Johnson Controls își modernizează operațiunile globale cu Oracle Fusion Cloud

Liderul mondial în domeniul clădirilor inteligente utilizează aplicațiile Oracle Cloud ERP, SCM și CX bazate pe AI pentru a reduce complexitatea, a stimula eficiența și a alimenta creșterea.

Partajați:

Setul de instrumente Oracle include toate modulele și aplicațiile pentru a garanta că informațiile sunt partajate într-un singur loc. Instrumentele oferă angajaților și clienților noștri ceea ce au nevoie pentru a avea succes.

Diane SchwarzVice President și Chief Information Officer, Johnson Controls

Provocări de afaceri

Fondat în 1885, Johnson Controls International (JCI) este lider global în domeniul clădirilor inteligente, valorificând tehnologii și expertiză premiate pentru a îmbunătăți funcționarea clădirilor. Folosind inteligența artificială și soluții bazate pe date pentru a oferi clienților informații despre starea clădirilor lor, compania oferă proiectul viitorului pentru școli, spitale, aeroporturi, stadioane și multe altele.

O mare parte din creșterea JCI este atribuită activității sale de servicii, care își propune să ajute clienții să creeze și să mențină spații sigure, salubre și durabile. Cu toate acestea, achizițiile care au facilitat extinderea au dus la crearea unei rețele de instrumente disparate. De exemplu, compania a acumulat 150 de sisteme ERP diferite, creând un peisaj financiar complex în care procesele variau de la o echipă la alta. Compania a întâmpinat dificultăți similare în lanțul său de aprovizionare și în departamentele de servicii pentru clienți.

Datele împrăștiate și lipsa standardizării au făcut dificilă pentru JCI deservirea clienților ca o echipă colectivă, în special la nivel global. Conducerea știa că este timpul să abordeze problema prin adoptarea unei platforme unice, integrate, care să simplifice peisajul de business, să îmbunătățească eficiența operațiunilor și să faciliteze îndeplinirea cerințelor în continuă evoluție ale clienților.

Oracle Cloud ne oferă o perspectivă clară asupra datelor noastre pentru a ne optimiza strategia de business și a ne îmbunătăți eficiența.

John O’SullivanVice President, Sisteme globale pentru lanțul de aprovizionare, standarde și analize, Johnson Controls

De ce Johnson Controls a ales Oracle

La alegerea celei mai bune soluții pentru alinierea la viziunea sa, experiența și succesul JCI cu Oracle E-Business Suite au jucat un rol important. Liderii companiei au recunoscut, de asemenea, puterea tehnologiei cloud Oracle și au selectat în cele din urmă suita unificată de Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM) și Oracle Service.

Platforma complet integrată a fost atractivă pentru JCI, deoarece urma să pună bazele unor procese mai coerente și standardizate în întreaga activitate de servicii globale a companiei. Sistemul a eliminat, de asemenea, silozurile de date prin crearea unei singure surse de date pentru analiza interfuncțională care ar putea fi utilizată pentru a descoperi noi oportunități de creștere și pentru a obține o viziune holistică asupra activității.

Prin retragerea sistemelor tradiționale de la sediu și prin mutarea din propriile centre de date, JCI a economisit costuri semnificative de întreținere și energie, reducându-și în același timp amprenta de carbon, o inițiativă cheie în materie de sustenabilitate. Cel mai important, Oracle Cloud Applications a simplificat peisajul tehnologic și procesele de business ale companiei, permițându-le angajaților să deservească mai bine clienții.

Rezultate

Cu suita Oracle Cloud Applications, JCI a creat un business de servicii coerent, cu procese de la un capăt la altul, care au fost replicate pentru utilizatorii din întreaga lume, pentru a servi mai bine clienții ca o echipă colectivă. Acum, compania încearcă să își consolideze numeroasele aplicații ERP disparate într-un singur sistem financiar în Oracle Cloud ERP. Oracle Financials oferă JCI o imagine în timp real a poziției sale financiare, facilitând generarea de bugete și previziuni exacte care îmbunătățesc gestionarea resurselor, integrându-se în același timp cu instrumente precum Oracle Project Management pentru a oferi un control mai mare asupra proiectelor în curs și viitoare. O interfață de utilizator simplă a facilitat munca angajaților în sistem, oferind în același timp funcționalități localizate pentru a ajuta la alinierea la modelul global de operare al companiei. De asemenea, aplicația a ajutat JCI să faciliteze stabilirea prețurilor pentru livrările și serviciile intercompanii, optimizând în același timp taxele pe care le plătește.

JCI a utilizat Oracle Cloud SCM pentru a fi mai proactivă față de nevoile clienților. Capacitățile de colaborare integrate ale Oracle Procurement oferă un depozit central pentru a gestiona mai bine relațiile cu furnizorii. Acest lucru a permis JCI să faciliteze mai bine achizițiile conforme, să automatizeze procesarea facturilor pentru a reduce costurile și erorile de plată ale furnizorilor și să genereze o valoare mai mare de la furnizorii săi. De asemenea, compania și-a îmbunătățit capacitatea de a capta și executa comenzile mai rapid cu Oracle Order Management, ceea ce a condus la un flux mai eficient order-to-cash și la o execuție mai rapidă.

În plus, JCI și-a accelerat capacitățile de servicii pentru a spori satisfacția clienților. Compania a utilizat programul de planificare bazat pe inteligență artificială al Oracle Service pentru a finaliza mai multe lucrări pe zi, în timp ce tehnicienii din teren au eficientizat activitățile de service, datorită capacităților puternice instalate pe dispozitivele lor mobile.

Compania este pe cale să își atingă propriile obiective în materie de sustenabilitate prin renunțarea la sistemele locale neperformante, care pot fi responsabile pentru între 40 % și 90 % din emisiile de carbon ale unei clădiri. Prin renunțarea la centrele de date aflate în locații potențial suboptimale pentru energia sustenabilă, JCI și-a redus propria amprentă de carbon, continuând pe calea decarbonizării, economisind în același timp bani pe energie și îmbunătățind eficiența tehnologiei sale de back-office.

Parteneri

Pentru a implementa suita sa Oracle Cloud Applications, JCI a colaborat cu partenerii Oracle KPMG, Infosys și Accenture. Transformarea este o călătorie de mai mulți ani, echipele partenere ajutând la transformarea proceselor de business învechite pentru a sprijini operațiunile globale ale companiei și pentru a stimula creșterea suplimentară.

Publicate:1 mai 2024

Despre client

Având la bază 140 de ani de inovație, Johnson Controls International este un lider mondial în domeniul clădirilor inteligente, creând spații sigure, salubre și durabile.