Çoklu Bulut Çözümleri

Oracle Cloud Infrastructure (OCI), maliyetleri, işlevselliği ve performansı optimize etmek için bulut hizmetlerini birden fazla buluttan birleştirmenize olanak tanır. OCI'nin çoklu bulut çözümleri, Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP) ve Amazon Web Services'in (AWS) önde gelen hizmetleriyle eşleştirilmiş Oracle Real Application Clusters (RAC), Oracle Autonomous Database ve AI altyapısı gibi benzersiz özellikleri kullanarak veritabanlarınızı ve uygulamalarınızı modernleştirmenize yardımcı olur. OCI entegrasyon hizmetleri, SaaS entegrasyonunuzu diğer uygulamalarla gerçek zamanlı olarak kolaylaştırır.

  • Oracle ve Microsoft'un gücünü birleştirerek yenilikte çığır açın

    Oracle Database@Azure üzerinde Oracle Autonomous Database görev açısından kritik çoklu bulut uygulamalarını çalıştırmak için yeni olanaklar sunar.

  • 2023 Gartner® Magic Quadrant™ for Distributed Hybrid Infrastructure

    Raporu okuyun ve Oracle'ın dağıtılmış bulut tekliflerinin genel bulutu çeşitli dağıtım modelleriyle müşteri veri merkezlerine ve uç konumlara nasıl sunduğunu öğrenin.

OCI'nın çoklu bulut hizmetlerinin avantajları

  • İş yüklerinizi dilediğiniz yerde çalıştırın

    En yüksek düzeyde performans, ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik için ara bağlantı olmadan Oracle'ın veritabanı hizmetlerini Azure veya Google Cloud'da çalıştırın. Alternatif olarak, 20'den fazla global bölgede Microsoft Azure veya Google Cloud ara bağlantılarını ya da OCI FastConnect ve 100'den fazla iş ortağını kullanarak en iyi bulut sağlayıcılarından yararlanın.

  • Veritabanlarını ve uygulama yazılımlarını modernleştirin

    Oracle'ın çoklu bulut veritabanı hizmetlerini ve uygulamalarını Oracle RAC, Autonomous Database ve Oracle Exadata Database Service'in tüm özellikleriyle aynı bulutta çalıştırın.

  • Yasal ve veri yerleşimi gereksinimlerini ele alın

    Veri yerleşimi gereksinimlerinizi karşılamak için OCI'ın 70'ten fazla global bulut bölgesinden yararlanın.

  • Maliyet, işlev ve performansı optimize edin

    Tüm bulutlardaki hizmetleri ve verileri zengin entegrasyon, veri çoğaltma ve akış özellikleriyle birleştirerek analitik ve uygulamalar çalıştırarak %30'a kadar daha az maliyetle maliyetlendirin.

  • Güvenli uygulamalar ve veriler

    Üçüncü taraf satıcılarla sorunsuzca entegre olabilen yerleşik bulut kimlik ve erişim yönetimi ve veri güvenliği hizmetlerini kullanarak katmanlı bir güvenlik stratejisi devreye alın.

  • Yönetin ve kontrol edin

    Kişiler, süreçler ve teknolojilerle ilgili çoklu bulut engellerini gidermek için bulut platformlarında standart operasyon ve yönetim uygulamaları, prosedürleri ve araçları oluşturun.

  • Çoklu bulutta sertifika alın

    Ücretsiz çoklu bulut eğitimi alın ve OCI çoklu bulut mimarisi çalışanı olun.

Çoklu bulut kullanım senaryolarını keşfedin

Tek bir bulutta yerel hizmetler olarak yan yana çalışan iki farklı bulut sağlayıcısının hizmetlerinden yararlanın. Bu mimari, büyük miktarda veriyi taşımanın karmaşıklığını ve maliyetini ortadan kaldırır. Örneğin, yerel hizmet olarak Azure veya Google Cloud'da çalışırken, Oracle Exadata Database Service ve Autonomous Database sırasıyla Microsoft Power BI veya Google Cloud Vertex AI ile birleştirilerek en yüksek performans, kullanılabilirlik ve ölçeklenebilirlik sunulabilir.

Conduent, Oracle Database@Azure ile büyük bir ABD ücretlendirme otoritesine güç sağlıyor


Tek yığın diyagramı, açıklama aşağıda

Bu çoklu bulut kullanım senaryosu diyagramında Microsoft Azure Cloud ve Oracle Cloud Infrastructure yan yana gösterilir ve IoT Microsoft Azure Cloud'un solunda görüntülenir.

Microsoft Azure Cloud kapsamındaki hizmetler, kapsayıcı, Microsoft Dynamics 365 ve Oracle Database@Azure'daki uygulama ve hizmetlerdir.

Oracle Cloud Infrastructure kapsamındaki hizmetler Fusion ve Oracle Analytics Cloud'dur.

IoT, kapsayıcıdaki uygulama yazılımlarına ve hizmetlere bağlanır. Kapsayıcıdaki uygulamalar ve hizmetler Oracle Database@Azure'a bağlanır; ayrıca OCI Integration aracılığıyla Fusion'a bağlanır.

Microsoft Dynamics 365, Oracle Database@Azure'a bağlanır.

Oracle Database@Azure, Data Guard aracılığıyla Oracle Analytics Cloud'a bağlanır.

Sınıfının en iyisi veri yönetimi teknolojisini kullanırken belirli geliştirme ortamlarını ve araç kümelerini destekleyin.

Mimari

  • PowerBuilder, .NET ve Go uygulamaları AWS ve GCP üzerinde ön uçta, Autonomous Database ise OCI üzerinde arka uçta yer almaktadır.
  • OCI FastConnect iş ortağı FastConnect bağlantısını AWS Direct Connect ve Google Interconnect'e bağlar.

2 milyon kullanıcıya sahip bir ev hizmeti plan müşterisi, OCI, AWS ve GCP genelinde çoklu bulut bölme yığını çözümü devreye alır


Bölünmüş yığın diyagramı, açıklama aşağıda
Bölünmüş yığın mimarisi diyagramında üç ana bileşen bulunur: Oracle Cloud Infrastructure, AWS ve GCP. Oracle Cloud Infrastructure; OCI FastConnect, Equinix Fabric ve AWS Direct Connect aracılığıyla AWS'ye bağlanır. Oracle Cloud Infrastructure; OCI FastConnect, Equinix Fabric ve Google Interconnect aracılığıyla GCP'ye bağlanır. Equinix Fabric, ağ bağlantılarının merkezindedir. Oracle Cloud Infrastructure bileşeni Autonomous Database ve OCI GoldenGate içerir. AWS bileşeni, kapsayıcıdaki bir uygulamayı ve VM'deki bir uygulamayı içerir. GCP bileşeni, bir kapsayıcıda uygulama ve bir sanal makinede uygulama içerir.

Daha bilgiye dayalı ve zamanında iş kararları almak için veri dönüştürme ardışık düzenlerini, gerçek zamanlı veri analizi ve daha hızlı veri raporu teslimatı ile modernleştirin.

Mimari

  • Gerçek zamanlı veri içgörüleri için OCI üzerinde Oracle Database Service for Azure'da arka uçta yer alan Oracle Autonomous Data Warehouse ile Azure'un ön tarafındaki veri analitiği
  • OCI GoldenGate kullanarak Oracle E-Business Suite'ten Oracle Autonomous Data Warehouse'a veri akışı
  • Toplu veri yükleme için Microsoft Azure ve Azure veri ağ geçidi aracılığıyla Azure Data Lake'e veri transferi

Veritas, Azure ile OCI veritabanlarını kullanarak 20 kat daha iyi performans elde etti


Veri analitiği ardışık düzen diyagramı, açıklama aşağıdadır
Veri analitiği ardışık düzen mimarisi diyagramında üç ana bileşen bulunur: Oracle Cloud Infrastructure, Microsoft Azure için Oracle Database Services ve Microsoft Azure. Oracle Cloud Infrastructure ve Microsoft Azure, Oracle Interconnect for Microsoft Azure ile çift yönlü olarak bağlantılıdır. Oracle Cloud Infrastructure bileşeni E-Business Suite, GoldenGate ve Autonomous Data Warehouse içerir. E-Business Suite verileri, GoldenGate aracılığıyla Autonomous Data Warehouse'a aktarılır. Microsoft Azure için Oracle Database Services bileşeni, Autonomous Data Warehouse and Oracle Interconnect for Microsoft Azure'yi içerir. Oracle Interconnect for Microsoft Azure, OCI FastConnect'i doğrudan Azure ExpressRoute ile bağlayan bir ağ hizmetidir. Microsoft Azure bileşeni Synapse, Data Lake ve Data ağ geçidini içerir.

İş çevikliği ve inovasyonu sağlamak için SaaS uygulama yazılımlarını farklı bulutlardaki uygulama yazılımlarıyla entegre edin.

Mimari

  • Özel uygulamayı Azure'da çalıştırmak için bir Oracle Retail bulut veritabanını bir SQL sunucusuna çoğaltın.
  • SaaS uygulamasıyla müşteri uygulamalarının gerçek zamanlı entegrasyonuna ulaşın.
  • Veriler ayrıca Azure'da çalışan ve daha sonra bir Azure SQL veritabanına yüklenen bir SQL sunucusu için OCI GoldenGate'den GoldenGate'e çoğaltılır.

Perakende mağazacılık veri erişim şemasını (DAS) neredeyse gerçek zamanlı olarak çoğaltma ve entegre etme


SaaS entegrasyon diyagramı, açıklama aşağıdadır
SaaS entegrasyon mimarisi diyagramında dört ana bileşen bulunur: SaaS, Oracle Cloud Infrastructure, Azure için Oracle Interconnect ve Azure. SaaS bileşeni, tek yönlü çoğaltma aracılığıyla Azure için Oracle Cloud Infrastructure ve Oracle Interconnect'e bağlanır. Oracle Cloud Infrastructure, Azure için Oracle Interconnect aracılığıyla Azure'a bağlanır. SaaS bileşeni SaaS uygulamasını, Autonomous Database olan SaaS Veritabanını ve GoldenGate içerir. Oracle Cloud Infrastructure bileşeni, Database ve GoldenGate içerir. Azure için Oracle Interconnect, OCI FastConnect ve Azure ExpressRoute içerir. Azure, Application VM, SQL sunucusu ve GoldenGate içerir. SaaS Veritabanının veri çoğaltma iki seçeneğe sahiptir: Bir seçenek SaaS bileşeninde GoldenGate ile Oracle Cloud Infrastructure'da GoldenGate ve Veritabanı ile çoğaltılır; Diğer seçenek SaaS bileşeninde GoldenGate ile Azure için Oracle Ara Bağlantısı ile GoldenGate ve Azure'da SQL sunucusu tarafından çoğaltılır. Oracle Cloud Infrastructure bileşenindeki Veritabanının veri çoğaltılması, Oracle Cloud Infrastructure bileşenindeki GoldenGate ile Azure için Oracle Interconnect'ten GoldenGate'e ve Azure bileşenindeki SQL sunucusuna çoğaltılabilir.

İş çevikliği ve BT modernizasyonu ihtiyaçlarını karşılamak için ERP'yi tek bir bulutta, diğer bulutlarda çalışan uygulamalarla entegre edin.

Mimari

  • OCI ve Azure'daki uygulama yığınları, verileri birlikte çalışır ve paylaşır.
  • Yeniden mimari yapmadan, buluttaki bağımlı uygulamalar arasında yüksek performanslı bağlantı sağlayın.
  • OCI Container Engine for Kubernetes ve Oracle Exadata Database Service on OCI içinde Siebel CRM 22.8
  • Azure için Oracle Interconnect kullanılarak Azure tarafından barındırılan uygulamalarla düşük gecikmeli ve yüksek hızlı entegrasyon.

American Airlines eski uygulamaları nasıl dönüştürdü ve OCI'ye nasıl geçti? (PDF)


Bölünmüş yığın diyagramı, açıklama aşağıda
Uygulama-uygulama mimarisi diyagramında üç ana bileşen bulunur: Oracle Cloud Infrastructure, Azure için Oracle Interconnect ve Microsoft Azure. Oracle Cloud Infrastructure, Azure için Oracle Interconnect aracılığıyla Microsoft Azure'a bağlanır. Oracle Cloud Infrastructure bileşeni, içinde Siebel uygulaması olan Kubernetes için Kapsayıcı Motoru, Exadata veritabanı, API Ağ Geçidi ve Entegrasyonları içerir. Azure için Oracle Interconnect, OCI FastConnect ve Azure ExpressRoute içerir. Microsoft Azure bileşeni, Sanal Masaüstü Altyapısı, Mobil ve Uygulamalar içerir.

En iyi fiyat/performans oranına ulaşmak için iş yüklerini farklı bulutlarda çalışacak şekilde dağıtın.

Mimari

  • OCI'da iş yükü orkestrasyonunu çalıştırın; OCI, AWS ve Azure'da dağıtılmış bir Kubernetes veya VM iş yükünü çalıştırın.
  • Yüksek düzeyde paralel bilgi işlem ve iyi fiyat/performans elde edin.

YellowDog iş yükü yönetimi platformlarını Oracle Cloud Infrastructure'da konuşlandırıyor

Mynet, Oracle Cloud Infrastructure ile olağanüstü mobil oyun deneyimleri sunuyor ve maliyetleri %80 azaltıyor


Dağıtılmış iş yükü diyagramı, açıklama aşağıdadır
Dağıtılmış iş yükü mimarisi diyagramında Oracle Cloud Infrastructure, AWS ve Azure arasındaki ağ bağlantılarına sahip üç ana bileşen bulunur. Oracle bulut altyapısı bileşeni; Workload management, Container Engine for Kubernetes ve Workload in VM'yi içerir. AWS bileşeni, App in container ve App in VM'yi içerir. Azure bileşeni, App in container ve App in VM'yi içerir. Oracle Cloud Infrastructure ve AWS'nin bağlanmak için iki seçeneği vardır: Bir seçenek Site-to-site VPN'dir; diğer seçenek ise OCI FastConnect to Equinix Fabric to AWS Direct Connect'tir. Oracle Cloud Infrastructure ve Azure bağlanmak için iki seçeneğe sahiptir: Bir seçenek Site-to-site VPN'dir; diğer seçenek OCI FastConnect to Equinix Fabric to Azure ExpressRoute'dir.

Oracle Cloud Infrastructure üzerinde çoklu bulutu benimseme

Tüm referans mimarilerine göz atın

Müşteriler OCI çoklu bulut çözümleriyle iş büyümesini sağlar