Multicloud met OCI en Azure

De samenwerking tussen Oracle en Microsoft biedt u meer keuzemogelijkheden voor een multicloud architectuur. Azure-klanten kunnen nu Oracle databaseservices binnen de native Azure-portal en de API's die op OCI draaien aanschaffen, implementeren en gebruiken, waardoor ze een OCI-in-Azure-achtige ervaring krijgen.

Innoveer met de gecombineerde kracht van Oracle en Microsoft

Oracle Autonomous Database op Oracle Database@Azure biedt nieuwe mogelijkheden voor het uitvoeren van bedrijfskritische multicloud-applicaties.

Vergrendeling van Oracle Microsoft-logo

Onze klanten helpen aan de toekomst te bouwen

Larry Ellison en Satya Nadella lanceren Oracle Database@Azure, waardoor Azure-klanten het hoogste niveau van prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid wordt geboden.

Wikibon logo

"Microsoft en Oracle hebben zojuist volledig opnieuw gedefinieerd wat het betekent om multicloud te zijn. In een ongekende en werkelijk onverwachte overstap bevinden Exadata en alle Oracle Database-cloudservices, waaronder de Autonomous Databases die op OCI draaien, zich nu in een colocatie in Azure-datacenters. Azure-gebruikers ervaren direct de kracht en voordelen van Autonomous Database zonder zorgen over latentie en kosten voor in- en uitgaand netwerkverkeer. Dit is een gamechanger en de tijd van ommuurde tuinen is voorbij."

Marc Staimer senior-analist, Wikibon

Meningen van onze klanten

Verken de multicloud mogelijkheden van OCI en Azure

Oracle Database@Azure

Combineer de Azure-services van uw keuze met Oracle database-services op Oracle Cloud Infrastructure met een colocatie in Microsoft Azure-datacenters. Azure-klanten kunnen Oracle Database@Azure aanschaffen, uitrollen en gebruiken met de Azure-portal en API's.


Oracle Database op Azure, afbeelding
De afbeelding toont dat Azure-klanten Oracle Database@Azure kunnen aanschaffen, uitrollen en en gebruiken via de Azure-portal en API's.

Integratie van verbindingstechnologie

Met Oracle FastConnect en Azure ExpressRoute kunnen klanten naadloos een privéverbinding opzetten tussen hun OCI- en Microsoft Azure-omgevingen. Met Oracle Interconnect for Azure kunnen gezamenlijke klanten ook profiteren van een geïntegreerd identiteits- en toegangsbeheerplatform, wat kostenbesparingen oplevert.


Diagram van Oracle Interconnect for Azure
In dit diagram ziet u aan de linkerkant een Microsoft Azure-regio en aan de rechterkant een Oracle Cloud Infrastructure regio. Een pictogram voor een virtuele netwerkgateway in de Microsoft Azure-regio is gekoppeld aan een pictogram voor een gateway voor dynamische routing in de OCI-regio. De koppeling wordt in het diagram beschreven als "ExpressRoute + FastConnect".

Oracle Database Service for Azure

Oracle Database Service voor Azure is een door Oracle beheerde service, waarmee Azure-klanten hun Azure-taken aan Oracle database-services in OCI kunnen koppelen. Deze service werd in 2022 gestart en is momenteel beschikbaar in alle regio's met Oracle Interconnect voor Azure.

Aanvullende bronnen

Meer informatie over Oracle Database@Azure

Met Oracle Database@Azure krijgen klanten hoogwaardige Oracle database-services als native producten binnen Azure.

First Principles: de kracht van essentiële applicaties met Oracle Database@Azure

Lees het blog en bekijk hoe Chief Technical Architect Pradeep Vincent de cloudarchitectuur achter Oracle Database@Azure uitlegt.

Ontdek meer dan 150 ontwerpen voor best practices

Bekijk hoe onze architecten en andere klanten een breed scala aan workloads implementeren, van bedrijfsapps tot High Performance Computing, van microservices tot data lakes. Krijg inzicht in de best practices, kom meer te weten over andere architecten van klanten in onze reeks 'Built & Deployed' en implementeer vele workloads met onze “click-to-deploy” functie, of doe dit zelf vanuit onze GitHub-repository.

Neem contact op met de verkooporganisatie

Meer weten over Oracle Database@Azure? Laat een van onze experts u helpen.

  • Ze kunnen vragen beantwoorden, zoals

    • Waarom is Oracle Database@Azure beter dan zelfbeheerde Oracle databases die in Microsoft Azure draaien?
    • Waarom moet ik Oracle Database kiezen voor mijn workloads?
    • Waarom is OCI-Azure Interconnect superieur aan andere multicloud connectiviteitsoplossingen?
    • Welke workloads draaien het beste op OCI?