Oracle University reduce costurile de gestionare cu 30% datorită Autonomous Database

Două aplicații Oracle University, inclusiv una care a migrat de la PostgreSQL, se bazează pe Autonomous Database pentru a-și îmbunătăți performanța, scalabilitatea și securitatea.

Partajați:

Oracle University utilizează Oracle Autonomous Database pentru aplicațiile sale comerciale Guided Learning și MyLearn, pentru a îmbunătăți performanța, scalabilitatea și securitatea, oferind totodată zero timpi morți și întreținerea automată a bazelor de date. Am redus costurile de administrare cu 30%.

Deepak SharmaSenior Manager, DevOps Automation and Support, Oracle University Education

Provocări de afaceri

Oracle University ajută clienții să obțină excelența prin aplicațiile Oracle Cloud Infrastructure (OCI) și SaaS. Oracle Guided Learning este integrat cu Oracle Cloud Applications, oferind îndrumări și cunoștințe actualizate pentru fluxul de lucru al utilizatorului.

Oracle MyLearn oferă instruire personalizată, pe bază de abonament, pentru numeroase soluții Oracle, inclusiv Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Oracle Cloud Applications și soluțiile pentru bazele de date și pentru diferite domenii.

Oracle Guided Learning a încorporat tehnologia obținută de Oracle în 2018 și migrată de la AWS. Baza de date principală utilizată pe AWS era PostgreSQL, disponibilă acum pe OCI. Totuși, cu ocazia migrării, echipa de dezvoltare a dorit, de asemenea, să remedieze unele deficiențe ale PostgreSQL. Optimizarea performanțelor, în special, era slabă, iar crearea unei configurații HA a necesitat eforturi considerabile. Încorporarea resurselor de calcul suplimentare a impus perioade de inactivitate, în care utilizatorii au trebuit să utilizeze doar spațiul de stocare de bază, în blocuri, oferit de PostgreSQL. Cheltuielile administrative indirecte rezultate și expertiza necesară au fost, pur și simplu, prea ridicate.

De ce Oracle a ales Autonomous Database

Echipa de dezvoltare Oracle University a ales Oracle Autonomous Database pentru procesarea tranzacțiilor și pentru a înlocui PostgreSQL cu Oracle Guided Learning. Soluția sprijină dezvoltatorii care creează ghiduri noi, precum și utilizatorii finali care interacționează cu ghidurile respective din aplicațiile gazdă.

În plus, Autonomous Database pentru analizarea și stocarea datelor le permite utilizatorilor administrativi să vizualizeze întregul mediu de studiu, pentru a înțelege cum poate fi utilizat.

Nu în ultimul rând, Oracle MyLearn a fost o aplicație nouă creată mai întâi pe Autonomous Database pentru procesarea tranzacțiilor și fluxurile de lucru mixte.

Dezvoltatorii au anticipat costuri de mentenanță reduse datorită mai multor factori. În primul rând, Oracle Autonomous Database gestionează automat spațiul de stocare și permite adăugarea de resurse de calcul, la cerere, fără a fi nevoie de expertiză specializată sau de întreruperea accesului la baza de date. Backupurile, optimizarea performanțelor, aplicarea corecțiilor și actualizările sunt gestionate automat, costurile operaționale reducându-se și mai mult.

Autonomous Database vine cu politici și setări de securitate deja incluse, ceea ce reduce activitatea de protejare a datelor, precum și riscul de erori.

De asemenea, Autonomous Database a simplificat procesul de integrare cu sistemul de stocare a obiectelor, care este parte integrantă a soluției globale.

Rezultate

Astăzi, Oracle Guided Learning și Oracle MyLearn sunt implementate folosindu-se o arhitectură de tip lakehouse. În Oracle Autonomous Database sunt stocați aproximativ 8 TB de coduri de aplicații, date de utilizator și metadate, iar 10 TB de imagini, conținut multimedia și date de jurnal se păstrează sub formă de obiecte.

Soluția completă include alte servicii, printre care Elasticsearch, pentru indexarea datelor în scopul accelerării căutărilor, și Oracle Analytics Cloud, pentru raportare.

În culise, dezvoltatorii mai utilizează OCI Logging, OCI Logging Analytics, Oracle Application Performance Management, OCI Monitoring, OCI Certificates, OCI Vault și OCI Email Delivery.

Crearea unei configurații HA, care, anterior, era o operațiune de două săptămâni, durează în prezent doar câteva minute, cu Autonomous Data Guard. În plus, munca poate fi făcută și de angajați fără experiență în bazele de date și nu este necesară o mentenanță frecventă - oferind economii suplimentare.

Pentru adăugarea de spațiu de stocare, este nevoie acum doar de un simplu apel API, fără întreruperea activității, fără gestionarea manuală a spațiului de stocare și fără o experiență specială. Adăugarea mai multor resurse de calcul, dacă este necesară, este la fel de simplă. Dezvoltatorii nu utilizează scalarea automată în mediul lor de producție, dar au considerat-o utilă pentru versiuni noi sau pentru primele instalări, când caracteristicile exacte ale performanței nu sunt cunoscute.

Capacitățile de securitate înglobate au salvat echipa de dezvoltare de multe ore pierdute pentru crearea scripturilor de securizare a bazei de date, nefiind necesare activități continue pentru întreținerea scripturilor și informațiilor de configurare.

Autonomous Database oferă acces simplu și direct la spațiul de stocare pentru obiecte. Acest lucru a permis echipei să automatizeze reîmprospătarea bazei de date, care acum durează doar 2 - 3 ore, nu o săptămână întreagă.

Per total, gestionarea Autonomous Database necesită mai puțin timp și mai puțină experiență. Echipa de dezvoltare estimează că acest lucru reduce costurile totale de gestionare cu cel puțin 30%.

Publicate:22 iunie 2022