Veritabanı

Yapay zekanın ihtiyaç duyduğu yakıt veridir. Oracle Database 23ai, verilerinize yapay zekayı ekleyerek uygulama geliştirmeyi ve yaşamsal iş yüklerini yapay zeka ile güçlendirir.

Oracle Database 23ai: Kurumlar İçin Yapay Zeka Artık Daha Kolay (7:11)
Duyuru: Kurumlar için Genel Geliştirme (GenDev)

Bu çığır açan yapay zeka merkezli AppDev altyapısı hakkında bilgi edinmek için EVP Juan Loaiza'nın Oracle CloudWorld açılış konuşmasının tekrarını izleyin.

Neden Oracle Database'i Tercih Etmelisiniz?

Veriler İçin Yapay Zeka

  • Yerleşik AI Vector Search ve veritabanı içi makine öğrenimi ile verilerinize yapay zeka ekleyin. Birden fazla veritabanını entegre etmenin ve yönetmenin karmaşıklığını ve maliyetini ortadan kaldırıp veri tutarlılığını korumaya çalışın.
  • Güvenlik, kullanılabilirlik ve performanstan ödün vermeden geniş ölçekte yapay zekadan yararlanın.
  • Daha bağlamsal ve alakalı sonuçlar elde etmek için artırılmış üretim (RAG) ve kurumsal sınıf LLM'ler gibi en son teknolojileri kendi işletme verilerinizle kullanın.

AI Vector Search'ü Keşfedin

Veriler İçin Geliştirme

  • Sınırlı veri türlerinin veya programlama dillerinin sizi inovasyondan alıkoymasına izin vermeyin. Tüm modern veri türleri, iş yükleri ve geliştirme stillerini destekleyen uygulama geliştirmeyi basitleştirin. Üstelik bunların tümü tek bir bütünleşik veritabanı içinde gerçekleşir.
  • JSON Relational Duality'yi kullanarak belge modellerinin basitliğiyle ilişkisel çerçevelerin ölçeklenebilirliğini elde edin.
  • Üretken yapay zeka destekli, daha hızlı, az kodlu geliştirme için yerleşik APEX platformunu kullanın. Kapsayıcıya alınmış, eklenebilir veritabanları ile mikro hizmetlerin geliştirilmesini ve devreye alınmasını basitleştirin.

JSON Relational Duality'yi Keşfedin

Veriler İçin Görev Açısından Kritik

  • True Cache ile veritabanı sunucularındaki yükü azaltırken uygulama yanıt sürelerini geliştirin. Uygulamalarınızı yeniden yazmanız gerekmez.
  • SQL Güvenlik Duvarı ile veritabanlarını sıfır gün saldırıları da dahil olmak üzere SQL enjeksiyon saldırılarına karşı koruyun. RAFT çoğaltmasıyla Globally Distributed Database'i kullanarak veri yerleşimi düzenlemelerinin koşullarını karşılarken birden fazla bölgede verileri yönetin.
  • Verileriniz ister şirket içinde ister Oracle Cloud'da olsun, aynı teknolojiyi kullanın.

True Cache'i Keşfedin

Size en uygun konuşlandırma seçeneğini belirleyin

  • Ofisinizde Oracle Database

    Oracle Database'i kendi donanımlarınızda ve kendi ofisinizde çalıştırın. Olağanüstü performans, esneklik ve sağlamlık için veri merkezinizde Oracle Exadata kullanın.

  • Ofisinizde Oracle Cloud teknolojisi

    Güvenlik duvarınızın arkasında güvenli bir şekilde sunulan ve Oracle tarafından yönetilen, Oracle Database için en iyi karma bulut platformu.

  • Oracle Cloud Infrastructure'da Oracle Database

    Rutin veritabanı yönetim operasyonlarını kolaylaştıran bilişim gücü, fiziksel depolama alanı ve araçların yanı sıra Oracle'ın kurumsal ölçekli bulut veritabanlarını çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış, en yüksek performanslı bütünleşik sisteminden yararlanın. Autonomous Database, kuruluşlar için tam otomatik bir deneyim sunar ve otomatik ölçeklendirme özellikleri sayesinde OCI üzerindeki tüm veritabanlarının en düşük toplam sahip olma maliyetini sunar.

  • Çoklu bulut ortamlarında Oracle Database

    Veritabanı uygulamaları, Azure ile derinden entegre edilmiş ve Azure veri merkezlerinde ortak bulunan Oracle Cloud Infrastructure üzerinde çalışan Oracle Database hizmetlerini kullanarak Azure'da yüksek performans, ölçeklenebilirlik ve erişilebilirlik sunuyor. Ayrıca, diğer bulutlarda uygulama çalıştıran müşteriler yüksek hızlı FastConnect aracılığıyla OCI üzerinde Oracle Database'e erişebilir.

10 Eylül 2024

Autonomous Database'te Yeni Yapay Zeka İnovasyonları Kullanarak Uygulama Geliştirmenin Geleceği

George Lumpkin, Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı, Oracle

Autonomous Database ve en son inovasyonları sayesinde yapay zeka destekli insan dili arayüzlerini ve insan merkezli verileri kullanan uygulama yazılımları oluşturmanız artık daha kolay ve hızlı. GenDev'in yapay zeka merkezli altyapısı ile kurumsal uygulama geliştirmenin geleceğine hoş geldiniz. Bugün burada, inovasyon yapma şeklinizi dönüştürmeye hazır.

Oracle, Gartner tarafından tanındı

Oracle, 2023 Gartner Operasyonel Kullanım Durumları için Bulut Veritabanı Yönetim Sistemleri Kritik Yetenekleri sıralamasında en yüksek puanı aldı.

Oracle Database@Azure kullanmaya başlayın

Genişletilmiş Oracle-Microsoft iş ortaklığı sayesinde Microsoft Azure müşterileri artık Azure veri merkezlerindeki OCI platformlarında çalışan Oracle Database hizmetlerini kullanmaya başlayabilir.

Oracle Database 23ai'yi ücretsiz olarak deneyin

Tüm uygulamalar için tüm altyapı genelinde kullanımı kolay hale getirilmiş yapay zeka ile Oracle Database'in en son sürümünü edinin.

Oracle Database 23ai ile ilgili önemli hususlar

Hızlı bir şekilde çalışmaya başlayabilmenizi sağlayan örneklerle ayrıntılı incelemeler sunun.

Kaynaklar

dokümantasyon

Veritabanı belge arşivine erişim

En güncel Oracle Database sürümü için ürün seti belgelerinin tamamına erişin.

Bulut eğitimi

Database becerilerinizi geliştirme

Oracle University, becerileri geliştirmeye ve uzmanlığı doğrulamaya yardımcı olacak eğitim çözümleri sunar. Kurumunuzun başarıya ulaşmasını garantilemek için güvenebileceğiniz eğitim ve sertifikalar hakkında daha fazla bilgi edinin.

müşteri topluluğu

TOM Çalışma Saatlerini Öğrenin

Ücretsiz eğitimler, "nasıl yapılır?" belgeleri ve her ay Oracle uzmanlarıyla düzenlenen Soru-Yanıt oturumlarından yararlanın.

Oracle Database'e Başlayın


LiveSQL.oracle.com'da deneyin

En güncel kılavuzu okuyun ve kodlamaya başlayın.


Oracle Cloud Free Tier'i Deneyin

Oracle Cloud Infrastructure Platform'da uygulama geliştirin, test edin ve konuşlandırın.


Bize ulaşın

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Sektör lideri uzmanlarımızdan birine ulaşın.