diğer işletme içi bulut veritabanı tekliflerinden %26'ya kadar daha azdır.

Esnek abonelik fiyatlandırması

Her şey dâhil veya kendi lisansını getir fiyatlandırması seçenekleri ve veritabanı operasyonlarını kesintiye uğratmadan tüketimi artırıp azaltma özelliği ile inovasyonu ve maliyetleri optimize edin.

Daha az yerinde yönetim

Exadata Cloud@Customer ile veritabanı altyapınızı yönetme maliyetinizi %69'a kadar veya Autonomous Database ile %80 veya daha fazla azaltın.

Daha fazla bilgi edinin

Yazılım özellikleri

Bulut kontrol düzlemi

Kullanıcılarınız, Oracle Cloud Infrastructure kontrol düzlemine şifrelenmiş bir web tarayıcısı, komut satırı arayüzü veya REST API'si ile bağlanarak veritabanlarını güvenli bir şekilde provizyonlar ve yönetir.

Smart Scan

Veri yoğun SQL sorgu ve analitikleriniz, veritabanı sunucularından işlem yükleyen ve veri aktarımlarını en aza indiren akıllı depolama sunucuları ile daha hızlı çalışır.

Kalıcı bellek optimizasyonları

İşlemsel uygulama yazılımlarınızın SQL gecikmeleri, işletim sistemi veya ağ yükü olmadan paylaşılan depolama sunucularında doğrudan 18 TB'a kadar kalıcı belleğe (PMEM) erişerek %90'a kadar azaltılır.

Otomatikleştirilmiş kaynak yönetimi

Yerleşik G/Ç kaynak yönetimi ve Autonomous Database'in makine öğrenimi tabanlı otomatikleştirilmiş indekslenmesi ve ayarlanması sayesinde veritabanlarınız sürekli olarak hızlı çalışır.

Hybrid Columnar Compression

Veri ambarlarını ve veritabanı arşivlerini depolamak ve yüklemek için gereken depolama alanı miktarını depolama tabanlı sıkıştırmaya göre dört kat daha fazla olmak üzere 12 kata kadar azaltın.

Entegre veri koruması

Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance ve Database Backup Cloud Service ürünleri ile bulut kontrol düzlemi entegrasyonunu kullanarak veritabanlarınızı koruyun.


Exadata Cloud@Customer X8M şekilleri

Exadata X8M taban sistemi

38 TB'lık NVMe flash önbellek, 74 TB'lık erişilebilir depolama alanı ve 1,5 milyona kadar SQL IOPS ile 0 ila 48 OCPU'yu etkinleştirin.

Exadata X8M çeyrek raf

4,5 TB'lık PMEM, 76 TB'lık NVMe flash önbellek, 149 TB'lık erişilebilir depolama alanı ve 3 milyona kadar SQL IOPS ile 0 ila 100 OCPU'yu etkinleştirin.

Exadata X8M yarım raf

9 TB'lık PMEM, 153 TB'lık NVMe flash önbellek, 298 TB'lık erişilebilir depolama alanı ve 6 milyona kadar SQL IOPS ile 0 ila 200 OCPU'yu etkinleştirin.

Exadata X8M tam raf

18 TB'lık PMEM, 307 TB'lık NVMe flash önbellek, 596 TB'lık erişilebilir depolama alanı ve 12 milyona kadar SQL IOPS ile 0 ila 400 OCPU'yu etkinleştirin.

Yüksek performanslı ağ

Bütünleşik Ethernet dâhilî ağı üzerinden 100 Gb/sn'lik RDMA ile veritabanı sorgularını hızlandırın ve uygulama yazılımı sunucuları ile çok bulutlu ortamlara on altı adede kadar 25 Gb/sn'lik Ethernet bağlantısından yararlanın.

Bulut kontrol düzlemi sunucuları

İki yerel sunucu, ağlara erişilemediğinde uzaktan Oracle altyapı yönetimini ve yerel operasyonları etkinleştirir.


Oracle Exadata Cloud@Customer başarı hikâyeleri

Yüzlerce müşteri, en önemli Oracle Database'lerini kendi veri merkezlerinde Oracle Exadata Cloud@Customer üzerinde çalıştırırken, Oracle Cloud Infrastructure'ın yönetim, abonelik fiyatları ve kapsamlı savunma güvenliği avantajlarından yararlanıyor.

AT&T müşteri logosu
Dialog Semiconductor müşteri logosu
Energy Transfer müşteri logosu
Ford Otosan müşteri logosu
Kingold müşteri logosu
n11.com müşteri logosu
Sejel müşteri logosu
Sentry Data Systems müşteri logosu
Vale müşteri logosu

Vale, Exadata Cloud@Customer ile inovasyon gerçekleştiriyor, operasyonları kolaylaştırıyor ve maliyetleri azaltıyor

Oracle Exadata Cloud@Customer kullanım örnekleri

  • Veritabanı bulutuyla veri bağımsızlığını sürdürme

    Genel bulut veri merkezlerinde veri bağımsızlığı ve bağlantı gereksinimlerini karşılarken, Oracle Cloud yönetimi ve Autonomous Database ile operasyonlarınızı kolaylaştırın.

    n11.com’un başarı hikâyesini izleyin (1:25)

  • Veritabanlarını birleştirme

    Oracle Cloud uzmanları ve Autonomous Database ile 40:1'e kadar karışık iş yükü veritabanı konsolidasyonu ve yönetimi ile işletme içi BT ortamlarınızın karmaşıklığını azaltın.

    Sentry Data Systems’ın başarı hikâyesini izleyin (1:41)

  • Oracle Database'leri buluta taşıma

    Oracle Database'lerinizi veri merkezinizdeki hızlı ve düşük gecikmeli veritabanı bağlantısıyla buluta hızlıca taşıyarak dijital dönüşümünüzü hızlandırın.

    Kingold Group’un başarı hikâyesini izleyin (2:03)

  • En yüksek iş gereksinimlerini karşılama

    Veritabanına ve zamana duyarlı uygulama yazılımlarını çalıştırın, yeni iş programları başlatın ve dinamik kaynak ölçeklendirmesiyle üç aylık mali kapanışlarınızı hızlandırın.

    Sejel Technology’nin başarı hikâyesini izleyin (1:20)

  • Dinamik ölçekle geliştirme ve test etme

    Oracle Database uygulama yazılımlarınızı yalnızca kullandığınız kadar ödeyerek yerleşik makine öğrenimi kabiliyetleri ve tam ölçekli veritabanlarıyla geliştirip test ederek inovasyonu artırın.

    Dialog Semiconductor’ın başarı hikâyesini izleyin (1:34)

Fiyatlandırma

2. Nesil Exadata Cloud@Customer Infrastructure

Ürün
 
Aylık Fiyat (ABD Doları)
2. Nesil Exadata Cloud at Customer Infrastructure - XM - Taban Sistemi
 

2. Nesil Exadata Cloud at Customer Infrastructure - X8M - Çeyrek Raf
 

2. Nesil Exadata Cloud at Customer Infrastructure - X8M - Yarım Raf
 

2. Nesil Exadata Cloud at Customer Infrastructure - X8M - Tam Raf
 


  • Oracle 2. Nesil Exadata Cloud@MCustomer Infrastructure'a 4 yıl süreyle abone olunmalıdır.
  • OCPU'lar ayrı satılır. Veritabanı düğümü başına en az 2 OCPU ve Raf başına maksimum sayıya kadar OCPU satın alınabilir.

Veritabanı OCPU'ları

Ürün
Birim fiyat
Metrik
Oracle Database Exadata Cloud - Veritabanı OCPU'su

Saatte OCPU
Oracle Database Exadata Cloud - Veritabanı OCPU'su - BYOL

Saatte OCPU
Exadata Cloud at Customer - Autonomous Transaction Processing - Veritabanı OCPU'su

Saatte OCPU
Exadata Cloud at Customer - Autonomous Transaction Processing - Veritabanı OCPU'su - BYOL

Saatte OCPU
Exadata Cloud at Customer - Autonomous Data Warehouse - Veritabanı OCPU'su

Saatte OCPU
Exadata Cloud at Customer - Autonomous Data Warehouse - Veritabanı OCPU'su - BYOL

Saatte OCPU


8 Temmuz 2020

Autonomous Database, artık Autonomous Database on Cloud@Customer üzerinden işletme içi erişime açıldı

Robert Greene, Oracle Autonomous Database Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü

"Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer, self servis ve kullanım başına ödeme seçeneklerinin yanı sıra hem genel bulutta hem de işletme içinde aynı donanım, yazılım ve fiyatlandırma olanağı ile veritabanı bulutuna en kolay dönüşümü sağlıyor."

Gönderinin tamamını okuyun

Kaynaklar

Exadata performansı

Yeni Cloud@Customer kabiliyetleriyle tanışın

Oracle EVP Juan Loaiza, veri merkezinize daha yüksek Exadata performansı ve Oracle Cloud'un kolaylığını getiren yeni özellikleri tanıtıyor.

Exadata Cloud@Customer belgeleri

Exadata Cloud@Customer belgeleri

Exadata Cloud@Customer konuşlandırmanızın yapılandırması ve yönetimi ile diğer Oracle Cloud Infrastructure kabiliyetleri hakkındaki temel bilgiler, kaynaklarınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.

İlgili ürünler

Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer

Veri merkezinizde tamamen kendi kendini yöneten bir veritabanı

Oracle Exadata X8M

Oracle Database'i çalıştırmak için en hızlı ve en ölçeklenebilir yer

Exadata Cloud Service

En hızlı ve en esnek Oracle Database genel bulutu

Dedicated Region Cloud@Customer

Veri merkezinizde eksiksiz bir Oracle Cloud
Oracle Playbook serisi

Çalışan, süreç ve sistem stratejimizin sırlarını derledik. Ve bunları sizinle paylaşmak istiyoruz.

Başlarken


Oracle Cloud Free Tier'i Deneyin

Uygulama yazılımlarını Oracle Cloud üzerinde ücretsiz olarak oluşturun, test edin ve konuşlandırın.


Bize ulaşın

Exadata Database Cloud@Customer'ın size nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin.