Marketingul Oracle îmbunătățește productivitatea prin migrarea la Autonomous Database

Marketingul Oracle și-a crescut productivitatea rulând baza de date principală B2B Customer Experience pe Oracle Autonomous Database.

Partajați:

On-premises, am avut o echipă de șase persoane, doar pentru a păstra sistemul în funcțiune. Trecerea la OCI și la Autonomous Database a însemnat că acei oameni își petrec acum timpul modernizând sistemul și adăugând noi funcționalități. Suntem mai productivi. Și la fel sunt oamenii de afaceri care folosesc sistemul nostru.

Dan WilliamsDirector senior, Sisteme și instrumente de marketing la nivel global, Oracle

Provocări de afaceri

Ca mulți dintre clienții noștri, Oracle recunoaște valoarea unei afaceri care se bazează mai mult pe date. Indiferent de partea afacerii, accesul la datele potrivite îmbunătățește procesul decizional. Acest lucru este adevărat în marketing, unde clienții se așteaptă și răspund mai bine la interacțiuni personalizate, bazate pe date.

Recent, Oracle și-a migrat baza de date principală B2B Customer Experience și stiva asociată (inclusiv o a doua bază de date, utilizată pentru suport decizional și analiză) de la un centru de date on-premises în Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Această migrare de succes a durat aproximativ șapte luni, fiind determinată, în cele din urmă, de necesitatea adaptării mai rapide a activităților companiei. Mediul on-premises rula pe 19 servere, fiind dificil de gestionat și de extins, dar și se adapta lent la nevoile de business în schimbare.

De ce Oracle a ales Autonomous Database

Când se căuta baza de date ideală pentru implementarea în cloud, Oracle Autonomous Database a fost alegerea evidentă. Cerința principală era simplificarea gestionării și organizării celor două baze de date utilizate, pentruCX și pentru BI. Dar acest lucru presupunea niște costuri suplimentare. Liderii Oracle au anticipat că reducerea costurilor de gestionare indirecte ar corespunde obiectivului principal al migrării: adaptarea la activitățile companiei.

Rezultate

În prezent, sistemul utilizează două instanțe de baze de date și acceptă aproximativ 300 de utilizatori pentru interogări interactive și scripturi complexe. Oracle Customer Experience Database (CXD) rulează pe o instanță de 128 nuclee OCPU a Autonomous Database pentru procesarea tranzacțiilor și a fluxurilor de lucru mixte, crescând în prezent cu 5 TB sau 6 TB pe lună și apropiindu-se de dimensiunea de 128 TB. Aceasta gestionează intrările din surse corporative și terțe, este utilizată de analiștii de date și acceptă atât aplicațiile moștenite, cât și pe cele bazate pe microservicii, precum Oracle Eloqua Marketing Automation și Oracle Unity Customer Data Platform. De asemenea, reprezintă principala sursă de date pentru BI Database, rulează pe Autonomous Database pentru analize și fluxuri de lucru mixte și se apropie în prezent 30 de TB.

Spațiul de stocare alocat pentru CXD a crescut constant în ultimele 12 luni, de la 60 TB la 128 TB. Creșterea spațiului de stocare alocat se realizează printr-un singur clic sau apel API, nefiind necesară experiența în bazele de date, așteptarea sau întreruperea activității. On-premises, operațiunea ar fi fost mai complexă, necesitând personal suplimentar și, posibil, hardware nou.

De obicei, aplicarea corecțiilor și actualizarea se realizau on-premises în fiecare trimestru, cu o durată de inactivitate cuprinsă între 21 și 36 de ore. Acum, aceste acțiuni se fac autonom, când este necesar, fără experiență sau întreruperi.

Autonomous Data Guard este investigat pentru DR în toate regiunile și testarea a început. Cu un singur clic, a durat doar 8 ore să replicăm CXD într-o bază de date în stand-by. Implementarea se va finaliza foarte curând, în cadrul procesului de modernizare.

Autonomous Database a simplificat considerabil operațiunile bazei de date B2B Customer Experience, bazată pe cloud. Uneori, organizațiile utilizează această simplificare pentru a economisi bani, dar, în acest caz, noile funcționalități și modernizări au contribuit la creșterea productivității atât pentru echipa de asistență, cât și pentru cei 300 de utilizatori finali.

Publicate:7 iunie 2022