Oracle Eloqua pentru automatizarea marketingului

Creați mai multe activități de marketing și vânzări închise și gestionați campaniile de marketing B2B pe mai multe canale care încurajează clienții potențiali în fiecare etapă a procesului de cumpărare. Cea mai bună soluție de automatizare a marketingului B2B, Oracle Eloqua Marketing Automation oferă proiectare de campanii, evaluare avansată pentru lead-uri, date firmografice în timp real și instrumente de vânzare integrate.

Turul produsului Oracle Eloqua Marketing Automation
Vedeţi soluţia în acţiune

Aflați cum utilizează Oracle datele integrate pentru a-și cunoaște mai bine clienții și a îndeplini cerințele specifice fiecăruia.

O soluție de automatizare a marketingului care convertește mai multe lead-uri B2B

Aflați cum puteți crea, personaliza, lansa și gestiona rapid și ușor campaniile de marketing utilizând capacitățile de automatizare a marketingului de la Oracle, în cadrul suitei noastre de marketing B2B.

Gartner® Magic Quadrant pentru platformele de automatizare a marketingului B2B

Aflați de ce Oracle Eloqua contribuie la creșterea volumului și a vitezei lead-urilor, la unificarea activităților de marketing și vânzări și la creșterea veniturilor.

Explorați Oracle Eloqua Marketing Automation

Coordonarea campaniilor adaptive

Creați campanii dinamice pentru a-i atrage pe cumpărători și adaptați în mod inteligent experiența pe baza activităților în timp real ale cumpărătorului în fiecare etapă a călătoriei clientului.

Creați campanii capabile de adaptare

Răspundeți la experiențele imprevizibile ale clienților. Eloqua poate urmări activitățile cheie, poate adapta experiența sau poate muta clienții către o altă campanie care corespunde mai bine intereselor lor.

Desfășurați campaniile mai rapid

Creați campanii simple sau în mai multe etape în doar câteva minute, utilizând o interfață intuitivă de drag and drop care acoperă mai multe canale, cum ar fi e-mail, căutare, web, video și mobil.

Sporiți angajamentul cu ajutorul serviciilor de mesagerie SMS

Utilizați mesaje SMS pentru a trimite memento-uri pentru evenimente, actualizări importante ale produselor și invitații pentru a oferi feedback. Adăugați SMS la campaniile Eloqua pentru a îmbunătăți confortul clienților și pentru a personaliza experiențele pe baza comportamentului digital. Transformați lead-urile în clienți cu ajutorul codurilor lungi/scurte bidirecționale sau al funcțiilor de urmărire a linkurilor. Urmăriți trimiterile și livrările cu ajutorul rapoartelor detaliate de prezentare generală a SMS-urilor care vin preconfigurate sau construiți cu ușurință rapoarte personalizate pentru nevoile dvs. de analiză a SMS-urilor.

Simplificați gestionarea campaniilor

Economisiți timp prin utilizarea programului Eloqua Program Canvas pentru a automatiza sarcinile manuale repetitive. Simplificați și extindeți fluxurile de date cu ajutorul unor activități care declanșează anumite programe, cum ar fi modificări ale scorului de lead-uri sau obținerea unui nou contact.

Optimizaţi timpul de trimitere

Trimiteți e-mailuri atunci când este cel mai probabil ca acestea să fie deschise. Eloqua evaluează datele istorice pentru a determina momentul optim în care un contact trebuie să primească un e-mail, astfel încât să puteți trimite e-mailuri în ziua și la ora preferată a fiecărui client.


Segmentați și targetați cu precizie

Unificați datele comportamentale și firmografice din mai multe surse pentru a construi, filtra și segmenta publicul țintă, astfel încât să puteți viza cu precizie persoanele cu profiluri bogate de clienți pe baza unor atribute, interese și zone geografice specifice.

Segmentare scalabilă

Intrați în legătură cu persoana potrivită în funcție de cine este și ce face. Echipele dvs. nu vor atinge niciodată o limită atunci când segmentează clienții în Eloqua.

Targetare bazată pe date

Asamblați segmente pentru targetare folosind date nelimitate din CRM-uri, vizite web, sisteme interne și platforme terțe. Adăugați obiecte personalizate și filtrați folosind date implicite sau explicite pentru a implementa experiențe personalizate relevante.

Actualizați listele în mod dinamic

Filtrați contactele Eloqua pe baza profilului, a contului și a datelor de activitate și utilizați CRM și alte date de sistem pentru a actualiza listele în mod dinamic.

Automatizați activitățile de retargetare

Accesați datele de streaming în timp real cu ajutorul aplicațiilor de alimentare pentru a declanșa mesaje de retargetare pentru un contact cunoscut. Pornind de la comportament, mutați contactele într-o experiență mai adecvată folosind reguli specifice din Program Canvas.


Gestionarea și evaluarea lead-urilor

Automatizați evaluarea lead-urilor care se actualizează în timp real în mai multe campanii și linii de afaceri. Îmbunătățiți gradul de pregătire a vânzătorilor cu lead-uri de calitate care pot fi livrate către departamentul de vânzări în doar câteva minute.

Evaluare precisă a lead-urilor

Evaluați lead-urile atât în funcție de datele de profil ale clienților, cât și de datele de activitate pentru a crea scoruri dinamice și neliniare pentru lead-uri. Modelul nostru permite ajustări în timp real pe baza celor mai recente și relevante activități pentru a asigura cea mai mare acuratețe.

Modelare flexibilă a lead-urilor

Rulați simultan modele sofisticate de evaluare a lead-urilor, care se scalează automat pentru cât de multe produse sau campanii doriți. Modelele de evaluare pot fi actualizate cu ușurință fără ajutorul departamentului de IT.


Oracle Eloqua Advanced Intelligence

Valorificați AI pentru a crește eficiența în selectarea audiențelor potrivite, pentru a implica clienții în mod inteligent cu e-mailuri relevante la momentul potrivit și pentru a oferi cele mai bune experiențe ale clienților posibile.

Activați datele privind epuizarea contactului/mailului

Nu calculați doar nivelurile de epuizare ale clienților. Folosiți-le ca informație care să vă ajute să întreprindeți cea mai bună acțiune următoare cu fiecare contact. Cu inteligența artificială integrată în procesele și fluxurile de lucru de bază ale Oracle Eloqua, datele privind epuizarea contactelor devin un instrument puternic, permițându-vă să utilizați procese automate pentru a vă direcționa și gestiona mai bine campaniile de e-mail.

Îmbunătățiți targetarea către conturile cheie

Identificați conturile cele mai angrenate folosind evaluarea de angajare a conturilorde la Eloqua. Utilizați evaluarea conturilor pentru targetarea granulară a audienței și personalizarea conținutului. Cu ajutorul dashboard-ului de informații, puteți afla ce produse și conținut sunt cele mai interesante pentru conturile dvs., astfel încât să puteți întreprinde cea mai bună acțiune următoare.

Optimizați angajamentul prin e-mail

Îmbunătățiți ratele de deschidere a e-mailurilor prin prezicerea celui mai bun moment pentru a trimite contactelor e-mailuri și a modului în care aceste e-mailuri vor funcționa cu un anumit subiect. Atunci când este utilizat împreună cu informațiile despre epuizare, puteți optimiza angajamentul general prin e-mail în toate campaniile.


Crearea și gestionarea activelor

Proiectați și creați e-mailuri convingătoare, pagini de destinație și formulare care îi determină pe clienții dvs. să interacționeze cu brandul dvs. și gestionați eficient activele de conținut în cadrul echipelor și campaniilor.

Editori de proiectare puternici

Creați e-mailuri, pagini de destinație și formulare frumoase și receptive, fără a fi nevoie să folosiți cod HTML sau să cereți ajutor de la IT sau agenții.

Blocuri de conținut reutilizabile

Folosiți blocuri de conținut reutilizabile conforme cu marca pentru activele campaniei. Blocurile de conținut pot fi salvate, reasamblate și editate pentru a răspunde nevoilor unice ale mai multor echipe interne sau campanii, economisind timp și resurse valoroase.

Conținut dinamic

Creați conținut dinamic pentru e-mailuri sau pagini de destinație care se adaptează și personalizează mesajele pe baza preferințelor clienților, a locației sau a altor informații specifice legate de destinatar.

Optimizarea subiectului

Utilizați datele istorice de deschidere a e-mailurilor pentru a măsura succesul unui subiect pe baza celor utilizate anterior și profitați de aceste informații pentru a optimiza noile linii de subiect în vederea obținerii unor rate de deschidere mai bune.

Forme progresive

Profilarea progresivă a clienților potențiali și a lead-urilor folosind formulare interactive și câmpuri ascunse, ușor de creat fără a fi nevoie de cod. Îmbunătățiți rata de conversie eliminând necesitatea de a cere mai multe informații.


Îmbunătățiți alinierea vânzărilor și a marketingului

Aduceți marketingul și vânzările mai aproape unul de celălalt prin unificarea informațiilor despre cumpărători și conturi. Identificați, prioritizați și urmăriți oportunitățile de mare valoare și conturile de top pe tot parcursul ciclului de vânzări.

E-mailuri Eloqua Engage

Permiteți echipei dvs. de vânzări să implice clienții potențiali în mod direct cu comunicații prin e-mail aprobate de marcă, utilizând Eloqua Engage. Engage poate fi accesat fie în CRM, în cadrul unui cont Microsoft Outlook, fie în aplicația mobilă, iar comunicările sunt urmărite în sistem.

Informații despre Eloqua Profiler

Împărtășiți activitatea de marketing, contul și datele de profil ale contactelor cu departamentul de vânzări în timp real. Vizualizați scorurile și profilurile pentru a identifica nivelul de pregătire pentru vânzări într-un CRM, în Microsoft Outlook Add-in, în browserul pop-up Google Chrome sau în aplicația noastră mobilă.

Extensii pentru instrumente de vânzări

Vizualizați informații suplimentare de la terți în Profiler pentru a ajuta la identificarea cumpărătorilor cu potențial ridicat și pentru a stimula angajamentul. Accesați datele din integrări cu unii dintre partenerii noștri de top, cum ar fi LinkedIn, 6thSense și alți furnizori ABM.

Integrări bazate pe aplicații în cloud

Utilizați aplicațiile noastre cloud moderne și sigure pentru Salesforce și Oracle Sales pentru a configura și conecta cu ușurință CRM-ul dvs. și Eloqua. Prioritizați și direcționați cei mai implicați clienți potențiali în câteva minute, în loc de ore sau zile. Folosiți implicarea lead-urilor pentru a automatiza gestionarea sarcinilor și campaniilor bazate pe Salesforce.


Măsurați pentru succes

Urmăriți cu exactitate și măsurați impactul asupra afacerii cu rapoarte de marketing și dashboarduri detaliate. Oracle Eloqua oferă o raportare preinstalată, flexibilă și puternică pentru a vă ajuta să înțelegeți cu exactitate modul în care se desfășoară programele dumneavoastră.

Centrul de operațiuni de marketing

Obțineți o perspectivă holistică a instanței Eloqua pentru a monitoriza starea generală a sistemului, totul într-un singur loc. Vizualizați toți parametrii de activitate și de utilizare, inclusiv activitatea API în masă, activitatea CRM nativă, trimiterile de e-mail, trimiterile de formulare, vizualizările de pagini și multe altele.

Dashboard pentru analiza campaniilor

Monitorizați activitatea și performanța tuturor campaniilor. Comparați performanța campaniilor și vizualizați activitatea privind ieșirea/intrarea și ratele de răspuns.

Dashboard pentru analiza e-mailurilor

Obțineți o imagine de ansamblu cuprinzătoare a performanței e-mailurilor trimise într-un interval de timp specificat. Vizualizați parametrii, cum ar fi e-mailuri deschise, clicuri, formulare trimise și multe altele.

Dashboardul privind implicarea conturilor

Vizualizați implicarea agregată a conturilor și identificați-le pe cele care sunt deosebit de implicate. Creați analize de cont personalizate pentru a înțelege mai bine performanța campaniilor de marketing bazate pe cont.

Raportarea în buclă închisă

Vedeți modul în care veniturile din oportunitățile de vânzare sunt atribuite campaniilor de marketing, astfel încât să puteți analiza performanța globală a veniturilor din campanii (ROI) pentru a identifica cele mai bune și cele mai slabe campanii.


Platformă pentru automatizarea marketingului

Această platformă extensibilă și scalabilă a fost construită de la zero pentru a susține afacerea dvs. în prezent și se extinde fără efort pe măsură ce crește.

Oracle Cloud Marketplace

Accesați peste 500 de integrări predefinite și verificate, care vă oferă funcționalitatea fluxurilor de date în timp real. Catalogul nostru extins de aplicații partenere Marketing AppCloud vă permite să controlați și să configurați integrările fără asistență IT.

Servicii profesionale avansate

Colaborați cu organizația noastră de servicii complete de consultanță Oracle Consulting Services pentru a spori capacitățile echipei dvs. și pentru a răspunde oricăror nevoi de marketing digital restante.

Oportunități de educație globală

Oferiți echipelor dvs. regionale sau globale instruire și certificări Eloqua prin intermediul Oracle University pentru a asigura succesul iminent al organizației dvs.


Automatizare marketing 101

Cum funcționează automatizarea marketingului pentru a face procesele de marketing mai eficiente.

Clienții în centrul atenției

Philips transformă captarea lead-urilor cu Oracle Eloqua Marketing Automation

„După numai 10 luni, am generat o creștere de cel puțin 30% a ratei de transformare a MQL în oportunitate – să nu mai vorbim de beneficiile comerciale mai largi care decurg din faptul că deținem un control și o vizibilitate reală asupra întregului proces de gestionare a clienților potențiali.”

Lindsay Mitchell, Global Lead Customer Engagement and Care, Philips

Succesele clienților Oracle Eloqua Marketing Automation

Vedeți mai multe realizări ale clienților

Aflați cum companiile, precum a dumneavoastră, utilizează Oracle Eloqua Marketing Automation pentru a îmbunătăți gestionarea campaniilor și pentru a oferi vânzătorilor lor lead-uri calificate. Faceți clic pe o sigle pentru a afla mai multe.

Principalele beneficii ale Eloqua Marketing Automation

  • 01Orchestrați experiențe personalizate care generează venituri

    Unificați datele despre clienți în Eloqua pentru a răspunde la semnalele cumpărătorilor dvs. cu campanii orchestrate care atrag și convertesc.

    Cum să personalizați marketingul B2B

  • 02Generați mai multe lead-uri aprobate de departamentul de vânzări mai rapid

    Creați mai multe evaluări de lead-uri pentru cumpărătorii atrași din mai multe campanii și transferați aceste lead-uri către CRM în doar câteva minute.

    Faceți ca lead-urile să ajungă mai repede în mâinile vânzătorilor (PDF)

  • 03Luați decizii strategice mai bune cu ajutorul automatizării și inteligenței de marketing avansate și adaptive

    Folosiți capacitățile bazate pe inteligență artificială din cadrul Eloqua Marketing Automation pentru a da sens datelor și pentru a le valorifica în vederea creării de experiențe relevante și personalizate pentru fiecare client și potențial client, pe moment și la scară largă. Automatizaţi colectarea datelor pentru decizii strategice.

    Descoperiți beneficiile și capacitățile Eloqua AI

  • 04Îmbunătățiți strategiile ABM pentru a angaja, converti și extinde conturile țintă

    Identificați conturile dvs. cheie și îmbogățiți contactele cu date despre conturi pentru o mai mare precizie în momentul evaluării și al stabilirii priorităților.

    Consolidați-vă strategia ABM

  • 05Îmbunătățiți timpul de lansare pe piață cu un cadru de aplicații deschis și extensibil

    Extindeți cu ușurință procesele de marketing cu integrări predefinite, verificate ale obiectelor și datelor personalizate esențiale, fără a fi nevoie de intervenția departamentului IT.

  • 06Îmbunătățiți rezultatele campaniei cu date de contact mai curate

    Mențineți date curate și complete în mai multe regiuni și instanțe. Integrați aplicația mașinii de spălat contacte pentru a menține o bază de date de contacte curată, cu capacitatea de a se integra cu mai multe CRM-uri.

30 martie 2022

5 rezultate surprinzătoare ale sondajului Oracle privind tendințele în marketing în 2022

Vanessa Denice, manager pentru marketingul de conținut, Oracle

În colaborare cu firma de cercetări Ascend2, Oracle a colectat informații de la 853 de agenți de marketing din SUA, Canada, India și Regatul Unit, reprezentând organizațiile din diverse domenii și canale de marketing. Am compilat rezultatele într-un nou raport, „Tendințe în marketing în 2022: specialiștii în marketing spun totul despre succes, eforturi și soluții.” Raportul dezvăluie informații interesante privind cele mai mari provocări și oportunități ale anului.

Continuați să citiți pentru a afla care sunt cele mai importante cinci concluzii.

Citiți întreaga postare

Bloguri recomandate

Vizualizați tot

Resurse

Aflați de ce este lider Oracle Marketing

Aflați cum procedează echipa Oracle Advertising and CX pentru ca fiecare interacțiune cu clienții să conteze. Obțineți cele mai recente bloguri, clipuri video, demonstrații ale produselor, evenimente și altele.

Aflați de ce este lider Oracle Marketing

Oracle Advertising and CX merge dincolo de marketing digital pentru a oferi experiențe adaptate la așteptările fiecărui client în timp real.

Resurse care vă ajută să începeți

Explorați Topliners, pentru colaborarea cu colegii, partajarea de informații și instrumentele necesare. Puneți întrebări, adăugați comentarii și aflați mai multe despre Oracle Eloqua Marketing Automation, alte produse Oracle Marketing și tehnologii conexe.

Documentație și tutoriale

Explorați Centrul de asistență Oracle Help Center pentru documentație, videoclipuri și tutoriale care vă vor ajuta să aflați mai multe despre Oracle Eloqua Marketing Automation.

Dezvoltați-vă abilitățile

Oracle University oferă o varietate de soluții de învățare, pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile de cloud, să validați expertiza și să accelerați adoptarea.

Automatizare marketing 101

Software-ul de automatizare a marketingului automatizează procesele de planificare, coordonare, gestionare și măsurare a rezultatelor campaniilor de marketing pe toate canalele, inclusiv e-mail, web, afișare, căutare și socializare. Prin automatizarea proceselor, software-ul face marketingul mai eficient.

Aplicații AI de marketing conexe

Gartner, Magic Quadrant for B2B Marketing Automation Platforms, 20 September 2023, Rick LaFond, Jeffrey L. Cohen, Matt Wakeman, Jeff Goldberg, Alan Antin

GARTNER este marcă comercială și de servicii, iar MAGIC QUADRANT este marcă comercială înregistrată aparținând Gartner, Inc. și/sau filialelor sale din SUA și de pe plan internațional, fiind utilizate aici în baza unei permisiuni. Toate drepturile rezervate.

Gartner nu susține niciun furnizor, produs sau serviciu descris în publicațiile sale de cercetare și nu recomandă utilizatorilor de tehnologie să selecteze doar furnizorii cu cele mai înalte calificative sau alte denumiri. Studiile publicate de Gartner constau în opiniile organizației de cercetare Gartner și nu reprezintă afirmații de netăgăduit. Gartner nu oferă nicio garanție expresă sau implicită cu privire la acest studiu, inclusiv garanții și condiții implicite de vandabilitate sau adecvare pentru un anumit scop.