Oracle Finance adoptă Oracle Analytics și își dublează productivitatea

Migrarea soluțiilor și proceselor manuale la Oracle Analytics a permis îmbunătățirea colaborării, acurateței și eficienței Oracle Finance.

Partajați:

Informațiile despre afacere oferite de Oracle Analytics sunt tot mai detaliate și mai clare, ajutându-ne să ne asigurăm că numerele sunt corecte și înțelese perfect. Având acces la date atât de simplu, directorii noștri au posibilitatea de a lua decizii de afaceri bazate pe date.

Kieran LeiperSenior Director, Global Controller Organization, Oracle

Listă de produse

Provocări de afaceri

Echipa Oracle Finance ajută compania-mamă într-o serie întreagă de sarcini esențiale, inclusiv stabilirea bugetului, prognozarea și efectuarea analizelor corelate. Pe vremuri, membrii echipei din întreaga lume utilizau intensiv procesele manuale bazate pe Excel, care necesitau remedii complexe, reconcilieri de registre și intrări de date.

Ca rezultat, fluxurile de lucru ale echipei erau adesea neconectate, ineficiente și consumatoare de timp. Executând sarcini financiare, analiștii aveau nevoie frecvent să caute o anumită foaie de calcul la alți analiști, adesea aflați în alte regiuni sau domenii de activitate.

Procesele nu au aveau doar numeroase lacune, ci și o frecvență fluctuantă, necesitând adesea aptitudini de codare speciale. De asemenea, analiștii extrăgeau datele pertinente în diferite momente, fără a crea fluxuri coordonate și recurente, pentru ca închiderea financiară să poată fi integrată și efectuată la timp.

Echipa Oracle Finance a decis să treacă la un sistem holistic, care să obțină date din întreaga companie. De asemenea, aplicația trebuia să creeze vizualizări și tablouri de bord care puteau fi realizate, actualizate și corectate rapid.

Fluxul de date programat din Oracle Analytics îi permite fiecărui utilizator să crească productivitatea cu un ordin de mărime.

Kieran LeiperSenior Director, Global Controller Organization, Oracle

De ce Oracle a ales Oracle Analytics

Echipa Oracle Finance a dorit o platformă robustă, bazată pe cloud, care să poată automatiza, conecta și simplifica procesele de analiză la nivel global. De asemenea, a căutat capacități complexe de vizualizare a datelor - cu posibilitatea de optimizare sau modificare a graficelor și prezentărilor din mers.

De asemenea, sistemul de analiză a trebuit să se integreze nativ cu alte soluții Oracle și să ofere datelor aceeași formatare. Dar a trebuit să se lege și de anumite sisteme non-Oracle esențiale. Astfel, în mod firesc, Oracle Finance a ales Oracle Analytics, care oferă un set amplu de capacități, de la ingestia și modelarea datelor până la vizualizare și colaborare.

Platforma oferă și asistență pentru o gamă largă de nevoi ale utilizatorilor, datorită capacităților interactive și intuitive de vizualizare și de descoperire a datelor. În timp, un astfel de sistem le-ar permite utilizatorilor finali din domeniul financiar să utilizeze datele în moduri extraordinar de inovatoare.

Datorită Oracle Analytics, echipa Oracle Finance și-a putut îmbunătăți colaborarea, acuratețea financiară și durata închiderii.

Rezultate

După lansarea Oracle Analytics, echipa Oracle Finance a conatata că există numeroase beneficii, atât cuantificabile, cât și calitative. În prezent, echipa poate programa fluxuri de date automatizate pe platformă cu regularitate, ceea ce i-a crescut productivitatea de peste două ori. De asemenea, sistemul permite o închidere financiară mai rapidă, cu tablouri de bord care oferă informații conectate, prompte și pline de semnificații, precum și vizualizări ale datelor în domeniile prioritare.

Automatizarea platformei permite echipei să petreacă mai mult timp folosind motorul de analiză pentru informații. Ușurința în utilizare și puterea software-ului permit obținerea de informații și capacități noi. „Formatul de tragere și plasare a oferit echipelor noastre posibilitatea de a pune întrebări pe care nu am fi avut niciodată timp să le punem când utilizam doar Excel în Global Controllers Organization de la Oracle”, afirmă Kieran Leiper, director senior al Global Controller Organization.

Utilizatorilor le este ușor acum să curețe datele, să modifice tipurile de diagrame, să exploreze întrebări, să mute câmpuri și să creeze o poveste financiară accesibilă în formate de raportare simplificate. Echipa poate investiga amănunțit aspecte precum oportunitățile de costuri, inițiativele de creștere a veniturilor, activitatea forței de vânzări și productivitatea. Personalul poate, de asemenea, să analizeze afacerea pe mai multe dimensiuni - un lucru imposibil înainte - și să ajute factorii de decizie cu cele mai precise date și scenarii disponibile.

 „Acest lucru a fost extrem de benefic, cel mai mare avantaj fiind faptul că ajută la separarea realității de ficțiune, permițându-ne să examinăm estimările pe termen lung privind factorii de creștere a productivității forței de muncă”, spune Leiper.

Utilizatorii interacționează exact cu resursele de care au nevoie: echipele de operațiuni analizează indicatorii KPI aplicabili domeniilor lor de activitate specifice. Pe de altă parte, echipele contabile și financiare pot vedea aceleași date, înaintea închiderii, pentru a afla care sunt tendințele și a le adapta la cerințe - identificând totodată posibilele probleme.

De asemenea, capacitățile de integrare le permit analiștilor să obțină informații cu ușurință utilizând diverse platforme și aplicații Oracle și terțe. Echipa poate și să fuzioneze volume mari de date pentru a le analiza și a rezolva problemele rapid.

Publicate:1 iulie 2022

Despre client

Oracle oferă suite de aplicații integrate și infrastructură securizată și autonomă în Oracle Cloud. Compania activează în 175 de țări, deservește 430.000 de clienți și generează venituri anuale de 40 de miliarde USD.

Listă de produse