Oracle Eloqua Marketing Automation

Creëer meer gesloten marketing- en verkoopactiviteiten, beheer B2B-marketingcampagnes via meerdere kanalen en ontwikkel leads in elke fase van het aankoopproces. Oracle Eloqua Marketing Automation is een uitstekende oplossing voor B2B-marketingautomatisering en biedt tools voor het ontwerpen van campagnes, geavanceerde leadscorebepaling, realtime firmografische gegevens en geïntegreerde verkoop.

Productrondleiding voor Oracle Eloqua Marketing Automation
Bekijk het in de praktijk

Ontdek hoe Oracle geïntegreerde data gebruikt om meer inzicht te krijgen in zijn klanten en om aan hun unieke behoeften te voldoen.

Een oplossing voor marketingautomatisering waarmee u meer B2B-leads converteert

Bekijk hoe u snel en eenvoudig marketingcampagnes kunt creëren, personaliseren, lanceren en beheren met behulp van de Oracle functies voor marketingautomatisering in onze B2B-marketingsuite.

Gartner Magic Quadrant voor B2B-marketingautomatiseringsplatforms

Ontdek hoe Gartner ons heeft beoordeeld en waarom onze innovatie een snellere overdracht van leads en een hogere omzet stimuleert.

Verken Oracle Eloqua Marketing Automation

Adaptieve campagneorkestratie

Maak dynamische campagnes die kopers nieuwsgierig maken en de ervaring op intelligente wijze aanpassen op basis van de realtime activiteiten van een koper in elke fase van het klanttraject.

Creëer adaptieve campagnes

Reageer op onvoorspelbare klanttrajecten. Eloqua kan belangrijke activiteiten identificeren en de ervaring aanpassen of klanten een andere campagne bieden die beter is afgestemd op hun interesses.

Snellere implementatie van campagnes

Creëer in slechts enkele minuten eenvoudige campagnes of campagnes die uit meerdere stappen bestaan. Hiertoe gebruikt u een intuïtieve interface met slepen en neerzetten die meerdere kanalen omvat, zoals e-mail, zoekopdrachten, web, video en mobiel.

Vergroot de betrokkenheid met sms-berichten

Gebruik sms-berichten om herinneringen te sturen voor evenementen, belangrijke productupdates en uitnodigingen voor feedback. Voeg een sms-functie toe aan Eloqua campagnes om het gemak voor klanten te verbeteren en ervaringen te personaliseren op basis van digitaal gedrag. Zet leads om in klanten met korte en lange codes of functies voor het volgen van koppelingen. Volg verzendingen en leveringen met gedetailleerde sms-overzichtsrapporten die vooraf zijn geconfigureerd of maak eenvoudig aangepaste rapporten voor uw sms-analysebehoeften.

Vereenvoudig het campagnebeheer

Bespaar tijd door het programmacanvas van Eloqua te gebruiken om terugkerende handmatige taken te automatiseren. Vereenvoudig en breid uw gegevensworkflows uit met programmatriggers, zoals verandering van de leadscore of het toevoegen van een nieuwe contactpersoon.

Optimaliseer de verzendtijd

Verstuur e-mails op het moment dat ze het meest waarschijnlijk worden geopend. Eloqua beoordeelt historische gegevens om het optimale moment te bepalen dat een contactpersoon een e-mail moet ontvangen. Hierdoor kunt u voor elke klant e-mails versturen op de gewenste dag en tijd.


Nauwkeurige segmentatie en targeting

Combineer gedrags- en firmografische gegevens uit meerdere bronnen om doelgroepen te maken, te filteren en te segmenteren. Zo kunt u personen met uitgebreide klantprofielen op de juiste manier benaderen op basis van specifieke attributen, interesses en hun geografie.

Schaalbare segmentatie

Leg contact met de juiste persoon. Er is geen limiet voor het segmenteren van klanten in Eloqua.

Gegevensgestuurde targeting

Verzamel segmenten voor targeting aan de hand van onbeperkte gegevens afkomstig van CRM's, webbezoeken, interne systemen en platforms van derden. Voeg aangepaste objecten toe en filter op basis van impliciete of expliciete gegevens om relevante gepersonaliseerde ervaringen te implementeren.

Werk lijsten dynamisch bij

Filter Eloqua contactpersonen op basis van gegevens van profielen, accounts en activiteiten en gebruik CRM-gegevens en andere systeemgegevens om lijsten dynamisch bij te werken

Automatiseer activiteiten voor retargeting

Krijg toegang tot realtime streaminggegevens met feeder-apps om retargetingberichten te triggeren voor een bekende contactpersoon. Verplaats contactpersonen op basis van hun gedrag naar een meer passende ervaring met behulp van specifieke regels in het programmacanvas.


Leadbeheer en leadscores

Automatiseer het bepalen van leadscores die in realtime worden bijgewerkt voor meerdere campagnes en bedrijfsonderdelen. Verbeter de gereedheid voor verkoop met kwaliteitsleads die binnen enkele minuten aan het verkoopteam kunnen worden geleverd.

Nauwkeurige leadscores

Beoordeel leads op basis van hun klantprofielgegevens en hun activiteitsgegevens om dynamische, niet-lineaire leadscores te maken. Met ons model kunnen realtime aanpassingen worden doorgevoerd op basis van de meest recente en relevante activiteit om de hoogste nauwkeurigheid te garanderen.

Flexibele leadmodellen

Voer gelijktijdig geavanceerde leadscoremodellen uit. Deze modellen kunnen automatisch worden geschaald voor een onbeperkt aantal producten of campagnes. Scoremodellen kunnen eenvoudig worden bijgewerkt zonder hulp van de IT-afdeling.


Oracle Eloqua Advanced Intelligence

Maak gebruik van AI om de efficiëntie te schalen bij het selecteren van de juiste doelgroepen, om klanten op intelligente wijze te benaderen met relevante e-mails op het juiste moment en om de beste klantervaring te bieden.

Activeer vermoeidheidsgegevens voor contactpersonen/e-mail

Bereken niet alleen het vermoeidheidsniveau van de klant. Gebruik deze informatie ook om de volgende beste actie te bepalen voor elke contactpersoon. Met AI ingebouwd in de kernprocessen en workflows van Oracle Eloqua worden vermoeidheidsgegevens een krachtig hulpmiddel en kunt u geautomatiseerde processen gebruiken om uw e-mailcampagnes gerichter te maken en beter te beheren.

Verbeter de targeting voor belangrijke klanten

Identificeer uw meest betrokken klanten aan de hand van de klantbetrokkenheidsscore van Eloqua. Gebruik klantscores voor granulaire targeting van doelgroepen en het personaliseren van inhoud. Ontdek met behulp van het dashboard welke producten en inhoud het meest interessant zijn voor uw klanten, zodat u de beste volgende actie kunt ondernemen.

Optimaliseer e-mailbetrokkenheid

Verbeter het percentage geopende e-mailberichten door te voorspellen wat het beste moment is om e-mails naar contactpersonen te versturen en hoe deze e-mails met een bepaalde onderwerpregel zullen presteren. Wanneer u dit combineert met het inzicht in vermoeidheidsgegevens, kunt u de algehele e-mailbetrokkenheid van al uw campagnes optimaliseren.


Maak en beheer activa

Ontwerp en creëer aantrekkelijke e-mails, portalpagina's en formulieren waarmee uw klanten kunnen communiceren met uw merk en waarmee u efficiënt inhoudsactiva voor verschillende teams en campagnes kunt beheren.

Krachtige ontwerpeditors

Creëer prachtige, responsieve e-mails, portalpagina's en formulieren zonder HTML-code te gebruiken of hulp van de IT-afdeling.

Herbruikbare inhoudsblokken

Maak gebruik van merkcompatibele, herbruikbare inhoudsblokken voor campagneactiva. Inhoudsblokken kunnen worden opgeslagen, opnieuw worden samengesteld en worden bewerkt om te voldoen aan de unieke behoeften van meerdere interne teams of campagnes. Zo kunt u waardevolle tijd en resources besparen.

Dynamische inhoud

Creëer dynamische inhoud voor e-mails of openingspagina's waarmee de berichtgeving wordt aangepast en gepersonaliseerd op basis van de voorkeuren van de klant, de locatie of andere specifieke informatie die aan de ontvanger is gekoppeld.

Optimalisatie van onderwerpregels

Gebruik historische gegevens over het openen van e-mails om het succes van een onderwerpregel te meten op basis van eerder gebruikte onderwerpregels. Gebruik deze inzichten om nieuwe onderwerpregels te optimaliseren voor een groter aantal geopende e-mails.

Progressieve formulieren

Profileer potentiële klanten en leads progressief met behulp van interactieve formulieren en verborgen velden, die eenvoudig kunnen worden gemaakt zonder dat u code hoeft te schrijven. Verbeter het conversiepercentage door te voorkomen dat u om meer informatie moet vragen.


Verbeter de afstemming van sales en marketing

Breng marketing en sales dichter bij elkaar door informatie over kopers en klanten te combineren. Identificeer, prioriteer en volg grote verkoopkansen en belangrijke klanten gedurende de hele verkoopcyclus.

Eloqua Engage e-mails

Met Eloqua Engage kunt u potentiële klanten direct benaderen via e-mails die zijn goedgekeurd voor uw merk. Engage is toegankelijk vanuit het CRM-systeem, een Microsoft Outlook-account of de mobiele app. De communicatie wordt bijgehouden in het systeem.

Eloqua Profiler inzichten

Deel de marketingactiviteiten en account- en profielgegevens van contactpersonen in realtime met het verkoopteam. Bekijk scores en profielen om de verkoopgereedheid te identificeren in een CRM-systeem, Microsoft Outlook-invoegapplicatie, Google Chrome-pop-upbrowser of onze mobiele app.

Sales Tools uitbreidingen

Bekijk aanvullende gegevens van derden in Profiler om veelbelovende kopers te identificeren en de betrokkenheid te vergroten. Maak gebruik van gegevens uit integraties met enkele van onze beste partners, zoals LinkedIn, 6thSense en andere ABM-leveranciers.

Integraties op basis van cloudapps

Gebruik onze moderne en veilige cloudapps voor Salesforce en Oracle Sales om uw CRM-systeem en Eloqua eenvoudig te configureren en te verbinden. Geef prioriteit aan en routeer de meest betrokken leads in slechts enkele minuten in plaats van uren of dagen. Gebruik leadbetrokkenheid om het beheer van taken en campagnes op basis van Salesforce te automatiseren.


Meet uw succes

Volg en meet de impact op uw bedrijf nauwkeurig met gedetailleerde marketingrapporten en dashboards. Oracle Eloqua biedt flexibele en krachtige kant-en-klare rapporten zodat u precies kunt zien hoe uw programma's presteren.

Centrum voor marketingactiviteiten

Krijg een compleet beeld van uw Eloqua instance en bewaak de algehele systeemstatus op één plek. Bekijk alle activiteiten en gebruiksmetrics, zoals bulk-API-activiteiten, native CRM-activiteiten, e-mailverzending, verstuurde formulieren, paginaweergaven en meer.

Dashboard voor campagneanalyse

Bewaak de campagneactiviteiten en prestaties voor alle campagnes. Vergelijk de prestaties van campagnes en bekijk uitgaande/inkomende activiteiten en responspercentages.

Dashboard voor e-mailanalyse

Krijg toegang tot een uitgebreid overzicht van de prestaties van e-mails die binnen een opgegeven tijdsbestek zijn verstuurd. Bekijk metrics, zoals geopende e-mails, doorklikactiviteiten, verstuurde formulieren en meer.

Dashboard voor klantbetrokkenheid

Visualiseer de geaggregeerde betrokkenheid van klanten en identificeer welke klanten het meest betrokken zijn. Bouw aangepaste klantanalyses om beter inzicht te krijgen in de prestaties van uw klantgerichte marketingcampagnes.

Gesloten rapportage

Zie hoe de opbrengsten van verkoopkansen worden toegeschreven aan marketingcampagnes. Zo kunt u de algehele prestaties van uw campagneomzet (ROI) analyseren en de best en slechtst presterende campagnes identificeren.


Marketingautomatiseringsplatform

Dit uitbreidbare en schaalbare platform is ontworpen om uw bedrijf te ondersteunen en kan moeiteloos worden opgeschaald wanneer uw bedrijf groeit.

Oracle Cloud Marketplace

Krijg toegang tot meer dan 500 kant-en-klare en goedgekeurde integraties voor het gebruik van realtime gegevensstromen. Dankzij onze uitgebreide Marketing AppCloud-directory voor partnerapplicaties kunt u integraties beheren en configureren zonder IT-ondersteuning.

Geavanceerde professionele services

Werk samen met onze full-service Oracle Consulting Services organisatie om de mogelijkheden van uw team uit te breiden en te voldoen aan eventuele digitale marketingbehoeften.

Wereldwijde onderwijsmogelijkheden

Bied uw regionale of wereldwijde teams training en certificeringen voor Eloqua via Oracle Training and Certification en zorg ervoor dat uw organisatie meteen succes boekt.


Marketingautomatisering 101

Lees hoe marketingautomatisering uw marketingprocessen effectiever maakt.

Klant in de schijnwerpers

Philips transformeert leadregistratie met Oracle Eloqua Marketing Automation

"Na slechts 10 maanden is ons conversiepercentage voor MQL naar verkoopkans met minimaal 30% gestegen — om nog maar te zwijgen van de enorme zakelijke voordelen doordat we nu echt inzicht hebben in het leadproces en het volledig kunnen beheren."

Lindsay Mitchell, Global Lead Customer Engagement and Care, Philips

Succesverhalen van klanten over Oracle Eloqua Marketing Automation

Bekijk meer succesverhalen van klanten

Ontdek hoe bedrijven zoals het uwe Oracle Eloqua Marketing Automation gebruiken om het campagnebeheer te verbeteren en gekwalificeerde leads door te sturen naar hun verkopers. Klik op de logo's voor meer informatie.

De voornaamste voordelen van Eloqua Marketing Automation

01Orkestreer gepersonaliseerde ervaringen die inkomsten genereren

Combineer klantgegevens in Eloqua om te reageren op signalen van uw kopers met georkestreerde campagnes waarmee u hen bindt en tot actie aanzet.

Personaliseer B2B-marketing

02Genereer sneller meer leads die door de verkoopafdeling zijn goedgekeurd

Creëer meerdere leadscores voor kopers in meerdere campagnes en zet deze leads binnen enkele minuten in uw CRM.

Stuur leads sneller door naar uw verkopers (pdf)

03Neem betere strategische beslissingen met geavanceerde, adaptieve marketingautomatisering en -informatie

Gebruik de AI-functies in Eloqua Marketing Automation om inzicht te krijgen in gegevens en deze te gebruiken om in realtime relevante en gepersonaliseerde trajecten te maken voor elke klant en potentiële klant. Automatiseer het verzamelen van gegevens voor het nemen van strategische beslissingen.

Ontdek de voordelen en mogelijkheden van Eloqua AI

04Verbeter uw ABM-strategieën voor het aantrekken, converteren en uitbreiden van doelaccounts

Identificeer belangrijke accounts en verrijk contactpersonen met accountgegevens voor een grotere nauwkeurigheid bij het bepalen van de score en prioriteit.

Versterk uw ABM-strategie

05Versnel de marktintroductietijd met een open en uitbreidbaar applicatieframework

Breid marketingprocessen eenvoudig uit met vooraf gebouwde en goedgekeurde integraties van essentiële aangepaste objecten en gegevens, zonder tussenkomst van IT.

06Verbeter campagneresultaten met schonere contactgegevens

Beheer opgeschoonde en complete gegevens in meerdere regio's en instances. Integreer de opschonings-app voor contactpersonen om een schone contactdatabase te beheren met de mogelijkheid om meerdere CRM's te integreren.

30 maart 2022

Vijf verrassende bevindingen uit de enquête van Oracle over marketingtrends in 2022

Vanessa Denice, Content Marketing Manager, Oracle

In samenwerking met onderzoeksbureau Ascend2 heeft Oracle inzichten verzameld van 853 marketeers in de VS, Canada, India en het Verenigd Koninkrijk die organisaties in verschillende branches en marketingkanalen vertegenwoordigen. We hebben de resultaten gebundeld in een nieuw rapport, “Marketingtrends 2022: marketeers vertellen alles over succes, problemen en oplossingen.” Het rapport biedt interessante inzichten in de grootste uitdagingen en kansen van het jaar.

Lees verder om meer te weten te komen over de vijf bevindingen die eruit sprongen.

Lees het volledige artikel

Uitgelichte blogs

Alles bekijken

Bronnen

Ontdek waarom Oracle Marketing een leider is

Bekijk hoe het team van Oracle Advertising and CX er alles aan doet om elke klantinteractie belangrijk te maken. Blijf op de hoogte met blogs, video's, productdemo's, evenementen en meer.

Ontdek waarom Oracle Marketing een leider is

Oracle Advertising and CX gaat verder dan digitale marketing en biedt realtime ervaringen die zijn afgestemd op de verwachtingen van elke klant.

Bronnen om u aan de slag te helpen

Ontdek Topliners voor samenwerking tussen collega's, het delen van informatie en de benodigde tools. Stel vragen, geef commentaar en kom meer te weten over Oracle Eloqua Marketing Automation, andere Oracle Marketing producten en aanverwante technologieën.

Documentatie en tutorials

Verken het Oracle Help Center voor documentatie, video's en zelfstudies die u meer inzicht bieden in Oracle Eloqua Marketing Automation.

Ontwikkel uw vaardigheden

Oracle Training and Certification biedt een verscheidenheid aan leeroplossingen die u helpen bij het uitbreiden van cloudvaardigheden, het valideren van deskundigheid en het versnellen van de ingebruikname.

Marketingautomatisering 101

Met software voor marketingautomatisering worden processen geautomatiseerd om de resultaten van marketingcampagnes via verschillende kanalen, zoals e-mail, internet, weergave, zoekopdrachten en social media, eenvoudiger te plannen, coördineren, beheren en meten. De software maakt marketing effectiever door processen te automatiseren.

Gerelateerde AI-marketingapplicaties

  • Oracle Infinity Behavioral Intelligence

    Realtime personalisatie

  • Oracle Audience Segmentation

    Segmentatie en targeting van doelgroepen

  • Oracle BlueKai Data Management Platform

    Verkrijg inzichten op basis van ongelijksoortige adtech- en martech-systemen

  • Oracle CrowdTwist Loyalty and Engagement

    Marketing voor loyaliteit en betrokkenheid