Oracle Red Bull Racing is gebaseerd op gegevens die zijn gebouwd om te winnen

Het Formula One™-team won het 2023 Drivers' Championship en Constructors' Championship in een recordseizoen. Het team vertrouwt op Oracle Cloud voor racestrategie, motorontwikkeling, sim-racen, interactie met fans en meer.

Maximale prestaties met Oracle Cloud

Hoe kan een van de spannendste raceseizoenen ooit nog worden overtroffen? Door nog sneller te worden. Oracle Red Bull Racing voert miljarden racestrategieën uit op Oracle Cloud Infrastructure (OCI), zodat de autocoureurs Max Verstappen en Sergio Pérez de beste kansen krijgen om te winnen.


"Dankzij Oracle Cloud konden we nog op de dag van de race beslissingen nemen die Max Verstappen hielpen om het kampioenschap van 2021 te winnen."

—Christian Horner, Oracle Red Bull Racing Team, Directeur en CEO

OCI helpt Oracle Red Bull Racing een grote stap vooruit met hun 2026-engine

Ontelbare manieren om te winnen met OCI

Oracle Red Bull Racing heeft dit seizoen via OCI 25% meer simulaties uitgevoerd om de coureurs een voorsprong te geven. Realtime inzichten in prestaties en talloze andere factoren zorgen voor een snellere besluitvorming en helpen wedstrijden te winnen.


Snelheid, schaal en betrouwbaarheid voor de overwinning

Dankzij de prestaties van OCI kan het Oracle Red Bull Racing-team tijdens elke race realtime analyses uitvoeren om strategische beslissingen te kunnen nemen. Met OCI kan het team 25% meer Monte Carlo-simulaties uitvoeren. Door gebruik te maken van een moderne technologiestack en de kracht en flexibiliteit van Kubernetes, kan het team het simulatieplatform opschalen terwijl de kosten binnen de strakke uitgavenvoorschriften van de sport worden gehouden.


Fans komen dichter bij de actie

Fans komen dichter bij de actie

Met behulp van Oracle Advertising and Customer Experience ontwikkelde het team een betrokkenheidsplatform om fans te helpen dichter bij het team te komen. Met de Oracle Red Bull Racing Paddock kunnen fans punten sparen voor exclusieve swag en digitale downloads. In 2023 namen fans via The Paddock deel aan een unieke wedstrijd om de kleurstelling te ontwerpen die tijdens verschillende races op de auto's van het team verscheen.


Loyaliteit tot nieuwe hoogten opstuwen


Het loyaliteitslidmaatschap van Oracle Red Bull Racing Paddock is met ruim 950% toegenomen.


Video van Red Bull Powertrains

De toekomst van F1

Cloud-based computing is van vitaal belang voor het plan van Red Bull Ford Powertrains om een nieuwe hybride krachtbron te ontwerpen en te bouwen voor het raceseizoen 2026.


Chief Engineer gebruikt data voor zijn strategie

Guillaume Cattelani, Chief Engineer - Technology and Analysis Tools, heeft data science omarmd om de auto's sneller te maken en voor het technische werk op de Red Bull Technology Campus, die het geleerde toepast op andere branches. Hij legt uit hoe ze OCI gebruiken om het gebruik van toegepaste data science en analyses te versnellen.


Lees wat anderen zeggen