Společnost Wendy's poskytuje zákazníkům a zaměstnancům kvalitní služby pomocí řešení Oracle Cloud

Řetězec restaurací s rychlým občerstvením používá řešení Oracle Cloud ERP, EPM a HCM, aby snížil rizika a zlepšil prostředí pro uživatele a zaměstnance.

Sdílet:

Naší technologickou vizí je vytvářet rychlou, bezproblémovou a zábavnou péči o zákazníky založenou na datové vědě. Síla toho, co se společností Oracle poskytujeme, se dotýká těchto tří oblastí.

Stephanie ShawováViceprezident pro podnikové technologie, The Wendy's Company

Výzvy pro firmy

Společnost Wendy's, druhý největší řetězec rychlého občerstvení s hamburgery ve Spojených státech, má za cíl vytvářet radost a příležitosti prostřednictvím jídla, rodiny a komunity. Vizí společnosti je stát se nejúspěšnější a nejoblíbenější značkou restaurací na světě. Vedení společnosti si uvědomilo potřebu nového obchodního systému, který by splňoval měnící se požadavky zákazníků, zaměstnanců a franšízantů.

Společnost používala starší verzi systému Oracle E-Business Suite, který se v průběhu času stal pro firmu méně efektivní a účinný, zejména když jsou jeho uživatelé rozptýleni v různých pracovních prostředích a používají různá zařízení. Bylo obtížné provádět jeho aktualizaci a údržba a používání vyžadovaly značné množství ručního úsilí, přičemž chyběla požadovaná úroveň podpory pro obchodní týmy. Měl také omezené samoobslužné funkce, takže pro podnikové manažery a jejich týmy bylo náročné řešit úkoly samostatně, bez podpory od oddělení lidských zdrojů nebo technologických týmů. Řetězec rychlého občerstvení hledal pružné řešení, které by se přizpůsobilo firemní strategii překonávat očekávání zákazníků a uspokojovat rozmanité potřeby zaměstnanců a franšízantů.

S cílem přenést svou kulturu do digitální sféry, aniž by se přitom vzdala svých základních hodnot, zahájila společnost Wendy's v roce 2020 cloudovou transformaci s cílem zlepšit obchodní činnost a globální expanzi značky.

Společnost Wendy's je známá svými digitálním a společenským prostředím a péčí o zákazníky. Zásadní bylo zajistit, aby naše obchodní systémy držely krok s naší strategií.

Stephanie ShawováViceprezident pro podnikové technologie, The Wendy's Company

Proč Wendy’s volí Oracle

Jako dlouholetý zákazník společnosti Oracle měla společnost Wendy's důvěru, že Oracle dokáže zákazníkům, zaměstnancům a franšízantům zajistit rychlé výsledky a solidní uživatelské prostředí. Řešení Oracle Cloud splnilo cíl společnosti zvýšit efektivitu a výkonnost podnikových systémů a umožnit zaměstnancům soustředit se na poskytování kvalitního jídla a služeb.

Vedení společnosti Wendy's vidělo hodnotu v integrovaném řešení, které využívá Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM)Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM). Kromě toho si uvědomili, že migrace doplňkových pracovních úloh a dat do řešení Oracle Cloud Infrastructure (OCI) jako prvního kroku na cestě transformace by pomohla zmírnit rizika během implementace cloudu.

Společnost Wendy's si uvědomuje, že se jednalo jak o obchodní tak i o technologickou transformaci, a oceňuje schopnost společnosti Oracle replikovat pozitivní zkušenosti různých uživatelů. Jednotné řešení by také mělo zásadní význam pro podporu jejích zaměstnanců, ať už pracují v podnikovém nebo restauračním prostředí, a umožnilo by jim uspět.

Jednotná konsolidovaná platforma společnosti Oracle poskytuje data v reálném čase, což vedoucím pracovníkům společnosti Wendy's umožňuje rychleji se rozhodovat a zlepšovat péči o zákazníky.

Výsledky

Společnost Wendy's přistoupila k postupnému nasazování, přičemž se nejprve zaměřila na finance. Při migraci některých stávajících pracovních úloh ze systému Oracle E-Business Suite do prostředí OCI společnost implementovala řešení Oracle Cloud EPM. Na základě možností správy podnikových dat platforma společnosti Wendy's umožnila zjednodušit strukturu účtové osnovy, zajistit přehlednost v rámci celé organizace a snadno vytvářet přesné finanční a provozní výkazy. Řešení také uživatelům umožnilo spolupracovat a propojit plánování mezi různými obchodními jednotkami, aby mohli rychle reagovat na podmínky na trhu a rozvíjet podnikání.

Společnost Wendy's implementovala Oracle Cloud ERP a Oracle Cloud EPM současně, čímž získala plně integrovanou cloudovou sadu pro celopodnikové finance a provoz. Pomocí propojení klíčových podnikových procesů společnost využívala výhod propojených dat uložených v bezpečném prostředí s automatickými měsíčními opravami, zatímco komplexní pracovní postupy přinesly výrazné zvýšení efektivity. V zájmu zlepšení prostředí pro franšízanty bylo také vytvořeno nové řešení pro správu faktur jako rozšíření Oracle Cloud ERP, které těmto subjektům usnadňuje správu plateb a obchodních transakcí se společností Wendy's.

Po finanční fázi implementace společnost Wendy's nasadí řešení Oracle Cloud HCM s cílem poskytnout pracovníkům nástroje, přehledy a samoobslužné funkce, aby získali větší samostatnost při rozvoji své kariéry. Vzhledem k tomu, že zaměstnanci jsou rozptýleni v různých pracovních prostředích, tato platforma uživatelům umožní pracovat tak, jak chtějí, a zároveň bude poskytovat možnost kvalitní digitální spolupráce odkudkoli a z jakéhokoli zařízení. Na základě integrace řešení Oracle Cloud HCM se stávajícím řešením Oracle Cloud ERP tato jednotná platforma zajistí také to, že týmy společnosti Wendy's budou mít k dispozici data v reálném čase, aby se mohly rozhodovat rychleji.

Kvůli usnadnění přechodu na Oracle Cloud Applications a snížení závislosti společnosti na místně instalovaných technologiích, společnost Wendy's nejprve migrovala své stávající aplikace ze systému Oracle E-Business Suite do prostředí OCI. Techničtí pracovníci spolupracovali se službou Oracle Cloud Lift Services na migraci více než 21 databází do služby Exadata Database Service od společnosti Oracle. Řešení Oracle Exadata zajistilo pokročilou automatizaci cloudu a dynamické škálování zdrojů, což společnosti Wendy's pomohlo zmírnit rizika při implementaci cloudu a zajistit nejvyšší úroveň výkonu, škálování a dostupnosti pro pracovní úkoly v systému E-Business Suite. Na základě tohoto ověření koncepce začal řetězec migrovat další doplňkové aplikace a pracovní úlohy z místního prostředí do prostředí OCI.

V rámci řešení Oracle Cloud získala společnost Wendy's jednotný systém, jehož cílem je vytvářet rychlé, zábavné a bezproblémové uživatelské prostředí v rámci celého podniku. 

Publikováno:3. srpna 2023

O zákazníkovi

Společnost Wendy’s založil v roce 1969 Dave Thomas ve městě Columbus, stát Ohio. Dave svůj podnik vybudoval na základě zásady „Kvalita je náš recept“, která je i nadále základem systému Wendy's. Restaurace je známá především svými hranatými hamburgery připravovanými na zakázku z čerstvého, nikdy nemraženého hovězího masa, čerstvě připravenými saláty s ručně sekaným salátem a dalšími typickými položkami.

Společnost Wendy's se zavázala pozitivně ovlivňovat životy ostatních. Nejviditelněji se to projevuje podporou nadace Dave Thomas Foundation for Adoption a jejího programu Wendy's Wonderful Kids, jehož cílem je najít každému dítěti v severoamerickém systému pěstounské péče láskyplný domov, navždy. Společnost Wendy's a její franšízanti dnes zaměstnávají stovky tisíc lidí v přibližně 7000 restauracích po celém světě.