Oracle Java Card-technologie

Java Card is een toonaangevend open, interoperabel platform voor veilige elementen, waardoor smartcards en andere manipulatiebestendige chips meerdere applicaties kunnen hosten met behulp van Java-technologie. Java Card is een platform dat meerdere applicaties kan opslaan en bijwerken op één apparaat met beperkte mogelijkheden, terwijl de hoogste certificering en conformiteit met standaarden behouden blijven.

Java Card-technologie, specificaties 3.2

Release 3.2 van de Java Card-technologie bevat diverse verbeteringen, zoals ondersteuning voor (D)TLS1.3-protocollen. Deze nieuwste uitgave bevat ook API-verklaringen om applicatie-ontwikkelaars te helpen en de interoperabiliteit bij meerdere implementaties aanzienlijk te versterken. Dit is het uitgangspunt voor nieuwe Java Card-technologieproducten.

Ontvang uitgebreide informatie over de Oracle Java Card Technology Development Kit

Alle basiskennis om de Java Card-technologie te gaan gebruiken: documentatie, instellingen, programmering en meer.

Compliance bij Java Card

Het licenseren van Java Card-technologie van Oracle, samen met de bijbehorende Technology Compatibility Kit, helpt naleving van Java Card-specificaties te garanderen.

Voordelen van Java Card

Het Java Card-platform is in de kern een zeer minimale subset van Java, aangevuld met unieke functies die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van implementeerders en ontwikkelaars van beveiligde elementen zoals:

  • Interoperabel

    Applets die met Java Card-technologie zijn ontwikkeld, draaien op elk product dat geschikt is voor Java Card-technologie, ongeacht de softwareleverancier en onderliggende hardware. Java Card is beschikbaar in een breed scala van siliciumvormen, waaronder smartcards, embedded chips, beveiligde enclaves in CPU's, MCU's en verwijderbare SIM's. Applicaties kunnen in al deze vormfactoren opnieuw worden gebruikt, waardoor klanten hun balans tussen beveiliging en kosten kunnen optimaliseren en naadloze migratie kunnen ondersteunen als de beveiligingseisen zich ontwikkelen.

  • Veilig

    Java Card-technologie vertrouwt op de inherente veiligheid van de programmeertaal Java om een veilige uitvoeringsomgeving te bieden. Een open ontwerpproces, bewezen implementaties in de branche en beveiligingsevaluaties op hoog niveau maken het Java Card-platform tot een van de meest capabele en veilige technologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn. Java Card ondersteunt ook de nieuwste beveiligingsstandaarden en wordt regelmatig bijgewerkt met geavanceerde cryptografiealgoritmen, -modi en -protocollen.

  • Multi-applicatie, multitenant

    Met Java Card-technologie kunnen meerdere applicaties van meerdere leveranciers veilig naast elkaar bestaan op één enkel beveiligd element. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende betaalschema's in dezelfde chip worden opgenomen of kan een SIM-applicatie naast apparaatbeveiligingsservices in een ingebouwd beveiligd element worden geladen.

  • Uitbreidbaar en bij te werken

    Nieuwe services worden ontwikkeld met op standaarden gebaseerde Java-tools en kunnen op elk moment tijdens de levensduur van een Java Card-product worden gemaakt en ingezet. Door applicaties op afstand te beheren en te upgraden, kunnen serviceproviders zich voortdurend aanpassen aan beveiligingsrisico's. Applets kunnen in het veld worden bijgewerkt, zodat eindgebruikers altijd verzekerd zijn van een actuele apparaatbeveiliging.

  • Certificeerbaar ontwerp

    Producten op basis van Java Card zijn op het hoogste niveau gecertificeerd (bijvoorbeeld EAL4+ tot EAL7+) met behulp van het beveiligingsprofiel van Java Card als wereldwijde referentie van Oracle. Bovendien vermindert het tijd en kosten en wordt tijd bespaardvoor ontwikkelaars om applets te certificeren met behulp van compositiemodellen.

  • Compatibel met standaarden

    De Java Card API is compatibel met internationale standaarden voor beveiligde elementen, zoals ISO 7816 of mobiele communicatiestandaarden uitgegeven door ETSI/3GPP. Belangrijke branchespecifieke standaarden zoals EMVCo en GlobalPlatform, verwijzen naar de Java Card API.

Oracle Java Card Development Kit

Oracle Java Card-technologie biedt de mogelijkheid om applicatie-specifieke embedded apparaten te programmeren. Enkele van de vele toepassingen zijn SIM-kaarten en embedded SIM in telecom, mobiele NFC-betalingen en veilige identificatiemiddelen, zoals paspoorten.

Oracle-tools voor applicaties met Oracle Java Card-technologie

De tools van de Oracle Java Card Technology Development Kit dienen om Java Card-applicaties te converteren en te verifiëren. De tools kunnen worden gebruikt met producten, gebaseerd op versie 3.2, 3.1, 3.0.5 en 3.0.4 van de Java Card-specificaties.

Simulator van Oracle Java Card-technologie

De Java Card Development Kit Simulator is een middel om Java Card-applicaties te testen en te debuggen. Deze bevat een Java Card-simulatie-omgeving en een Eclipse Plugin. De kit ondersteunt de nieuwste Java Card 3.2-specificatie en kan ook applicaties draaien die voor eerdere releases zijn geschreven.

Webinarserie over Java Card

Meer webinars over Java Card
Java Card apparaat I/O om randapparatuur te beveiligen op I3C bus

Java Card apparaat I/O om randapparatuur te beveiligen op I3C bus

Gebruik Java Card op een beveiligd element in een IoT-apparaat om de toegang tot randapparatuur op een I3C-bus te beveiligen.

Multicloud-verificatie met Java Card 3.1

Multicloud-verificatie met Java Card 3.1

Veilige communicatie tussen IoT-apparaten en IoT-cloudservices met behulp van Java Card.

Demo van sterke gebruikersverificatie met Java Card

Sterke gebruikersverificatie middels Java Card en FIDO, demo

Verificatie zonder wachtwoord met biometrie op basis van de FIDO-specificatie met Java Card en Oracle Identity Cloud Service

Inleiding tot Java Card: basics voor ontwikkelaars

Een inleiding tot Java Card: basics voor ontwikkelaars

We bespreken de basisprincipes: wat is het Java Card-ecosysteem? Wat is Java Card-technologie? En hoe een Java Card-applet wordt ontwikkeld.

IoMT Medische apparaten beveiligen met Java Card-technologie

IoMT Medische apparaten beveiligen met Java Card-technologie

Leer hoe het Java Card-platform kan worden gebruikt voor EHR-integratie, apparaatverificatie, integriteit, provisioning en andere gebruikssenario's.

Integratie van Java Card met Oracle Hyperledger Fabric-gebaseerde blockchain

Integratie van Java Card met Oracle Hyperledger Fabric-gebaseerde blockchain

Ontdek hoe u de beveiliging kunt verbeteren en de authenticiteit kunt afdwingen van nieuwe transacties die aan een blockchain worden toegevoegd.

IoT-apparaatcertificering

IoT-apparaatcertificering

Ontdek hoe Java Card een veilige attesteringsservice biedt voor IoT-apparaten, die een onboarding mogelijk maakt waarbij de identiteit van de apparaten en andere attributen worden gecontroleerd.

22 februari 2024

De komst van de Java Card Development Kit 24.0

Nicolas Ponsini, Consulting productmanager, Oracle

De Java Card Development Kit is een pakket van componenten en tools voor het ontwikkelen van applets op basis van Java Card-specificaties en het ontwerpen van implementaties van Java Card-technologie. Release 24.0 bevat tal van verbeteringen die een completere set functies en een betere integratie met ontwikkelomgevingen bieden, zoals ondersteuning voor zowel Windows als Linux, Smart Card I/O API als clienthost-API en GlobalPlatform als het framework voor applicatiebeheer.

Lees het volledige artikel

Java Card-resources

Aan de slag met Java Card


Gebruikershandleiding Java Card-tools

Maak kennis met Java Card Development Kit-tools.


Gebruikershandleiding Java Card Simulator en Eclipse-plug-in

Maak kennis met de Java Card Development Kit Simulator- en Eclipse-plug-in.


Ontwikkel HelloWorld-applet

Leer de beginselen om Java Card-applicaties te ontwikkelen.


Contact opnemen met sales

Ontvang informatie om Java Card-licentiehouder te worden.