Oracle Configure, Price, Quote (CPQ)

Oracle CPQ is een cloudapplicatie waarmee verkopers de juiste mix van producten of services kunnen configureren en nauwkeurige, professionele offertes kunnen maken om snel te voldoen aan de prijsvereisten van hun klanten.

Productrondleiding door Oracle Configure, Price, Quote
Bekijk het in de praktijk

Ontdek de oplossingen van Oracle voor omzettransformatie

Ontdek hoe u bedrijfsprocessen aan elkaar kunt koppelen om optimaal rendement te behalen.

  • Het moderniseren van lead-to-cash voor duurzame winstgevendheid

    Lees meer over het transformeren van het lead-to-cash-proces van uw organisatie.

  • On-demand webinar: helpt verkopers op de juiste acties te focussen

    Leer hoe u verkoopprocessen transformeert, zodat uw verkopers op het juiste moment op de juiste acties focussen om omzet te genereren.

Functies van Oracle CPQ

Geautomatiseerde configuraties

Kies voor nauwkeurige en functionele productconfiguraties en houd uw focus op de klant. Ingebouwde intelligentie zorgt voor een optimale productmix, zelfs als het product in de loop der tijd verandert. Met begeleide trajecten kan uw verkoopteam binnen enkele seconden deals sluiten door nauwkeurige en functionele configuraties te maken.

Begeleide verkoop

Zorg ervoor dat elke aanbieding juist en gevalideerd is. Bied verkoopteams effectieve, gemakkelijk te volgen stappen om de wensen van klanten te identificeren en relevante productaanbiedingen te bepalen. Bied klanten selfservicemogelijkheden en gebruik dezelfde tools om hen te begeleiden door een breed scala aan configureerbare bestel- en inkoopprocessen.

Intuïtieve configuratie

Navigeer snel door het configuratieproces met behulp van een algemeen productmodel voor snelle offertes of als basis voor aanpassing. Herbruikbare regels en eenvoudig te begrijpen schermen verbeteren directe verkoop, partnerverkoop en selfservicekanalen voor klanten.

Overal en altijd ondersteuning

Werk vanaf elk apparaat samen met klanten, ongeacht waar ze zich bevinden. Verminder het aantal versies door uw klant in realtime te helpen bij het configureren van producten of services.

Bestellen met abonnement

Bied eenvoudige configuratie en beheer van abonnementsannuïteiten, softwarelicentiecontracten, ondersteuningsovereenkomsten en verlengingen, inclusief einddata en prijzen naar rato.


Realtime prijzen

Wees volledig voorbereid op elke klantinteractie met geautomatiseerde, realtime prijsopties. Bied op intelligente wijze ontworpen prijs- en kortingsgegevens, zoals optimale prijsbepaling, de gemiddelde verkoopprijs, prijsvergelijkingen in spreidingsgrafieken, de laatst betaalde prijs en andere relevante analysegegevens voor dealvergelijking. Door prijsvariaties te stroomlijnen, kan uw verkoopteam zich concentreren op het identificeren van behoeften en het creëren van sterke klantrelaties.

Flexibele prijsondersteuning

Bied uw verkoopteams consistente, realtime prijs- en kortingsgegevens op basis van de huidige acties en voorschriften. Ondersteun verschillende prijsmodellen inclusief meerdere prijsboeken, discretionaire kortingen, lokalisatie, seizoensgebondenheid, promoties, kanaalprijzen, staffelprijzen en nog veel meer.

Intelligent dealbeheer

Stem verkoopactiviteiten af op de bedrijfsdoelstellingen en richt u op de juiste deals met diepgaande analysen en metrics, zoals kosten, kortingen, marges en winstgevendheid. Maximaliseer marges en verhoog de winstpercentages met inzicht in prijsscores, de laatst betaalde prijs, vergelijking van KPI-deals, historische trends en voorspellende gegevens voor het optimaliseren van de winst.

Dynamische workflows

Automatiseer het validatie- en goedkeuringsproces en beperk de toegang tot aangewezen goedkeurders op elk punt in het verkoopproces. Stel de juiste goedkeurders op de hoogte en stimuleer snelle reactie via smartphonefuncties.


Handig offertes maken

Maak met één muisklik professionele offertes en voorstellen. Oracle Configure, Price, Quote genereert dynamisch voorstellen met actuele en nauwkeurige gegevens in meerdere talen. Verbeter de klantervaring door merkspecifieke en uitgebreide voorstellen te bieden en de versnipperde informatiestroom die de verkoopcyclus vertraagt, te minimaliseren.

Documentontwerper

Automatiseer het proces voor het maken van documentatie. Maak snel en eenvoudig uitgebreide documentatie, inclusief voorstellen, gedetailleerde offertes met aangepaste merkdetails, werkafspraken, technische documenten, informatiebladen en contracten.

Contractbeheer

Genereer dynamische contracten, inclusief routering voor goedkeuringen en handtekeningen. Vergelijk en voeg contracten samen, markeer verschillen tussen contractversies, accepteer of verwerp specifieke wijzigingen die door de klant of uw wettelijke afdeling zijn aangebracht en sla contracten op voor klanten of verkoopkansen. Gebruik contractanalysen om trends te identificeren.

Flexibiliteit van documenten en talen

Personaliseer specifieke gedeeltes van het document met ingebouwde meertalige compatibiliteit en output in onder meer pdf, Microsoft Word en rtf-indeling

Elektronische handtekeningen

Dankzij volledige integratie met toonaangevende leveranciers van elektronische handtekeningen kunt u naadloos en eenvoudig handtekeningen verzamelen.


End-to-end integratie

Gebruik Oracle Configure, Price, Quote om de kloof tussen uw CRM- en ERP-systemen te overbruggen en een volledig sales-to-order-proces op te zetten. Combineer klantgegevens met prijsgegevens, voorraadgegevens en andere belangrijke gegevens om de activiteiten in de hele organisatie te verbeteren, de verkoopcyclustijd te verkorten, bedrijfsmarges te vergroten en het zakelijke transformatieproces te starten en tegelijkertijd actuele investeringen te ondersteunen.

CRM - Customer Relationship Management

Integreer CPQ-functionaliteit vanuit uw CRM-oplossing, zodat uw verkoopteam eenvoudig toegang heeft tot de geschiedenis van klantorders en vanaf één scherm offertes kan maken, wijzigen en versturen.

Digitale handel/eCommerce

Breid selfservicemogelijkheden uit door zelfs de meest complexe B2B-configuratie te ondersteunen en abonnementsprijzen en online bestellingen op basis van activa te bundelen. Maak gebruik van de kant-en-klare integratie met Oracle Commerce en Oracle Subscription Management om klanten te begeleiden bij een intuïtief inkoop- of besteltraject.

ERP - Enterprise Resource Planning

Dankzij integratie met uw bestaande ERP-systeem kunnen verkopers correcte offertes maken en deze met één muisklik naar orders converteren. Integreer met meer dan 20 ERP-systemen, waaronder Oracle E-Business Suite, Oracle JD Edwards, SAP, Infor LN en Microsoft.

Webservices

Maak flexibel verbinding met een verscheidenheid aan webserviceapplicaties zoals e-signatures, kaarten, inventarisbeschikbaarheid, productiematerialen, prijsfluctuaties, wisselkoersen, inrichtingsstatus en verzendberekeningen.


Beheer uw omzetgegevens

Profiteer van de enige beschikbare CPQ-oplossing die ontworpen is om financiële gegevens en factureringsgegevens aan klant- en verkoopgegevens te koppelen. Oracle Configure, Price, Quote (CPQ) overbrugt de kloof tussen uw CRM- en ERP-systemen en beheert het volledige order-to-cash-proces. Dit leidt tot kortere verkoopcycli met grotere nauwkeurigheid en een hogere omzet.


Productoverzicht

Voldoe aan de prijsbehoeften van uw klanten met Oracle CPQ

Oracle CPQ begeleidt u bij het stapsgewijze proces van het invoeren van een correct geconfigureerde en volledig gedetailleerde inkooporder. Zo kunt u het verkoopproces versnellen en zien welke deals de hoogste slagingskans hebben.

Waarom moet u kiezen voor Oracle Configure, Price, Quote?

01Maak selfserviceverkoop en eCommerce mogelijk met bewezen prestaties

Configureer snel producten of services en maak online offerteaanvragen mogelijk. Los de meest complexe configuratievereisten op schaal op om zelfs de grootste transactievolumes en gebruikers aan te pakken.

Maak kennis met de eCommerce-oplossing speciaal voor B2B-groei

02Verhoog de verkoopsnelheid en stroomlijn activiteiten

Stel uw teams in staat om slimmer en sneller te werken en de juiste oplossingen aan de juiste klanten te bieden. Met Oracle CPQ brengt u procesvereisten en verkoopkanalen op één lijn om risico's te beheersen en te beperken.

Blog: Vijf manieren om succes te meten met uw CPQ-tool

03Verbeter uw dealmarges

Sluit grotere deals met hogere marges voor alle kanalen met Oracle CPQ functies voor dealbeheer en prijsoptimalisatie.

Deals zijn 105% groter wanneer bedrijven CPQ gebruiken

04Vereenvoudig de administratie

Geef uw niet-technisch personeel de juiste tools om de meeste routinematige bedrijfsprocessen uit te voeren, zodat uw verkopers zich kunnen concentreren op verkopen.

Hoe een geïntegreerd CPQ de juiste tools biedt voor verkoopteams

Succesverhalen van klanten over CPQ

Bekijk meer succesverhalen van klanten

Klanten gebruiken Oracle Configure, Price, Quote om complexe configuraties af te handelen, dynamische stuklijsten (BOM) in kaart te brengen en te schalen om grote hoeveelheden gegevens te ondersteunen.

Prijzen voor CPQ (Configure, Price, Quote)

Vul offertes snel in terwijl u ervoor zorgt dat prijzen en winst worden geoptimaliseerd voor uw bedrijfsdoelen. Met Oracle CPQ stelt u uw verkopers in staat om automatisch het juiste product tegen de juiste prijs aan te bieden, in een gebruiksvriendelijke oplossing die de processen stroomlijnt en het verkoopproces versnelt.

CPQ (Configure Price Quote)


per gebruiker per maand
  • Product- en serviceconfiguratie
  • Nested systeemconfiguraties
  • Begeleide verkoop
  • Gezamenlijk offertes opstellen in realtime
  • Bestellen met abonnement
  • Automatische prijsstelling en beoordeling
  • Automatisch beheer van aanbiedingen
  • Op AI gebaseerde prijsoptimalisatie
  • Multi-site documentontwerper
  • Workflowgoedkeuringen
  • Prijsstelling per klant en volgens lijst
  • CRM-integratie met toonaangevende SFA's

Veel aanvullende services beschikbaar. Neem voor informatie over prijzen contact met ons op.

8 maart 2022

Welke soorten bedrijven kunnen profiteren van CPQ?

Reanna Gutierrez, Senior Product Marketing Manager, Oracle Advertising and CX

Bedrijven die complexe producten verkopen, zoals apparatuur en machines, of configureerbare oplossingen, zoals telecommunicatie of bedrijfssoftware, kunnen veel waarde realiseren door CPQ-software te gebruiken. In dit blog kijken we naar de soorten bedrijven en producten die het meest profiteren van CPQ-software en bespreken we de waarde van het implementeren van een CPQ-oplossing.

Lees het artikel

Uitgelichte blogs over CPQ

Alles bekijken

Bronnen

Bekijk wat er nieuw is in Oracle Sales

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, video's, productdemo's, evenementen en meer van het Oracle Advertising and CX-team om te zien hoe we elke klantinteractie belangrijk maken.

Ontdek waarom Oracle Sales een leider is

Oracle Advertising and CX gaat verder dan CRM en biedt ervaringen die zijn afgestemd op het online gedrag van elke klant in real-time.

Maak contact met klanten in onze gemeenschap

Sluit u aan bij Customer Cloud Connect voor samenwerking en het delen van best practices en de benodigde hulpprogramma's om bij te blijven met de productstrategie van Oracle.

Ontwikkel uw vaardigheden

Oracle Training and Certification biedt een verscheidenheid aan leeroplossingen die u helpen bij het uitbreiden van cloudvaardigheden, het valideren van deskundigheid en het versnellen van de ingebruikname.

Aanvullende CPQ-, ERP- en CRM-oplossingen

Oracle Sales

Veel meer dan verkoopautomatisering

Oracle ERP

Moderne Enterprise Resource Planning

Oracle Commerce

Verbonden B2B- en B2C-commerce

Oracle Subscription Management

Ondersteuning voor terugkerende inkomstenmodellen