Oracle Procurement

Kan uw inkoop-suite de processen voor inkoop tot betaling, strategische sourcing en leveranciersbeheer automatiseren? Ontdek hoe de mogelijkheden, ingebouwde samenwerking en analytische inzichten van Oracle Fusion Cloud Procurement zorgen voor flexibiliteit, risicobeheer en hogere winstmarges.

Moderne inkoop ondersteund door Oracle Cloud.

Oracle Fusion Cloud Procurement

Oracle Fusion Cloud Procurement is een geïntegreerde source-to-settle-suite waarmee bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd, strategische sourcing mogelijk wordt, het beheer van leveranciersrelaties wordt verbeterd en het inkopen wordt vereenvoudigd, wat resulteert in minder risico, verbeterde besparingen en meer winstgevendheid.

Flexibeler worden door leverancierskwalificaties te beheren

Samenwerking met leveranciers stroomlijnen

Stel leveranciers in staat om activiteiten te beheren en de transacties te documenteren met een gebruiksvriendelijke selfserviceportal, die toegang biedt tot onboarding van leveranciers, registratie, onderhandelingen, profielbeheer, catalogi, orders, verzendingen, facturen, prognoses en meer. Zorg voor één enkele bron van geïntegreerde leveranciersdata, waaronder vereiste certificaten en financiële cijfers.

Maximaliseer de prestaties van leveranciers

Beheer de prestaties van strategische leveranciers om hun prestaties te meten en te optimaliseren met behulp van scorecards en stimulering. Beoordeel leveranciers en minimaliseer verstoringen door gestructureerde evaluaties van o.a. risicokenmerken, verplichte certificeringen en leverancierscapaciteiten .

Beperk het leveranciersrisico

Kwalificeer leveranciers bij de onboarding Altijd inzicht in leveranciers en proactieve risicobeperking om continue levering te garanderen. Monitor risicofactoren voor finance, capaciteit, compliance, ESG, CSR en cybersecurity, die uw supply chain kunnen beïnvloeden.


Meer waarde creëren door strategische inkoop

Kosten verlagen en waarde verhogen

Gebruik maken van analyses om mogelijkheden voor kostenbesparingen en uitgavenconsolidatie te identificeren en meer waarde van leveranciers te krijgen. Programma's ontwikkelen om uw bevoorradingsbestand doeltreffender te beheren en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

De productiviteit van sourcing optimaliseren

Vereisten van interne deskundigen verzamelen en RFX'en sneller opstellen dankzij geleide authoring, ingebouwde samenwerking, bewerking en goedkeuringsworkflows. Sneller onderhandelingen starten om snel meer besparingen en waarde te realiseren.

Verhoog de productiviteit en de rendabiliteit

Maak gebruik van best practices op het gebied van sourcing, monitor en evalueer proactief de onderhandelingen ten opzichte van besparingsdoelen. Maak betere en snellere onderscheidingen met behulp van aanbevelingen op basis van analyses om de waarde te maximaliseren en de besparingen te verhogen.


Beheer de levenscyclus van leverancierscontracten en naleving

Versnel het opstellen van contracten

Stroomlijn het opstellen van contracten met MS Word en verbeter de productiviteit tijdens het opstellen en onderhandelen met behulp van gestuurde authoring, vooraf goedgekeurde sjablonen en wettelijke bepalingen. Ingebouwde samenwerkings- en goedkeuringsstromen versnellen de afronding van contracten.

Naleving van standaarden mogelijk maken

Stel zakelijke gebruikers in staat om contracten op te stellen en te wijzigen en hierover te onderhandelen met minimale juridische betrokkenheid. Zorg voor conformiteit met het bedrijfsbeleid en de wettelijke normen en verbeter tegelijkertijd de efficiëntie, kwaliteit, risicobescherming en zakelijke partnerschappen.

Verklein het leveranciersrisico

Stroomlijn contractonderhandelingen en vergelijk voorgestelde wijzigingen met standaardvoorwaarden. Los verschillen snel op met vereiste goedkeuringen, controlesporen en eSignatures, wat resulteert in naleving van contracten en risicobeperking.

Verbeter de zichtbaarheid van contracten

Vind eenvoudig leverancierscontracten met een veilige, doorzoekbare, gecentraliseerde opslagplaats. Krijg volledig inzicht in contractportfolio en verplichtingen, risico's en vereiste wijzigingen. Ontvang vroegtijdig waarschuwingen over aflopende contracten.


Inkopen stroomlijnen en uitgaven beheren

De winkelervaring vereenvoudigen

Het winkelen voor werknemers vereenvoudigen en de gebruikersadoptie maximaliseren met een consumentgerichte, geleide ervaring. Dankzij de intuïtieve zoekfunctie vindt u snel de goederen en diensten die u nodig hebt tegen onderhandelde prijzen en kunt u ervoor zorgen dat u volgens de regels koopt.

Naleving van uitgaven verbeteren

Kostenbesparingen realiseren door aankopen te richten aan goedgekeurde leveranciers die onderhandelde prijzen aanbieden. Goedkeuringsregels configureren om ervoor te zorgen dat uitgaven worden nageleefd en het beheer van uitzonderingen vereenvoudigen op alle platforms, inclusief smartphones en tablets.

Aankopen en betalingen stroomlijnen

Vereenvoudig de inkoop met automatisch aangemaakte inkooporders op basis van goedgekeurde aanvragen. Beheer herzieningen eenvoudig met een volledige wijzigingsgeschiedenis. Dankzij de geautomatiseerde factuurverwerking en beheer van leverancierskortingen kunt u de werkdruk minimaliseren, fouten verminderen en leveranciers eerder betalen.


Beheer van directe materialen, diensten en complexe aanbestedingen

Productie en toepassingen veerkrachtig maken

De veerkracht en uitvoering van de supply chain behouden door middel van een gestage stroom van materialen en diensten, zodat uw kernactiviteiten risico's kunnen vermijden, uptime kunnen maximaliseren en geplande productieniveaus en omzetdoelstellingen kunnen halen.

Projectgestuurde supply chains beheren

Risico beheren en de efficiëntie verbeteren door middel van producten en diensten die voor specifieke projecten worden geleverd. Zorgen voor end-to-end leveringsintegriteit, accurate kostentoewijzing en facturatie aan de klant op basis van voltooiingspercentage of mijlpaal.

De perfecte order leveren

Zorgen voor een betere klantenservice, een snelle orderverwerking en een maximaal aantal bestellingen met back-to-back-levering en afhandeling via directe levering. Nooit meer zonder voorraden verschillende locaties door geautomatiseerde aanvullingsaankopen, terwijl de cashflow wordt geoptimaliseerd.


Verhoog de bedrijfswaarde door analytische inzichten

Automatiseer de bestedingsclassificatie

Gebruik geïntegreerde AI om data te bekijken en een categorisatie te adviseren voor aanvragen, inkooporders, facturen en onkosten. Zowel de geherclassificeerde data als de oorspronkelijke classificaties zijn beschikbaar voor een financiële rapportage.

Ontdek waardevolle kansen

Analyseer de bedrijfsuitgaven in meerdere dimensies, waaronder categorie, bedrijfseenheid, geografie en kostenplaats. Verkrijg bruikbare inzichten in uitgavenpatronen om uw leveranciersbestand efficiënter te maken en betere prijzen en waarde aan te bieden.

Categorie-informatie verbeteren

Speel in op de veranderende marktdynamiek door middel van data-gedreven inzichten en strategieën. Stel veranderingen vast in de bevoorradings- en inkoopbehoeften en vind de beste leveranciers door effectiever in te kopen om betere bedrijfsresultaten te behalen.

Prestaties van leveranciers beheren

Verkrijg inzicht in de prestaties van leveranciers ten opzichte van contractuele verplichtingen, zoals prijs, service en leveringsprestaties. Stel vast op welke gebieden de leveranciers kunnen worden verspreid, hoe de uitvoering en de kwaliteit kunnen worden verbeterd en hoe de risico's kunnen worden beperkt.


Successen van Cloud Procurement-klanten

Wereldwijde klanten uit verschillende sectoren hebben gekozen voor Oracle Cloud Procurement om hun inkoopprocessen te transformeren, besparingen te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen.

Oracle Fusion Cloud Procurement helpt MTN complexe en projectgebaseerde inkoop te beheren

Toepassingsvoorbeeld Oracle Fusion Cloud Procurement

  • Baylor University moderniseert haar aankoop

    Topuniversiteit maakt de overstap van legacy, interne systemen naar gestroomlijnde, flexibele cloudapps.

    Bekijk de Baylor University-spotlight

Procurement-bronnen

Gereedheid

Nieuw in de laatste versie van Procurement

Bekijk het materiaal over de Gereedheid voor cloudupdates, zie wat er nieuw is in uw Oracle Fusion Cloud Procurement en plan kwartaalupdates.

Documentatie

Toegang tot onze documentatiebibliotheek

Oracle Help Center bevat gedetailleerde informatie over onze producten en diensten met gerichte oplossingen, handleidingen om aan de slag te gaan en content voor geavanceerde gebruiksscenario's.

Klantcommunity

Word lid van een community met uw collega's

Cloud Customer Connect is dé online cloudcommunity van Oracle. Met meer dan 200.000 leden is deze community ontworpen om de samenwerking tussen collega's en het delen van best practices, productupdates en feedback te bevorderen.

onderwijs

Ontwikkel uw vaardigheden met Oracle Procurement Cloud

Oracle University biedt leeroplossingen voor het uitbreiden van cloudvaardigheden, het valideren van deskundigheid en het versnellen van de ingebruikname. Krijg toegang tot gratis basistraining en accreditatie met het Oracle Learning Explorer-programma.

Verwante inkoop- en financiële oplossingen

Enterprise Resource Planning

Veerkracht en wendbaarheid verbeteren met ERP

Boekhoud-hub

Verschillende boekhoudsystemen samenvoegen

Order Management

Omnichannel-oplossing voor order-to-cash

Inventory Management

Uw wereldwijde materialen beheren

Aan de slag met Oracle Cloud Procurement


Vraag een inkoopdemo aan

Probeer een live-demo met een Oracle Cloud Procurement-expert.


Bekijk de rondleiding

Praktische ervaring opdoen met onze Procurement-producten.


Neem contact op met de verkooporganisatie

Praat met een lid van ons team over Oracle Cloud Procurement.