Oracle Cloud Infrastructure (OCI)

Cloud nové generace navržený tak, aby provozoval jakoukoli aplikaci rychleji a bezpečněji, s nižšími náklady.

Oracle Database@Azure debutuje v Evropě

Zákazníci se nyní mohou do Oracle Database@Azure zaregistrovat v regionu Microsoft Azure Germany West Central. Cloudové regiony byly přidány na další trhy, čímž se plánovaná dostupnost Oracle Database@Azure rozšířila na 15 regionů po celém světě.

Další informace o Oracle Database@Azure
Nové vyhledávání OCI pomocí služby OpenSearch 2.11 s umělou inteligencí

Vývojáři nyní mohou do svých aplikací začlenit sémantické vyhledávání a vyhledávání pomocí generativní umělé inteligence, stejně jako do svých panelů pro sledování a bezpečnostní analýzu.

OCI přináší suverénní umělou inteligenci pro celý svět

Řešte potřeby suverenity umělé inteligence pomocí distribuovaného cloudu společnosti Oracle. Nasaďte celou vrstvu umělé inteligence společnosti Oracle ve veřejném cloudu nebo ve vašem datovém centru pro lepší kontrolu nad daty a infrastrukturou AI.

Společnosti Oracle a NVIDIA budou poskytovat suverénní umělou inteligenci po celém světě

Společnosti Oracle a NVIDIA spolupracují na zavádění zrychleného výpočetního prostředí a služeb generativní umělé inteligence všude tam, kde země musejí splnit požadavky na digitální suverenitu.

Budování inteligentnější budoucnosti cloudu

Clay Magouyrk, výkonný viceprezident pro vývoj služby OCI, se během své přednášky na konferenci Oracle CloudWorld podělí o to, jak společnost Oracle přináší cloud a umělou inteligenci do průmyslových odvětví po celém světě.

Oznámení řešení Oracle Database@Azure

Rozšířené partnerství společností Oracle a Microsoft, které oznámili Larry Ellison a Satya Nadella, poskytuje databázové služby Oracle v rámci řešení Oracle Cloud Infrastructure v prostředí Microsoft Azure.

Na fóru Oracle Data and AI se dozvíte, jak co nejlépe využít
umělou inteligenci pro své podnikání.

Distribuovaný cloud, který může být kdekoliv, kde jej potřebujete

Jediný cloud, který poskytuje kompletní cloudové služby po celém světě, v cloudech nebo ve vašem datovém centru.


1. Více cloudů

Umožněte, aby více cloudů fungovalo jako jeden. Společnost Oracle nabízí přímou integraci databáze se systémem Microsoft Azure i vysoce výkonné propojení.

Další informace o vícecloudovém prostředí

2. Veřejný cloud

Jediný cloud s konzistentní sadou služeb a konzistentně nízkými cenami v oblasti veřejného cloudu pro komerční sféru a státní správu.

Další informace o veřejném cloudu
Distribuovaný cloud

3. Hybridní cloud

Důvěryhodná cloudová řešení pro téměř jakékoli místo, včetně Oracle Exadata Cloud@Customer, vysoce optimalizovaná databáze jako služba, která je již nasazena ve více než 60 zemích.

Další informace o hybrdním cloudu

4. Specializovaný cloud

OCI Dedicated Region a Oracle Alloy jsou jediné produkty, které poskytují více než 100 cloudových služeb za ceny veřejného cloudu zcela v rámci vašich datových center.

Další informace o specializovaném cloudu

Kompletní služby cloudové infrastruktury a platformy pro jakoukoliv úlohu

Řešení OCI nabízí společnou sadu více než 100 služeb v každé cloudové oblasti. Získejte všechny služby, které potřebujete – od kontejnerů a VMware přes AI – pro migraci, modernizaci, tvorbu a škálování svých technologií IT. Automatizujte všechny své pracovní úlohy, včetně stávajících i nových aplikací a datových platforem.

Služby pro vývojáře

Služby pro vývojáře

Vytvářejte, nasazujte a spravujte moderní cloudové aplikace pomocí nástrojů a služeb optimalizovaných pro vývojáře.

Služby integrace

Služby integrace

Služby integrace Oracle Cloud Infrastructure propojují všechny aplikace a zdroje dat za účelem automatizace komplexních procesů a centralizace správy. Široká škála integrací s předem vytvořenými adaptéry a přizpůsobeními vyžaduícími minimální psaní kódu zjednodušuje migraci do cloudu a hybridní a vícecloudové operace.

Automatizace procesů

Správa celého životního cyklu rozhraní API

Řízeno událostmi

Analytika a BI

Analytika a BI

Získejte komplexní obchodní informace s rozšířenou analytikou, která pomůže vaší organizaci růst prostřednictvím jedinečných přehledů.

Umělá inteligence a strojové učení

Umělá inteligence a strojové učení

Přidejte inteligenci k aplikacím a pracovním úlohám snadno pomocí předdefinovaných modelů vnímání a rozhodování a předem připravených chatovacích robotů nebo vytvářejte a optimalizujte vlastní modely pomocí našich služeb datové vědy.

Velká data a datové jezero

Velká data a datové jezero

Získejte nové informace ze všech svých dat díky naší ucelené platformě spravovaných služeb Spark, Hadoop, Elasticsearch a Kafka v kombinaci s nejlepšími službami pro datové sklady a správu dat.

Výpočetní služby

Výpočetní služby

Bezpečná a pružná výpočetní kapacita v cloudu, která se pohybuje od flexibilních virtuálních počítačů (Flex VM) a vysoce výkonných serverů Bare Metal až po superpočítače (HPC) a grafické procesory.

Úložiště

Úložiště

Zaměřte se na klíčové případy užití u místního, objektového, souborového, blokového a archivního úložiště na vyžádání.

Kontejnery a funkce

Kontejnery a funkce

Nasazujte aplikace mikroslužeb do vysoce výkonných, spravovaných služeb Docker, Kubernetes a Fn Functions s otevřeným zdrojem.

Sítě

Sítě

Připojte se bezpečně k přizpůsobitelné izolované virtuální cloudové síti (VCN), která bude jádrem nasazení vašeho cloudu. Přesunujte data s náklady na úrovni 25 % nákladů požadovaných jinými poskytovateli cloudu.

Databáze s otevřeným zdrojovým kódem

Databáze s otevřeným zdrojovým kódem

MySQL HeatWave je plně řízená databázová služba, která používá technologii integrovaného akcelerátoru HeatWave In-Memory Query Accelerator. Jde o jedinou cloudovou databázovou službu, která kombinuje transakce, analýzy a služby strojového učení do jedné databáze MySQL a poskytuje zabezpečenou analytiku v reálném čase bez složitosti, latence a nákladů na duplikování ETL.

Zabezpečení, pozorovatelnost, správa, soulad s předpisy, správa nákladů a řízení

Zabezpečení, pozorovatelnost, správa, soulad s předpisy, správa nákladů a řízení

Chraňte svá nejcennější data v cloudu díky přístupu společnosti Oracle zaměřenému na zabezpečení a komplexním programům pro zajištění souladu s předpisy. Oracle poskytuje viditelnost a praktické poznatky založené na strojovém učení, které usnadňují správu napříč všemi vrstvami nasazenými na jakékoli technologii a kdekoli.

Globální cloudová infrastruktura datového centra
48 oblastí pro komerční sektor a státní správu | Cloud@Customer | Specializované oblasti | Zařízení Edge

Globální cloudová infrastruktura datového centra

Globální, zabezpečené a vysoce výkonné prostředí pro přesun, vytváření a spouštění všech pracovních úloh. Nabídka hybridních služeb a služeb Edge poskytuje specializované nasazení, odpojený a nepravidelně připojený provoz, nízkou latenci a vysoký výkon, a také funkce umístění a zabezpečení dat.

Provozujte IT mnohem levněji a snadněji

Poznejte ceny infrastruktury OCI

Ušetřete peníze bez nepružných počátečních závazků. Infrastruktura OCI má na rozdíl od ostatních nízkou cenu ve všech oblastech nasazení cloudu, včetně oblasti státní správy a specializovaných oblastí. Nabízíme inovativní funkce, jako jsou flexibilní výpočetní nástroje, automatické ladění úložiště, až 10krát nižší poplatky za výstup dat a bezplatné nástroje a sestavy, které pomáhají eliminovat nadbytečné platby a fakturační překvapení. K dispozici jsou také slevy za potvrzené používání, přenositelnost softwarových licencí a odměny za věrnost zákazníků.

SÍŤ

1/4

Náklady na odchozí rychlost připojení1

VÝPOČETNÍ SLUŽBY

>3×

Lepší poměr ceny a výkonu2

ÚLOŽIŠTĚ

20×

Základní IOPS za poloviční cenu3

Porovnání cen k 9. dubnu 2023
1. Ceny sítě OCI
2. Ceny výpočetních služeb OCI
3. Ceny úložišť OCI

Cloudová infrastruktura a aplikace všude

Oracle Cloud pokrývá 48 propojených geografických oblastí cloudu pro komerční sektor a státní správu. Na rozdíl od jiných poskytovatelů nabízí každá oblast konzistentní sadu více než 100 služeb Oracle Cloud Infrastructure s konzistentně nízkými cenami po celém světě. Pro ucelenější podporu cloudových strategií zákazníků nabízí Oracle Cloud také kompletní sadu Oracle Cloud Applications a přímé propojení s Microsoft Azure.

Globální distribuční mapa datového centra Oracle Cloud, podrobnosti níže

Datová centra Oracle jsou rozmístěna po celém světě.

Datová centra Oracle podle oblasti
Oblast Aktuální oblasti Připravované oblasti Azure Interconnect
Severní Amerika 13 0 4
Jižní Amerika 5 0 1
Evropa 15 0 3
Střední východ a Afrika 5 3 1
Asie a Tichomoří 10 0 3

Technology and industry solutions

Resolve your organization’s unique challenges, make data-driven decisions, and increase efficiency with OCI’s purpose-built solutions.

Deutsche Bank taps Oracle Exadata Cloud@Customer to reduce energy use by 50%.
  • Financial services cloud infrastructure

    Financial services institutions benefit from OCI’s secure, reliable, and highly scalable multicloud platform, which offers robust services and an accelerated AI infrastructure with the broadest set of deployment options to meet your data residency requirements.

  • Oracle Exadata Cloud@Customer

    Meet all your business and technology objectives for an on-premises database cloud deployment with Oracle Exadata Cloud@Customer.

A large healthcare cooperative expands their EMR rollout on OCI to 300 branches to slash IT spending by 25%.
  • Healthcare cloud infrastructure

    Benefit from a single unified platform to run every healthcare workload—from legacy applications to AI/ML-enabled services—to enhance the patient experience, decrease the cost of care, and enable precision medicine.

  • Modernize your healthcare enterprise

    Realize the value of data—use all the available data sources to help improve patient outcomes and provide a seamless healthcare experience.

Kansas goes live with its critical KEES Health and Human Services (HHS) system in only one weekend.
  • Oracle Cloud for Government

    Many defense, intelligence community, and federal civilian agencies across the globe rely on Oracle Cloud for Government to modernize and innovate faster for better mission outcomes. Oracle Cloud provides world-class security and compliance, consistent high performance, and simple and predictable pricing.

  • Oracle Cloud Isolated Region

    Dedicated to serving governments and safeguarding global defense missions at hyperscale, this innovative cloud solution includes a fully integrated infrastructure with IaaS/PaaS/SaaS and industry-leading price-performance.

A large telco turns to OCI to migrate 8,000 workloads and reduce customer service time by 50%.
  • Oracle for telcos

    Oracle Cloud for telcos is a comprehensive set of cloud solutions built on OCI to help telcos become more agile, reduce capital investments and operating costs, and establish a flexible foundation for innovation.

  • Run any IT and OSS/BSS app 50% faster for less

    Use Oracle’s database clustering and massive I/O to maintain near zero-downtime environments while improving performance by 50% or more compared with on-premises or other clouds.

Get started with OCI

Try 20+ Always Free cloud services, with a 30-day trial for even more

Oracle offers a Free Tier with no time limits on more than 20 services such as Autonomous Database, Arm Compute, and Storage, as well as US$300 in free credits to try additional cloud services. Get the details and sign up for your free account today.

  • What’s included with Oracle Cloud Free Tier?

    • 2 Autonomous Databases, 20 GB each
    • AMD and Arm Compute VMs
    • 200 GB total block storage
    • 10 GB object storage
    • 10 TB outbound data transfer per month
    • 10+ more Always Free services
    • US$300 in free credits for 30 days for even more

Learn with step-by-step guidance

Experience a wide range of OCI services through tutorials and hands-on labs. Whether you're a developer, admin, or analyst, we can help you see how OCI works. Many labs run on the Oracle Cloud Free Tier or an Oracle-provided free lab environment.

  • Get started with OCI core services

    The labs in this workshop cover an introduction to Oracle Cloud Infrastructure (OCI) core services including virtual cloud networks (VCN) and compute and storage services.

    Start OCI core services lab now
  • Autonomous Database quick start

    In this workshop, you’ll go through the steps to get started using Oracle Autonomous Database.

    Start Autonomous Database quick start lab now
  • Build an app from a spreadsheet

    This lab walks you through uploading a spreadsheet into an Oracle Database table, and then creating an application based on this new table.

    Start this lab now
  • Deploy an HA application on OCI

    In this lab you’ll deploy web servers on two compute instances in Oracle Cloud Infrastructure (OCI), configured in High Availability mode by using a Load Balancer.

    Start HA application lab now

Explore over 150 best practice designs

See how our architects and other customers deploy a wide range of workloads, from enterprise apps to HPC, from microservices to data lakes. Understand the best practices, hear from other customer architects in our Built & Deployed series, and even deploy many workloads with our "click to deploy" capability or do it yourself from our GitHub repo.

Popular architectures

  • Apache Tomcat with MySQL Database Service
  • Oracle Weblogic on Kubernetes with Jenkins
  • Machine-learning (ML) and AI environments
  • Tomcat on Arm with Oracle Autonomous Database
  • Log analysis with ELK Stack
  • HPC with OpenFOAM

Explore our informative events series featuring the latest announcements, customer conversations, product-specific insights, technical sessions, and hands-on labs.

Contact sales

Interested in learning more about Oracle Cloud Infrastructure? Let one of our experts help.

  • They can answer questions like:

    • What workloads run best on OCI?
    • How do I get the most out of my overall Oracle investments?
    • How does OCI compare to other cloud computing providers?
    • How can OCI support your IaaS and PaaS goals?