Western Digital consolideert financiële apps met Oracle Cloud ERP

De fabrikant van harde schijven gebruikt Oracle Cloud ERP om processen te automatiseren en één realtime overzicht van de financiële data te krijgen.

Delen:

We hebben applicaties kunnen consolideren, belangrijke financiële workflows kunnen automatiseren en de productiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Oracle is de aanjager van verandering geweest.

Steve PhilpottCIO, Western Digital

Zakelijke uitdagingen

Western Digital is een toonaangevende leverancier van harde schijven en dataopslag. Western Digital werd in 1970 opgericht, maakte eerst naam als 's werelds grootste fabrikant van rekenmachinechips en stapte later over op dataopslag met de introductie van een diskettecontroller die de pc-revolutie verder op gang hielp. In de jaren negentig nam Western Digital SanDisk over, producent van de eerste op flash gebaseerde solid-state drive voor IBM-computers.

Diezelfde innovatieve geest bepaalt vandaag de dag nog steeds de ontwikkeling door Western Digital van een reeks producten die zijn ontworpen om te voldoen aan de vereisten voor dataopslag, variërend van de volgende generatie mobiele apparaten tot autonome auto's.

Na een aantal belangrijke overnames kreeg Western Digital te maken met uitdagingen op het gebied van ongelijksoortige processen en software. In plaats van een van de lokale ERP-systemen te kiezen die al werden gebruikt, wilde het bedrijf één standaardcloudsysteem gebruiken binnen de hele organisatie.

Als je flexibel wilt zijn en beslissingen wilt nemen op basis van veranderingen in de markt, kun je niet vertrouwen op gegevens in Excel die handmatig zijn verzameld via drie afzonderlijke ERP-systemen.

Tina MashikoVice President of Finance, Western Digital

Waarom Western Digital voor Oracle heeft gekozen

Het Western Digital-team had al ervaring met Oracle, omdat ze Oracle Business Intelligence Enterprise Edition en andere systemen binnen hun bedrijf gebruiken. Western Digital vertrouwde op Oracle Fusion Cloud ERP en Oracle Integration om de efficiëntie en continuïteit van zijn financiële planning en algemene activiteiten te verbeteren.

Resultaten

Sinds de implementatie en standaardisering op Oracle ERP heeft Western Digital aanzienlijke verbeteringen in processen en efficiëntie ervaren.

Zo wist Western Digital 3000 – vaak overbodige – applicatiemodules te stroomlijnen. Met de dataconsolidatie kunnen leidinggevenden van een bedrijf één rapport bekijken met de totale bestedingen en de gedetailleerde bestedingen voor alle afdelingen.

Met meer dan 2000 applicaties binnen de drie bedrijven heeft het management kant-en-klare adapters geselecteerd uit Oracle Integration om projectkosten, risico's en levertijd te beperken. Door Oracle ERP snel te verbinden met SaaS-systemen, waaronder Workday en Salesforce, en lokale analyseapplicaties, heeft het bedrijf ook het end-to-end proces voor het verzamelen van data uit bedrijfssystemen kunnen automatiseren voor realtime operationele rapportage en snellere vernieuwingstijden van analyses. ERP-vernieuwingen die eerder 24 tot 48 uur duurden, werden teruggebracht tot slechts 5 seconden.

Met behulp van Oracle Cloud heeft Western Digital het aantal kostenplaatsen teruggebracht van meer dan 15.000 naar ongeveer 3000. Bovendien heeft Western Digital de tijd verkort die nodig is om aankopen goed te keuren, doordat het bedrijf het proces zo heeft gestroomlijnd dat er nu meer vijf of minder lagen nodig zijn in plaats van 16.

Daarnaast konden de besluitvormers van het bedrijf dankzij regelmatige, automatische updates van Oracle Cloud ERP moderne functies sneller gebruiken dan bij lokale applicaties.

Gepubliceerd:30 november 2021