Soluții multicloud

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) vă permite să combinați servicii cloud din mai multe clouduri pentru a optimiza costurile, funcționalitatea și performanțele. Soluțiile multicloud OCI vă ajută să vă modernizați bazele de date și aplicațiile utilizând funcționalități unice, inclusiv Oracle Real Application Clusters (RAC), Oracle Autonomous Database și infrastructura AI, asociate cu servicii de top de la Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP) și Amazon Web Services (AWS). Serviciile de integrare OCI simplifică integrarea SaaS cu alte aplicații în timp real.

  • Inovați cu puterea combinată a Oracle și Microsoft

    Oracle Autonomous Database pe Oracle Database@Azure oferă noi posibilități de a rula aplicații multicloud esențiale pentru desfășurarea activității.

  • Gartner® Magic Quadrant™ 2023 pentru infrastructură hibridă distribuită

    Citiți raportul și aflați cum soluțiile Oracle pentru cloudul distribuit oferă cloudul public în centrele de date ale clienților și în locațiile periferice, cu o serie de modele de implementare.

Beneficiile serviciilor multicloud ale OCI

  • Rulați-vă sarcinile de lucru oriunde

    Rulați serviciile bazei de date Oracle în Azure sau Google Cloud fără interconectare, pentru cel mai înalt nivel de performanță, scalabilitate și disponibilitate. Ca alternativă, utilizați cei mai buni furnizori de cloud cu interconexiunile Microsoft Azure sau Google Cloud în peste 20 de regiuni globale sau OCI FastConnect și cei peste 100 de parteneri ai săi.

  • Modernizați bazele de date și aplicațiile

    Rulați serviciile de baze de date multicloud și aplicațiile Oracle în același cloud cu funcționalitățile complete oferite de Oracle RAC, Autonomous Database și Oracle Exadata Database Service.

  • Abordați cerințele de reglementare și de rezidență a datelor

    Profitați de cele peste 70 de regiuni cloud globale OCI pentru a vă îndeplini cerințele privind rezidența datelor.

  • Optimizați costurile, funcționalitatea și performanța

    Combinați serviciile și datele din orice cloud cu funcționalități bogate de integrare, replicare a datelor și streaming pentru a rula analize și aplicații la costuri cu până la 30% mai mici.

  • Securizați aplicațiile și datele

    Implementați o strategie de securitate stratificată utilizând serviciile integrate de management al identității și accesului și de securitate a datelor în cloud, care se integrează perfect cu furnizorii terți.

  • Management și guvernanță

    Puneți în aplicare practici, proceduri și instrumente standard de funcționare și gestionare pe toate platformele cloud pentru a aborda barierele multicloud legate de oameni, procese și tehnologie.

  • Obțineți certificare pentru multicloud

    Beneficiați de instruire gratuită multicloud și deveniți asociat arhitect OCI multicloud.

Explorați cazurile de utilizare multicloud

Utilizați servicii de la doi furnizori de cloud diferiți, care rulează împreună ca servicii native într-un singur cloud. Această arhitectură elimină complexitatea și costurile legate de transferul unor cantități mari de date. De exemplu, atunci când rulează în Azure sau Google Cloud ca serviciu nativ, Oracle Exadata Database Service și Autonomous Database pot fi combinate cu Microsoft Power BI sau cu Google Cloud Vertex AI pentru a oferi cea mai înaltă performanță, disponibilitate și scalabilitate.

Conduent susține o unitate guvernamentală importantă din SUA cu Oracle Database@Azure


Diagramă single stack, descriere mai jos

Această diagramă a cazului de utilizare multicloud prezintă Microsoft Azure Cloud și Oracle Cloud Infrastructure unul lângă celălalt, cu IoT afișat în stânga Microsoft Azure Cloud.

Serviciile din cadrul Microsoft Azure Cloud sunt aplicații și servicii într-un container, Microsoft Dynamics 365 și Oracle Database@Azure.

Serviciile din Oracle Cloud Infrastructure sunt Fusion și Oracle Analytics Cloud.

IoT se conectează la aplicațiile și serviciile din container. Aplicațiile și serviciile din container se conectează la Oracle Database@Azure; de asemenea, se conectează la Fusion prin OCI Integration.

Microsoft Dynamics 365 se conectează la Oracle Database@Azure.

Oracle Database@Azure se conectează la Oracle Analytics Cloud prin Data Guard.

Sprijiniți medii de dezvoltare și seturi de instrumente specifice, utilizând în același timp cea mai bună tehnologie de gestionare a datelor.

Arhitectură

  • PowerBuilder, .NET și aplicațiile GO sunt în front-end cu AWS și GCP, cu Autonomous Database în back-end pe OCI.
  • Partenerul OCI FastConnect conectează FastConnect la AWS Direct Connect și Google Interconnect.

Un client al planului de servicii, cu 2 milioane de utilizatori, implementează o soluție multicloud split-stack, divizată, în OCI, AWS și GCP


Diagramă split stack, descriere mai jos
Diagrama arhitecturii split-stack include trei componente principale: Oracle Cloud Infrastructure, AWS și GCP. Oracle Cloud Infrastructure se conectează la AWS prin intermediul OCI FastConnect, Equinix Fabric și AWS Direct Connect. Oracle Cloud Infrastructure se conectează la GCP prin intermediul OCI FastConnect, Equinix Fabric și Google Interconnect. Equinix Fabric este centrul conexiunilor de rețea. Componenta Oracle Cloud Infrastructure include Autonomous Database și OCI GoldenGate. Componenta AWS include o aplicație într-un container și o aplicație într-o mașină virtuală. Componenta GCP include o aplicație într-un container și o aplicație într-o mașină virtuală.

Modernizați procesele de transformare a datelor prin analiza acestora în timp real și livrarea mai rapidă a rapoartelor privind datele, pentru a lua decizii de business mai informate și mai prompte.

Arhitectură

  • Analiza datelor front-end în Azure, a celor back-end în Oracle Autonomous Data Warehouse, cu Oracle Database Service for Azure pe OCI, pentru informații în timp real despre date
  • Flux de date din Oracle E-Business Suite în Oracle Autonomous Data Warehouse prin OCI GoldenGate
  • Transfer de date în Azure Data Lake prin Oracle Interconnect for Microsoft Azure și Azure Data Gateway pentru încărcarea seturilor de date

Veritas obține performanțe de 20 ori mai mari utilizând bazele de date OCI cu Azure


Diagrama procesului pentru analiza datelor, descriere mai jos
Diagrama arhitecturii procesului de analiză a datelor include trei componente principale: Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Database Services for Microsoft Azure și Microsoft Azure. Oracle Cloud Infrastructure și Microsoft Azure sunt interconectate bidirecțional, prin Oracle Interconnect for Microsoft Azure. Componentele Oracle Cloud Infrastructure includ E-Business Suite, GoldenGate și Autonomous Data Warehouse. Datele din E-Business Suite sunt trimise la Autonomous Data Warehouse prin GoldenGate. Componentele Oracle Database Services for Microsoft Azure includ Autonomous Data Warehouse și Oracle Interconnect for Microsoft Azure. Oracle Interconnect for Microsoft Azure este un serviciu de rețea care conectează OCI FastConnect direct cu Azure ExpressRoute. Componentele Microsoft Azure includ Synapse, Data Lake și Data Gateway.

Integrați aplicațiile SaaS cu aplicații din clouduri diferite, pentru a beneficia de flexibilitate și inovație în afaceri.

Arhitectură

  • Replicați o bază de date în cloud Oracle Retail pe un server SQL pentru a rula aplicația personalizată pe Azure.
  • Realizați o integrare aproape în timp real a aplicațiilor pentru clienți cu aplicația SaaS.
  • Datele sunt, de asemenea, replicate din OCI GoldenGate în GoldenGate pentru un server SQL care rulează în Azure și sunt încărcate ulterior într-o bază de date SQL Azure.

Replicați și integrați schema de accesare a datelor comerciale pentru retail (DAS) aproape în timp real


Diagrama de integrare SaaS, descriere mai jos
Diagrama arhitecturii de integrare SaaS include patru componente principale: SaaS, Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Interconnect for Azure și Azure. Componenta SaaS se conectează la Oracle Cloud Infrastructure și la Oracle Interconnect for Azure prin replicare unidirecțională. Oracle Cloud Infrastructure se conectează la Azure prin Oracle Interconnect for Azure. Componentele SaaS includ aplicația SaaS, baza de date SaaS, care este o bază de date Autonomous Database și GoldenGate. Componentele Oracle Cloud Infrastructure includ baza de date și GoldenGate. Oracle Interconnect for Azure include OCI FastConnect și Azure ExpressRoute. Azure include Application VM, SQL Server și GoldenGate. Replicarea datelor pentru baza de date SaaS are două opțiuni: o opțiune este replicată de GoldenGate în componenta SaaS din GoldenGate și în baza de date în Oracle Cloud Infrastructure, iar cealaltă opțiune este replicată de GoldenGate în componenta SaaS din Oracle Interconnect for Azure în GoldenGate și pe serverul SQL în Azure. Replicarea datelor pentru baza de date din componenta Oracle Cloud Infrastructure poate fi efectuată de GoldenGate în componenta Oracle Cloud Infrastructure în Oracle Interconnect for Azure la GoldenGate și în serverul SQL din componenta Azure.

Integrați un sistem ERP într-un singur cloud, cu aplicații care rulează în alte clouduri, pentru a răspunde cerințelor de flexibilitate în afaceri și de modernizare în IT.

Arhitectură

  • Pachete de aplicații pentru interoperabilitate și partajare a datelor OCI și Azure.
  • Mențineți o conectivitate de înaltă performanță între aplicațiile dependente din cloud, fără a fi necesară schimbarea arhitecturii.
  • Siebel CRM 22.8 în OCI Container Engine for Kubernetes cu Oracle Exadata Database Service pe OCI.
  • Integrare la latență scăzută și viteză mare cu aplicațiile găzduite de Azure, utilizând Oracle Interconnect for Azure.

Modul în care American Airlines a transformat aplicațiile vechi și a migrat la OCI (PDF)


Diagramă aplicație la aplicație, descriere mai jos
Diagrama arhitecturii aplicație la aplicație are trei componente principale: Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Interconnect for Azure și Microsoft Azure. Oracle Cloud Infrastructure se conectează la Microsoft Azure prin Oracle Interconnect for Azure. Componentele Oracle Cloud Infrastructure includ Container Engine for Kubernetes cu aplicația Siebel inclusă, baza de date Exadata, API Gateway și integrări. Componentele Oracle Interconnect for Azure includ OCI FastConnect și Azure ExpressRoute. Componentele Microsoft Azure includ Virtual Desktop Infrastructure, Mobile și Apps.

Distribuiți fluxurile de lucru pentru a rula în clouduri diferite și obțineți cel mai bun raport preț/performanță.

Arhitectură

  • Organizați fluxurile de lucru în OCI și rulați un flux de lucru Kubernetes sau VM distribuit pe OCI, AWS și Azure.
  • Beneficiați de un computing simultan la un nivel ridicat și de un raport preț/performanță avantajos.

YellowDog implementează platforme de management al fluxurilor de lucru în Oracle Cloud Infrastructure

MyNet oferă experiențe excepționale de gaming pentru dispozitivele mobile cu Oracle Cloud Infrastructure și reduce costurile cu 80%


Diagramă fluxuri de lucru distribuite, descriere mai jos
Diagrama arhitecturii pentru fluxuri de lucru distribuite are trei componente principale, cu conexiuni la rețea între: Oracle Cloud Infrastructure, AWS și Azure. Componentele Oracle Cloud Infrastructure includ Workload Management, Container Engine for Kubernetes și Workload în VM. Componentele AWS includ aplicația în container și aplicația în VM. Componentele Azure includ aplicația în container și aplicația în VM. Oracle Cloud Infrastructure și AWS oferă două opțiuni de conectare: o opțiune este prin Site-to-Site VPN, cealaltă opțiune este prin OCI FastConnect la Equinix Fabric și la AWS Direct Connect. Oracle Cloud Infrastructure și Azure oferă două opțiuni de conectare: o opțiune este prin Site-to-Site VPN, cealaltă opțiune este prin OCI FastConnect cu Equinix Fabric la Azure ExpressRoute.

Adoptarea multicloud pe Oracle Cloud Infrastructure

Vedeți toate arhitecturile de referință

Clienții stimulează dezvoltarea afacerii cu soluții OCI multicloud