Wendy’s le oferă clienților și angajaților experiențe de calitate cu Oracle Cloud

Lanțul de restaurante cu servire rapidă adoptă Oracle Cloud ERP, EPM și HCM pentru a reduce riscurile și a susține experiențele utilizatorilor și angajaților.

Partajați:

În viziunea noastră privind tehnologia, dorim să creăm pentru clienți experiențe rapide, fluide și distractive, ancorate în data science. Valoarea a ceea ce oferim cu ajutorul Oracle atinge aceste trei domenii.

Stephanie ShawVicepreședinte responsabil de tehnologia enterprise, The Wendy’s Company

Provocări de afaceri

Wendy’s, al doilea cel mai mare lanț de restaurante fast-food cu burgeri din Statele Unite, are misiunea de a crea bucurie și oportunități prin mâncare, familie și comunitate. Viziunea companiei este de a deveni cel mai prosper și apreciat restaurant din lume. Pentru a atinge acest obiectiv, conducerea a recunoscut nevoia de a implementa un nou sistem de afaceri, care să îndeplinească cerințele în continuă evoluție ale clienților, angajaților și francizelor.

Compania folosea o versiune mai veche a suitei Oracle E-Business Suite, mai puțin eficientă pentru companie în timp, în special atunci când utilizatorii erau împărțiți în medii de lucru diferite și folosesc diverse dispozitive. Aceasta era greu de actualizat, întreținerea și utilizarea implicau un efort manual semnificativ și lipsea nivelul de suport adecvat pentru echipele din cadrul companiei. De asemenea, capabilitățile de self-service erau limitate, îngreunând procesul de gestionare a sarcinilor de către managerii companiei și echipele lor, fără suportul echipelor de resurse umane sau de tehnologie. Lanțul de servicii rapide a căutat o soluție flexibilă care să se adapteze strategiei companiei pentru a depăși așteptările clienților și pentru a răspunde nevoilor diverse ale angajaților și francizelor sale.

Cu scopul de a-și transpune cultura în mediul digital fără a-și sacrifica valorile de bază, Wendy's a inițiat o transformare cloud în 2020, pentru a îmbunătăți extinderea globală și operațiunile de afaceri ale mărcii.

Am ajutat compania Wendy's să devină cunoscută prin experiențele noastre digitale, sociale și pentru clienți. A fost esențial să ne asigurăm că sistemele noastre de afaceri țin pasul cu strategia.

Stephanie ShawVicepreședinte responsabil de tehnologia enterprise, The Wendy’s Company

De ce Wendy’s a ales Oracle

Fiind un client Oracle fidel, Wendy’s a avut încredere că Oracle poate oferi rezultate rapide și o experiență solidă pentru clienți, angajați și francize. Oracle Cloud s-a pliat perfect pe obiectivul companiei de a spori eficiența și eficacitatea sistemului companiei, ajutând angajații să se concentreze pe oferirea de produse alimentare și servicii de calitate.

Conducerea Wendy’s a identificat valoare într-o soluție integrată cu Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM) și Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM). În plus, a recunoscut că migrarea fluxurilor de lucru și a datelor complementare în Oracle Cloud Infrastructure (OCI) ca un prim pas în procesul de transformare ar ajuta la atenuarea riscurilor pe parcursul implementării cloud.

Recunoscând faptul că a fost atât o transformare a afacerii, cât și o transformare tehnologică, Wendy’s a identificat valoarea în abilitatea Oracle de a replica experiențe pozitive pentru diferiți utilizatori. Soluția unificată ar fi, de asemenea, esențială pentru a oferi sprijin angajaților în funcție de mediul și de modul de lucru, într-un cadru corporativ sau într-un restaurant, ajutând astfel angajații și francizele să reușească în orice mediu.

Platforma unică și consolidată a Oracle oferă date în timp real, permițând liderilor Wendy's să ia decizii mai rapid și să îmbunătățească experiențele clienților.

Rezultate

Wendy’s a inițiat o implementare etapizată, cu o abordare axată pe aspectele financiare. În timpul migrării unor sarcini de lucru Oracle E-Business Suite existente în OCI, compania a implementat Oracle Cloud EPM. Prin capabilitățile de gestionare a datelor de tip enterprise, platforma a ajutat Wendy’s să simplifice structura planului de conturi, să ofere vizibilitate în cadrul organizației și să genereze cu ușurință rapoarte financiare și operaționale exacte. De asemenea, soluția a ajutat utilizatorii să colaboreze și să conecteze planificarea în diferite unități de business, pentru a răspunde rapid la condițiile pieței și pentru a dezvolta afacerea.

Wendy’s a implementat simultan Oracle Cloud ERP și Oracle Cloud EPM, obținând o suită cloud complet integrată pentru finanțe și operațiuni la nivel de întreprindere. Datorită conectării proceselor esențiale de business, compania s-a bucurat de beneficiile datelor conectate stocate într-un mediu securizat, cu corecții lunare automate, iar fluxurile de lucru complete au adus creșteri semnificative ale eficienței. Pentru a îmbunătăți experiența francizelor, a fost creată o nouă soluție de administrare a facturilor, ca extensie a Oracle Cloud ERP, pentru a facilita administrarea plăților și a tranzacțiilor de activitate cu Wendy's de către aceste entități.

După finalizarea etapei financiare din cadrul implementării, Wendy’s va implementa Oracle Cloud HCM cu scopul de a ajuta lucrătorii cu instrumente, statistici și capabilități self-service, pentru a obține mai multă autonomie în ceea ce privește traseul lor profesional. Întrucât angajații sunt distribuiți în diferite medii de lucru, platforma va permite utilizatorilor să lucreze așa cum doresc, oferind totodată interacțiuni digitale de calitate, de oriunde, de pe orice dispozitiv. Prin integrarea Oracle Cloud HCM cu soluția existentă Oracle Cloud ERP, platforma unificată va asigura, de asemenea, disponibilitatea datelor în timp real pentru luarea mai rapidă a deciziilor de către echipele Wendy’s.

Pentru a facilita trecerea la Oracle Cloud Applications și pentru a reduce dependența companiei de tehnologiile on-premises, Wendy’s și-a migrat mai întâi aplicațiile Oracle E-Business Suite existente în OCI. Personalul tehnic a lucrat cu Oracle Cloud Lift Services pentru a migra peste 21 de baze de date la Oracle Exadata Database Service. Oracle Exadata a oferit automatizare avansată în cloud și scalare dinamică a resurselor, ceea ce a ajutat Wendy’s să reducă riscurile în timpul implementării în cloud și să experimenteze cele mai înalte niveluri de performanță, scalare și disponibilitate pentru fluxurile sale de lucru E-Business Suite. În urma validării conceptului, lanțul a început să migreze alte aplicații și fluxuri de lucru complementare de la on-premises la OCI.

Cu Oracle Cloud, Wendy’s a obținut acces la un sistem unificat, cu scopul de a crea experiențe pentru utilizatori rapide, distractive și fluide, în întreaga companie. 

Publicate:3 august 2023

Despre client

Wendy’s a fost fondată în 1969 de Dave Thomas în Columbus, Ohio. Dave și-a consolidat afacerea pornind de la următoarea premisă „Calitatea este rețeta noastră”. Aceasta coordonează sistemul Wendy's. Restaurantul este bine cunoscut pentru hamburgerii săi pătrați făcuți la comandă, folosind întotdeauna carne de vită proaspătă, salate proaspăt preparate cu salată verde tocată manual și alte articole specifice.

Compania Wendy’s și-a luat angajamentul de a face o diferență pozitivă în viața celorlalți. Acest lucru este dovedit mai bine prin sprijinul acordat Fundației Dave Thomas pentru adopție și programului propriu Wendy’s Wonderful Kids, prin care compania încearcă să găsească pentru fiecare copil din orfelinat din America de Nord o familie iubitoare, pentru totdeauna. Astăzi, Wendy's și francizele sale angajează sute de mii de oameni în aproximativ 7.000 de restaurante din întreaga lume.