Oracle Java Card teknolojisi

Java Card, güvenli öğeler için lider açık ve birlikte çalışabilen platformdur. Akıllı kartlar ve diğer kurcalamaya dayanıklı çiplerin, Java teknolojisini kullanarak birden fazla uygulamayı barındırmasını sağlar. Java Card, en yüksek sertifikasyon düzeylerini ve standartlarla uyumluluğu korurken kaynak kısıtlamalı tek bir cihazda birden fazla uygulama depolayabilen ve güncelleyebilen bir yürütme platformudur.

Java Card teknolojisi spesifikasyonları 3.2

Java Card teknolojisi spesifikasyonlarının 3.2 sürümü, (D)TLS1.3 protokolleri desteği gibi çeşitli geliştirmelerle birlikte gelir. Bu son sürüm, uygulama geliştiricilere yardımcı olan ve birden fazla uygulama genelinde birlikte çalışabilirlik düzeyini önemli ölçüde artıran API açıklamaları da içerir. Yeni Java Card teknolojisi ürünleri için referanstır.

Oracle Java Card teknoloji geliştirme kiti hakkında detaylı bilgi edinin

Belgeleri, kurulum, programlama vb. gibi Java Card teknolojisini kullanmaya başlamak için bilmeniz gereken tüm temel bilgileri edinin.

Java Card uyumluluğu

İlişkili Teknoloji Uyumluluk Kiti ile birlikte Oracle'ın Java Card teknolojisinin lisanslanması, Java Card özelliklerine uyum sağlamaya yardımcı olur.

Java Card'ın Avantajları

Java Card platformu, temelde minimal bir Java alt kümesidir. Güvenli unsur uygulayıcılarının ve geliştiricilerin ihtiyaçlarına yönelik benzersiz özelliklerle zenginleştirilmiştir. Özellikle:

  • Birlikte çalışabilme özelliği

    Java Card teknolojisi ile geliştirilen ek programlar, yazılım satıcısından ve temel donanımdan bağımsız olarak Java Card teknolojisinin bulunduğu tüm ürünlerde çalışır. Java Card, akıllı kartlar, yerleşik çipler, CPU'lar ve MCU'lar içindeki güvenli bölgeler ve çıkarılabilir SIM'ler dahil olmak üzere çok çeşitli silikon form faktörlerinde mevcuttur. Uygulamalar bu form faktörleri arasında yeniden kullanılabilir. Böylece müşteriler güvenlik/maliyet oranlarını en üst düzeye çıkarabilir ve güvenlik ihtiyaçları değiştiğinde sorunsuz geçiş yapabilirler.

  • Güvenli

    Java Card teknolojisi, güvenli bir yürütme ortamı sağlamak amacıyla Java programlama dilinin doğal güvenliğini temel alır. Açık bir tasarım süreci, kanıtlanmış sektör dağıtımları ve üst düzey güvenlik değerlendirmeleri, Java Card platformunun günümüzün mevcut en yetenekli ve güvenli teknolojilerden biri olmasını sağlıyor. Java Card ayrıca en son güvenlik standartlarını destekler ve en son şifreleme algoritmaları, modları ve protokolleri ile düzenli olarak güncellenir.

  • Çoklu uygulama, çoklu kullanıcı

    Java Card teknolojisi, birden fazla satıcıdan birden fazla uygulamanın tek bir güvenli öğede güvenli bir şekilde bir arada bulunmasına olanak tanır. Örneğin, aynı çipe birkaç ödeme şeması dahil edilebilir veya bir SIM uygulaması, yerleşik bir güvenli unsurdaki cihaz güvenlik hizmetleri ile birlikte yüklenebilir.

  • Genişletilebilir ve güncellenebilir

    Yeni hizmetler, standartları temel alan Java araçları kullanılarak geliştirilir ve bir Java Card ürününün ömrü boyunca dilediğiniz zaman oluşturulup dağıtılabilir. Uygulamaların uzaktan yönetimi ve yükseltilmesi, hizmet sağlayıcıların güvenlik tehditlerine sürekli uyum sağlamasına olanak tanır. Ek programlar alanda güncellenebilir ve son kullanıcılara her zaman güncel cihaz güvenliği sağlanır.

  • Onaylanabilir tasarım

    Java Card tabanlı ürünler, Oracle tarafından sağlanan dünya çapında referans olarak Java Card Koruma Profili kullanılarak en yüksek düzeyde (örneğin EAL4+ - EAL7+) sertifikalandırılır. Ayrıca, geliştiricilerin kompozisyon modellerini kullanarak ek programları onaylaması için zamandan ve maliyetten tasarruf edilir.

  • Standartlarla uyumlu

    Java Card API, ISO 7816 veya ETSI/3GPP tarafından yayınlanan mobil iletişim standartları gibi güvenli unsurlara yönelik uluslararası standartlarla uyumludur. EMVCo ve GlobalPlatform gibi sektöre özgü başlıca standartlar Java Card API'sini ifade eder.

Oracle Java Card Development Kit

Oracle Java Card teknolojisi, uygulamaya özgü yerleşik cihazları programlama olanağı sağlar. Birçok kullanım senaryosunun birkaçında SIM kartlar ve telekomünikasyondaki yerleşik SIM, NFC ile mobil ödeme ve pasaport gibi güvenli kimlik ihtiyaçları yer almaktadır.

Oracle Java Card teknolojisi uygulamaları için Oracle araçları

Oracle Java Card teknolojisi Geliştirme Kiti Araçları, Java Card uygulamalarını dönüştürmek ve doğrulamak için kullanılır. Araçlar, Java Card spesifikasyonlarının 3.2, 3.1, 3.0.5 ve 3.0.4 sürümlerine bağlı olarak ürünlerle kullanılabilir.

Oracle Java Card teknolojisi simülatörü

Java Card Geliştirme Kiti Simülatörü, Java Card uygulamaları için test ve hata ayıklama referansı sunar. Bir Java Card simülasyon ortamı ve Eclipse eklentisi içerir. En son Java Card 3.2 Spesifikasyonu için destek sağlar ve daha önceki sürümler için yazılmış uygulamaları da çalıştırabilir.

Java Card web semineri serisi

Diğer Java Card web seminerleri
I3C yolunda çevre birimlerinin güvenliğini sağlamak için Java Card cihazı G/Ç

I3C yolunda çevre birimlerinin güvenliğini sağlamak için Java Card cihazı G/Ç

I3C yolu üzerindeki çevre birimlerine erişimi güvenli hâle getirmek için IoT cihazındaki güvenli bir öğede Java Card kullanın.

Java Card 3.1 ile çoklu bulut kimlik doğrulaması

Java Card 3.1 ile çoklu bulut kimlik doğrulaması

Java Card kullanarak IoT cihazları ve IoT bulut hizmetleri arasında güvenli iletişim.

Çoklu bulut kimlik doğrulaması hakkındaki isteğe bağlı web seminerini izleyin (38:57)
Java Card kullanılarak sunulan güçlü kullanıcı kimlik doğrulaması demosu

Java Card ve FIDO kullanılarak sunulan güçlü kullanıcı kimlik doğrulaması demosu

Java Card ve Oracle Identity Cloud Service içeren FIDO spesifikasyonuna bağlı biyometri kullanan parolasız kimlik doğrulama.

Java Card'a Giriş - Geliştiriciler İçin Temel Bilgiler

Java Card'a Giriş - Geliştiriciler İçin Temel Bilgiler

Temel bilgileri ele alacağız: Java Card ekosistemi nedir? Java Card teknolojisi nedir? Java Card ek programları nasıl geliştirilir?

Java Card Technology ile IoMT Medical Devices'ın Güvenliğini Sağlama

Java Card Technology ile IoMT Medical Devices'ın Güvenliğini Sağlama

Java Card platformunun EHR entegrasyonu, cihaz kimlik doğrulaması, bütünlük, sağlama ve diğer kullanım senaryoları için nasıl kullanılabileceğini öğrenin.

Oracle Hyperledger Fabric Tabanlı Blok Zinciri ile Java Card Entegrasyonu

Oracle Hyperledger Fabric Tabanlı Blok Zinciri ile Java Card Entegrasyonu

Güvenliği nasıl geliştireceğinizi ve bir blok zincirine eklenen yeni işlemlerin özgünlüğünü nasıl uygulayacağınızı öğrenin.

IoT Cihaz Onayı

IoT Cihaz Onayı

Java Card'ın cihaz kimliğini ve diğer özellikleri kontrol eden bir ilk kullanıma alma süreci sağlayabilen güvenli bir IoT cihaz onayı hizmetini nasıl sunduğunu öğrenin.

22 Şubat 2024

Java Card Development Kit 24.0'ın Kullanıma Sunulması

Nicolas Ponsini, Danışmanlık Ürün Yöneticisi, Oracle

Java Card Development Kit, Java Card spesifikasyonlarını temel alan ek programlar geliştirmeye ve Java Card teknolojisinin uygulamalarını tasarlamaya yönelik bir dizi bileşen ve araçtan oluşur. Sürüm 24.0, daha eksiksiz bir dizi özellik sunmak ve hem Windows hem de Linux desteği, istemci ana bilgisayar API'si olarak Smart Card I/O API'si ve uygulama yönetimi çerçevesi olarak GlobalPlatform gibi geliştirme ortamlarıyla daha iyi entegrasyon sağlamak için çok sayıda iyileştirme içerir.

Yazının tamamını okuyun

Java Card'ı kullanmaya başlayın


Java Card Araçları Kullanıcı Kılavuzu

Java Card Development Kit Tools hakkında bilgi edinin.


Java Card Simulator ve Eclipse Eklentisi Kullanıcı Kılavuzu

Java Card Development Kit Simulator ve Eclipse Eklentisi hakkında bilgi edinin.


HelloWorld ek programı geliştirin

Java Card uygulamaları geliştirme hakkında temel bilgiler edinin.


Satış Ekibiyle Görüşün

Java Card lisansı sahibi olma konusunda bilgi edinin.