Wendy's erbjuder kvalitetsupplevelser för kunder och anställda med Oracle Cloud

Restaurangkedjan använder Oracle Cloud ERP, EPM och HCM för att minska riskerna och förbättra användar- och medarbetarupplevelsen.

Share:

Vår teknikvision är att skapa snabba, smidig och roliga kundupplevelser som är förankrade i datavetenskap. Kraften i våra produkter med Oracle berör de här tre områdena.

Stephanie ShawVice VD för Enterprise Technology, The Wendy's Company

Affärsutmaningar

Wendy's, den näst största hamburgerkedjan i USA, är på ett uppdrag att skapa glädje och möjligheter genom mat, familj och samhället. Företagets vision är att bli världens mest framgångsrika och älskade restaurangvarumärke. För att stödja detta insåg ledningen behovet av ett nytt affärssystem som skulle uppfylla växande krav från kunder, medarbetare och franchisetagare.

Företaget använde en äldre version av Oracle E-Business Suite, vilket blev mindre effektivt och ändamålsenligt för verksamheten med tiden, särskilt med användare som var utspridda över olika arbetsmiljöer via olika enheter. Det var svårt att uppdatera, krävde en betydande mängd manuella insatser för att underhålla och använda samt saknade önskad stödnivå för teamen i verksamheten. Det hade också begränsade självbetjäningsfunktioner, vilket gjorde det svårt för verksamhetschefer och deras team att hantera uppgifter på egen hand, utan stöd från personal- eller teknikteam. Snabbmatskedjan sökte en smidig lösning som kunde anpassas till företagets strategi att överträffa kundernas förväntningar och tillgodose de olika behoven hos både medarbetare och franchisetagare.

Med målet att ta sin företagskultur till den digitala världen utan att offra sina kärnvärden initierade Wendy's en molnövergång 2020 för att förbättra varumärkets affärsverksamhet och globala expansion.

Wendy's är välkänt för våra kundupplevelser, både digitala och sociala. Det var nödvändigt att kunna se till att våra affärssystem följer vår strategi.

Stephanie ShawVice VD för Enterprise Technology, The Wendy's Company

Varför Wendy's valde Oracle

Wendy's har länge varit kund hos Oracle och var säkra på att Oracle kunde leverera snabba resultat och en bra användarupplevelse till kunder, medarbetare och franchisetagare. Oracle Cloud uppfyllde företagets mål att effektivisera och förbättra affärssystemet, så att medarbetarna kan fokusera på att leverera mat och service av hög kvalitet.

Wendy's ledning såg värdet i en integrerad lösning med Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM) och Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM). Dessutom insåg de att migrering av kompletterande arbetsbelastningar och data till Oracle Cloud Infrastructure (OCI) som ett första steg på vägen mot molnet skulle minska riskerna under hela processen.

Wendy's är medvetna om att detta var lika mycket en affärsomvandling som en teknisk sådan, och värderade Oracles förmåga att skapa positiva upplevelser för olika användare. Den enhetliga lösningen skulle också vara avgörande för att stödja människorna där och hur de arbetar, oavsett om de är i en företags- eller restaurangmiljö, så att medarbetare och franchisetagare kan lyckas i alla miljöer.

Den konsoliderade Oracle-plattformen levererar data i realtid och hjälper Wendy's ledning att fatta beslut snabbare och förbättra kundupplevelsen.

Resultat

Wendy's har inlett en fasindelad lansering med fokus på ekonomi först. När företaget migrerade befintliga Oracle E-Business Suite-arbetsbelastningar till OCI valde de Oracle Cloud EPM. Med de här datahanteringsfunktionerna kunde Wendy's förenkla sin kontostruktur, få insyn i hela organisationen och generera korrekta ekonomiska och operativa rapporter. Lösningen gav också användarna möjlighet att samarbeta och koppla samman planeringar mellan olika affärsenheter för att snabbt reagera på marknadsförhållanden och få verksamheten att växa.

Wendy's implementerade Oracle Cloud ERP och Oracle Cloud EPM samtidigt och fick en helt integrerad molnsvit för ekonomi och drift i hela företaget. Genom att koppla samman viktiga affärsprocesser har företaget dragit nytta av fördelarna med anslutna data som lagras i en säker miljö med automatiska månatliga programfixar, och arbetsflöden från början till slut som ledde till avsevärt högre effektivitet. En ny lösning för faktureringshantering har också skapats som en tillägg till Oracle Cloud ERP för att göra det enklare för dessa franchisetagare att hantera betalningar och affärstransaktioner med Wendy's.

Efter den ekonomiska fasen av implementeringen kommer Wendy's att distribuera Oracle Cloud HCM, med målet att ge medarbetarna verktyg, insikter och självbetjäningsfunktioner så att de får större självbestämmande över sina karriärsval. Med medarbetare utspridda över olika arbetsmiljöer kan användarna arbeta hur de vill samtidigt som plattformen levererar högkvalitativa digitala interaktioner från vilken enhet som helst. Genom att integrera Oracle Cloud HCM med den befintliga Oracle Cloud ERP-lösningen kan den enhetliga plattformen också att se till att Wendy's team får tillgång till data i realtid för att fatta beslut snabbare.

För att underlätta övergången till Oracle Cloud Applications och minska företagets beroende av lokal teknik, migrerade Wendy's först sina befintliga Oracle E-Business Suite-program till OCI. Teknisk personal arbetade med Oracle Cloud Lift Services för att migrera fler än 21 databaser till Oracle Exadata Database Service. Oracle Exadata tillhandahåller avancerad molnautomatisering och dynamisk resursskalning, vilket hjälpte Wendy's att minska riskerna under molnimplementeringen, och uppnå högsta möjliga prestandanivåer, skala och tillgänglighet för sina E-Business Suite-arbetsbelastningar. Som ett resultat av det här koncepttestet började kedjan migrera andra kompletterande program och arbetsbelastningar från lokala miljöer till OCI.

Med Oracle Cloud har Wendy's fått ett enhetligt system med målet att skapa snabba, roliga och smidiga användarupplevelser i hela företaget.

Published:3 augusti 2023

Om kunden

Wendy's grundades 1969 av Dave Thomas i Columbus, Ohio. Dave byggde sin verksamhet på premissen, ”Kvalitet är vårt recept”, som förblir grundplåten för Wendy's. Restaurangen är mest känd för sina fyrkantiga hamburgare som görs på beställning, med färskt, inte fryst nötkött, nygjorda sallader med handberedd sallad och andra signaturartiklar.

Wendy's Company har åtagit sig att påverka folks liv positivt. Detta syns mest i stödet från Dave Thomas Foundation for Adoption och dess program Wendy's Wonderful Kids, som har som mål att hitta ett kärleksfullt, permanent hem till alla barn i det nordamerikanska fostervårdssystemet. Idag sysselsätter Wendy's och dess franchisetagare hundratusentals människor på cirka 7 000 restauranger över hela världen.