Database Technologies

Find the database that’s right for you
Oracle offers customers cost-optimized and high performance versions of Oracle Database, the world's leading converged, multimodel database management system, as well as HeatWave MySQL and NoSQL databases. Oracle Autonomous Database, available in Oracle Cloud Infrastructure or on-premises via Oracle Cloud@Customer and Dedicated Region, enables customers to simplify relational database environments and reduce management workloads.

Oracle Database 23ai: The World's Most Powerful Database for AI (3:10)
Announcing: Generative Development for Enterprise (GenDev)

Watch the replay of EVP Juan Loaiza’s Oracle CloudWorld keynote to learn about this groundbreaking, AI-centric AppDev infrastructure.

Varför ska du välja Oracle Database för alla dina databehov?

Choose the deployment option that works best for you

  • Oracle Database at your location

    Run Oracle Database at your own location on your own hardware. Or, use Oracle Exadata in your data center for best performance, flexibility, and robustness.

  • Oracle Cloud technology at your location

    The best platform for Oracle Database, delivered securely behind your firewall and managed by Oracle.

  • Oracle Database on Oracle Cloud Infrastructure

    Benefit from the computing power, physical storage, and tooling that simplify routine database management operations as well as Oracle’s highest performance engineered system, designed specifically for running enterprise-scale cloud databases.

  • Oracle Database in multicloud environments

    Database applications achieve high performance, scale, and availability in Azure by using Oracle Database services that are deeply integrated with Azure and running on Oracle Cloud Infrastructure colocated in Azure data centers.

Vilken databas passar dig bäst?

Mindre tid ägnas åt att hantera databaser

Oracle Autonomous Database eliminerar komplexiteten med att driva och säkra Oracle Database, samtidigt som kunderna får högsta möjliga prestanda, skalbarhet och tillgänglighet.

Produkter

Upp till 3 gånger snabbare än någon annan lösning

Genom att köra Oracle Database på Exadata, den snabbaste plattformen för Oracle Database, kan kunderna öka transaktionshastigheten, påskynda affärsanalyser och förenkla IT-hanteringen. Exadata finns tillgängligt i kunddatacenter och i Oracles molninfrastruktur, vilket gör det möjligt för kunderna att uppnå de högsta prestandanivåerna för kundhanterade databaser och Oracle Autonomous Database.

Produkter

Branschledande Oracle Database-teknik i kunddatacenter

Oracle Database kan distribueras lokalt när kunderna har problem kopplade till datahemvist och nätverksfördröjning. Cloud@Customer-distributioner gör att den senaste Oracle Cloud-tekniken, inklusive Exadata och autonom databas, kan finnas i kundens datacenter.

Produkter

Koordinera databas- och applikationsuppgraderingar

Kunder med applikationer som är beroende av specifika Oracle Database-versioner har fullständig kontroll över vilka versioner de kör och när dessa versioner byts ut.

Produkter

Snabba upp utvecklingen av JSON-centrerade applikationer

Oracle Database har fullt stöd för schemalös applikationsutveckling med JSON-datamodellen för att öka utvecklarproduktiviteten. Använd Oracle Database-API för MongoDB för att utveckla och köra MongoDB-applikationer med Oracle Database – lokalt och i molnet.

Produkter

Världens mest populära databas med öppen källkod i Oracle Cloud

MySQL HeatWave är en helt hanterad databastjänst som tillhandahålls av den integrerade minnesinterna HeatWave-frågeacceleratorn. Det är den enda molnbaserade databastjänsten som kombinerar transaktioner, analyser och maskininlärningstjänster i en MySQL-databas, vilket ger säker analys i realtid utan komplexiteten, fördröjningen och kostnaden för ETL-dubbletter. Den är tillgänglig på OCI och AWS.

Produkter

Korta svarstider och elastisk skalning

Oracle NoSQL hjälper utvecklare att öka sin produktivitet genom att använda en hanterad molntjänst som stöder dokument- och nyckelvärdesdatamodeller.

Produkter

Oracle Cloud-databas

En helt automatiserad databaslösning

Oracle Autonomous Database är en allt-i-ett-molndatabaslösning för dataförråd, datasjöar, verksamhetsrapportering och batchbearbetning. Oracle använder maskininlärning för att helt automatisera alla rutinmässiga databasuppgifter – vilket garanterar högre prestanda, tillförlitlighet, säkerhet och driftseffektivitet.

Produkter

Oracle Database

Oracle Database erbjuder marknadsledande prestanda, skalbarhet, tillförlitlighet och säkerhet både lokalt och i molnet.

Produkter

Bygg, skaländra och säkra databaser i molnet

Med Oracles basdatabastjänst kan organisationer skapa och hantera Oracle Database-instanser med fullständiga funktioner i Oracles molninfrastruktur (OCI). IT-teamen tillhandahåller databaser på virtuella maskiner med blocklagringsvolymer som ger kostnadseffektiva molnbaserade databastjänster med ett urval av Oracle Database-editioner.

Produkter

Det bästa lokala Oracle Database-systemet

Oracle Exadata är en helhetslösning som förbättrar prestanda, skala, säkerhet och tillgänglighet för ett företags Oracle-databaser. Den har fler än 60 unika funktioner, t.ex. Smart Scan SQL-avlastning, som utvecklas tillsammans med Oracle Database för att accelerera OLTP-, analys- och maskininlärningsapplikationer. Exadata minskar även kapitalkostnaderna och förvaltningskostnaderna genom att IT-avdelningarna kan konsolidera hundratals databaser i ett enda system. Företag kan distribuera Exadata lokalt, i Oracles molninfrastruktur eller som Cloud@Customer-lösning, och använda autonom databas för att förenkla och påskynda digitala omvandlingar.

Produkter

Kraften med Exadata Cloud i kunddatacenter

Oracle Exadata Cloud@Customer kombinerar Oracle Exadatas prestanda med enkelheten, flexibiliteten och prisvärdheten hos en hanterad databastjänst i kunddatacenter. Det är det enklaste sättet att flytta befintliga Oracle-databaser till molnet eftersom det ger full kompatibilitet med befintliga Exadata-system och molntjänsten för Exadata. Exadata Cloud@Customer uppfyller också kundernas krav på datasuveränitet och anslutningar med låg fördröjning till befintliga datacenterresurser, samtidigt som de kan uppnå högre databaskonsolidering än vad som är möjligt med andra lokala molntjänster för databaser.

Robust datahantering med minimal komplexitet

Oracle Exadata har hög tillgänglighet och höga prestanda och är den säkraste arkitekturen för körning av Oracle Database. Exadata kan göra datacentrets utrymmesbehov mindre och göra utvecklingstiden kortare för verksamhetskritiska arbetsbelastningar.

Produkter

Kör Oracle Database-tjänster i Microsoft Azure

Med Oracle Database@Azure kan organisationer köra arbetsbelastningar där de vill, modernisera och förnya med Oracle- och Azure-tjänster samt förenkla inköp och hantering av molntjänster. Kunderna kan kombinera utvalda Azure-tjänster med Oracle Autonomous Database och Oracle Exadata Database Service, OCI-tjänster som är djupt integrerade med och samlokaliserade i Azure-datacenter.

Egenskaper

  • Den högsta nivån av prestanda, skala och tillgänglighet för Oracle Database med hjälp av Oracle Exadata-infrastruktur
  • Priser och funktionsparitet med OCI, inklusive Oracle Real Application Clusters
  • Enkelheten, säkerheten och svarstiden för en enstaka operativ miljö i Azure, inklusive samordnad identitets- och åtkomsthantering för databastjänster med Microsoft Entra-ID
  • Tjänsteloggar, mätvärden och händelser för Oracle Database är tillgängliga direkt i Azure för att förenkla övervakning och felsökning
  • Möjligheten att köpa via Azure Marketplace med aktuella Azure-åtaganden och använda aktuella Oracle Database-licenser samt obegränsade licensavtal

Enstaka MySQL-databas för OLTP och OLAP

MySQL HeatWave är den enda tjänsten som gör det möjligt för databasadministratörer och apputvecklare att köra OLTP- och OLAP-arbetsbelastningar direkt från sin MySQL-databas. Detta eliminerar behovet av komplex, tidskrävande och dyr dataförflyttning och integration med en separat analysdatabas.

Produkter

Hög tillgänglighet, flexibla datamodeller, elastisk skalbarhet

Oracles molntjänst för NoSQL-databaser ger behovsstyrt dataflöde och lagring som baseras på tilldelning som stöder dokument-, kolumn- och nyckelvärdesdatamodeller, allt med flexibla transaktionsgarantier.

Produkter

2 maj 2024

Vi presenterar den allmänt tillgängliga Oracle Database 23ai

Dominic Giles, ansvarig för huvudprodukter på Oracle

Oracle Database 23ai är nästa långsiktiga supportversion av Oracle Database med betydande fokus på AI, utvecklarproduktivitet och verksamhetskritisk tillförlitlighet. Utforska tekniska detaljer om viktiga funktioner, till exempel AI-vektorsökning, JSON-relationsdualitet, egenskapsdiagram, globalt distribuerad databas och True Cache.

Resurser

dokument

Åtkomst till databasens dokumentbibliotek

Få tillgång till den fullständig dokumentationssviten för den senaste utgåvan av Oracle Database.

Molnutbildning

Utveckla dina databasfärdigheter

Oracle University erbjuder utbildningslösningar som hjälper till att förbättra molnkunskaper och validera expertis. Läs mer om utbildning och certifiering som du kan förlita dig på för att säkerställa din organisations framgång.

kundcommunity

Ask TOM-öppettider

Dra nytta av kostnadsfri utbildning, instruktioner och frågor och svar med Oracle-experter varje månad.

Find out what our customers are saying

Gartner logo

Reviews from your enterprise peers — verified by Gartner

TrustRadius logo

Top rated software and services based on in-depth reviews from verified users.

G2 logo

Business software and services based on user ratings and social data.

Get started with Oracle Database


Try Oracle Cloud Free Tier

Build, test, and deploy applications on Oracle Cloud for free.


Run a workshop

Run a wide variety of labs and workshops and experience our best technology live.


Get certified

Access online training and certifications for Oracle Database cloud services.


Contact sales

Interested in learning more? Contact one of our industry-leading experts.