Karşınızda gücünü verilerden alan ve kazanmak için kurulmuş Oracle Red Bull Racing takımı

Formula 1'de geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan takım, yarış stratejisine, motor geliştirme çalışmalarına, taraftar etkileşimine ve daha fazlasına destek olması için Oracle Bulut'a güvendi ve Oracle ile olan ortaklığını genişletti.

Oracle Bulut ile en yüksek performansı elde etme

Tüm zamanların en heyecan verici yarış sezonlarından birini nasıl zirvede tamamlarsınız? Daha da hızlanarak. Oracle Red Bull Racing, Oracle Bulut Altyapısı (OCI) üzerinde milyarlarca yarış stratejisi simülasyonu oluşturarak sürücüleri Max Verstappen ve Sergio Pérez'e kazanmaları için en büyük fırsatları sundu.


"Max Verstappen'in 2021 Sürücüler Şampiyonasını kazanmasına yardımcı olacak yarış günü kararlarını Oracle Bulut sayesinde alabildik."

—Christian Horner, Oracle Red Bull Racing Takım Patronu ve CEO'su

OCI, Oracle Red Bull Racing'in 2026 motorunda büyük bir adım atmasına yardımcı oluyor

OCI ile kazanmanın milyarlarca yolu

Oracle Red Bull Racing, OCI'yi kullanarak sürücülerine avantaj sağlamak için bu sezon %25 daha fazla simülasyon gerçekleştirdi. Performans ve çok çeşitli faktörlerle ilgili gerçek zamanlı içgörüler, karar alma sürecine kesinlik kazandırdı ve yarışları kazanmalarına yardımcı oldu.


Kazandıran hız, ölçek ve güvenilirlik

OCI'ın performansı, Oracle Red Bull Racing takımının strateji kararlarına yön vermek için her yarışta gerçek zamanlı analitikleri kullanmasına olanak tanıdı. OCI, ekibin yürütebildiği Monte Carlo simülasyonlarının sayısını %25 artırmasına yardımcı oldu. Modern bir teknoloji altyapısından yararlanarak, Kubernetes'in gücü ve esnekliğini kullanarak simülasyon platformlarını yukarı ölçeklendirirken maliyetleri spor için belirlenen sıkı harcama düzenlemelerinin sınırları içinde tutabiliyorlar.


Taraftarlar heyecana daha fazla ortak oluyor

Taraftarlar heyecana daha fazla ortak oluyor

Takım, Oracle Advertising and Customer Experience çözümünü kullanarak hayranların ekibe yaklaşmasına yardımcı olacak bir etkileşim platformu geliştirdi. Oracle Red Bull Racing Paddock, hayranların özel promosyonlardan ve dijital indirilebilir içeriklerden yararlanmak için puan kazanmasına olanak tanıyor. Hayranlar, 2023'te birkaç yarışta takımın arabalarında gösterilen logosunu tasarlamak için türünün ilk örneği olan yarışmaya katılmak için The Paddock'u kullandı.


Şampiyonluğu yeniden yaşayın


Ezeli rakipler Max Verstappen ve Lewis Hamilton, 22 yarış boyunca defalarca podyumun ve liderlik tablosunun zirvesine çıksa da nihayetinde sezon, Verstappen'in şampiyonluğuyla sonuçlandı. Oracle, her virajda takımının yanındaydı.

Red Bull Powertrains videosu

F1'in geleceği

Bulut tabanlı bilişim, Red Bull Ford Powertrains'in 2026 yarış sezonu için yeni bir hibrit güç aktarma birimi tasarlama ve üretme planı için hayati önem taşıyor.


Baş mühendis, stratejiyi verilerle destekliyor

Teknoloji ve Analiz Araçları Baş Mühendisi Guillaume Cattelani, yarış arabalarını daha hızlı hale getirmek ve alınan dersleri diğer sektörlere uygulayan Red Bull Technology Campus'taki mühendislik çalışmaları için veri bilimini benimsedi. Uygulamalı veri bilimi ve analitik kullanımını hızlandırmak için OCI'ı nasıl kullandıklarını açıklıyor.


Başkalarının neler söylediğini okuyun