OCI ve Azure ile çoklu bulut

Oracle ve Microsoft ortaklığı, çoklu bulut mimarisi için size daha fazla seçenek sunuyor. Azure müşterileri artık yerel Azure portalında ve API'lerinde OCI üzerinde çalışan Oracle veritabanı hizmetlerini satın alabilir, dağıtabilir ve kullanabilir ve böylece OCI-in-Azure benzeri bir deneyim yaşayabilir.

Oracle ve Microsoft'un gücünü birleştirerek yenilikte çığır açın

Oracle Database@Azure üzerinde Oracle Autonomous Database görev açısından kritik çoklu bulut uygulamalarını çalıştırmak için yeni olanaklar sunar. 31 Temmuz'da daha fazlasını keşfedin.

Oracle Microsoft logosu kilidi

Müşterilerimizin geleceği inşa etmesine yardımcı oluyoruz

Larry Ellison ve Satya Nadella, Oracle Database@Azure hizmetini kullanıma sunarak Azure müşterilerine en yüksek düzeyde Oracle Database performansı, ölçeklenebilirliği ve kullanılabilirliğini sunuyor.

Wikibon logosu

“Microsoft ve Oracle çoklu bulut olmanın ne anlama geldiğini tamamen yeniden tanımladı. Exadata ve OCI üzerinde çalışan Autonomous Databases dahil olmak üzere tüm Oracle Database bulut hizmetleri, eşsiz ve beklenmedik bir hamleyle artık Azure veri merkezlerinde yer alıyor. Azure kullanıcıları, gecikme ve giriş/çıkış ücretleri konusunda herhangi bir endişe duymadan Autonomous Database'in gücünü ve avantajlarını doğrudan deneyimliyor. Bu bir oyun değiştirici ve sınırlanmış internet erişimi artık sona erdi.”

Müşteri görüşlerini keşfedin

OCI ve Azure çoklu bulut özelliklerini keşfedin

Oracle Database@Azure

Tercih ettiğiniz Azure hizmetlerini Microsoft Azure veri merkezlerinde ortak olarak bulunarak Oracle Cloud Infrastructure üzerinde çalışan Oracle Database hizmetleriyle birleştirin. Azure müşterileri Oracle Database@Azure hizmetini satın alabilir, dağıtabilir ve Azure portalı ve API'leriyle kullanabilir.


Azure'da Oracle Database diyagramı
Diyagramda Azure müşterilerinin Oracle Database@Azure hizmetini satın alabileceği, dağıtabileceği ve Azure portalı ve API'leriyle kullanabileceği gösterilmektedir.

Ara bağlantı teknoloji entegrasyonu

Müşteriler, Oracle FastConnect ve Azure ExpressRoute'u kullanarak OCI ve Microsoft Azure ortamları arasında kolayca özel bir ara bağlantı oluşturabilirler. Oracle Interconnect for Azure ayrıca ortak müşterilerin maliyet tasarrufu sağlayan birleşik bir kimlik ve erişim yönetimi platformundan yararlanmalarını sağlar.


Oracle Interconnect for Azure şeması
Diyagramda sol tarafta bir Microsoft Azure bölgesi ve sağ tarafta bir Oracle Cloud Infrastructure bölgesi gösterilmektedir. Microsoft Azure bölgesindeki bir sanal ağ geçidi simgesi, OCI bölgesindeki bir dinamik yönlendirme ağ geçidi simgesiyle bağlantılıdır. Bağlantı, şemada “ExpressRoute + FastConnect” olarak açıklanmıştır.

Azure için Oracle Veritabanı Hizmeti

Oracle Database Service for Azure, Azure müşterilerinin Azure iş yüklerini OCI'da çalışan Oracle Database hizmetlerine bağlamaları için Oracle tarafından yönetilen bir hizmettir. Bu hizmet 2022 yılında piyasaya sürüldü ve artık tüm Oracle Interconnect for Azure bölgelerinde kullanılabiliyor.

Ek kaynaklar

Oracle Database@Azure hakkında daha fazla bilgi edinin

Oracle Database@Azure ile müşteriler, Azure içinde yerel teklifler olarak kurumsal düzeyde Oracle Database hizmetleri elde eder.

İlk Prensipler: Yaşamsal uygulamaları Oracle Database@Azure ile güçlendirme

Blogu okuyun ve Baş Teknik Mimar Pradeep Vincent'ın Oracle Database@Azure arkasındaki bulut mimarisini açıklamasını izleyin.

150'den fazla en iyi uygulama tasarımını keşfedin

Mimarlarımızın ve diğer müşterilerimizin kurumsal uygulamalardan yüksek performanslı bilgi işleme, mikro hizmetlerden veri göllerine kadar çok çeşitli iş yüklerini nasıl dağıttığını öğrenin. En iyi uygulamaları öğrenin, Built & Deployed serimizdeki diğer müşteri mimarlarından fikir edinin ve hatta "tıkla ve dağıt" özelliğini kullanarak çok sayıda iş yükünü dağıtın ya da GitHub depomuzdan kendiniz yapın.

Satış ekibiyle iletişime geçin

Oracle Database@Azure hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Uzmanlarımızdan yardım alın.

  • Aşağıdakiler gibi soruları yanıtlayabilirler

    • Oracle Database@Azure, Microsoft Azure'da çalışan kendi kendini yöneten Oracle Database'lerden nasıl daha iyi?
    • İş yüklerim için neden Oracle Database'i seçmeliyim?
    • OCI-Azure ara bağlantısı diğer çoklu bulut bağlantı çözümlerinden nasıl üstündür?
    • OCI'de en iyi çalışan iş yükleri nelerdir?