FGV verbreedt mogelijkheden voor kostenanalyse met Oracle Cloud EPM

De aanbieder van hoger onderwijs gebruikt Oracle Cloud EPM om financiële rapporten sneller te genereren en deze rapporten transparanter en inzichtelijker te maken.

Delen:

Naast de functies die Oracle Cloud EPM Profitability and Cost Management biedt, hielp het feit dat FGV al andere Oracle producten heeft, zoals E-Business Suite, bij het maken van de keuze. Het integratiegemak is een belangrijke factor, omdat risico's worden beperkt en het hele proces sneller verloopt.

Rodrigo GimenezLead Partner, RGCE

Productenoverzicht

Zakelijke uitdagingen

Fundação Getúlio Vargas (FGV) werd in 1944 opgericht om hoogopgeleide managementprofessionals voor te bereiden op een baan bij particuliere en overheidsorganisaties in Brazilië. Vandaag de dag wordt het instituut erkend als een van de toonaangevende hogescholen in Latijns-Amerika en biedt het bachelor- en masteropleidingen op verschillende gebieden om de nationale sociaaleconomische ontwikkeling te bevorderen.

FGV bereidt ook onderzoek en publicaties voor in opdracht van overheidsbedrijven, particuliere organisaties en internationale instanties zoals de Wereldbank. Daarnaast genereert en publiceert het instituut via het Braziliaanse Instituut voor Economie indicatoren en rapporten die openbaar worden gemaakt en de Braziliaanse economie helpen sturen.

Gezien de meer dan twintig verticale markten op het gebied van onderwijs en een enigszins gedecentraliseerde werkwijze wilde FGV de levering van boekhoudkundige rapporten aan alle eenheden versnellen en meer transparantie geven over de financiële resultaten. Deze cijfers omvatten de kosten, opbrengsten, directe en indirecte kosten van elke verticale markt, evenals de nettomarges.

FGV was op zoek naar een oplossing waarbij alle relevante financiële data op een duidelijke, georganiseerde, inzichtelijke en snelle manier kon worden gepresenteerd.

Waarom FGV voor Oracle heeft gekozen

FGV ging op zoek naar een oplossing die zou voldoen aan de behoeften van de verticale markten en evalueerde systemen op basis van meer dan 20 vereisten waaraan de software moest voldoen. De vereisten werden ontleend aan een vragenlijst die tot stand was gekomen met behulp van de input van controllers van elke eenheid, om er zeker van te zijn dat het geselecteerde platform zou voldoen aan de behoeften van de gebruikers.

Op basis van de evaluaties van elke controller, aangevuld met een onafhankelijke evaluatie van RGCE, het adviesbureau waarmee FGV samenwerkt, koos de organisatie voor Oracle Cloud Enterprise Performance Management (EPM) Profitability and Cost Management.

Resultaten

De implementatie van Oracle Cloud EPM Profitability and Cost Management bij FGV – dat actief is in drie verticale bedrijfstakken in de stad São Paulo – bevindt zich momenteel in de eerste fase. Hoewel dit nog slechts een planningsfase is, kan FGV dankzij Oracle Cloud EPM Profitability and Cost Management managementrapporten sneller uitbrengen en daardoor flexibelere beslissingen nemen.

Oracle Cloud EPM Profitability and Cost Management biedt ook een dashboard dat meer inzicht geeft in de kosten, waardoor de financiële directie en werknemers op administratieve afdelingen meer inzicht krijgen in de winstmarges van producten en alle directe en indirecte kosten die ermee gemoeid zijn.

Bovendien is de applicatie geïmplementeerd met het oog op een intuïtieve navigatie en een strakke afstemming van de zakelijke overwegingen. De controllers bij FGV gebruiken de tool al zonder dat ze voortdurend ondersteuning van de IT-afdeling nodig hebben.

De tweede implementatiefase bij FGV is al aan de gang en omvat nog eens vier verticale markten in Rio de Janeiro. Het bedrijf verwacht de derde fase eind 2022 te realiseren en wil de implementatie in de eerste helft van volgend jaar afronden.

Partners

FGV heeft Ninecon uitgekozen om de technische implementatie van Oracle Cloud EPM Profitability and Cost Management uit te voeren.

Ook het Oracle productteam was direct betrokken bij de implementatie om ervoor te zorgen dat de voorgestelde structuur tot stand kwam en om de vormgeving van het product te monitoren.

Gepubliceerd:11 oktober 2022

Over de klant

Fundação Getúlio Vargas (FGV) is een van de toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs in Latijns-Amerika en biedt bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's aan, met cursussen die de ontwikkeling van bedrijven en hun behoeften op het gebied van kwalificatie-eisen en professionele specialisatie nauwgezet volgen. FGV levert ook maatwerk voor de publieke en private sector en voor internationale organisaties.