Multicloud-oplossingen

Met Oracle Cloud Infrastructure (OCI) kunt u cloudservices van meerdere clouds combineren om de kosten, functionaliteit en prestaties te optimaliseren. De multicloudoplossingen van OCI helpen u uw databases en applicaties te moderniseren met unieke mogelijkheden, waaronder Oracle Real Application Clusters (RAC), Oracle Autonomous Database en AI-infrastructuur, in combinatie met toonaangevende services van Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP) en Amazon Web Services (AWS). Dankzij OCI-integratieservices is een realtime SaaS-integratie met andere applicaties mogelijk.

  • Innoveer met de gecombineerde kracht van Oracle en Microsoft

    Oracle Autonomous Database op Oracle Database@Azure biedt nieuwe mogelijkheden voor het uitvoeren van bedrijfskritische multicloud-applicaties.

  • 2023 Gartner® Magic QuadrantTM voor gedistribueerde hybride infrastructuur

    Lees het rapport en ontdek hoe Oracle's gedistribueerde cloudoplossingen openbare cloud leveren aan datacenters en edge locaties van klanten, met een scala aan implementatiemodellen.

Voordelen van OCI’s multicloud-services

  • Taken uitvoeren waar u maar wilt

    Draai Oracle's databaseservices binnen Azure of Google Cloud zonder interconnect voor het hoogste niveau van prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Of gebruik de beste cloudproviders die gebruikmaken van Microsoft Azure- of Google Cloud-interconnecties in meer dan 20 regio's wereldwijd of OCI FastConnect met meer dan 100 partners.

  • Moderniseer databases en applicaties

    Draai Oracle’s multicloud database-services en applicaties in dezelfde cloud met alle mogelijkheden van Oracle RAC, Autonomous Database, en Oracle Exadata Database Service.

  • Voldoe aan de vereisten op het gebied van regelgeving en gegevensresidentie

    Profiteer van meer dan 70 wereldwijde cloudregio's van OCI om aan uw vereisten voor gegevensresidentie te voldoen.

  • Optimaliseer kosten, functionaliteiten en prestaties

    Voeg services en data uit alle clouds samen met uitgebreide mogelijkheden voor integratie, datareplicatie en streaming om analytics en applicaties uit te voeren die maar liefst 30% goedkoper zijn.

  • Applicaties en gegevens beveiligen

    Implementeer een gelaagde beveiligingsstrategie met behulp van ingebouwde cloudservices voor identiteits- en toegangsbeheer en gegevensbeveiliging, die naadloos met externe leveranciers kunnen integreren.

  • Beheer en toezicht

    Implementeer standaardmethoden voor activiteiten en beheer evenals procedures en hulpmiddelen voor cloudplatforms, om barrières in een multicloudomgeving die betrekking hebben op mensen, processen en technologie te overwinnen.

  • Word gecertificeerd voor multicloud

    Volg de gratis multicloud-training en word een OCI multicloud architect-partner.

Verken gebruiksscenario's voor multicloud

Maak gebruik van services van twee verschillende cloudproviders die naast elkaar draaien als native services in één cloud. Deze architectuur reduceert de complexiteit en de kosten die gepaard gaan met het verplaatsen van grote hoeveelheden gegevens. Wanneer Oracle Exadata Database Service en Autonomous Database bijvoorbeeld in Azure of Google Cloud draaien als een native service, kunnen ze worden gecombineerd met respectievelijk Microsoft Power BI of Google Cloud Vertex AI om de hoogste prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid te leveren.

Conduent voorziet een grote Amerikaanse tolautoriteit van Oracle Database@Azure


Diagram met één stack, beschrijving hieronder

In dit multicloud-gebruiksscenariodiagram worden Microsoft Azure Cloud en Oracle Cloud Infrastructure naast elkaar weergegeven, met IoT weergegeven aan de linkerkant van Microsoft Azure Cloud.

De services onder Microsoft Azure Cloud zijn apps en services in een container, Microsoft Dynamics 365 en Oracle Database@Azure.

De services onder Oracle Cloud Infrastructure zijn Fusion en Oracle Analytics Cloud.

IoT maakt verbinding met de apps en services in de container. De applicaties en services in de container zijn verbonden met Oracle Database@Azure en integreren ook met Fusion via OCI-integratie.

Microsoft Dynamics 365 maakt verbinding met Oracle Database@Azure.

Oracle Database@Azure maakt verbinding met Oracle Analytics Cloud via Data Guard.

Ondersteun specifieke ontwikkelomgevingen en toolsets, terwijl de beste technologie voor gegevensbeheer wordt gebruikt.

Architectuur

  • PowerBuilder, .NET- en Go-applicaties bevinden zich aan de voorkant op AWS en GCP, en Autonomous Database bevindt zich aan de achterkant op OCI.
  • Een partner van OCI FastConnect verbindt FastConnect met AWS Direct Connect en Google Interconnect.

Een klant met een thuisservicebundel met 2 miljoen gebruikers implementeert een multicloud split-stack-oplossing in OCI, AWS en GCP.


Diagram van gesplitste stack, beschrijving hieronder
Het gesplitste stack-architectuurdiagram bevat drie hoofdonderdelen: Oracle Cloud Infrastructure, AWS en GCP. Oracle Cloud Infrastructure maakt verbinding met AWS via OCI FastConnect, Equinix Fabric en AWS Direct Connect. Oracle Cloud Infrastructure maakt verbinding met GCP via OCI FastConnect, Equinix Fabric en Google Interconnect. Equinix Fabric bevindt zich centraal in de netwerkverbindingen. De Oracle Cloud Infrastructure-component omvat Autonomous Database en OCI GoldenGate. De AWS-component bevat een app in een container en een app in een VM. De GCP-component bevat een container en een app in een VM.

Moderniseer datatransformatiepijplijnen met realtime data-analyses en snellere levering van datarapporten om zakelijke beslissingen tijdig en weloverwogen te nemen.

Architectuur

  • In de frontend vinden we data-analytics op Azure en in de backend vinden we Oracle Autonomous Data Warehouse in Oracle Database Service for Azure op OCI voor realtime inzicht in data
  • Datafeed van Oracle E-Business Suite naar Oracle Autonomous Data Warehouse met behulp van OCI GoldenGate
  • Dataoverdracht naar Azure Data Lake via Oracle Interconnect voor Microsoft Azure en Azure-datagateway voor het uploaden van batchdata

Veritas behaalt 20 keer betere prestaties met OCI-databases met Azure.


Diagram van de pijplijn voor gegevensanalyse, beschrijving hieronder
Het architectuurdiagram van de pijplijn voor data-analytics bevat drie hoofdcomponenten: Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Database Services voor Microsoft Azure en Microsoft Azure. Oracle Cloud Infrastructure en Microsoft Azure zijn in twee richtingen gekoppeld via Oracle Interconnect voor Microsoft Azure. De component Oracle Cloud Infrastructure bestaat uit E-Business Suite, GoldenGate en Autonomous Data Warehouse. De data van E-Business Suite worden via GoldenGate aan Autonomous Data Warehouse doorgegeven. De component Oracle Database Services voor Microsoft Azure bestaat uit Autonomous Data Warehouse en Oracle Interconnect voor Microsoft Azure. Oracle Interconnect voor Microsoft Azure is een netwerkservice die OCI FastConnect rechtstreeks verbindt met Azure ExpressRoute. De component Microsoft Azure bestaat uit Synapse, Data Lake en Data Gateway.

Integreer SaaS-applicaties met applicaties in verschillende clouds om te zorgen voor meer flexibiliteit en innovatie in uw bedrijf.

Architectuur

  • Repliceer een Oracle Retail clouddatabase naar een SQL-server om de aangepaste applicatie uit te voeren op Azure.
  • Realiseer een vrijwel realtime integratie van klantapplicaties met de SaaS-applicatie.
  • De data worden ook gerepliceerd vanuit OCI GoldenGate naar GoldenGate voor een SQL-server die wordt uitgevoerd in Azure en die vervolgens wordt geladen in een Azure SQL-database.

Vrijwel realtime datatoegangsschema (DAS) voor replicatie en integratie van Retail Merchandising


SaaS-integratiediagram, beschrijving hieronder
Het architectuurdiagram van de SaaS-integratie bevat vier hoofdcomponenten: SaaS, Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Interconnect voor Azure en Azure. De component SaaS maakt verbinding met Oracle Cloud Infrastructure en Oracle Interconnect voor Azure via replicatie in één richting. Oracle Cloud Infrastructure maakt verbinding met Azure via Oracle Interconnect voor Azure. De component SaaS bestaat uit de SaaS-app, de SaaS-database (een Autonomous Database) en GoldenGate. De component Oracle Cloud Infrastructure bestaat uit Database en GoldenGate. Oracle Interconnect voor Azure bestaat OCI FastConnect en Azure ExpressRoute. De component Azure bestaat uit de VM van de applicatie, SQL Server en GoldenGate. De datareplicatie van de SaaS-database heeft twee opties: bij de eerste optie vindt in de component SaaS replicatie via GoldenGate plaats naar GoldenGate en Database in Oracle Cloud Infrastructure. Bij de andere optie vindt replicatie via GoldenGate plaats in de component SaaS naar Oracle Interconnect voor Azure naar GoldenGate en SQL Server in Azure. De datareplicatie van Database in de component Oracle Cloud Infrastructure kan via GoldenGate in de component Oracle Cloud Infrastructure worden gerepliceerd naar Oracle Interconnect voor Azure en daarvandaan naar GoldenGate en SQL Server in de component Azure.

Integreer ERP in de ene cloud met applicaties die in andere clouds worden uitgevoerd om te voldoen aan de behoeften van uw bedrijf op het gebied van flexibiliteit en modernisering van IT.

Architectuur

  • Applicatiestacks op OCI en Azure werken samen en delen data.
  • Handhaaf een hoogwaardige connectiviteit tussen afhankelijke applicaties in de cloud zonder architectuuraanpassingen.
  • Siebel CRM 22.8 in OCI Container Engine for Kubernetes met Oracle Exadata Database Service op OCI
  • Oracle Interconnect voor Azure zorgt voor een snelle integratie met een lage latentie met apps die worden gehost in Azure.

Hoe American Airlines verouderde apps heeft getransformeerd en naar OCI heeft gemigreerd (pdf)


Diagram 'app naar app', beschrijving hieronder
Het architectuurdiagram 'App naar app' bevat drie hoofdcomponenten: Oracle Cloud Infrastructure, Oracle Interconnect voor Azure en Microsoft Azure. Oracle Cloud Infrastructure maakt verbinding met Microsoft Azure via Oracle Interconnect voor Azure. De component Oracle Cloud Infrastructure bestaat uit Container Engine for Kubernetes met daarin een Siebel applicatie, een Exadata database, API-gateway en integraties. De component Oracle Interconnect voor Azure bestaat uit OCI FastConnect en Azure ExpressRoute. De component Microsoft Azure bestaat uit een virtuele desktopinfrastructuur, mobiele apparaten en apps.

Distribueer workloads die in verschillende clouds kunnen worden uitgevoerd om een optimale prijs-prestatieverhouding te bereiken.

Architectuur

  • Voer workloadorkestratie uit op OCI en voer een gedistribueerde Kubernetes- of VM-workload uit op OCI, AWS en Azure.
  • Realiseer een hoge mate van parallelle computing en een goede prijs-prestatieverhouding.

YellowDog implementeert platforms voor workloadbeheer in Oracle Cloud Infrastructure

Mynet levert uitzonderlijke mobiele game-ervaring met Oracle Cloud Infrastructure en verlaagt de kosten met 80%


Diagram van gedistribueerde workload, beschrijving hieronder
Het architectuurdiagram van de gedistribueerde workload bevat drie hoofdcomponenten met daartussen netwerkverbindingen: Oracle Cloud Infrastructure, AWS en Azure. De component Oracle Cloud Infrastructure bestaat uit Workloadbeheer, Container Engine for Kubernetes en Workload in VM. De component AWS bestaat uit App in container en App in VM. De component Azure bestaat uit App in container en App in VM. Er zijn twee opties om verbinding te maken met Oracle Cloud Infrastructure en AWS: de eerste optie is via een Site-to-Site VPN; de andere optie is via OCI FastConnect naar Equinix Fabric naar AWS Direct Connect. Er zijn twee opties om verbinding te maken met Oracle Cloud Infrastructure en Azure: de eerste optie is via een Site-to-Site VPN; de andere optie is via OCI FastConnect naar Equinix Fabric naar Azure ExpressRoute.

Gebruik van multicloud op Oracle Cloud Infrastructure

Bekijk alle referentiearchitecturen

Klanten realiseren bedrijfsgroei met multicloud-oplossingen van OCI