ArcelorMittal moderniseert wereldwijd personeelsbeheer met Oracle Cloud

De wereldwijde staalgigant implementeert Oracle Recruiting om wereldwijde wervingsprocessen te standaardiseren op een uniform platform en de branding van werkgevers te verbeteren.

Delen:

With Oracle Recruiting, we have improved recruitment efficiency globally while significantly enhancing the candidate experience. Our recruitment teams work more productively, and our candidate communications run more smoothly. We can now run a range of candidate and requisition reports to analyze and further enhance our strategic staffing.

Tim De KezelAnalyst HR Applications, OneHRIS, ArcelorMittal

Zakelijke uitdagingen

ArcelorMittal is in 2006 ontstaan uit de fusie van Arcelor en Mittal Steel of India en is 's werelds grootste staalproducent. Het bedrijf staat op de 197e plaats in de laatste Fortune Global 500. ArcelorMittal produceert staal voor de auto-industrie, de bouw, huishoudelijke apparaten en verpakkingsindustrieën, is actief in 160 landen en heeft staalfabrieken in 17 landen.

De belangrijkste HR-uitdagingen van het bedrijf omvatten een vergrijzend personeelsbestand, een groeiende strijd om talent en ongelijksoortige technologieën en praktijken op verschillende locaties. Onlangs introduceerde ArcelorMittal een HR Excellence-transformatieprogramma om stabiliteit en groei voor de toekomst te waarborgen. Het bedrijf was op zoek naar een robuust technologieplatform om zijn HR-doelen beter te ondersteunen, te beginnen met werving.

In het verleden beheerde ArcelorMittal personeel door middel van gedecentraliseerde wervingsteams, met behulp van een mix van insourcing, co-sourcing en outsourcing, waaronder een volledig betrokken outsourcing-inrichting voor wervingsprocessen in Frankrijk. Het bedrijf zocht een geavanceerd en uitgebreid systeem voor het beheer van vacatures, dat kon inspelen op de veelzijdige personeelsbehoeften en tegelijkertijd standaardisatie en automatisering van wervingsprocessen mogelijk maakte.

Daarnaast wilde de staalgigant de branding van werkgevers en de vacaturewebsite verbeteren en tegelijkertijd de kandidaatervaring voor het aantrekken van jong talent in competitieve Europese markten standaardiseren en verbeteren, waarbij zich vaak slechts één of twee sollicitanten per vacature aandienden. Ook had het bedrijf één database met kandidaten nodig om de wereldwijde talentgroepen te optimaliseren en de sourcing voor moeilijk te vervullen functies te verbeteren.

Tot slot zocht ArcelorMittal naar uitgebreide en geharmoniseerde wervingsrapporten voor diverse statistieken om de besluitvorming voor wereldwijde personeelsstrategieën te verbeteren en het gebruik van externe wervingsbureaus te verminderen.

Waarom ArcelorMittal heeft gekozen voor Oracle

ArcelorMittal koos voor de HR-applicaties van Oracle Cloud HCM omdat het een bedrijfsbrede oplossing nodig had voor werving, onboarding, competentiebeheer, leren, opvolgingsplanning, prestatiebeheer en strategische personeelsplanning. Na het overwegen van aanbiedingen van Workday en SuccessFactors heeft ArcelorMittal Oracle Cloud HCM geselecteerd als de meest geschikte oplossing.

"Oracle was de enige leverancier die blijk gaf van een niet-aflatende inzet voor een succesvol partnerschap. Bovendien was de basis van Oracle Cloud HCM veel sterker dan die van de concurrentie. Oracle heeft duidelijk begrepen hoe dingen horen te werken", zegt Koen Mols, leider in het HR Excellence-programma van het bedrijf.

Resultaten

ArcelorMittal stroomlijnde de wereldwijde personeelsprocessen, verbeterde de efficiëntie van werving en maakte volledige transparantie mogelijk voor alle vacatures en kandidaten wereldwijd met de implementatie van Oracle Recruiting, onderdeel van Oracle Fusion Cloud Human Capital Management. Deze implementatie verhoogde de productiviteit van de verschillende personeelsteams van het bedrijf, terwijl ook de kandidaatervaring werd verbeterd en het concurrentievermogen in de strijd om talent werd verhoogd.

Met Oracle Recruiting heeft ArcelorMittal het wervingsproces gestandaardiseerd voor verschillende rollen, van fabrieksmedewerkers en logistieke coördinatoren tot verkoopmanagers en mijnbouwspecialisten. Dankzij het uniforme platform voor personeelsbezetting is de samenwerking tussen wervingsteams verbeterd en zijn processen gestroomlijnd. Wervers hebben bijvoorbeeld het aantal zoekopdrachten van belanghebbenden met 80% zien dalen, terwijl ongeveer 90% van de sollicitanten uit het referentieprogramma van het bedrijf wordt aangenomen.

ArcelorMittal heeft het concurrentievermogen bij het aantrekken van jong talent aanzienlijk vergroot door met behulp van Oracle Recruiting het werkgeversimago en de algehele kandidaatervaring te verbeteren. Sollicitanten hebben nu toegang tot één vacaturesite met alle vacatures wereldwijd. Ze kunnen eenvoudig op vacatures solliciteren, de status van hun sollicitaties volgen en ze krijgen een consistente, hoogwaardige kandidaatervaring, ongeacht de functie of locatie.

De soepele en gemoderniseerde ervaring voor sollicitanten is vooral belangrijk bij het vinden van cruciale maar moeilijk te vervullen hightech functies, zoals datawetenschappers. De resultaten sinds het gebruik van Oracle Recruiting zijn uitstekend. In Polen, waar veel hightechbedrijven en start-ups gevestigd zijn, ontving ArcelorMittal bijvoorbeeld in de eerste zes weken na de introductie 1000 sollicitaties, wat na acht weken toenam tot 1400 sollicitaties.

Het standaardiseren van wervingsprocessen op een modern, uitgebreid platform verbeterde de productiviteit van ArcelorMittals personeelsteams in elk land en voor elk functieniveau. In Liberia bijvoorbeeld, waar het bedrijf voornamelijk werft voor functies in de mijnbouwsector, besparen medewerkers nu tijd door de geautomatiseerde tool van Oracle Recruiting voor vacaturebeheer en het bijhouden van sollicitanten te gebruiken in plaats van spreadsheets. In de zeer competitieve markt van België profiteren medewerkers van een wereldwijde kandidatendatabase die hun aanbod aan kandidaten aanzienlijk vergroot.

Dankzij een uniform wervingssysteem kon ArcelorMittal ook zijn strategische personeelspraktijken verbeteren. Wervers op verschillende locaties die in vergelijkbare soorten functies werken, kunnen eenvoudig locatieonafhankelijke kandidaatgegevens uitwisselen of externe advertentieresources groeperen.

Bovendien kan het bedrijf beter beslissen wanneer, waar en hoe externe instanties worden ingeschakeld door te rapporteren over de tijd tot indienstname, het aantal sollicitanten en de verhouding sollicitanten/sollicitatiegesprekken per geografische regio of soort functie. Dit houdt in dat moet worden bepaald of diensten voor noodgevallen of permanente diensten moeten worden gebruikt voor specifieke functies, of dat er aanvullende uitbestedingsmodellen voor wervingsprocessen moeten worden ingezet voor het werven van grote hoeveelheden personeel.

Dankzij Oracle Recruiting hebben de wervers van ArcelorMittal op meerdere locaties nu volledig inzicht in alle wervingsactiviteiten. Dit omvat zichtbaarheid voor alle vacatures, waardoor duplicatie wordt voorkomen. Het zorgt er ook voor dat het bedrijf één front vormt richting alle kandidaten, waardoor het merk verder wordt versterkt. Het nieuwe platform heeft gezorgd voor meer transparantie onder wervingsteams en ongeveer 100 aanstellingsmanagers. Ze kunnen hun vacatures bekijken en de voortgang van kandidaten op elk moment bekijken zonder contact te hoeven opnemen met HR.

Partners

ArcelorMittal heeft Accenture geselecteerd als service-integrator. Accenture levert de HR-bedrijfsconsultants die het wijzigingsbeheer aansturen, de projectteams voor de dienstverlening en de technische teams voor de systeemintegratie.

Accenture is Oracle Platinum Partner en beschikt over de uitgebreide expertise en mogelijkheden voor implementatie om dit project tot een succes te maken met door Oracle gecertificeerde implementatiespecialisten.
Gepubliceerd:11 juli 2022