Database Teknolojileri

Sizin için doğru veritabanını bulun
Oracle, müşterilere dünyanın önde gelen birleşik, çok modelli veritabanı yönetim sistemi olan Oracle Database'in ve HeatWave MySQL ve NoSQL veritabanlarının maliyet açısından optimize edilmiş ve yüksek performanslı sürümlerini sunar. Oracle Cloud Infrastructure'da veya şirket içi Oracle Cloud@Customer ve Dedicated Region aracılığıyla sunulan Oracle Autonomous Database, müşterilerin ilişkisel veritabanı ortamlarını kolaylaştırmalarına ve yönetimle ilgili iş yüklerini azaltmalarına olanak tanır.

Oracle Database 23ai: Yapay Zeka İçin Dünyanın En Güçlü Veritabanı (3:10)
Juan Loaiza'nın Oracle CloudWorld 2024'teki açılış konuşmasına katılın

Yapay zeka + AppDev'in geleceğine ilişkin çığır açacak duyuruyu 10 Eylül Salı günü Pasifik saatiyle 16:00'da şahsen veya çevrimiçi olarak izleyin.

Neden tüm veri ihtiyaçlarınız için Oracle veritabanlarını seçmelisiniz?

  • IDC: Oracle Autonomous Database %417 yatırım getirisi sağlıyor

    Bağımsız analist araştırması, Oracle Autonomous Database'in beş yıl içinde yalnızca beş aylık geri ödeme süresiyle nasıl önemli tasarruflar ve %417 oranında yatırım getirisi sağladığını gösteriyor.

  • Veri ihlallerine karşı koruma sağlayın

    Şifreleme, anahtar yönetimi, veri maskeleme, ayrıcalıklı kullanıcı erişim kontrolleri, etkinlik izleme ile denetim işlemleri için Oracle veritabanı güvenliği çözümleriyle veri güvenliği ihlallerini değerlendirin, tespit edin ve önleyin. Veri ihlali riskini azaltın ve uyumluluğu kolaylaştırıp hızlandırın.

  • Tüm veri türleri ve iş yükleri için tek bir veritabanı kullanın

    Oracle'ın bütünleşik veritabanı ürünü ile uygulama yazılımı geliştiricilerini karmaşık dönüşümlerden ve veri fazlalığından kurtarın.

  • İhtiyaç duyduğunuz yerlerde uygulayın

    Oracle Database'i gereken her yerde (ör. veri merkezinizde, genel bulut ortamınızda veya özel bulut ortamınızda) uygulayın. Böylece, yerleşim veya gecikme önemli olduğunda veri merkezinizde ya da ölçeklenebilirlikten ve en geniş kabiliyetler setinden yararlanmak istediğinizde bulut ortamında konuşlandırma arasında esneklik sağlanır.

  • Uygulama geliştirmeyi basitleştirin

    Hem uygulama hem de veri hizmetlerine sahip en kapsamlı veritabanı platformuyla kurumsal uygulamaların geliştirilmesini ve dağıtımını kolaylaştırın. CI/CD, çok kullanıcılı veritabanı, Kubernetes, bulutta yerel, üretken yapay zeka destekli ve az kod teknolojileri ile SaaS uygulamaları oluşturun.

  • Veri egemenliği ve yatay ölçeklenebilirlik elde edin

    Veri egemenliği şartlarını karşılayan ve düşük gecikme süresi ve yüksek kullanılabilirlik sunan küresel olarak dağıtılmış, doğrusal olarak ölçeklenebilir, çok modelli veritabanlarını etkinleştirin. Manuel veri hazırlamayı ortadan kaldırarak verileri otomatik olarak istenen parçaya yerleştirin. Geliştiriciler, parçalanmış bir veritabanını tek bir mantıksal veritabanı olarak ele alarak uygulama geliştirmeyi basitleştirebilir.

Size en uygun konuşlandırma seçeneğini belirleyin

  • Ofisinizde Oracle Database

    Oracle Database'i kendi donanımlarınızda ve kendi ofisinizde çalıştırın. Veya en iyi performans, esneklik ve sağlamlık için veri merkezinizde Oracle Exadata kullanın.

  • Ofisinizde Oracle Cloud teknolojisi

    Güvenlik duvarınızın arkasında güvenli bir şekilde sunulan ve Oracle tarafından yönetilen, Oracle Database için en iyi platform.

  • Oracle Cloud Infrastructure'da Oracle Database

    Rutin veritabanı yönetim operasyonlarını kolaylaştıran bilişim gücü, fiziksel depolama alanı ve araçların yanı sıra Oracle'ın kurumsal ölçekli bulut veritabanlarını çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış, en yüksek performanslı bütünleşik sisteminden yararlanın.

  • Çoklu bulut ortamlarında Oracle Database

    Veritabanı uygulamaları, Azure ile derinden entegre edilmiş ve Azure veri merkezlerinde ortak bulunan Oracle Cloud Infrastructure üzerinde çalışan Oracle Database hizmetlerini kullanarak Azure'da yüksek performans, ölçeklenebilirlik ve erişilebilirlik sunuyor.

Size en uygun veritabanı hangisi?

Veritabanlarını yönetmek için daha az zaman harcama olanağı

Oracle Autonomous Database, müşterilere en yüksek seviyede performans, ölçeklenebilirlik ve erişilebilirlik sağlarken, Oracle Database'i çalıştırma ve güvenlik altına alma ile ilgili karmaşıklıkları ortadan kaldırır.

Ürünler

3 kata kadar daha hızlı çalıştırın

Oracle Database için en hızlı platform olan Oracle Database on Exadata'yı çalıştırmak, müşterilerin işlem oranlarını artırmalarına, iş analizini hızlandırmalarına ve BT yönetimini kolaylaştırmalarına olanak tanır. Müşteri veri merkezlerinde ve Oracle Cloud Infrastructure'da erişilebilen Exadata, müşterilerin kendi yönettikleri veritabanları ve Oracle Autonomous Database için en yüksek performans seviyelerine ulaşmalarını sağlar.

Ürünler

Müşteri veri merkezlerinde sektör lideri Oracle Database teknolojisi

Oracle Database, müşterilerin veri yerleşimi ve ağ gecikmesi konusunda endişeleri olduğunda işletme içinde konuşlandırılabilir. Cloud@Customer konuşlandırmaları, Exadata ve Autonomous Database de dâhil olmak üzere en güncel Oracle Cloud teknolojisinin müşteri veri merkezinde barındırılmasına olanak tanır.

Ürünler

Veritabanı ve uygulama yazılımı yükseltmelerini koordine edin

Belirli Oracle Database sürümlerine bağımlı uygulama yazılımlarına sahip müşteriler, çalıştırdıkları sürümler ve bu sürümlerin değişme zamanı konusunda tam denetime sahiptir.

Ürünler

JSON merkezli uygulama yazılımlarının geliştirilmesini hızlandırın

Oracle Database, geliştiricilerin üretkenliğini artırmak için JSON veri modelini kullanarak şemasız uygulama yazılımı geliştirmeyi tam olarak destekler. Oracle Veritabanı ile şirket içinde ve bulutta MongoDB uygulamaları geliştirip çalıştırmak için MongoDB için Oracle Database API'yi kullanın.

Ürünler

Dünyanın popüler açık kaynak veritabanı Oracle Cloud'da

Çıkartma, dönüştürme ve yükleme (ETL) çoğaltmasının karmaşıklığı, gecikmesi, riskleri ve maliyeti olmadan MySQL sorgu performansını büyüklük sıralarına göre iyileştirin ve işlemsel verileriniz hakkında gerçek zamanlı analizler elde edin. Veri güvenliğini geliştirin ve Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Amazon Web Services (AWS) veya Microsoft Azure'da HeatWave MySQL destekli uygulamaları konuşlandırın.

Ürünler

Düşük gecikmeli yanıt ve esnek ölçeklendirme

Oracle NoSQL, yönetilen bir bulut servisini destekleyen belge ve anahtar değer veri modellerini kullanarak geliştiricilerin üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olur.

Ürünler

Oracle Cloud'daki veritabanı teknolojileri

Gerçekten otomatikleştirilmiş bir veritabanı çözümü

Oracle Autonomous Database; veri marketleri, veri gölleri, operasyon raporları ve toplu veri işlemleri için hepsi bir arada bir bulut veritabanı çözümüdür. Oracle, tüm rutin veritabanı görevlerini tamamen otomatikleştirmek için makine öğrenimini kullanarak daha yüksek performans, güvenilirlik, güvenlik ve operasyon verimliliği sağlar.

Ürünler

Minimum karmaşıklık ile sağlam veri yönetimi

Son derece erişilebilir ve yüksek performanslı Oracle Exadata, Oracle Database'i çalıştırmak için en güvenli mimaridir. Exadata, veri merkezi ayak izinizi azaltabilir ve misyon açısından kritik iş yükleri için pazara sunma süresini kısaltabilir.

Ürünler

Müşteri veri merkezlerinde Exadata Cloud'un gücü

Oracle Exadata Cloud@Customer, Oracle Exadata'nın performansını müşteri veri merkezlerindeki yönetilen bir veritabanı servisinin kolaylığı, esnekliği ve uygun fiyatı ile bir araya getirir. Mevcut Exadata sistemleri ve Exadata Cloud Service ile tam uyumluluk sağladığı için mevcut Oracle Database'leri buluta taşımanın en kolay yoludur. Ayrıca Exadata Cloud@Customer, veri bağımsızlığı ve mevcut veri merkezi kaynaklarına düşük gecikmeli bağlantı özelliği ile ilgili müşteri gereksinimlerini karşılarken, müşterilerin diğer işletme için veritabanı bulut servislerinden daha yüksek veritabanı konsolidasyonu elde etmelerini sağlar.

Ürünler

Bulutta veritabanları oluşturun, ölçeklendirin ve güvenli hale getirin

Oracle Temel Veritabanı Hizmeti, kurumların Oracle Cloud Infrastructure'da (OCI) eksiksiz Oracle Veritabanı örnekleri oluşturup yönetmelerine olanak tanır. BT ekipleri, sanal makineler üzerindeki veritabanlarına, Oracle Database sürümlerine ilişkin seçeneklerle birlikte uygun maliyetli bulut veritabanı servisleri sağlayarak, blok depolama hacimleri sağlar.

Ürünler

Oracle Database hizmetlerini Microsoft Azure'da çalıştırın

Oracle Database@Azure, kurumların iş yüklerini istedikleri yerde çalıştırmalarına, Oracle ve Azure hizmetleriyle modernleşmelerine ve yenilik yapmalarına ve bulut satın alma ve yönetimini basitleştirmelerine olanak tanır. Müşteriler seçtikleri Azure hizmetlerini, Azure veri merkezleriyle derinlemesine entegre olan ve bu merkezlerde bulunan OCI hizmetleri olan Oracle Autonomous Database ve Oracle Exadata Database Service ile birleştirebilir.

Özellikler

  • Oracle Exadata altyapısını kullanarak en üst düzeyde Oracle Database performansı, ölçeği ve kullanılabilirliği
  • Oracle Real Application Clusters dahil olmak üzere OCI ile fiyatlandırma ve özellik eşitliği
  • Microsoft Entra ID ile veritabanı hizmetleri için birleştirilmiş kimlik ve erişim yönetimi de dahil olmak üzere Azure'da tek bir işletim ortamının basitliği, güvenliği ve gecikme süresi
  • Oracle Database hizmet günlükleri, ölçümleri ve olayları, izleme ve sorun gidermeyi kolaylaştırmak için doğrudan Azure'da kullanılabilir
  • Mevcut Azure taahhütleri ile Azure Marketplace üzerinden satın alma ve mevcut Oracle Database lisanslarını ve sınırsız lisans anlaşmalarını kullanma olanağı

OLTP ve OLAP için tek MySQL veritabanı

HeatWave MySQL, veritabanı yöneticilerinin ve uygulama geliştiricilerinin OLTP ve OLAP iş yüklerini doğrudan MySQL veritabanından çalıştırmasına olanak tanıyan tek hizmettir. Böylece karmaşık ve zaman alıcı hale gelen ve pahalı veri hareketine ve ayrı bir analitik veritabanıyla entegrasyon ihtiyacı ortadan kaldırılır.

Ürünler

Yüksek erişilebilirlik, veri modeli esnekliği, elastik ölçeklenebilirlik

Oracle NoSQL Database Cloud Service, tümü esnek işlem garantili olmak üzere belge, sütun ve anahtar-değer veri modellerini destekleyen talebe bağlı verim ve depolama alanı tabanlı provizyonlama sunar.

Ürünler

10 Eylül 2024

Autonomous Database'te Yeni Yapay Zeka İnovasyonları Kullanarak Uygulama Geliştirmenin Geleceği

George Lumpkin, Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı, Oracle

Autonomous Database ve en son inovasyonları sayesinde yapay zeka destekli insan dili arayüzlerini ve insan merkezli verileri kullanan uygulama yazılımları oluşturmanız artık daha kolay ve hızlı. GenDev'in yapay zeka merkezli altyapısı ile kurumsal uygulama geliştirmenin geleceğine hoş geldiniz. Bugün burada, inovasyon yapma şeklinizi dönüştürmeye hazır.

Kaynaklar

dokümantasyon

Veritabanı belge arşivine erişim

En güncel Oracle Database sürümü için ürün seti belgelerinin tamamına erişin.

Bulut eğitimi

Database becerilerinizi geliştirme

Oracle University, becerileri geliştirmeye ve uzmanlığı doğrulamaya yardımcı olacak eğitim çözümleri sunar. Kurumunuzun başarıya ulaşmasını garantilemek için güvenebileceğiniz eğitim ve sertifikalar hakkında daha fazla bilgi edinin.

müşteri topluluğu

TOM Çalışma Saatlerini Öğrenin

Ücretsiz eğitimler, "nasıl yapılır?" belgeleri ve her ay Oracle uzmanlarıyla düzenlenen Soru-Yanıt oturumlarından yararlanın.

Müşterilerimizin neler söylediğini öğrenin

Gartner logosu

Kurumsal meslektaşlarınızda değerlendirmeler: Gartner onayıyla

TrustRadius logosu

Doğrulanmış kullanıcılardan gelen ayrıntılı incelemelere göre en yüksek puanlı yazılımlar ve hizmetler.

G2 logosu

Kullanıcı değerlendirmelerine ve sosyal verilere göre iş yazılımları ve hizmetleri.

Oracle Database'e Başlayın


Oracle Cloud Free Tier'i Deneyin

Uygulamaları Oracle Cloud üzerinde ücretsiz olarak oluşturun, test edin ve konuşlandırın.


Bir atölye çalışması yürütün

Çok çeşitli laboratuvarlar ve atölye çalışmaları yürüterek en iyi teknolojimizi canlı olarak deneyimleyin.


Sertifika sahibi olun

Oracle Database Cloud Services için çevrimiçi eğitimlere ve sertifikalara erişin.


Satış ekibiyle iletişime geçin

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Sektör lideri uzmanlarımızdan birine ulaşın.