Johnson Controls moderniseert wereldwijde activiteiten met Oracle Fusion Cloud

Wereldleider in slimme gebouwen maakt gebruik van AI-gestuurde Oracle Cloud ERP-, SCM- en CX-applicaties om de complexiteit te verminderen, de efficiëntie te vergroten en groei te stimuleren.

Delen:

De toolset van Oracle bevat alle modules en applicaties voor het delen van informatie op één plek. Zo beschikken onze werknemers en klanten over alles wat ze nodig hebben om succesvol te zijn.

Diane SchwarzVice-president en Chief Information Officer, Johnson Controls

Zakelijke uitdagingen

Johnson Controls International (JCI) werd opgericht in 1885 en is een wereldleider in slimme gebouwen. Het bedrijf maakt gebruik van bekroonde technologieën en expertise om gebouwen beter te laten functioneren. Met behulp van kunstmatige intelligentie en datagestuurde oplossingen bieden ze hun klanten beter inzicht in de gezondheid van hun gebouwen. JCI realiseert onder andere projecten voor toekomstbestendige scholen, ziekenhuizen, luchthavens, stadions en meer.

Een groot deel van de groei van JCI is toe te schrijven aan hun dienstverlening. Ze willen klanten helpen bij het creëren en onderhouden van veilige, gezonde en duurzame ruimtes. De overnames die de uitbreiding mogelijk maakten, resulteerden echter in een netwerk van uiteenlopende tools. Zo vergaarde het bedrijf 150 verschillende ERP-systemen, waardoor een complex financieel landschap ontstond met processen die voor elk team anders waren. Werknemers op het gebied van supply chain en klantenservice ondervonden vergelijkbare problemen.

Verspreide data en het gebrek aan standaardisatie maakten de dienstverlening nog moeilijker voor JCI, met name op internationale schaal. Het management vond dat het tijd was om het probleem aan te pakken. Ze wilden één geïntegreerd platform dat het zakelijke landschap zou vereenvoudigen, de bedrijfsvoering efficiënter zou maken en waarmee ze gemakkelijker konden inspelen op de veranderende behoeften van klanten.

Oracle Cloud biedt ons een duidelijk beeld van onze data voor een optimale bedrijfsstrategie en betere efficiëntie.

John O’SullivanVice-president, Global Supply Chain Systems, Standards and Analytics, Johnson Controls

Waarom Johnson Controls voor Oracle heeft gekozen

Bij het kiezen van de beste oplossing om aan de visie van JCI te voldoen, speelde de ervaring met en het succes van Oracle E-Business Suite een grote rol. Het management wilde gebruikmaken van de kracht van Oracle-cloudtechnologie en koos uiteindelijk voor een geïntegreerd pakket met Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM) en Oracle Service.

Dit volledig geïntegreerde platform vormde tevens de basis voor meer consistente, gestandaardiseerde processen in de wereldwijde dienstverlening van JCI. Dankzij dit systeem kon er één gegevensbron worden gecreëerd voor functieoverschrijdende analyses en hoefde er dus geen gebruik meer te worden gemaakt van datasilo's. Dit leidde tot nieuwe groeimogelijkheden en holistisch inzicht in het bedrijf.

Door verouderde on-premises systemen buiten gebruik te stellen en geen gebruik meer te maken van eigen datacenters, kon JCI een aanzienlijke besparing realiseren op het gebied van onderhouds- en energiekosten en tegelijkertijd ook zijn CO2-voetafdruk verkleinen en belangrijke duurzaamheidsinitiatieven ondersteunen. Oracle Cloud Applications leidt bovenal tot een overzichtelijk technologielandschap, eenvoudigere bedrijfsprocessen en een betere dienstverlening aan de klanten van JCI.

Resultaten

Dankzij Oracle Cloud Applications kon JCI samenhang creëren in alle activiteiten met end-to-end processen die voor gebruikers over de hele wereld hetzelfde zijn. Zo kan het bedrijf zijn klanten beter van dienst zijn als een collectief team. JCI is nu bezig met het consolideren van de vele verschillende ERP-applicaties in één financieel systeem in Oracle Cloud ERP. Oracle Financials bood JCI realtime inzicht in hun financiële positie. Ze konden hierdoor eenvoudiger nauwkeurige budgetten en prognoses genereren om het resourcebeheer te verbeteren en tegelijkertijd tools zoals Oracle Project Management te integreren voor meer controle over lopende en toekomstige projecten. Dankzij een simpele gebruikersinterface kunnen werknemers eenvoudig in het systeem werken en beschikken ze over gelokaliseerde functies die aansluiten bij het internationale bedrijfsmodel van het bedrijf. Met deze applicatie kon JCI ook de prijsbepaling van intercompany-leveringen en -diensten vergemakkelijken en tegelijkertijd het betalen van belastingen optimaliseren.

JCI gebruikte Oracle Cloud SCM om proactiever in te kunnen spelen op de behoeften van de klant. De ingebouwde samenwerkingsfuncties van Oracle Procurement boden een centrale repository voor een beter beheer van leveranciersrelaties. Dit leidde tot betere en compliant inkoopprocessen en een geautomatiseerde verwerking van facturen om kosten en fouten in leveranciersbetalingen te voorkomen en meer leverancierswaarde te genereren. Dankzij Oracle Order Management kon het bedrijf ook sneller orders registreren en uitvoeren, wat resulteerde in een efficiëntere order-to-cash-stroom en een snellere afhandeling.

Ook wist JCI de dienstverlening te versnellen voor een grotere klanttevredenheid. Het bedrijf gebruikte de AI-gestuurde planning van Oracle Service om meer taken per dag uit te voeren en dankzij de krachtige functies die op de mobiele apparaten van buitendienstmedewerkers werden geïnstalleerd, konden zij hun serviceactiviteiten beter stroomlijnen.

Het bedrijf wil nieuwe duurzaamheidsdoelen bereiken door af te stappen van slecht presterende, verouderde on-premises systemen die verantwoordelijk kunnen zijn voor 40 tot 90% van de koolstofemissies van een gebouw. Door niet langer gebruik te maken van datacenters op suboptimale locaties voor duurzame energie, heeft JCI zijn eigen CO2-voetafdruk weten te verkleinen, bespaart het bedrijf energiekosten en is de efficiëntie van de backoffice-technologie sterk verbeterd.

Partners

Voor het implementeren van Oracle Cloud Applications werkte JCI samen met Oracle-partners KPMG, Infosys en Accenture. De transformatie is een meerjarig traject, waarbij de partnerteams helpen bij het transformeren van verouderde bedrijfsprocessen om de wereldwijde activiteiten van het bedrijf te ondersteunen en nog meer groei te stimuleren.

Gepubliceerd:1 mei 2024

Over de klant

Johnson Controls International, dat 140 jaar geleden werd opgericht, is een innoverende wereldleider in het ontwerpen van slimme gebouwen en het creëren van veilige, gezonde en duurzame ruimtes.