Výzkumníci z UCLA využívají strojové učení na infrastruktuře OCI k predikci výsledků chirurgických operací

Univerzita využívá infrastrukturu Oracle Cloud Infrastructure k přesnější predikci stavu pacientů po operaci, což přispívá k efektivnější léčbě pacientů.

Sdílet:

Trvalo by více než 30 hodin, než by naše běžné počítače natrénovaly souborový model pro 2 000 pacientů. Když náš tým řešil větší soubory dat zahrnující více než 30 000 pacientů, Oracle Cloud poskytl výrazně vyšší výpočetní výkon.

Dr. Akash A. ShahOrtopedické oddělení, zdravotnické středisko UCLA

Kalifornská univerzita v Los Angeles (UCLA) je veřejná univerzita, která se zaměřuje na výuku, výzkum a služby veřejnosti. V rámci probíhajícího ortopedického výzkumu používá UCLA nástroj pro strojové učení (ML) AutoPrognosis, který se učí více modelů ML současně a poté automaticky vytváří nejlepší modelovací řady pro lékařské prognózy. UCLA však neměla k dispozici výpočetní zdroje potřebné k provedení pokročilých analýz ML v přiměřeném čase. Poté, co univerzita přešla na infrastrukturu Oracle Cloud Infrastructure (OCI), mohl tým využívat vysoce výkonné výpočetní systémy a levná cloudová úložiště. Procesory OCI poskytují jedinečně flexibilní a cenově výhodné instance virtuálních počítačů a hardwaru (bare metal), zatímco blokové úložiště na vyžádání řeší požadavky společnosti UCLA na pracovní zátěž úložiště.

Publikováno:20. prosince 2023