Wendy's creëert hoogwaardige klant- en werknemerservaringen met Oracle Cloud

De fastfoodketen implementeert Oracle Cloud ERP, EPM en HCM om de risico's te beperken en de ervaringen voor gebruikers en werknemers te verbeteren.

Delen:

"Onze technologische visie is het realiseren van snelle, probleemloze en leuke klantervaringen, op basis van datawetenschap. De kracht van de technologie die Oracle levert, heeft raakvlakken met deze drie gebieden."

Stephanie ShawVice President Enterprise Technology, The Wendy's Company

Zakelijke uitdagingen

Wendy's wil als op een na grootste hamburgerketen in de Verenigde Staten vreugde en kansen creëren door middel van voedsel, familie en de gemeenschap. Wendy's wil dan ook het beste en meest geliefde restaurantmerk ter wereld te worden. Om dit te ondersteunen, erkende het management de behoefte aan een nieuw bedrijfssysteem dat aan de steeds veranderende eisen van klanten, werknemers en franchisenemers zou kunnen voldoen.

Het bedrijf gebruikte een oudere versie van Oracle E-Business Suite die steeds minder efficiënt en effectief werd voor het bedrijf, met name omdat gebruikers in verschillende werkomgevingen en met verschillende apparaten werkten. Het systeem was moeilijk bij te werken en vereiste behoorlijk wat handmatige inspanning om het te onderhouden en te gebruiken. Daarnaast kon het niet het gewenste ondersteuningsniveau bieden voor de bedrijfsteams. Ook de selfservicemogelijkheden waren beperkt, waardoor het voor bedrijfsmanagers en hun teams moeilijk was om taken zelf af te handelen zonder ondersteuning van HR of IT. De fastfoodketen was op zoek naar een flexibele oplossing die zich aan de strategie van het bedrijf zou aanpassen om de verwachtingen van de klant te overtreffen en tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van alle werknemers en franchisenemers.

Wendy's maakte in 2020 de overstap naar de cloud om de bedrijfscultuur te digitaliseren en zo de bedrijfsactiviteiten van het merk en de wereldwijde uitbreiding te verbeteren zonder daarbij de kernwaarden op te offeren.

Wendy's staat bekend om zijn digitale, sociale en klantervaringen. Wij vonden het zeer belangrijk dat onze bedrijfssystemen aansloten op onze strategie.

Stephanie ShawVice President Enterprise Technology, The Wendy's Company

Waarom Wendy's voor Oracle heeft gekozen

Als klant van Oracle had Wendy's er alle vertrouwen in dat Oracle snelle resultaten en een solide gebruikerservaring kon leveren aan klanten, werknemers en franchisenemers. Oracle Cloud sluit perfect bij het doel van het bedrijf aan om de efficiëntie en effectiviteit van bedrijfssystemen te verbeteren zodat werknemers zich kunnen richten op het leveren van hoogwaardige producten en een uitstekende service.

Het management van Wendy's koos voor een geïntegreerde oplossing met Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM) en Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM). Daarnaast wilden ze als eerste stap in het transformatietraject alle extra workloads en gegevens naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI) migreren om zo de risico's tijdens de cloudimplementatie te beperken.

Wendy's zag in dat dit niet alleen een zakelijke transformatie was, maar ook een technologische. Met Oracle konden positieve ervaringen namelijk worden gerepliceerd voor verschillende gebruikers. Met deze uniforme oplossing kon worden ondersteund hoe en waar mensen werken, in een zakelijke omgeving of in een restaurant. Zo kunnen werknemers en franchisenemers succesvol zijn in elke omgeving.

Het geconsolideerde platform van Oracle levert gegevens in realtime. Hierdoor kan het management van Wendy's sneller beslissingen nemen en de ervaring voor klanten verbeteren.

Resultaten

Wendy's startte een gefaseerde implementatie met een focus op finance. Bij het migreren van enkele bestaande Oracle E-Business Suite workloads naar OCI heeft het bedrijf Oracle Cloud EPM geïmplementeerd. Met de beheerfuncties voor ondernemingsgegevens kon Wendy's de rekeningschemastructuur vereenvoudigen, inzicht bieden in de hele organisatie en eenvoudig nauwkeurige financiële en operationele rapporten genereren. Dankzij deze oplossing konden gebruikers beter samenwerken en de planning met verschillende bedrijfsonderdelen verbinden om zo snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden en groei van het bedrijf te stimuleren.

Wendy's heeft Oracle Cloud ERP en Oracle Cloud EPM gelijktijdig geïmplementeerd en beschikt nu over een volledig geïntegreerde cloudsuite voor bedrijfsbrede financiën en activiteiten. Dankzij de koppeling van belangrijke bedrijfsprocessen kon het bedrijf profiteren van de voordelen van verbonden gegevens die zijn opgeslagen in een veilige omgeving met automatische maandelijkse patches. End-to-end workflows hebben de efficiëntie bovendien aanzienlijk vergroot. Om de ervaring van franchisenemers te verbeteren, is ook een nieuwe oplossing voor factureringsbeheer gebouwd als uitbreiding van Oracle Cloud ERP. Hierdoor kunnen deze entiteiten eenvoudiger betalingen en bedrijfstransacties met Wendy's beheren.

Na de financiële fase van de implementatie zal Wendy's Oracle Cloud HCM implementeren met als doel werknemers meer autonomie te geven over hun eigen loopbaanpaden. Met dit platform kunnen gebruikers in verschillende werkomgevingen werken zoals zij dat willen en kunnen ze tegelijkertijd hoogwaardige digitale interacties leveren vanaf elke locatie en op elk apparaat. Door Oracle Cloud HCM te integreren met de bestaande Oracle Cloud ERP-oplossing hebben de teams van Wendy's beschikking over realtime gegevens en kunnen ze sneller beslissingen nemen.

Om de overstap naar Oracle Cloud Applications te vergemakkelijken en de afhankelijkheid van on-premises technologieën te verminderen, heeft Wendy's eerst de bestaande Oracle E-Business Suite applicaties naar OCI gemigreerd. De technische medewerkers gebruikten Oracle Cloud Lift Services om meer dan 21 databases te migreren naar Oracle Exadata Database Service. Oracle Exadata bood geavanceerde cloudautomatisering en dynamische schaling van resources. Hierdoor kon Wendy's de risico's tijdens de cloudimplementatie beperken en profiteren van uitstekende prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid voor de workloads in E-Business Suite. Na deze Proof of Concept kon de keten beginnen met het migreren van andere aanvullende on-premises applicaties en workloads naar OCI.

Dankzij Oracle Cloud heeft Wendy's een geïntegreerd systeem kunnen ontwikkelen met als doel het creëren van snelle, leuke en probleemloze gebruikerservaringen binnen de hele onderneming.

Gepubliceerd:3 augustus 2023

Over de klant

Wendy's werd in 1969 door Dave Thomas opgericht in Columbus, Ohio. Het uitgangspunt voor Dave was "Kwaliteit is ons recept", en dat is ook nu nog steeds de basis voor het systeem van Wendy's. Het restaurant staat bekend om zijn vierkante hamburgers die op bestelling en met vers, niet-ingevroren rundvlees worden gemaakt, zijn verse, met de hand bereide salades en andere favorieten.

Wendy’s wil een positief verschil maken in het leven van anderen. De meest duidelijke voorbeelden hiervan zijn de Dave Thomas Foundation for Adoption en het kenmerkende Wendy's Wonderful Kids-programma, dat voor elk kind in het Noord-Amerikaanse pleegzorgsysteem een liefdevol en blijvend thuis probeert te vinden. Wendy's en haar franchisenemers hebben een wereldwijd personeelsbestand van honderdduizenden mensen in ongeveer 7000 restaurants.