Oracle Cloud Infrastructure (OCI)

Herhangi bir uygulamayı daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuza çalıştırmak için tasarlanan yeni nesil bulut.

OpenSearch 2.11 ile yapay zeka destekli yeni OCI Search

Geliştiriciler artık uygulamalarına semantik ve üretken yapay zeka aramalarını, gözlemlenebilirlik ve güvenlik analitiği kontrol panellerini ekleyebiliyor.

Oracle Database@Google Cloud

Google Cloud'da çalışan Oracle veritabanı servisleri ile inovasyonu ve buluta geçişi hızlandırın. Oracle Database 23ai AI Vector Search ve Google'ın Vertex AI gibi özelliklerle uygulamaları hızla oluşturun ve modernleştirin.

OCI dünya çapında egemen yapay zekaya olanak sağlar

Oracle'ın dağıtılmış bulutuyla yapay zeka egemenliği ihtiyaçlarını karşılayın. Veri ve yapay zeka altyapısı üzerinde daha fazla kontrol için Oracle'ın tam yapay zeka yığınını genel bulutta veya veri merkezinizde dağıtın.

CloudWorld'de OCI'yi izleyin

Yol haritaları, en iyi uygulamalar ve daha fazlası dahil olmak üzere bulut inovasyonundaki en son gelişmeleri görmek için 14 Ekim tarihine kadar yönetici açılış konuşmalarını ve 100'den fazla oturumu keşfedin.

Oracle CloudWorld Açılış Konuşması

Clay Magouyrk'dan "istediğiniz şekilde çalıştırabileceğiniz bulutunuz" hakkında

Oracle'ın Oracle Cloud Infrastructure'dan sorumlu idari başkan yardımcısı, OCI'nın yüksek performans, esneklik ve güvenlik özelliklerini ele alıyor.

İhtiyacınız olan her yerde olabilen dağıtılmış bir bulut

Dünyanın her yerinde, bulutlar arasında veya veri merkezinizde eksiksiz bulut hizmetleri sunan tek bulut.


1. Çoklu bulut

Birden fazla bulutun tek bir bulut gibi çalışmasını sağlayın. Oracle, Microsoft Azure ile doğrudan veritabanı entegrasyonunun yanı sıra yüksek performanslı ara bağlantı sunar.

Çoklu bulut hakkında daha fazla bilgi edinin

2. Genel bulut

Ticari ve kamu genel bulut bölgelerinde tutarlı bir hizmet setine ve tutarlı düşük fiyatlara sahip tek bulut.

Genel bulut hakkında daha fazla bilgi edinin
Dağıtılmış bulut

3. Hibrit bulut

Halihazırda 60'tan fazla ülkede dağıtılmış bir hizmet olarak yüksek düzeyde optimize edilmiş bir veritabanı olan Oracle Exadata Cloud@Customer dahil olmak üzere neredeyse her konum için güvenilir bulut çözümleri.

Karma bulut hakkında daha fazla bilgi edinin

4. Özel bulut

OCI Dedicated Region ve Oracle Alloy, 100'den fazla bulut hizmetini genel bulut fiyatlandırmasıyla tamamen veri merkezlerinizde sağlayan tek ürünlerdir.

Tahsis edilmiş bulut hakkında daha fazla bilgi edinin

Oracle Data and AI Forum'da işletmeniz için yapay zekadan
en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi öğrenin.

Tüm iş yüklerine yönelik eksiksiz bulut altyapısı ve platform hizmetleri

OCI, her bulut bölgesinde 100'den fazla ortak hizmet seti sunar. BT'nizi taşımak, modernleştirmek, oluşturmak ve ölçeklendirmek için kapsayıcılardan VMware ve yapay zekaya kadar ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetleri elde edinin. Hem mevcut hem de yeni uygulamalar ve veri platformları dahil olmak üzere tüm iş yüklerinizi otomatikleştirin.

Geliştirici Hizmetleri

Geliştirici Hizmetleri

Geliştirici dostu araçları ve hizmetleri kullanarak modern bulut uygulamalarını oluşturun, konuşlandırın ve yönetin.

Entegrasyon Hizmetleri

Entegrasyon Hizmetleri

Oracle Cloud Infrastructure entegrasyon hizmetleri, tüm uygulama ve veri kaynaklarını bağlayarak uçtan uca süreçleri otomatikleştirir ve yönetimi merkezi hale getirir. Önceden oluşturulmuş bağdaştırıcıları ve düşük kod yazımı gerektiren özelleştirmeyi içeren geniş kapsamlı entegrasyonlar dizisi, hibrit ve çok bulutlu işlemleri modernize ederken buluta geçişi kolaylaştırır.

Analitik ve İş Karar Destek Sistemi (BI)

Analitik ve İş Karar Destek Sistemi (BI)

Kuruluşunuzun benzersiz içgörülerle büyümesine yardımcı olmak için artırılmış analitiğe sahip kapsamlı iş karar destek sistemi elde edin.

Yapay zekâ ve makine öğrenimi

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

Önceden oluşturulmuş analiz ve karar modellerini ve kullanıma hazır sohbet robotlarını kullanarak uygulamalarınıza ve iş yüklerinize kolayca zeka kazandırın veya veri bilimi hizmetlerimizden faydalanarak kendi modellerinizi oluşturup eğitin.

Büyük Veri ve Veri Gölü

Büyük Veri ve Veri Gölü

Sınıfının en iyisi veri ambarı ve veri yönetimi hizmetleriyle bir araya getirilen Spark, Hadoop, Elasticsearch ve Kafka gibi yönetilen uyumlu hizmetlerden oluşan kapsamlı platformumuzla tüm verilerinize ilişkin yeni içgörüler edinin.

Bilişim

Bilişim

Esnek sanal makineler (Flex VM'ler) ve yüksek performanslı yalın donanım sunuculardan HPC ve GPU'lara kadar bulutta güvenli ve esnek bilişim kapasitesi.

Depolama

Depolama

İsteğe bağlı yerel, nesne, dosya, blok ve arşiv depolama ile önemli kullanım gerekliliklerini karşılayın.

Konteynerler ve Fonksiyonlar

Konteynerler ve Fonksiyonlar

Yüksek performanslı, yönetilen, açık kaynaklı Docker, Kubernetes ve Fn Functions hizmetlerinde mikro hizmet uygulamalarını konuşlandırın.

Bulut dağıtımlarınızın merkezi olarak kullanabileceğiniz özelleştirilebilir, izole edilmiş bir sanal bulut ağına (VCN) güvenle bağlanın. Verileri diğer bulut sağlayıcılarının maliyetinin %25'i karşılığında taşıyın.

Açık Kaynaklı Veritabanları

Açık Kaynaklı Veritabanları

HeatWave MySQL tümüyle yönetilen bir veritabanı hizmetidir. Entegre HeatWave bellek içi sorgu hızlandırıcısıyla desteklenir. İşlemleri, analitiği ve makine öğrenimi hizmetlerini tek MySQL Database'de birleştiren ve ETL yinelemesinin karmaşıklığı, gecikmesi ve maliyeti olmadan gerçek zamanlı, güvenli analitik sunan tek bulut veritabanı hizmetidir.

Güvenlik, İzlenebilirlik ve Yönetim, Uyumluluk, Maliyet Yönetimi ve Yönetişim

Güvenlik, İzlenebilirlik ve Yönetim, Uyumluluk, Maliyet Yönetimi ve Yönetişim

Oracle'ın önce güvenlik yaklaşımı ve kapsamlı uyumluluk programlarıyla buluttaki en değerli verilerinizi koruyun. Oracle, herhangi bir yerde ve teknolojide konuşlandırılan altyapının tüm katmanlarında yönetimi kolaylaştırmak için görünürlük ve makine öğrenimi odaklı içgörüler sağlar.

Küresel Bulut Veri Merkezi Altyapısı
50 Ticari ve İdari Bölge | Cloud@Customer | Özel Bölgeler | Uç Cihazlar

Küresel Bulut Veri Merkezi Altyapısı

Tüm iş yüklerinizi taşımak, oluşturmak ve çalıştırmak için küresel, güvenli, yüksek performanslı ortamlar. Hibrit ve uç teklifler; özel dağıtım, bağlantısız ve aralıklı bağlantıyla çalışma, düşük gecikme süresi ve yüksek performansın yanı sıra veri yerelliği ve güvenliği sunar.

BT'yi çok daha ucuza ve kolay çalıştırın

OCI fiyatlandırmasını keşfedin

Esnek olmayan ön taahhütler olmadan tasarruf edin. Diğerlerinin aksine OCI, devlet ve özel bölgeler de dahil olmak üzere tüm bulut bölgelerinde aynı düşük fiyata sahiptir. Esnek bilgi işlem, otomatik ayarlanan depolama, 10 kata kadar daha düşük veri çıkış ücretleri ve gereksiz fazla ödeme ve fatura sürprizlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak ücretsiz araçlar ve raporlar gibi yenilikçi özellikler sunuyoruz. Taahhütlü kullanım indirimleri, yazılım lisansı taşınabilirliği ve sadakat ödülleri de mevcuttur.

NETWORK

1/4

Giden bant genişliği için maliyet1

COMPUTE

>3X

Daha iyi fiyat-performans2

STORAGE

20X

Yarı fiyatına temel IOPS3

9 Nisan 2023 itibarıyla fiyatlandırma karşılaştırması
1. OCI Network Fiyatlandırması
2. OCI Compute Fiyatlandırması
3. OCI Storage Fiyatlandırması

Dilediğiniz yerde bulut altyapısı ve uygulamalar

Oracle Cloud, birbiriyle bağlantılı 50 coğrafi ticari ve devlet bulut bölgesini kapsar. Diğer sağlayıcıların aksine her bölge, 100'den fazla Oracle Cloud Infrastructure hizmetini dünya genelinde tutarlı ve düşük fiyatlarla sunar. Oracle Cloud, Müşteri bulut stratejileriyle ilgili daha kapsamlı destek için eksiksiz bir Oracle Cloud Applications ürün seti ve Microsoft Azure ile doğrudan ara bağlantı da sunar.

Oracle Cloud veri merkezi küresel dağıtım haritası, ayrıntılar aşağıda verilmiştir

Oracle veri depolama merkezleri dünyanın dört bir yanına dağılmıştır.

Bölgeye göre Oracle veri merkezleri
Bölge Şu Anda Kullanılabilen Bölgeler Yakında Kullanıma Sunulacak Bölgeler Azure Interconnect
Kuzey Amerika 13 0 4
Güney Amerika 5 0 1
Avrupa 15 0 3
Orta Doğu ve Afrika 6 2 1
Asya Pasifik 10 0 3

Teknoloji ve endüstri çözümleri

OCI'nin amaca yönelik çözümleriyle kuruluşunuzun benzersiz zorluklarını çözün, veriye dayalı kararlar alın ve verimliliği artırın.

Deutsche Bank, Oracle Exadata Cloud@Customer'dan yararlanarak enerji kullanımını %50 azaltıyor
  • Finansal hizmetler bulut altyapısı

    Finansal hizmet kurumları, veri yerleşimi gereksinimlerinizi karşılamak için en geniş dağıtım seçenekleriyle sağlam hizmetler ve hızlandırılmış bir yapay zeka altyapısı sunan OCI'nin güvenli, güvenilir ve yüksek düzeyde ölçeklenebilir çoklu bulut platformundan yararlanır.

  • Oracle Exadata Cloud@Customer

    Oracle Exadata Cloud@Customer ile şirket içi veritabanı bulut dağıtımı için tüm iş ve teknoloji hedeflerinizi karşılayın.

Büyük bir sağlık kooperatifi, BT harcamalarını %25 oranında azaltmak için OCI üzerindeki EMR uygulamasını 300 şubeye genişletiyor.
  • Sağlık sektörü bulut altyapısı

    Hasta deneyimini geliştirmek, bakım maliyetini düşürmek ve hassas tıbbı mümkün kılmak için eski uygulamalardan yapay zeka/makine öğrenimi destekli hizmetlere kadar tüm sağlık hizmeti iş yüklerini çalıştıracak tek bir birleşik platformdan yararlanın.

  • Sağlık kuruluşunuzu modernize edin

    Verilerin değerinin farkına varın — hasta sonuçlarını iyileştirmeye ve sorunsuz bir sağlık hizmeti deneyimi sağlamaya yardımcı olmak için mevcut tüm veri kaynaklarını kullanın.

Kansas, kritik öneme sahip KEES Sağlık ve İnsan Hizmetleri (HHS) sistemini sadece bir hafta sonunda canlı kullanıma geçiriyor.
  • Oracle Cloud for Government

    Dünya genelinde birçok savunma, istihbarat ve federal sivil kuruluş, daha iyi görev sonuçları için daha hızlı modernleşmek ve yenilik yapmak üzere Oracle Cloud for Government'a güveniyor. Oracle Cloud birinci sınıf güvenlik ve uyumluluk, tutarlı yüksek performans ve basit ve öngörülebilir fiyatlandırma sağlar.

  • Oracle Cloud Isolated Region

    Resmi kurumlara hizmet vermeye ve küresel savunma misyonlarını hiper ölçekte korumaya adanmış bu yenilikçi bulut çözümü, IaaS/PaaS/SaaS ile tam entegre bir altyapı ve sektör lideri fiyat-performans içerir.

Büyük bir telekomünikasyon şirketi, 8.000 iş yükünü taşımak ve müşteri hizmetleri süresini %50 azaltmak için OCI'a başvuruyor.
  • Oracle for telcos

    Oracle Cloud for telcos, telekomünikasyon şirketlerinin daha çevik olmalarına, sermaye yatırımlarını ve işletme maliyetlerini azaltmalarına ve inovasyon için esnek bir temel oluşturmalarına yardımcı olmak için OCI üzerine inşa edilmiş kapsamlı bir bulut çözümleri setidir.

  • Tüm BT ve OSS/BSS uygulamalarını daha az maliyetle %50 daha hızlı çalıştırın

    Oracle'ın veritabanı kümelemesini ve devasa G/Ç özelliğini kullanarak sıfıra yakın kesinti süresine sahip ortamları koruyun ve performansı şirket içi veya diğer bulutlara kıyasla %50 veya daha fazla artırın.

OCI'ı kullanmaya başlayın

30 günlük deneme süresiyle 20'den fazla Daima Ücretsiz hizmeti ve daha fazlasını deneyin

Oracle; Kendi Kendini Yöneten Veritabanı, Arm Hesaplama ve Depolama gibi 20'den fazla hizmeti süre sınırı olmadan kullanabileceğiniz Ücretsiz Katman'ın yanı sıra diğer bulut hizmetlerinden de faydalanmanız için 300 ABD doları değerinde ücretsiz kredi sunar. Ayrıntıları öğrenin ve ücretsiz hesabınızı şimdi oluşturun.

  • Oracle Cloud Free Tier'e neler dahil?

    • Her biri 20 GB boyutunda 2 Kendi Kendini Yöneten Veritabanı
    • AMD ve Arm Hesaplama sanal makineleri
    • Toplam 200 GB blok depolama
    • 10 GB nesne depolama
    • Aylık 10 TB giden veri transferi
    • Ek 10'dan fazla Daima Ücretsiz hizmet
    • Çok daha fazlası için 30 günlük 300 dolar değerinde ücretsiz kredi

Adım adım rehberlik alarak öğrenin

Eğitim programları ve uygulamalı laboratuvarlar aracılığıyla geniş çeşitlilikteki OCI hizmetlerini deneyimleyin. İster geliştirici, ister yönetici, ister analist olun, OCI'ın nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olabiliriz. Birçok laboratuvar, Oracle Bulut Ücretsiz Katmanı'nda veya Oracle'ın sağladığı ücretsiz bir laboratuvar ortamında çalışır.

150'den fazla en iyi uygulama tasarımını keşfedin

Mimarlarımızın ve diğer müşterilerimizin kurumsal uygulamalardan HPC'ye, mikro hizmetlerden veri göllerine kadar çeşitli iş yüklerini nasıl dağıttığını öğrenin. Built & Deployed serimizde en iyi uygulamaları anlayın, diğer müşteri mimarlarını dinleyin ve hatta "dağıtmak için tıklayın" özelliğimizle birçok iş yükünü dağıtın veya GitHub depomuzdan kendiniz yapın.

Popüler mimariler

  • MySQL Veritabanı Hizmeti ile Apache Tomcat
  • Jenkins ile Kubernetes üzerinde Oracle Weblogic
  • Makine öğrenimi (ML) ve yapay zeka (AI) ortamları
  • Oracle Autonomous Database ile Arm üzerinde Tomcat
  • ELK Stack ile günlük analizi
  • OpenFOAM ile HPC

En son duyuruları, müşteri sohbetlerini, ürüne özel bilgileri, teknik oturumları ve uygulamalı laboratuvarları içeren bilgilendirici etkinlik serimizi keşfedin.

Satış ekibiyle iletişime geçin

Oracle Cloud Infrastructure hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Uzmanlarımızdan yardım alın.

  • Aşağıdakiler gibi birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz:

    • OCI'de en iyi çalışan iş yükleri nelerdir?
    • Tüm Oracle yatırımlarımdan en iyi şekilde nasıl yararlanabilirim?
    • Diğer bulut bilişim satıcılarıyla karşılaştırıldığında OCI ne kadar başarılı?
    • OCI, IaaS ve PaaS hedeflerinizi nasıl destekleyebilir?