Oracle Red Bull Racing är här – styrs av data, byggd för att vinna

Formula One ™-teamet vann förar- och konstruktörsmästerskapet år 2023 under en rekordartad säsong. Laget förlitar sig på Oracle Cloud för att driva racestrategi, motorutveckling, sim-racing, supporterengagemang och mycket mer.

Uppnå toppresultat med Oracle Cloud

Hur toppar man en av de mest spännande racingsäsongerna genom tiderna? Svaret är att bli ännu snabbare. Oracle Red Bull Racing använder miljarder strategiska simuleringar för lopp på Oracle Cloud Infrastructure (OCI), vilket ger förarna Max Verstappen och Sergio Pérez de bästa förutsättningarna att vinna.


”Tack vare Oracle Cloud kunde vi fatta beslut under loppen som hjälpte Max Verstappen att vinna förarmästerskapet 2021.”

- Christian Horner, lagchef och vd på Oracle Red Bull Racing

OCI hjälper Oracle Red Bull Racing att ta ett stort kliv framåt i utvecklingen av 2026-motorn

En miljard sätt att vinna med OCI

Med hjälp av OCI använde Oracle Red Bull Racing 25 % fler simuleringar den här säsongen för att ge sina förare ett övertag. Realtidsinsikter kring prestanda och en mängd andra faktorer vässar beslutsfattandet och bidrar till vinster.


Hastighet, skalbarhet och förtroende som grund för segern

OCI:s prestanda gör att Oracle Red Bull Racing-teamet kan utföra realtidsanalyser under varje lopp för att vägleda strategiska beslut. OCI hjälpte teamet att öka antalet Monte Carlo-simuleringar med 25 %. Genom att dra nytta av en modern teknikstack samt kraften och flexibiliteten i Kubernetes kan de skala upp sin simuleringsplattform samtidigt som kostnaderna hålls inom de strikta budgetramar som råder inom sporten.


Fansen kommer närmare händelsernas centrum

Fansen kommer närmare händelsernas centrum

Med hjälp av Oracle Advertising and Customer Experience utvecklade teamet en engagemangsplattform för att hjälpa fansen att komma närmare teamet. I Oracle Red Bull Racing Paddock kan fansen samla poäng för att få exklusiva prylar och digitala nedladdningar. Under 2023 använde fansen The Paddock för att delta i en unik tävling för att skapa den design som syntes på teamets bilar under flera tävlingar.


Ta lojaliteten till nya höjder


Oracle Red Bull Racing Paddock har höjt lojalitetsmedlemskapet med mer än 950 %.


Video om Red Bull Powertrains

Framtiden för F1

Molnbaserad databehandling är avgörande för Red Bull Ford Powertrains plan att utforma och bygga ett nytt hybrid-drivaggregat för tävlingssäsongen 2026.


Chefsingenjören bygger sin strategi på data

Guillaume Cattelani, chefsingenjör för teknik och analysverktyg, har utnyttjat datavetenskap för att få racerbilar att köra snabbare men även för ingenjörsarbete på Red Bull Technology Campus, som tillämpar dessa lektioner i andra branscher. Han förklarar hur de använder OCI för att öka användningen av tillämpad datavetenskap och analys.


Läs vad andra säger