Oracle reduce durata dintre solicitarea de joburi și interviul de angajare cu nouă zile

Oracle HR adoptă Oracle Journeys și Oracle Recruiting pentru a simplifica procesele de angajare și integrare a angajaților, crescând productivitatea acestora și dublând numărul de candidați.

Partajați:

O organizație HR trebuie să renunțe, pur și simplu, la procesele sale tradiționale, să simplifice fără milă și să pună utilizatorii în centrul atenției sale. Iată ce am realizat noi cu Oracle Recruiting și Oracle Journeys.

Madie Cheruvuvicepreședinte, HR, echipele Oracle Applications și Database

Provocări de afaceri

Oracle Human Resources (HR) administrează procesele legate de angajați pentru 135.000 de profesioniști Oracle din 90 de țări, de la angajare și instruire până la pensionare. În fiecare an, recrutorii din echipă supraveghează angajarea a 22.000 - 25.000 de candidați, asigurându-se totodată că, după ce au fost angajați, aceștia devin cât mai productivi posibil în cel mai scurt timp.

De asemenea, Oracle HR sprijină managerii care au nevoie de schimb de informații despre angajații care se transferă între departamente. Echipa procesează aproximativ 10.000 de astfel de schimburi de informații săptămânal. Fără acest serviciu, diviziile de afaceri Oracle nu ar putea funcționa corespunzător.

Pentru a face față volumului imens de date aferente angajaților existenți și noilor angajați, echipa Oracle HR s-a bazat masiv pe sisteme și procese moștenite deconectate. În plus, soluțiile de recrutare online destinate candidaților erau complicate și greoaie. Noii angajați au găsit un sistem de aplicații Oracle consumatoare de timp și descurajatoare. Echipa a dorit ca recrutarea de noi candidați să fie mai eficientă și mai atractivă, pentru c pepiniera de talente să se extindă.

De asemenea, managerii Oracle aveau nevoie de mai mult sprijin pentru dezvoltarea abilităților și talentelor angajaților lor. În loc să aplice corecții și să mențină vechile procese și tehnologii, echipa de resurse umane a decis să migreze pe o platformă unică pentru recrutarea și gestionarea experienței angajaților, în cloud.

Oracle Recruiting și Oracle Journeys au oferit o modalitate intuitivă, ușoară și bazată pe procese de îmbunătățire a vitezei, preciziei și trasabilității. Ele creează o experiență a utilizatorilor excepțională.

Madie Cheruvuvicepreședinte, HR, echipele Oracle Applications și Database

De ce Oracle a ales Oracle Journeys

Pentru a-și atinge obiectivele, Oracle HR a necesitat o platformă cloud puternică, de nivel enterprise, care evoluează continuu, pentru a răspunde viitoarelor cerințe privind cariera ale angajaților companiei. De aceea, echipa a selectat un set de module Oracle Cloud HCM privind de recrutarea, experiența angajaților, managementul carierei și instruire. Pe lângă funcționalitatea robustă și extinsă pe care le oferă, trecerea la această stivă însemna că sistemul va fi actualizat și îmbunătățit de inginerii excelenți și alt personal tehnic la fel de bun din cadrul Oracle.

Mai exact, echipa a ales Oracle Journeys, datorită capacităților sale cuprinzătoare pentru gestionarea întregii cariere a unui angajat Oracle - cu o experiență și o senzație constantă. Datorită integrării cu Oracle Cloud Human Capital Management (HCM), Oracle Journeys provine dintr-un singur sistem de înregistrări. Pentru a impulsiona procesele de angajare și integrare, echipa a lansat Oracle Recruiting și Oracle Guided Learning.

Noile soluții Oracle Journeys și Oracle Recruiting, bazate pe cloud au dublat numărul candidaților la angajare, economisind totodată 4.000 de ore pe an pentru managerii de angajare.

Rezultate

Sistemele au fost lansate în cele cinci țări în care Oracle este cel mai activ în procesul de angajare: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, India, România și Filipine. Adoptarea Oracle Journeys, Oracle Recruiting și a soluțiilor cloud Oracle corelate aduce o serie întreagă de beneficii, atât hard, cât și soft, pentru regiunile respective.

Noile sisteme au fost secvențializate logic pentru a procesa angajații pas cu pas, conform fluxurilor de lucru stabilite ale echipei HR Oracle. De asemenea, acestea sunt mai simple și mai intuitive, eliminând redundanțele intrărilor de date. De exemplu, crearea unui necesar de joburi în Oracle Recruiting necesită doar 5 pași din 19, iar durata de postare a unui job scade de la 10 minute la doar 3 minute, economisind pentru managerii de angajare aproximativ 4.000 de ore anual.

Durata de la solicitarea unui job până la angajare a scăzut cu 9 zile. În decurs de șase luni, 300 de recrutori au procesat peste 34.000 de solicitări de personal, 20.000 de oferte și 17.000 de angajări - 30% dintre acestea ca angajări interne, conform politicii companiei.

Hubul de cariere al Oracle a contribuit, de asemenea, la o eficiență mai mare în procesele de angajare, cu un salt corespunzător al numărului de candidați. În loc să își ofere datele complete pe arhitectura veche, candidații introduc acum doar un număr de telefon sau o adresă de e-mail. Acest lucru a dublat numărul de solicitanți și a îmbunătățit șansele acestora de a găsi cel mai potrivit loc de muncă. Prin Oracle Guided Learning, 3.500 de angajați au participat la programele de instruire Oracle HR de 11.000 de ori - reducând apelurile Help Desk cu o valoare estimată de 50%.

Platforma integrată a oferit un singur hub de carieră pentru companie. Managerii și angajații deopotrivă au date precise și pot urmări stadiul programelor după cum este necesar. Începând cu prima zi de angajare, personalul poate procesa cereri pentru articole precum laptopuri sau insigne de securitate și poate accesa cursurile și resursele de care are nevoie. De asemenea, angajații actualizează cu ușurință sistemul pentru a reflecta schimbările din viața personală, cum ar fi căsătoria sau copiii.

În plus, platforma Oracle oferă capacități esențiale - extindere în cloud, acces mobil, conectivitate la o varietate de surse de date (inclusiv e-mail și documente pe hârtie) și analize - și, de asemenea, machine learning.

Publicate:24 iunie 2022

Despre client

Oracle oferă suite de aplicații integrate și infrastructură securizată și autonomă în Oracle Cloud. Compania activează în 175 de țări, deservește 430.000 de clienți și generează venituri anuale de 40 de miliarde USD.